Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I STOCKHOLM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Stockholm till bästa pris

  Varför inte hyra bil i Stockholm för att upptäcka mer av vad storstaden kan erbjuda? Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar men till lägre pris, jämfört med om du bokar din hyrbil i Stockholm direkt med uthyraren.

  Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil till semestern eller affärsresan. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 150 olika länder samt på över 24.000 destinationer i världen. Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52. Vi finns här för dig 7 dagar i veckan. Om du vill veta mer om vad våra kunder tycker om vår service kan du även läsa mer i våra utvärderingar av hyrbil i Stockholm.

  Hur är trafiken i Stockholm?

  För både innerstaden och Essingeleden gäller att trängselskatt tas ut för svensk- och utlandsregistrerade fordon, mån-fre mellan 06.30 och 18.29. Skatt tas inte ut helgdag, dag före helgdag eller under juli månad. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla i bilen. Medtag alltid körkortet och försäkringsbevis när du kör bil. I vår körguide för Sverige kan du läsa mer.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Stockholm?

  Har ni valt att hyra bil i Stockholm kommer ni att finna både avgiftsbelagd och gratis parkering. Du kan betala för din parkering med kreditkort eller genom mobilen. Exempel på P-hus som finns i Stockkolm city är Norra Latin, Kungsbron, Norra Real, S:t Eriksplan och Medborgarplatsen.

  Stockholm flygplatser

  Stockholm har fyra olika större flygplatser som är utspridda över mellansverige. Den närmast Stockholm city är Arlanda och de andra flygplatserna befinner sig inte mer än 100 km från Stockholm.

  Officiellt namn: Stockholm Arlanda flygplats (ARN)
  Hemsida: www.swedavia.se/arlanda/
  Telefonnummer: +46 (0)10-109 10 00

  Stockholm Arlanda flygplats är Sveriges största flygplats med avgångar till ca. 164 destinationer i världen. Arlanda har fyra terminaler. Terminal 2 till 4 är för inrikesflyg och terminal 5 för utrikesflyg. Det är enkelt att hämta upp en hyrbil från ankomsthallen. Med bil når du Stockholm city på ca. 30 minuter. Annars kan du ta pendeltåg, regionaltåg, bussar, taxi eller Arlanda Express till innerstaden.

  Officiellt namn: Stockholm Bromma flygplats (BMA)
  Hemsida: www.swedavia.se/bromma/
  Telefonnummer: +46 (0)10-109 40 00

  Stockholm Bromma flygplats är Sveriges tredje största flygplast efter Landvetter och Arlanda och erbjuder främst inrikesflygningar till andra destinationer inom Sverige samt flyg till bland annat Bryssel och Helsingfors. Att hämta upp hyrbil på flygplatsen är mycket bekvämt med Stockholm city endast 20 min bilresa bort och även goda kollektiva bussförbindelser.

  Officiellt namn: Stockholm Skavsta flygplats (NYO)
  Hemsida: www.skavsta.se/sv/
  Telefonnummer: +46 (0)155-28-04-00

  Stockholm Skavsta flygplats är Sverige femte största och erbjuder lågprisflyg med bland annat Ryanair runt om i Europa. Belägen cirka 100 km från Stockholm centrum, cirka 10 min från Nyköping kan du nå staden med hyrbil eller kollektiva medel.

  Officiellt namn: Stockholm Västerås flygplats (VST)
  Hemsida: www.vasterasairport.se
  Telefonnummer: +46 (0)21 80 56 00

  Stockholm Västerås flygplats ligger belägen endast 5 km öster om Västerås statdskärna och erbjuder lågpris-och regionalflyg till bland annat Helsingfors, Washington, Los Angeles och flera destinationer inom Sverige. Med hyrbil kan du lätt nå Stockholm på cirka 80 min.

  Att göra i Stockholm

  Stockholm är den perfekta platsen att njuta av parker, känslan av att vara nära havet, vandra runt och shoppa eller gå på museum. Med så många spännande saker att göra, sammanställde vi några rekommendationer nedan:

  • Vasamuseet: : Ett spännande museum för både ung och gammal. Här samlas nyfikna människor från när och fjärran för att se på det gamla 1600-tals Vasaskeppet och för att lära sig mer om tiden då det sjönk. Vasamuseet är garanterat ett måste när du besöker Stockholm, med välgjorda utställningar och häftiga upplevelser med att se ett så gammalt och välbevarat skepp.

