Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PISA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Pisa till de bästa priserna

  När ni vill hyra bil i Pisa kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta upp din bil på Pisa flygplats eller på ett kontor i centrum.

  En hyrbil i Pisa är utmärkt för de resenärer som önskar att utforska inte bara nordvästra Italien, som det mycket populära Cinque Terre och Genua, men även charmiga Toscana. Påbörja ert italienska äventyr i Pisa och ni kan njuta av toskanska byar och italienska rivieran. Pisa är regionens viktigaste centrum gällande kultur, intellektuella och ekonomi och besöks av tusentals turister under hela året. De flesta kommer att tänka på när man nämner Pisa, är det kända landsmärket, det lutande tornet i Pisa. Trots att det från början var ett arkitektiskt misslyckande så lockar tornet massivs av turister och är en viktigt del av många semesterfoton med personer som låtsas stödja tornet, eller helt enkelt vanliga foton med tornet som bakgrund.

  Tornet är oftast det ända som personer nämner när man frågar dem om Pisa, och det är lite synd. Staden har så mycket mer att erbjuda än detta internationellt kända landsmärke, här finns ett stort antal andra byggnader från olika tidsepoker som renässans- och romartiden som är väl värda ett besök. Fortsätt läsa för mer tips om vad ni kan hitta på i Pisa för att göra er resa mer oförglömlig.

  Vill du läsa vad tidigare kunder tycker om sin hyrbilsupplevelse i staden? Läs deras utvärderingar av hyrbil i Pisa här.

  Hur är trafiken i Pisa?

  Att köra hyrbil i Pisa kan vara en utmaning. Vissa zoner (sk. ZTL-zoner) begränsar framkomligheten med bil till vissa områden. Om du kör i dessa områden kan du råka ut för böter. Det bästa är att parkera din bil utanför citykärnan och ta en skyttelbuss in. Om du vill njuta av Toskanas vackra omgivningar väljer du bort Autostradan och kör på de mindre vägarna. På det viset slipper du även betala vägtull. Här kommer lite tips på saker du bör beakta när du kör bil i Italien:

  • Se upp för vespor och motorcyklister i stadstrafik.
  • Använd hands-free när du kör. Att tala i mobiltelefon samtifigt som du kör bil är olagligt och kan leda till böter.
  • Håll ett bra avstånd till andra bilister.
  • Barn som är under 12 år ska sitta i baksätet. Om de är under 135 cm ska de ha en bilbarnstol eller en sittkudde anpassad till deras ålder och vikt.

  Tänk på att de flesta motorvägar i Italien är tullbelagda. Du tar en lapp när du kör på vägen och betalar i tullbåset när du kör av. Här kan du läsa mer om körning i Italien.

  Väl värt att nämna igen, är att vara uppmärksam så att ni inte kör i en ZTL zon. Dessa zoner är skyltade men går ändå att missa. Ett litet tips för att se om man kör i fel zon är att ha ett öga på de parkerade bilarna - om de flesta parkeringsplatserna på er körsida är tomma eller om alla bilar har lokala skyltar med ett speciellt klistermärke på vindruta, är ni mest troligen i fel zon. Om ni kör i en ZTL zone kan det bli att ni får böter. Och de kan bli flera böter för samma företeelse. Och ha i åtanke att om ni får böter, så tar de flesta hyrbilsleverantörer ut en administrativavgift också.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Pisa?

  I Pisa parkerar du gratis på parkeringar markerade med vita streck. Blå markeringar indikerar avgiftsbelagd parkering. Gula sträck visar att parkeringsplatsen är reserverad för ex. handikappade eller annat. Se upp med körning i sk. ZTL-zoner. Om du kör där under vissa tider kan du få böter. Om du ska parkera över natten rekommenderar vi ett parkeringshus.

  Till skillnad från de flesta andra städer där det kan vara en utmaning att hitta en parkerings plats, erbjuder Pisa ett par alternativ för att underlätta. Ett alternativ för din hyrbil i Pisa är vid Via Pietrasantina i närheten av stadion och strax utanför stadsmurarna, bekvämt placerad mellan centrum och det berömda Miracle Square. Förrutom denna anläggning finns där två stroa parkerings platser i närheten av centrum.

  Pisa flygplats

  Pisas flygplats ligger nära centrum, endast ca. 2 km från centralstationen, vilket gör det enkelt att ta sig in till staden med kollektivtrafik eller om ni har hyrt bil från flygplatsen.

