Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  RESEINFORMATION ITALIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Reseguide Italien - Utforska idylliska landskap

  Italiens fastland finns i hjärtat av Medelhavet och gränsar till sex olika länder. Italien är det femte mest besökta landet i världen, med all rätt på grund av alla vackra och varierade landskap, vänliga människor, kultur, och såklart den utsökta maten. Njut av färska pasta rätter i Bergamo, besök värdsberömda lutande torner i Pisa eller shoppa bland Milanos modemedvetna gator. Landet bjuder på fartfyllda storstäder, idylliska småbyar och allt där emellan. Här på vår reseguide om Italien kan du inspireras om hur du gör din semester ännu bättre.

  Vi på Auto Europe vill hjälpa dig ha en så bra resa som möjligt, oavsett om du besöker huvudstaden Rom eller en liten okänd semesterby. Därför erbjuder vi inte bara billiga hyrbilar utan här har vi också samlat restips och annan information som kan förgylla din resa. Kanske suktar du efter en Road trip i vinregionen Toscana eller en tur längst Amalfikusten men vet inte riktigt hur du ska gå till väga. Lugn, vi hjälper dig inspireras och planera din drömresa med värdefull information och användbara tips.

  Titta över ämnena för vår reseguide till Italien nedan för att lära dig mer:

  Road trips Sevärdheter Vanliga Frågor
   

  Roadtrips med min hyrbil i Italien

  Italien har mycket att erbjuda de ävertyrslystna själar men också de lugna och harmoniska resenärerna som är bland oss. Hämta upp din hyrbil på någon av alla flygplatser, tågstationer eller stadsstationer och åk iväg för att upptäcka den riktiga italienska "dolce vita". Tack vare möjligheten att boka en envägshyra kan du göra olika roadtrips och hämta bilen i en stad men lämna den i en annan. Kör längst Unesco-listade Amalfikusten, runt Medelhavets största ö Sicilien eller besök magnifika Alperna i norr. Med en hyrbil är det bara du som sätter gränserna!

  Amalfikusten - ItalienUpptäck centrala Italien med dess idylliska landskap, historiska platser och vackra arkitektur genom att köra från Lazio till Sabina. Om du älskar natur och grönska kan en tur till de fridfulla vinfälten i Toscana regionen vara något för dig. Här kan du både dricka vin i världsklass men också njuta av lugnet och det traditionella italienska lugnet. Eller varför inte ta en tur från vackra Verona til Gardasjön. Oavsett om du söker en spännande och fartfylld road trip eller en stillsam och skön som du kan ladda batterierna så har Italien något för dig. Vill du utforska mer av Europe kan du även besöka grannländerna Frankrike, Schweiz, Österrik, Slovakien eller den lilla republiken San Marino som är helt omsluten av Italien.

  Det spelar ingen roll om du söker en ekonomisk och säker bil att utforska Italiens magnifika landskap i eller en minibuss som har plats för hela familjen - Auto Europe har det du söker. Vilka dina road trip behov än är så har vi det perfekta fordonet för dig, och till marknadens bästa priser. Hitta hyrbilen för dig här på vår hemsida så du kan rulla ut på Milanos stiliga gator eller navigera dig runt i Venedigs romantiska kvarter. Det sägs dock att alla vägar leder till Rom, gör din också det?


  Att göra i Italien

  Allt från kulinariska upplevelser, enastående kuster, vackra landskap och mycket mer! Italien har enormt mycket att erbjuda och upptäcka, och om du vill ha en lista på saker du bara måste se när du är i Italien har vi samlat en precis här nedan!

  Colosseum - Italien

  • Colosseum: En av de mest besökta platserna i Rom som är svår att missa. Colosseum var färdig 80 år e.Kr och byggdes under Romarrikets kejsare Titus styre, och denna ovala amfiteater är den största i världen. Den användes förr i tiden för gladiatorevenemang och andra spektakel. Den kunde ta upp till 80.000 besökare. Det är rekommenderat att köpa biljetter i förväg via dess hemsida för att slippa långa köer.

