Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I VISBY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Visby - Bila på Gotland

  Idylliskt, mysigt, historiskt, pastoralt - ja mängder av adjektiv kan användas för att beskriva Visby. Som Gotlands största stad är det en härlig destination för de som vill spendera sommaren hemma i Sverige. Cirka 100 kilometer från fastlandet finner vi fridfulla Gotland, mitt i Östersjön. Med sin vackra natur, fina stränder, ikoniska får och medeltidsbyar är landets största ö en fridfull plats med mycket att göra. Vill du uppleva ön bekvämt och smidigt kan du boka en hyrbil i Visby via Auto Europe och köra runt i din egen takt.

  Visby är en av Sveriges pärlor. Varma sensommarkvällar, klassiska midsommarfiranden och historiska byggnader kommer till tanken. Visste du att denna kända lilla Svenska stad med runt 25.000 invånare är uppställd på Unesco:s världsarvslista? Slå dig i väggen Taj Mahal, Muchu Picchu och Kinesiska Muren - här kommer Visby! Staden är en av de mest välbevarade platserna från medeltiden i hela Skandinavien och är därför sedan 1995 uppställd på den ärofyllda listan. Men den gotländska historien sträcker sig ännu längre bak i tiden, runt om på ön kan du se spår av de gamla vikingarna som härjade här. Kulturarvet här är enormt och kanske är det en av anledningarna till att så många turister (svenskar såväl som internationella) väljer att åka hit på semester.

  Auto Europes långa erfarenhet har gjort oss till experter på hyrbilsmarknaden. Bokar du via oss kan du vara säker på att du får de lägsta priserna, den bästa servicen och kan vara trygg under hela din hyresperiod. Även om vi endast är en förmedlare finns vi med dig under hela processen - du kan alltid vända dig till oss om du behöver hjälp eller har frågor. Tveka inte att ringa våra skickliga hyrbilsexperter som kan hjälpa dig med din reservation eller med eventuella funderingar eller problem. Innan du bokar din bil i staden kan du också ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Visby här

  Hur är trafiken i Visby?

  Under sommaren ökar Gotland och Visbys befolkning rejält på grund av den stora mängden besökare. På grund av detta cirkulerar det även fler bilar i trafiken då, emellertid inte så många att det skapar några större problem. Trafikreglerna och körreglerna i Visby skiljer sig inte från resterande Sverige, så om du är van att köra i landet behöver du inte vara orolig. Trots allt bör du köra försiktigt eftersom gatorna ofta är smala, ojämna och det är mycket gångtrafikanter i rörelse.

  En sak du bör tänka på om du besöker Visby innerstad under högsäsongen är att det varje år från vecka 24 till vecka 35 är körförbud. Den ikoniska ringmuren som omfamnar staden är det strikt förbjudet för obehöriga fordon under denna tid att befinna sig inom. Observera att detta gäller alla motorfordon, alltså inte bara bilar utan även motorcyklar och mopeder. Om du bokat ett boende innanför ringmuren kan du i vissa fall få köra och parkera i det körförbjudna området, se till att få detta bekräftat innan du gör det dock.

  Om du vill läsa mer om bilkörning i Sverige, vänligen besök vår körguide för Sverige.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Visby?

  Visby är indelat i olika parkeringszoner (A till E). Beroende på vilken zon du väljer samt tid på året du besöker staden är priserna olika. Till exempel är det många allmänna parkeringsplatser som är gratis under vinterhalvåret, men sen under sommarens turistperiod kostar. Detta är för att staden vill minska biltrafiken i centrum samt för att öka omsättningen för att kunna finansiera parkeringarnas och vägarnas underhåll. Den storm av turister som varje år besöker Visby i några månader tar utan tvekan på stadens gator, det är därför inte mer än rätt att de med hjälp av en parkeringsavgift bidrar till att hålla vägarna i gott skick.

  Vänligen läs alltid parkeringsskyltarna på plats noga för att se om det är tillåtet att parkera där eller inte. Det är också skyltarna som hänvisar till eventuella avgifter och tidsbegränsningar. Klicka här om du vill få en överblick över Visbys parkeringszoner.

  Visby flygplats

  Att ta färjan till Visby är ett populärt sätt att ta sig till Gotland på, men faktum är att du också kan flyga. Visby flygplats - Swedavia ligger mindre än fyra kilometer från stadens centrum och är en liten men betydelsefull flygplats. Den har endast fyra destinationer året runt, dessa bara inom Skandinavien. På sommaren erbjuds det dock olika charterflyg vilket gör att flygplatsens totala antal destination stiger från fyra till respektgivande tio. Bland annat kan du från flygplatsen resa till charterdestinationerna Gran Canaria och Teneriffa under en begränsad period.

  Visby flygplats– (VBY)
  Flygplatsen ligger 3,5 kilometer norr Visby.
  Adress: Visby Flygplats, 621 41 Visby
  Hemsida: www.swedavia.com/visby/
  Telefon: 010-109 52 00

  Att göra i Visby

  Svalka sig med en glass medan solen skiner och fåren bräker i bakgrunden kanske bara är en idyllisk drömbild för många, men på Gotland är det inget konstigt. Ön och framför allt Visby har mycket att erbjuda, både när det kommer till aktiviteter och sevärdheter. Inte minst den elva meter höga ringmuren som ringlar sig runt centrum, det är den som är den största anledningen till att staden befinner sig på Unesco:s världsarvslista. Behöver du lite inspiration till saker att hitta på under din vistelse kan du läsa våra förslag nedan:

  • Medeltidsveckan - Under en vecka varje år förvandlas Visby till sitt forna medeltidssamhälle. Flera tusen besökare iklädda medeltidens mode kommer för att ta del av hur det kunde se ut under denna historiska tid. Visby har alltid sina spår av medeltiden, men varje år under vecka 32 förstärks kulturarvet med bland annat tornerspel, armborsttävlingar, häst och vagn, riddare, marknader och mycket mer. Det är som att befinna sig i en helt annan värld!

  • Kneippbyn - Kneippbyn är ett äventyrsland tre kilometer utanför Visby som hela familjen kan roa sig i. Poolerna och de många vattenattraktionerna kanske lockar mest en varm julidag, men Kneippbyn har mycket mer än bara det. En berg och dalbana, utkiksfyr i form av en karusell och ett flertal trampoliner gör att även badkrukorna kommer kunna roa sig här. Pippi Långstrump i egen hög person kan du varje dag under sommaren se på teatern som framförs på Villa Villekulla (orginalhuset som användes i SVT:s filmer om denna finurliga tjej med roliga flätor). Att spendera en heldag i äventyrslandet är inga problem, här finns gott om restaurang, toaletter och liknande för att du ska kunna ha en bekväm vistelse. Kan du inte få nog av Kneippbyn kan du också boka ett boende i anslutning till äventyrslandet, bland annat i form av hotell, semesterstugor, camping eller B&B.

  • Almedalen - Besök platsen bakom den berömda så kallade Almedalsveckan - en vecka där gotländska och svenska politiker samlas för att diskutera och argumentera politik, samhällsfrågor och ekonomi. Resterande 51 veckor om året är Almedalen en vacker park i centrala Visby som (trots politikernas frånvaro) är en plats värt att se. Beläget precis vid Östersjöns kust är det en naturskön park dit bland annat olika fåglar drar sig. Låt barnen busa på lekplatsen eller ta den härliga strandpromenaden som tar sin start vid Almedalen. I närheten har du även Visbys historiska Apotek, Liljehornska Huset och Gotlands Konstmuseum.

  • Ringmuren - Vi har nämnt den innan men vi gör det igen för denna historiska mur är en av Gotlands och Sveriges bästa sevärdheter. Den cirka 3.4 kilometer långa muren som byggdes på 1200-talet omfamnar Visby och är en av landets främsta historiska arv. Med 27 av de originella 29 tornen bevarade är den i gott skick och en stor stolthet för Visby. Ta en promenad längst stadsmuren och se torn som ligger i anslutning till olika portar, bland annat vid Österport, Dalmansporten, Kajsarporten och Söderport. Passa också på att se Visby slottsruin som även det är ett världsarv från Medeltiden, men som tyvärr inte är lika välbevarat som den fantastiska ringmuren.

  • Botaniska trädgården - Visbys botaniska trädgård sköts av sällskapet De Badande Wännernas och är en rofylld plats öppen för allmänheten. Många växter som vanligtvis inte förekommer i Sverige finns att hitta här, och trädgården är överlag en lugn och grönskande park. Beläget innanför stadsmurarna ligger trädgården väldigt centralt och är en bra sevärdhet om du behöver lite lugn och ro. I det mysiga lusthuset kan du sitta för att varva ner eller så kan du ta en promenad och beundra de färgglada växterna. Under sommaren arrangeras det olika aktiviteter i trädgården, till exempel växtmarknad, rosvandring, litteraturträffar och olika musikarrangemang. För mer information, vänligen besök Visbys botaniska trädgårds hemsida.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Visby

  Har du tagit dig över vattnet till Visby bör du se hela Gotland, inte bara en del. Boka en hyrbil i Visby och upplev Sveriges största ö på egen hand och utifrån dina egna villkor, schema och förutsättningar. Det finns massvis att se när det kommer till historiska byggnader, natur, museum och mysiga byar. Nedan har vi därför listat några av våra absolut favorit utflykter du kan ta på Gotland för att hjälpa dig förgylla din semester på ön.

  Lummelundagrottan

  En kort bit utanför Visby finner du Lummelundsgrottan - en naturligt skapad kartsgrotta. Inuti denna silurkalkstensvärld kan du få se stora grottsalar, mäktiga spegelsjöar, underliga fossiler, förtjusande droppstensformationer och mycket mer. Sedan upptäckten av grottans inre delar år 1948 har Lummelundagrottan varit en eftertraktad sevärdhet på Gotland. Det anordnas guidade turer där du får lära dig mer om platsens historia och se den fantastiska underjordiska miljön med egna ögon. Detta är en av Sveriges största grottor och ett måste att besöka om du ska till Gotland. Observera att det är runt 8 grader i grottan även under sommaren, att ha med sig en extra tröja är därför att rekommendera.

  Fårö

  Är du på Gotland kan du faktiskt snabbt och enkelt ta dig över med din bil till en annan Svensk ö, nämligen Fårö. Denna ö är inte stor, men har ett rikt djur- och växtliv och kan bjuda på några av Sveriges bästa naturupplevelser. Från Visby behöver du köra drygt 5 mil till Fårösund för att sedan ta färjan över sundet till Fårö. Väl framme kan du utforska öns 113 kvadratmeter utifrån dina egna önskemål. I söder finner du harmoniska odlingslandskap och i norr vilda skogsområden och vackra stränder. Mer specifika sevärdheter på ön är Fårö kyrka, naturreservaten Gamle hamn och Digerhuvud, Langhammars Sea Stack Field och den stora eken Avaeken som ingen mindre än Carl von Linné nämner i sitt berömda verk “Öländska och gotländska resan 1741”.

  Asunden

  En relativt oupptäckt del av Gotland är den lilla halvön Asunden, belägen i anslutning till den nordöstra delen av ön. Tidigare var platsen ett militärområde men är numera ett naturreservat som är öppet på allmänheten. Här kan du bada utan att trängas eftersom det inte är många turister som känner till halvön. Från Visby tar det cirka 45 minuter att ta sig hit med bil, men tänk på att du behöver parkera bilen på fastlandet och sedan promenera eller cykla över bron till ön. Asunden är också full av unika stenformationer och rauker som är starkt förknippade med Gotland.

  Djurpark

  Det är inte bara de gotländska fåren du kan få syn på på Gotland. Besöker du öns djurpark som ligger i Eskelhem, cirka 15 kilometer söder om Visby, kan du även se än mängd andra djur. Det är främst svenska lantdjur (hästar, grisar, kaniner, getter osv) som bor här, men även en del lite mer exotiska djurarter förekommer. Till exempel Australiens rödhalsade vallaby, Afrikas zebra och Sydamerikas alpacka. Djurparken har vanligtvis öppet 10.00-16.00 alla dagar i veckan och är en populär aktivitet som passar stora som små. Vänligen besök djurparkens hemsida för mer information om priser, parkering, djur med mera.

  Geografisk information & Historia

  Visby ligger på Gotlands västra kust och är den största staden på ön. Drygt 25.000 av öns totala 59.000 invånare bor i staden, men under sommaren ökar befolkningen markant eftersom det är en mycket populär sommardestination. Detta kanske främst på grund av sitt fantastiska läge i Östersjön samt det gotländska landskapet som skiljer sig ganska mycket från resterande landskap i Sverige. Detta beror mycket på att ön är rik på kalksten, tallskogar, låga vegetationer och fina sandstränder. Det finns också gott om unik flora och fauna vilket bidrar till att många väljer att semestra på “exotiska” Gotland.

  Förutom all härlig natur du kan uppleva på ön finns det ett starkt historiskt arv. I Visby har man hittat fynd från 700-900 e.Kr, vilket pekar på stadens gamla ålder. Det var dock först under medeltiden som staden växte och kom till liv på riktigt. Än idag kan du se många välbevarade byggnader och ruiner från denna tidsperiod, bland annat Korsbetningen, St Görans Ruin och Visbys slottsruin för att bara nämna några. Inget slår dock den ikoniska ringmuren som tveklöst är Visbys främsta landmärke.

  Ta sig runt i Visby

  Bil

  Oavsett om du tar med dig bilen över på färjan (som avgår från Oskarshamn, Västervik eller Nynäshamn utanför Stockholm) eller planerar att hyra bil i Visby så rekommenderar vi att ha tillgång till ett fordon under din Gotlandsvistelse. Visserligen är Visby en gång- och cykelstad, speciellt innanför ringmuren, men trots detta uppmanar vi dig till att ha en bil eftersom du då enkelt kan utforska resterande delar av ön. Trafiknätet är bra och oavsett vart du önskar åka på ön kan du med en bil ta dig ditt enkelt och bekvämt.

  Kollektivtrafik

  Även om det finns ett tåg på Gotland är detta en turistattraktion för att uppleva en gammaldags tågresa, inte ett transporterings alternativ. Kollektivtrafiken i Visby och Gotland består därför endast av bussar som sköts av Region Gotland. Busslinjerna är omfattande och under sommarens högsäsong ökar antalet bussar ute i trafiken för att kunna bemöta den stora efterfrågan på busslinjerna. Det finns stadsbussar som bara kör inom Visby, men det finns också landsbygdsbussar som kör runt om de flesta delarna på Gotland, bland annat mellan Visby och Burgsvik, Katthammarsvik och Slite.

  Taxi

  Vill du inte hyra bil i Visby men ändå bekvämt och smidigt ta dig runt kan du boka taxi. Det finns två taxibolag som är aktiva i Visby: Taxi Söder och Taxi Gotland. Firar du något speciellt eller bara vill lyxa till det lite extra, kan du istället boka en limousine hos företaget Limo Gotland & Eco Tours Visby. Besöker du Fårö finns även där ett taxibolag, det heter Fårö Cab.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Visby