  Galileo Galilei - Pisa International Airport (PSA)
  Hemsida: www.pisa-airport.com
  Adress: Aeroporto Galileio Galilei, 56121 Pisa
  Telefonnummer: +39 050 849111

  Att göra i Pisa

  Medans Pisa inte kan jämföras med Florens när det gäller konstnärlig och historisk rikedom, har staden fortfarande en del härliga monument och byggnader som är väl värda ett besök. Väljer ni att hyra bil i Pisa har vi här nedan några tips på vad ni kan göra i staden.

  • Det lutande tornet i Pisa: Campo dei Miracoli eller Miracel Field är ett känt katedralkomplex i Pisa med ett klocktorn som har ett ganska ovanligt utseende. En gång i tiden ett genialiskt ingenjörs prestation, byggdes det åtta vånings höga klocktornet av underbar marmor under medeltiden och är till dagens datum fortfarande välkänd. Tornet är imponerande vacker och utarbetat med sin dubbla spiraltrappa och lysande vit marmor. Den mjuka marken under tornet är anledningen till att den massiva konstruktionen sjönk i början av konstruktionen. Det allvarliga problemet noterades först efter det att tredje våningen hade byggts. I ett försök att kompensera för höjdförlusten på ena sidan gjordes ett försök att lägga till extra motvikt på nästa våning. Emellertid så misslyckades denna plan eftersom den extra tyngden gjorde att tornet sjönk ner ännu mer i marken. Lite tur i oturen så avbröts arbete flera gånger så tornet hade en chans att stabilisera sig och inte kollapsa. Nu har har tornet förstärkts med special utrustning för att göra det säkert för alla besökare.

  • Santa Maria della Spina: Denna lilla färgglada kyrka som verka vara helt malplacerad där den ligger tyst och ostörd vid floden Arno. Santa Maria della Spina är bra exempel på gotisk arkitektur i Pisa. De vackra rosfönstren och de utsökta skulpturerna gör kyrkan till en häftig byggnad att besöka.

  • Palazzo Blu: I hjärtat av Pisa hittar ni en byggnad med en ovanlig blå färg. Byggnaden har blivit uppkallad efter den färg som upptäcktes av renoveringsarbete på byggnaden och antas återspegla smaken av tidigare ägare på 1700 talet. Numera är det en plats för konstnärliga workshops och seminarier och ett galleri som visar tillfälliga konstutställningar.

  • Orto Botanico di Pisa: En del av Medici familjens arv, Orto Botanico di Pisa är den första europeiska botaniska trädgård skapad för universitetsstudier. Trädgården beställdes av familjen för Luca Chini, en av den tidens bästa botaniker. Här finns det en omfattande samling av sällsynta och utrotningshotade växter, exemplar från gamla egyptiska gravar och gamla Gingko Biloba träd. Kombinera en eftermiddag med att promenera i denna underbara trädgård med ett besök till det lutande tornet, eftersom det är knappt en kilometer mellan platserna.

  • Museum of Human Anatomy: Här är ett fantastiskt museum som oftast missas av turister. Pisa är stoltserar med att ha ett av de äldsta universiteten i världen. Som med sitt långvariga rykte och tradition har öppnat många intressanta avdelningar och har flera historiska samlingar, där en av avdelningarna är ett museum för mänsklig anatomi. Här finns det runt 1 600 arkeologiska och medicinska utställningar av skalle, foster, skelett och även mumier från antika Egypten och Colombia. Om ni inte är allt för känslig, försök då planera in ett besök här.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Pisa

  Tack vare Pisas bekväma läga kan ni enkelt med en hyrbil ta er till några av de vackraste platserna på den italienska rivieran, Toscana eller till och med till Adriatiska havet och San Marino. Här kommer några dagsturer som vi på Auto Europe är väl värda eran värdefulla tid.

  Cinque Terre

  Detta typiska italienska landmärke är omnämnt i varje guidebok om liguriska rivieran. De branta klipporna som sluttar ner till det blåa havet med ljusa hus på toppen är så perfekt som det kan bli. De fem gamla fiskebyarna som Cinque Terre består av ingår nu i UNESCOs världsarvslista och har sedans dess bara ökat i popularitet. Dessa byarna uppstod för ungefär tusen år sedan deras komplicerade landskap - trädgårdar, fält och stigar slingrar runt de branta klipporna - ger dem en speciell charm och sitt storslagna utseende. Husen uppe på klipporna är i pastellfärgade nyanser och står lite huller om buller utan någon speciell ordning, och erbjuder några av de bästa vandringslederna i södra Europa.

  Genua

  Huvudstaden i Ligurien är Genua och kan enkelt nås med bil från Pisa på mindre än två timmar. Detta är ett utmärkt val om ni vill spendera en dag som tar er genom en labyrint av gamla smala gator och pyser av historia och möjligheten till fantastiska foton. Under medeltiden var Genua en mäktig sjökraft i Medelhavet och detta arv är fortfarande livligt närvarande på sina gamla gator. Gå på Via Garibaldi och beundra dess palats från 1500 talet med dess underbara konstverk inuti, se Paganinis fiol i stadshuset bredvid en text som skrivits av Columbus. De smala slingrande historiska gatorna är kända som "caeuggi" och de ger en rundtur i det mäktiga Genovesiska förflutna.

  Appenino Tosco-Emiliano National park

  Parken sträcker sig över 26 000 hektar och hushåller delar av Apenninerna. Dess biologiska mångfald gör parken speciell och intressant för turister från alla åldrar och platser. Förutom den vackra naturen som inbjuder er till att koppla av och förnya eran energi finns det också historiskt betydande slott, kyrkor och museer i de närliggande byarna.

  Siena

  I hjärtat av Toscana ligger Siena, en populär italiens stad med en lång tradition och ett vackert arv. Spendera en dag i Siena och se dess lända landmärken som alla ligger mellan den berömda Piazza Campo och katedralen Duomo. Om ni är i tillräckligt form klarar ni av alla de utmanande fyra hundra trappstegen i Torre del Mangia tornet. Kombinera detta med ett besök på Civic Museum och köp en kombinerad biljett för att spara en slant. Här finner ni populära fresker som lockar till sig många turister. Piazza del Duomo är full av monument, och om ni inte hinner med att se alla sevärdheter så försök att prioritera besök till katedralen och Piccolomini biblioteket med dess makalösa takmålning. Runda av eran dag i Siena med ett restaurang besök och njut av traditionell italienska maträtter.

  Toscana - Vin och historia

  Denna dagsfärd tar er till Volterra, en rustik muromgärdad stad byggd av etruskiska folket, och ligger mitt i de toskanska kullarna och här väntar det historiska palats och en underbar katedral för de som har vägarna förbi. Staden har funnits i över två tusen år, och har under historiens gång varit ett hantverkscenter och en välmående alabastindustri. Njut av toskanska delikatesser medans ni utforskar stadens arv i gamla etruskiska och romerska ruiner. Nästa punkt på denna dagsfärd är ett stopp som är med UNESCOs världsarvs lista. Bege er till San Gimignano, en uråldrig stad ovanpå en grön toskansk kulle. Boka ett vingårdsbesök i förväg och njut av en vinprovning där ni kommer att lära er hur vin produceras och hur vissa typer av vin kompletterar lokal mat. Detta kommer att ge er fullständig toskansk semesterupplevelse.

  Geografisk information & historia

  Pisa ligger i Toskana i nodvästra Italien. Staden har drygt 90 000 invånare och är mest känd för sitt lutande torn. Regionen Toskana är mycket vacker och det finns många utflyktsmål i området väl värda ett besök. Med en hyrbil tar du dig lättare runt. Kör till Livorno vid kusten eller till Florens inåt landet.

  Liksom de flesta ställena i centrala och södra Italien har Pisa ett medelhavsklimat. Ett sådant klimt get staden milda och ljummna vintrar där temperaturen sällan eller aldrig sjunker under nollan. Medans det på sommaren kan stiga ända upp till 30ºC, som gör det till den ideala temperaturen att ta det lugnt vid en restaurang och njuta av ett gott glas vin.

  Ta sig runt i Pisa

  Pisa är en liten stad som man enkelt kan uppleva till fots, eftersom de flesta sevärdheterna ligger nära varandra. Om man vill åka kollektivt så kan man ta bussar eller regionaltåg. CPT är de som driver Pisas bussnät och det är enkelt att köpa biljetter i kiosker, tobaksbutiker, flygplatsen och vid bussterminalerna. Finns även möjlighet att köpa biljett via SMS med din mobiltelefon.

  Tågstation: Pisas tågstation ligger vid Piazza della Stazione i centrala Pisa. Flera tåglinjer binder ihop Pisa med andra städer i Toskana och Italien. Så funderar ni på att parkera eran bil och ta tåg till Rom, är det en möjlighet.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Pisa