  • Florence Electric Bike Tour: När du besöker en vacker stad som Florens är det aldrig lätt att göra allt man har på sin lista. Det finns därför möjlighet att se Florens med hjälp av en elcykeltur på fyra timmar. Turen är guidad av en expert som tar dig genom alla gator och historiska vägar. Du kan ta dig till några av de bästa platserna i staden, och exempelvis se toppen av berget Fiesole och bland annat se den fina pittoreska Toskanska landsbygden. I centrum kan man tas till Ponte Veccio, Sanata Croce, Brunelleschi's Dome och Michelangelos Piazzale.

  • Capella Sistine: Nära Vatikanstaten kan du bland annat se en av de främsta konstverken från den Italienska arkitekten, poeten, skulptören och konstnären Michelangelo. Kapellet var färdigbyggt 1481 och är en del av det Apostoliska palatset. Idag används kapellet mest för religiösa ändamål. Ett måste att se när du är i Italien, speciellt om du är Renässansälskare.

  • Teatro Olimpico: I norra Italien ligger Vicenza som är hem till Unesco-listade Olimpico Teatern som invigdes 1585 med sin första föreställning Sophocles Oedipus Tyrannus som öppningsakt. Scenen är den äldsta i världen, och är en av endast tre rennäsansteatrar som finns kvar i världen. När du besöker teatern kommer du se hur detaljerad och hur mycket tanke som ligger bakom dess design.

  • Bologna Food Factory Tour: Om du älskar allt som är matrelaterat kan en guidad tur i Bolognas fabriker vara en lyckad aktivitet för dig. Ta del av gamla tekniker som använts i flera generationer för att göra italienska delikatesser och ikoniska maträtter. Den guidade turen är en heldagsaktivitet och tar dig genom landsbygden vid Emilia-Romagna. Smaka på äkta balsamvinäger, proscuitto, parmesanost och mycket mer som får smaklökarna att dansa!

  Lite historia

  Den italienska historian är lång, komplex och markeras huvudsakligen med hjälp av olika perioder. I många år fungerade många städer som enskilda stater, med egna lagar, skatter, kultur, utrikespolitik och allianser. Vissa, till exempel Venedig, Florens och Genua, framkom även som mycket kraftfulla handelshubbar. Under dessa tider var krig och sammandrabbningar mellan staterna vanliga eftersom många konkurrerade om viktiga resurser. Det var inte förrän de började förenas som hela Italien började blomstra.

  En viktig period var under romarrikets stormakt. Under denna period erövrade romarna mycket av Västeuropa och Medelhavet, vilket påverkat Europas kultur, språk, rättssystem, politik och samhällen. Under det 5: e århundradet föll det romerska riket. Italien har fortfarande bidragit mycket till den moderna västra kulturen och ideologin. Renässansperioden började i Italien och över tid spreds den över hela Europa.

  Efter Napoleons invasion 1861 kom en enhetsrörelse och 1870 förenades Italien. Konungariket Italien tog en aktiv roll under första världskriget. Konungariket varade dock inte länge och så småningom styrdes landet av diktatorn Mussolini - som i sin tur tog Italien in i andra världskriget. Så småningom, genom sitt engagemang i kriget, blev allmänheten mycket missnöjd och diktaturens slut följde snabbt efter mordet på Mussolini. År 1948 trädde en ny konstitution i kraft och ett enat Italien fann ett nytt syfte. Landet har idag den tredje största BNP-produktionen i euroområdet, en hög förväntad livslängd och är både en regional och global kraft. Italien är en del av EU, Nato, G7 och G20 bland många andra.


  Vanliga frågor och svar om att resa i Italien

  Kontakta Auto Europes hyrbilsexperterNu när du har inspirerats av olika rutter och road trips du kan ta i detta omfattande land fullt av sevärdheter och vackra miljöer kanske du har lite praktiska frågor. Nedan har vi därför svarat på de vanligaste frågorna som uppkommer när man planerar en resa i Italien. Vi tar upp allt från vilket fordon som är bäst att utforska landet i till eluttag och valuta. Om du trots allt inte skulle finna svaret på din fråga nedan är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon. Auto Europes hyrbilsexperter är tillgängliga alla dagar i veckan och besvarar gärna dina frågor eller hjälper dig med din bokning.

  Om du vill ha mer användbara tips och knep inför din road trip eller resa, besök gärna vår sida som är full av olika restips. Där hittar du allt från information om försäkringar, ålderskrav, reserestriktioner och massa annan användbar information som är bra att ha om du ska hyra bil.


  Vilken typ av hyrbil är bäst till din resa i Italien?

  Vilket fordon som är bäst för din resa beror på vad för slags resa du är på. Inne i större städer som Rom, Venedig och Florens kan det vara bra att ha en bil från kategorin Mini eftersom man då smidigt kan ta sig runt och det är lättare att parkera. Är man fler personer och behöver lite mer utrymme kan det vara mer önskvärt att hyra en Mellanklass bil eller en SUV.

  Använd gärna vår bilkategori guide för att jämföra fördelarna och nackdelarna med de olika hyrbilskategorierna.

   

  Vad är valutan i Italien?

  Italien är med i eurozonen och är har därför valutan euro. Du kan växla pengar vid en växelbyrå vilken du kan hitta vid flygplatser eller tågstationer. Du kan också ta ut pengar från bankomater som finns runt innerstäder. Kreditkort accepters på många ställen men vi rekommenderar att alltid ha med lite kontanter ifall något ställe inte skulle acceptera kortbetalning.

   

  Vilken tidszon är Italien i?

  Tidszonen i Italien är GMT+1, som i Sverige. Tidszonen gäller även de italienska öarna Sicilien och Sardinen. Sommartid startar efter sista helgen i mars och varar till sista helgen i oktober.

   

  El – Behöver jag en reseadapter i Italien?

  Både volttalet och Hertz-talet är detsamma som i Sverige. Däremot kan kontakterna vara lite annorlunda ibland. Adapter finns ofta att låna på större internationella hotell eller kan köpas på plats. Om du är osäker så ta med en adapter hemifrån.

   

  Behöver jag visum för att resa till Italien?

  Nej, du behöver inget visum. Det ända som behövs är ett giltigt pass för inresa till Italien.

  Skulle du behöva hjälp av svenska myndigheter under din vistelse i Italien finns det en svensk ambassad i huvudstaden Rom.

  Svenska ambassaden i Rom
  Piazza Rio de Janeiro 3
  00161 ROMA RM
  Hemsida: www.swedenabroad.se
  Email: ambassaden.rom@gov.se
  Telefon: +39 06 44194100

   

  Vilka är de mest använda fraserna på Italienska?

  I Italien pratar man italienska men i storstäderna förstår de flesta engelska. Ute på landsbygden kan det vara svårare att klara sig på engelskan. I norra Italien är det också många som förstår tyska. Här kommer några nyttiga fraser som kan vara bra att ha på din resa i Italien.

  Hej - Ciao
  Godmorgon - Buongiorno
  Goodnatt - Buonasera
  Var finns närmaste polisstation? - Dov'è la stazione di polizia più vicina?
  Var finns närmaste sjukhus? - Dov'è l'ospedale più vicino?
  Var finns närmaste bankomat? - Dov'è il bancomat più vicino?
  Var finns [plats]?? - Dov'è [plats]?
  Kan jag betala med kreditkort? - Posso pagare con la carta di credito?
  Kan jag betala med debitkort? - Posso pagare con la carta di debito?
  Hur mycket kostar det? - Quanto costa?
  Tack - Grazie
  Behåll växlen - Tenga il resto


  Nyttiga länkar

  Officiell turistinformation för Italien

  Resinformation Italien

  Restips - Fem historiska fik i Italien

  Restips - Matresa i Italien