Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I OLBIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Olbia – Billigast på marknaden

  Besök de vackra och antika sevärdheterna på Sardinien med en hyrbil i Olbia. Staden förbises ofta av de som reser till Cagliari, men om du missar den vackra hamnstaden Olbia kommer du säkert att missa många dolda ädelstenar! Sardinien är känt för bilentusiasterna som älskar att köra runt öns natursköna rutter.

  Staden Olbia, inbäddat i en naturlig bukt av slående skönhet, gränsar till de vackra öarna Tavolara och Molara, är en favoritdestination för dig som vill ha en semester i kontakt med naturen, havet och vackra stränder. Olbia har emellertid inte bara naturalistiska skatter: i utkanten av staden kan du i själva verket beundra den heliga nuragiska brunnen i "Sa Testa" och jättarnas gravar "Su Monte de s'Ape" eller spåren från Olbia som erövrats av romarna med forumet Romerska bad och akvedukten.

  Auto Europe erbjuder de bästa priserna för din hyrbil i Olbia så låt oss hjälpa dig att komma iväg på ditt strandäventyr idag! Vi har lång erfarenhet i uthyrningsbranschen, erbjuder fördelaktiga hyresvillkor med de viktigaste leverantörerna i sektorn och vårt mål är att ge absolut bästa service till dig som kund. Kontakta oss för att boka eller få mer information om vår tjänst i Olbia, där vi är närvarande på flygplatsen eller i staden.

  Vill du läsa om tidigare kunders hyrbilsupplevelser i staden? Vänligen klicka här för att komma till vår sida med utvärderingar av hyrbil i Olbia.

  Hur är trafiken i Olbia?

  Att köra på Sardinien är generellt väldigt trevligt. Fina vägar och underbara omgivningar. Trafiken är väldigt lugn i Olbia och antalet bilister varierar utifrån vilken årstid det är. Under högsäsong kan det vara lite stressigare trafik och svårare att hitta parkering men normalt är det inga problem att köra i Olbia.

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.
  • För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Olbia?

  Att parkera i Olbia kan vara besvärligt då det inte finns så många parkeringsplatser inne i centrum. Men samtidigt om man bara ska hålla sig i stan kan man parkera på hotellets parkering eller nere vid vattnet och sen gå in till centrum. Parkering får endast ske på höger sida av vägen. I sk. blåa zoner kan man parkera med parkeringsskiva i en timme. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan.

  Olbia flygplats

  Olbias flygplats är en mindre flygplats med ganska få reguljära avgångar. De flesta avgångar är charter och sker under högsäsong. Men året om kan man nå flera italienska städer samt några få utvalda i övriga Europa. Från flygplatsen kan man åka shuttle-buss in till stan om man ska hyra bil i Olbia och inte direkt på flygplatsen.

  Olbia Airport (OLB)
  Hemsida: www.olbiaairport.com
  Telefonnummer:+39 0789 69000
  Adress: 07026 Olbia, Province of Olbia-Tempio, Italien

  Att göra i Olbia

  Den historiska stadskärnan i Olbia är mycket vacker med sina monument och historiska byggnader. Runt vattnet kan du promenera och koppla av medan du shoppar i de många butikerna och hantverksbutikerna och du kan smaka på det utmärkta sardiska köket som är rikt på speciella och läckra rätter baserade på färsk fisk. Bland attraktionerna som inte får missas, rekommenderar vi bland annat:

  • Basilikan San Simplicio: Detta är ett viktigast och antikt monument i nordöstra Sardinien, ett klassiskt exempel på romansk arkitektur. Byggnaden, gjord av granit, ligger i centrum av staden. Inte att missa är statyn av San Simplicio, som går tillbaka till sjuttonhundratalet och freskomalerna som visar de tre heliga biskoparna.

  • San Paolo-kyrkan: I form av ett kors byggdes denna kyrka 1700. Klocktornet i granit och kyrkans kupol, som är mycket högt, har blivit symbolerna för staden. Denna kyrka ligger i den övre delen av den historiska stadskärnan och är av barock inspiration. Kyrkan kan besökas varje dag.

  • Olbias nuraghi: Olbias territorium, liksom hela Sardinien, är också rikt på nuraghi. Dessa är speciella stenbyggnader i form av en avkortad kon, som är representativ för den nuragiska civilisationen, som fascinerar arkeologer och turister. Nuraghi av Olbia är: Nuraghe Riu Molinu, belägen på Su Casteddu-kullen, från vilken du kan beundra hela Olbiabukten. Nuraghe Casteddu stiger istället på slätten i Olbia och kännetecknas av ett försvarstorn och en tunnel, antagligen avsedd för begravningar.

  • Slottet Sa Paulazza: Detta slott, som påminner om den bysantinska eran, ligger cirka 5 km från Olbia, på Monte a Telti, från vilken det finns en otrolig utsikt över hela slätten, inklusive Olbia viken. Denna byggnad, i sin storhetstid, ansågs vara en av de vackraste strukturerna på ön. Det beställdes antagligen 534 e.Kr. av kejsaren Justinian som efter att ha erövrat Sardinien och besegrade vandalerna beordrade byggandet av en fästning för att försvara territoriet. Idag översvämmas slottet med frodig vegetation och kan nås via en väg dold av växter och träd. Men utsikten när du når toppen är verkligen unik.

  • Molaras slott: Detta slott ligger på ön Molara och byggdes av Gallura-domarna för att skydda staden från fiendens intrång. Du kan nå den med båt eller flotte och sedan måste du gå upp en liten sluttning, för vilken bekväma vandringsskor rekommenderas. Undvik absolut besök under dagar med stark vind eller mistral.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Olbia

  När du har besökt alla dess vackra platser inne i staden kan du självklart vilja utforska vad som finns runt staden och dess omgivningar. Vi har samlat ett par dagsturer som passar perfekt!

  Tavolara

  Som vi alla vet kännetecknas Olbia av km och km vita sandstränder med kristallklart hav, inklusive den fascinerande ön Tavolara. Ön nås från hamnen i San Paolo och ser ut som ett berg av granit och kalksten som är över 500 meter hög. Havet är riktigt blått, perfekt för dykning och snorkling. Längs de vackraste stränderna på kusten är ön värd för det skyddade marina området Punta Coda Cavallo. Ön Tavolara är en perfekt utflykt också från den kulinariska synvinkeln. I själva verket finns det många restauranger och kaféer som erbjuder typiska rätter med traditionellt kök av utmärkt kvalitet.

  Porto Rotondo & Costa Smeralda

  Känd över hela världen är Costa Smeralda och en kuststräcka på 55 km belägen mellan Gulfs of Arzachena och Cugnana, lätta att nå med hyrbil i Olbia. Den riktiga symbolen för VIP-turism är staden Porto Rotondo, en del av Olbia kommun. Här hittar du trendiga klubbar och yachter från de mest kända stjärnorna runt om i världen. På kvällen är en promenad längs hamnen ett verkligt måste. Porto Rotondos hamn har också tilldelats den blå flaggan. Här kan du ta Via del Molo som leder till Piazza San Marco, den berömda "piazzetta" i Porto Rotondo.

  Maddalena skärgård

  Maddalena skärgård är en grupp öar utanför Costa Smeralda: det finns cirka 62, inklusive de viktigaste La Maddalena, Caprera, Santo Stefano och Budelli. Både det marina området och skärgårdens stränder ingår i nationalparken La Madallena Archipelago sedan 1994. Den största ön är precis La Maddalena. Ön Caprera är ansluten till Magdalene med en bro. Även här är det ingen brist på drömstränder, bland vilken Cala coticcio, som på grund av färgerna på havet och den vita sanden också kallas Tahiti.

  Geografisk information & historia

  Olbia är den verkliga porten till nordöstra Sardinien och den ekonomiska motorn i Gallura. Namnet "olbìa", som betyder "lycklig", kommer från grekerna. De första vittnesmålen om mänskliga bosättningar går tillbaka till 4000-3500 f.Kr. Från 800-talet ockuperades området först av fenicierna och sedan av grekerna. Karthagianerna byggde för tornen och stadens försvarsmurar. Under den romerska perioden blev stadens centrala centrum för östkusten. Staden Olbia har utsikt över en spektakulär bukt som skyddar det marina området Tavolara.

  Med vackra omgivningar och fina stränder utgör staden ett populärt turistmål för både soldyrkare och vandrare. Olbias centrum är mysigt och erbjuder allt det goda från italiens alla hörn både när det gäller mat och dryck. Med en hyrbil på denna vackra ö kan man ta sig precis vart man vill, hitta sina egna smultronställen och sina privata stränder. På Sardinien är avstånden korta och man tar sig lätt både till Cagliari och Alghero på bara några timmar. Njut av solen, värmen och gastronomin, Olbia är en stad värd att besöka.

  Ta sig runt i Olbia

  Med buss

  Ska man inte hyra bil i Olbia kan man inom staden resa med buss om man vill men enklast är att köra själv med hyrbil eller promenera om man bara vill stanna inne i Olbia.

  Tågstation

  Olbia har en liten tågstation där man kan ta tåg i alla riktningar på Sardinien. Olbia järnvägsstation tjänar staden och kommunen Olbia, i nordöstra delen av ön och regionen Sardinien, Italien. Den öppnade 1881 och utgör en del av järnvägen Cagliari – Golfo Aranci, huvudbanan på Sardinien. Vyerna från tågen är fantastiskt vackra och därför är det en upplevelse att åka bara för det. Priserna varierar mellan 20 och 50 euro för alla resor på Sardinien.

  Bra länkar

  Turistinformation Olbia