Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ OLBIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Olbia flygplats - Boka och spara

  Staden Olbia, inbäddat i en naturlig vik med bländande skönhet, gränsar till de vackra öarna Tavolara och Molara, och kan bli en perfekt destination för dig som vill ha en semester i kontakt med naturen, havet och vackra stränder. Olbia har emellertid inte bara naturalistiska skatter - i stadens omgivning kan du faktiskt beundra den Nuragiska heliga brunnen i "Sa Testa" och gravarna i "Su Monte de s'Ape" eller spåren från Olbia som erövrats av romarna med romerska ruiner; t.ex. akvedukten, baden, eller basilikan i San Simplicio. Boka en hyrbil på Olbia flygplats för en lugn och stressfri semester på Sardinien.

  Hos oss på Auto Europe är det du som bestämmer vilka bränsleregler, försäkringsalternativ eller vilken leverantör du vill boka. På vår hemsida ger vi dig ett brett utbud av biluthyrning från familjeanpassande fordon till lyxbilar. Du kan enkelt filtrera våra olika hyrbilsalternativ för att skapa en skräddarsydd lösning som passar just din resa. Du kan också läsa om tidigare kunders upplevelser på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Olbia.

  Flygplatsinformation

  Olbia flygplats kallas också Costa Smeralda flygplats då den ligger nära Sardiniens nordöstra kust. Flygplanen nyttjas primärt av säsongsflygningar och av semesterfirare som kommer för att njuta av det goda livet med Sardiniens härliga stränder och kulinariska upplevelser. Det primära flygbolaget på Olbias flygplats är det italienska Meridiana, men under högsäsongen flyger också små och stora internationella bolag till flygplatsen.

  Olbia Costa Smeralda Airport (OLB)
  Adress: Aeroporto Costa Smeralda, 07026 Olbia Olbia-Tempio, Italien
  Läge: Belägen cirka 5 km syd-öster om Olbia centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Berlin, EasyJet, Meridiana och säsongsflyg som trafikeras av Lufthansa Regional, British Airways, airBaltic, och Thomas Cook Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Olbia flygplats?

  Leverantörernas uthyrningsdiskar för hyrbil på Olbia flygplats kan hittas i biluthyrningsterminalen (Terminal Autonoleggi), som ligger en bit bort från passagerarterminalen. Namnet på din hyrbilsleverantör anges på toppen av din voucher som du mottagit från Auto Europe. Fortsätt till biluthyrningsföretagets disk och presentera ditt körkort, Auto Europes voucher och ditt kreditkort för deposition. Under upphämtningen kommer du att inspektera bilen för existerande skador och markera dessa på hyresrapporten.

  Se till att returnera din hyrbil full eller tom beroende på vilken bränslepolicy du valt. Planera in tillräckligt med tid för att gå igenom återlämningsproceduren och för att hinna till ditt flyg i tid.

  Europcar hyrbil på Olbia flygplats Europcar hyrbil på Olbia flygplats
  Aeroporto Costa Smeralda,
  Olbia, Italien 07026

  +39 0789 69548
  Öppettider:
  7.30 till 23.30
  Hertz hyrbil på Olbia flygplats Hertz hyrbil på Olbia flygplats
  Aeroporto Costa Smeralda,
  Olbia, Italien 07026

  +39 0789 66024
  Öppettider:
  8.30 till 23.00
  Avis hyrbil på Olbia flygplats Avis hyrbil på Olbia flygplats
  Aeroporto Costa Smeralda,
  Olbia, Italien 07026

  +39 0789 69540
  Öppettider:
  7.30 till 23.45

  Terminaler

  Olbia flygplats har en kompakt passagerarterminal som rymmer både ankomster och avgångar. Passagerare som flyger från Olbia flygplats hittar incheckning och säkerhetskontroll på marknivå, och 5 gater kan nås från källar-och marknivå. Bagageupphämtning liksom hittegodsavdelningen ligger på bottenvåningen.

  Flygplatsfaciliteter

  Olbia flygplats besökare är väl tillgodosedda. På den kompakta flygplatsen kan passagerare hitta allt de behöver för att göra sin resa enkel i väntan på sitt flyg. För besökare som behöver ta ut eller växla pengar betjänas terminalen av Bank of Sardinia, som ligger på första våningen, och bankomater finns även på bottenvåningen. Flygplatsens informationsdisk, samt reserelaterad service, finns på marknivå. Det är även här som passagerare kan hitta ett intressant urval av butiker och äta gott på en av de två restaurangerna placerade i terminalen. För de yngsta besökarna, erbjuder flygplatsen en Baby Club och som också ligger på marknivå.

  Hur man kan ta sig till och från Olbias flygplats?

  Att resa när du ska hyra bil från Olbia flygplats ger dig ett stort urval av sightseeing-möjligheter och öppnar vägen till hjärtat av Sardinien. Centrum av Olbia kan nås inom cirka 10 minuter från flygplatsen. Kör syd-öster via SS131 från Olbia till Oristano och längre söderut på E25, som tar dig genom vackra landskap på Sardinien till huvudstaden på ön, Cagliari, på bara tre timmar. En annan hamnstad, är Alghero bara två timmars bilresa västerut från Olbia. Utforska denna utsökta plats i din egen takt!

  Kollektivtrafik från Olbia flygplats inkluderar bussar, tåg och taxi. Med buss nummer 2 och 10 når du Olbia centrum. Bussarna går var 20:e minut. Förutom regionala bussförbindelser finns också kollektivtrafik till de viktigaste städerna på Sardinien, såsom Alghero, Cagliari, Palau och Orosei. Även om det inte finns direkt tågförbindelse från Olbia flygplats, finns det en bussförbindelse till närmaste järnvägsstation i Olbia. Ta buss nummer 10 eller 2 och åk till Via Gabriele D'Annunzio stoppet, där du kommer att kunna se tågstationens plattformar. Tåglinjerna omfattar även de de största städerna. Taxi kan hittas framför passagerarterminalen.

  Parkeringstips

  Det finns totalt 1079 parkeringsplatser tillgängliga för när du ska hyra bil på Olbias flygplats och eventuellt vill parkera, som inkluderar 40 parkeringsplatser för besökare med nedsatt rörlighet. Lång-och korttidsparkeringsmöjligheter finns framför passagerarterminalen på en stor parkeringsplats. Parkeringsbiljetter kan hämtas vid infarten och du betalar i slutet av din vistelse. Maskinerna är enkla att använda och betalning kan göras med mynt och sedlar upp till ett valör på 50,00 EUR. Kreditkort accepteras också.

  Parkeringsplatsen är indelad i tre zoner beroende på vilken typ av parkering som krävs. Timpriset är 2,00 EUR för upp till en timme, 4,00 EUR för upp till 2 timmar och 6,00 EUR för upp till 3 timmars parkering. Därefter betalar man 0,50 euro för varje timme som faller mellan den fjärde och den 24: e timmen. Gatuparkering finns tillgängligt inne i Olbia; uppmärksamma parkeringsskyltar för att undvika böter och hämta biljetter från parkeringsautomater. Håll koll på ZTL-zonerna och läs på om de olika villkoren för att vara säker på att du parkerar rätt.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Olbia