  • Gamla stan: Ta en mysig promenad genom Gamla stan för att upptäcka härliga små gator, butiker, och resturanger. Här kan man gå runt underbara gränder med fina gamla hus och samtidigt ta sig en historielektion.

  • Djurgården: Djurgården är en halvö och en egen stadsdel i Stockholm som absolut är värd ett besök. Djurgården besöks av många turister för sina många sevärdigheter och för sin natur med många gamla fina ekar. Här kan man till exempel hitta flera museum, trädgårdar och fik. Här kan man gå längs kanalen bland grönskan med gamla hus och parker. Det finns också en härlig utsikt över Stockholm när man går längs vattnet.

  • Stockholm Stadshus: Du kan se stadshusets siluett nästan var i Stockholm du än befiner dig. Byggnaden är mycket ståtlig och byggd i renässansstil. Stadshuset är inte bara en symbol för Stockholm och Sverige men även för Nobelmiddagen. Från tornet kan man ha en fin utsikt över Riddarfjärden.

  • Fotografiska: Denna konsthall i Stockholm ligger i Skärgårdshamnen och invigdes 2010. Sedan dess har många besökare kommit för att se diverse fotouttällningar av konstnärer från hela världen. Om du är intresserad av modern konst och fotografi är det garanterat värt att besöka.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Stockholm

  Dra nytta av din hyrbil i Stockholm för att besöka intressanta platser. Vi vill gärna rekommendera några av våra favoritdestinationer för en dagsutflykt:

  Uppsala

  Uppsala är Sveriges fjärda största stad och kan lätt nås med bil då denna studentstad bara ligger 70km från Stockholm. Här kan man besöka de tre kungshögarna i Gamla Uppsala, universitetsmuséet, domkyrkan eller bara strosa runt stan och besöka de fina butikerna och caféerna.

  Roslagen

  Roslagen är ett kustområde runt Stockholm och inkluderar exempelvis Vaxholm, Norrtälje, Grisslehamn, Österåker, Öregrund och Östhammar. Från dessa städer kan man exempelvisa ta sig med bil för att sedan åka ut med båt till de mindre skärgårdöarna. Här man man ta sig till nationalparken och ha chansen att se havsörn, eller säl. Det finns mycket att se i Roslagen och om man befinner sig i Sotckholm med hyrbil är det värt att ta sig ut i detta underbara område.

  Vaxholm

  Vaxholm som just är en del av Roslagen är värt en hel dag att besöka då denna idylliska skärgårdsstad har många trevliga resturanger, fina butiker och mysiga caféer. Vaxholm nås enkelt med bil då det bara ligger 35 km från Stockholms innerstad.

  Geografisk information & historia

  Stockholms historia börjar under 1200-talet då staden kom till att bli en vitkig handelspunkt. Staden grundades av Birger Jarl 1252 och staden växte snabbt. Redan 1289 var Stockholm den största staden i Sverige. Sveriges huvudstad har idag ca. 1 miljon invånare. Förutom att vara riksdagens, regeringens och kungahusets säte så är det i Stockholm som det mesta händer. Stockholm är också en mycket viktig knytpunkt vad gäller trafik med såväl tåg, bussar och bil. Under sommarmånaderna blommar Stockholm upp och uteserveringarna öppnar redan i sena mars. Här kan du gå på museer, äta god mat och roa dig till sena natten.

  Ta sig runt i Stockholm

  I Stockholm kan du åka både bussar, pendeltåg, tunnelbana och spårvagn. För tidtabeller, priser och mer information om kollektivtrafiken i Stockholm kan du besöka www.sl.se/

  Stockholm har tre tunnelbanelinjer: gröna, röda och blåa. Samtliga linjer trafikerar T-centralen.

  Gröna linjen: Hagsätra - Hässelby Strand (och omvänt).

  Röda linjen: Mörby centrum - Norsborg (och omvänt).

  Blåa linjen: Hjulsta - Kungsträdgården (och omvänt).

  Tågstation

  Stockholms centralstation är Sveriges största tågstation och ligger på Norrmalm i hjärtat av staden. Här kan du resa med bussar, pendeltåg, regionaltåg och tunnelbana.

  Tågtrafik

  Du kan enkelt ta dig till Köpenhamn (via Malmö), Oslo (via Göteborg) eller Rättvik (via Mora). Du kan boka biljett via www.sj.se/ eller på plats i tågstation.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation