Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I UMEÅ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Umeå - Garanterat bästa pris

  Besök vackra Umeå och upplev det norrländska lugnet och kanske Sveriges härligaste dialekt - norrländska! Självklart är det inte bara människorna som är härliga här, staden har en mysig atmosfär och utanför finner du stora och orörda naturområden och skogar som lockar besökare från hela världen. Här hittar du en härlig blandning mellan storstad och natur som friluftsmänniskan kommer älska att utforska. Boka en hyrbil i Umeå via Auto Europe och upptäck allt staden och området har att erbjuda på egen hand och utifrån dina egna villkor och önskemål. Bokar du vi oss kommer du få hyrbilen du vill ha till bästa pris - det garanterar vi!

  Våra snart 70 år i branschen har gjort att vi på Auto Europe har tillgång till de bäst priserna och erbjudandena på hyrbilsmarknaden. Vi samarbetar med flera toppleverantörer i över 180 länder och har tillgång till över 24,000 upphämtning- och avlämningsstationer runt om i världen. På grund av våra samarbeten med lokala, nationella såväl som internationella hyrbilsföretag har vi ett stort utbud av inte bara destinationer utan också hyrbilar. Bland annat har vi flera leverantörer i Umeå som du kan använda dig av. Här på vår hemsida kan du själv jämföra olika fordon, priser och företag för att hitta alternativet som passar dig och dina behov bäst. Om du inte vill boka online kan du istället ringa våra hyrbilsexperter, de hjälper dig gärna med din bokning eller om du har några frågor eller funderingar. På vår sida med utvärderingar av hyrbil i Umeå kan du också ta del av tidigare kunders erfarenheter för att se om de kan hjälpa dig inför din egna hyra i staden.

  Hur är trafiken i Umeå?

  Gatorna är väl omhändertagna och vägnätet är väl utvecklat. Precis som i de flesta städer kan det förekomma rusningstrafik under morgonen när alla kör till jobb och på eftermiddagen när alla ska hem från jobb, men oftast brukar trafiken lösas upp ganska snabbt. Under vintern varnas det ofta för halka och det är inte ovanligt att trafikolyckor på grund av isiga och hala vägar sker. Trots att vägarna plogas och saltas bör du vara extra försiktig om du kör här under vintern, speciellt om det har snöat. Håll också utsikt efter cyklister eftersom det finns många som beger sig ut i staden på cykel i Umeå.

  Mer information om vad du bör tänka på för att köra bil i Sverige kan du läsa om här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Umeå?

  Det är Umeås Parkerings AB som är ansvariga för besöksparkeringarna i centrala Umeå och deras mål är att alla deras parkeringsplatser ska vara tydliga, tillgängliga och enkla att använda. De har och underhåller flera parkeringsplatser i centrum som besökare kan parkera sin bil i mot en avgift, både utomhus på gatan och i parkeringshus. På de flesta parkeringsplatserna kan du betala via din mobil, antingen genom en app som du kan ladda ner på din smartphone eller via att skicka ett sms till telefonnumret 0707-13 14 15. Du kan läsa mer om hur parkeringen fungerar i Umeå på Umeås Parkerings AB hemsida, den hittar du här.

  Umeå flygplats

  Umeå har en egen flygplats som heter Swedavia Airport som ligger i stadsdelen Alvik, cirka 4 kilometer utanför stadskärnan. Det är inte en särskiljt stor flygplats men den har ett par utrikesflyg, bland annat till de populära sommardestinationerna Cypern, Grekland och Spanien. Självklart har de även inrikesflyg och att flyga till Stockholm tar inte mycket mer än en timme, medan flyget till Göteborg tar cirka en och en halv timme. Totalt har Umeå flygplats 27 destinationer i världen och 2018 var det lite över en miljon passagerare som flög via flygplatsen. Sedan flygplatsen öppnade 1962 har den vuxit och bygds om flera gånger, idag har den cirka 500 anställda utspridda på lite mer än femtio företag. Om du vill hyra bil i Umeå och hämta upp den på flygplatsen går det alldeles utmärkt, ett flertal företag har kontor här och via oss kan du jämföra priser och bilar för att se vilket alternativ som är det bästa för dig.

  Swedavia Airport – (UME)
  Flygplatsen ligger cirka 4 kilometer norr om centrala Umeå.
  Adress: Flygplatsvägen 32, 90422 Umeå, Sverige
  Hemsida: www.swedavia.se
  Telefon: +46 10 109 50 00

  Att göra i Umeå

  Umeå är en stor studentstad men en härlig och ung atmosfär. Sedan Umeås universitet, som för övrigt är ett av Sveriges största utbildningsuniversitet, öppnades år 1965 har stadens befolkning fördubblats. Idag är det runt 127.000 personer som kallar staden hem, och på grund av universitetet är många av dom inte ursprungligen från Umeå, utan har flyttat hit på grund av studier. Detta gör också att medelåldern i staden är ganska ung, 39 år ligger den på vilket märks i stadsandan när det kommer till alla pubar, dansställe, restauranger, barer och caféer. Men oavsett vilken ålder du är i har staden något som passar dig. Några saker du kan göra i Umeå är:

  • Navet - Ett äventyrsbad som passar hela familjen mitt i centrala Umeå. Här hittar du inte bara fartfyllda och roliga vattenrutschkanor, klättervägg, vågmaskin och en strömkanal utan du kan även hitta en avslappnande bubbelpool och ångbastu. Oavsett om du åker hit för ett vattenäventyr, avslappning eller träning finns här något för dig. Navet har öppet alla dagar i veckan året runt, dock kan vissa bassänger vara stängda under vissa tider eller dagar. För att läsa mer om öppettiderna vänligen besök deras hemsida som du hittar här. Att besöka detta roliga vattenhus kostar 145 kr om du är vuxen och 100 kr om du är under 18 år, och tänk på att Navet inte tar kontanter utan endast kort eller Swish.

  • Tavelsjöleden - Denna vandringsled tar sin början i Umeås innerstad, vid älven nedanför Väven. Totalt sträcker den sig över 42 kilometer, men man kan välja att bara promenera delar av den om man vill. Det är en populär vandringsled som bjuder på flera grottor, ovanliga växter, vacker miljö och fantastisk utsikt över Tavelsjön. Den högsta punkten är på Tavelsjöbergets topp, vilket ligger 284 meter över havet och därmed är en av kommunens högsta punkter. Ett annat ställe som bjuder på vacker utsikt och därför värt ett besök är utsiktstornet på Vallberget. Detta berg är också en populär plats för bergsklättrare, så ta med dig din utrustning om du gillar att bergsklättra!

  • Forsränning - Ett av Europas bästa forsränning ställen finns här i Umeå! Tack vare Vindelälven som är en av Europas sista orörda älvar rinner vattnet fritt och vilt här, vilket gör det till ett av de bästa ställena att uppleva forsränning på. Med företaget Forsknäckarna kan du åka ut på ett äventyr utan dess like, de har lite lugnare turer för familjer från 7 år och upp men också tuffa och adrenalinfyllda turer med 18-årsgräns. Självklart står de för all utrustning som våtdräkt, hjälm, flytväst, paddel och säkerhetsgenomgång. Men Forsknäckarna erbjuder inte bara forsränning. via dem kan du också boka skotersafari, isklättring, bastu, olika boende och mycket mer! För att läsa mer om de olika aktiviteterna kan du besöka deras hemsida som du hittar här.

  • Guitars - The Museum - Umeåborna och bröderna Samuel och Michael Åhdén är ägare av världens största privatägda samling av gitarrer. På museet som öppnades i maj 2019 kan du gå för att se deras helt otroliga samling av musikinstrument. De har allt från elgitarr, baser, förstärkare och musikalisk rekvisita som allt står uppställda på detta coola museum. Totalt äger de över 300 gitarrer från 1950-1960-talet och har en helt unik samling du inte kommer kunna se någon annanstans. Är du musikintresserad är detta besök ett måste om du kommer till Umeå!

  • Norrlandsoperan - Berömda Norrlandsoperan ligger här i centrala Umeå. Sedan den grundades 1974 har den utvecklats från att bara erbjuda opera till att ha ett stort utbud av föreställningar, för det mesta i form av orkester, dans, musik, konst och teater. Många lokalproducerade förställningar arrangeras årligen, men de gästas också regelbundet av turnerande föreställningar som bidrar till verksamhetens breda utbud. Här kan du ofta bland annat hitta skolföreställning, vernissager, opera, live-poddar och olika teaterföreställningar. Oavsett vad du är ute efter är sannolikheten stor att Norrlandsoperan har något som passar dig i smaken. För mer information om öppettider, priser samt vilka föreställningar som är aktuella just nu vänligen besök Norrlandsoperans hemsida.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Umeå

  Om du vill få ut så mycket som möjligt av din vistelse rekommenderar vi att hyra bil i Umeå så du kan utforska staden och området utan att behöva begränsa dig till kollektivtrafiken eller dyra taxiresor. Med en hyrbil har du också möjligheten att resa på olika dagsturer i området, här finns massvis att se och göra och städerna Skellefteå och Örnsköldsvik ligger båda inom köravstånd. Några av våra favorit dagsturer som du kan ta från Umeå är:

  Nydalasjön

  En stor anledning till att många (framför att internationella) turister besöker Umeå är för att få syn på det magiska norrskenet. Det dansande ljuset i himlen får man lättast syn på när det är mörkt och man är borta från storstadsljusen i centrala Umeå. Att ta sig till Nydalasjön är därför ett populärt val när de gröna ljusen tittat fram på himlen. Men även om du inte får syn på norrsken har området mycket att erbjuda. Här kan du fiska, simma och paddla i sjön, eller varför inte ta den cirka tio kilometer långa promenaden runt sjön? Här ligger också flera grillplatser, fotbollsplaner och en boulebana som du som besökare kan nyttja. Inte långt ifrån sjön finner du också Umelagun som har tempererade utomhusbassänger, bubbelpooler, hopptorn och vattenrutschkanor. Nydalasjön ligger cirka 4 kilometer utanför Umeå och i din hyrbil tar det inte mer än 25 minuter att köra hit.

  Balberget

  På lite mer än en timme kan du köra västerut, inåt landet och komma till det vackra Balberget. Vandringen uppåt kan vara ganska krävande eftersom stigen är brant och ojämn, men när du väl är uppe kommer mödan vara värt det för du kommer belönas med en fantastisk utsikt över området. Toppen av berget ligger 439,8 meter över havet och härifrån kan du njuta av det västerbottniska skogen och landskapet från ovan. Här växer också ovanliga växter, till exempel hassel, fjällhällebräken, blågröe och liljekonvalj som annars bara finns i södra delen av Sverige. Bergets södra brant reflekterar solens värme och skapar ett klimat där dessa växter klarar sig, vilket de inte gör i andra delar av Norrland eftersom det är för kallt.

  Olofsfors bruk

  Det var järn som stod i fokus på detta bruk som var aktivt från 1762 och framåt. Järnmalmen kom från gruvor i Uppland och Bergslagen men det var här som slutprodukten tillverkades innan den skickades vidare ut i Europa. Med hjälp av områdets skogar och vattendrag kunde man tillverka tack- och stångjärn av hög kvalitet som var populärt både i Sverige och resterande Europa. Olofsfors bruk sägs vara en av de bäst bevarade bruken i landet, och klassas därför som ett kulturarv av Västerbottens läns riksintressen. Ta din hyrbil och åk på ett besök till detta fantastiska bruk där du kan se hur de gamla arbetarna brukade leva och arbeta. Förutom en guidad tur finns här också konstutställningar, hantverkare och en restaurang du kan njuta av. Olofsfors bruk ligger i Nordmaling, cirka 50 kilometer nordväst om centrala Umeå.

  Salteriet

  Cirka 15 kilometer utanför Umeå precis intill Umeälven ligger Salteriets fiskare, fiskförädling och gårdsbutik. Åk hit för att köpa närodlat och färsk fisk av bästa kvalité. Det är Nils-Erik Sjöström som äger och driver Salteriet, han har varit ute på både sjön och havet sedan han var liten och är fjärde generationens fiskare. Med andra ord är han erfaren i branschen och ett besök hit kommer garantera god och högkvalitativ fisk. Under sommaren kan du inte bara köpa med dig deras produkter hem, utan du kan också njuta av en fiskmåltid ifrån deras restaurang. Köp med dig en härlig tallrik av dagens fångst och sätt dig på bryggan med en kall öl och njut av kvällssolen. Ett urval av deras produkter är traditionell varmrökt sik och lax, färsk abborre, lax och strömming, såser, röror och olika inläggningar. Eftersom alla deras produkter är beroende på säsong och tillgång till råvaror kan produkterna variera.

  Geografisk information & Historia

  Umeå ligger i Norrland i länet Västerbotten, utmed kusten i nordöstra Sverige. Befolkningen, som har ökat enormt sedan stadens universitet öppnade år 1962, ligger idag på lite över 127.000. Detta gör det till Norrlands största stad eftersom den år 1992 slog ner Sundsvall på en andra plats efter fler och fler människor flyttade till Umeå och därmed passerade Sundvall i folkmängd. Än idag är Umeå en universitetsstad och forskning inom flera områden bedrivs här ifrån, bland annat inom skogsvetskap, bioteknik och miljö. Staden kallas ibland för “Björkarnas stad” eftersom den efter en stor brand år 1888, som förstörde stora delar av staden och området, byggde breda esplanader för att undvika att branden spred sig om det började brinna igen. Kring dessa esplanader planterades sedan björkar vilket är anledningen att den började kallas “Björkarnas stad”. Än idag finns det cirka 2.300 växande björkar i centrum vilket skapar en mysig och naturnära miljö.

  Genom staden flyter Umeälven som tar sin början vid gränsen till Norge. Umeå har ett rikt djur- och naturliv eftersom den är rik på floder och älvar. Det är heller inte långt till havet eftersom staden ligger precis vid kusten, detta gör att havet även påverkar Umeås klimat, som är något mildare än många andra städer i Västerbotten. Dock kan de kyliga vindarna som blåser in från havet göra att det känns kallare. Medeltemperaturen under sommaren ligger runt 19 grader medan den under vintern ligger runt -4 grader. Klimatet är på gränsen till subarktiskt och det är mycket ovanligt att det inte faller snö under vintermånaderna. Fenomenet norrsken kan förkomma i Umeå och detta är något som lockar besökare från hela världen eftersom det inte kan ses på så många platser i världen. Har du tur får du också syn på det dansande skenet i himlen medan du är här!

  Ta sig runt i Umeå

  Att boka en hyrbil i Umeå är det absolut smidigaste och snabbaste sättet att ta sig runt i staden på. Vägnätet är väl utvecklat och det finns gott om parkeringsplatser så med en bil kan du snabbt, smidigt och bekvämt ta dig från A till B. Om du inte är familjär med vägarna i Umeå rekommenderar vi att ha med en karta eller GPS, speciellt om du ska köra i de lite mer avlägsna skogsområdena utanför staden. GPS kan du lägga till redan under bockningsprocessen om du använder dig av vår hemsida, på så sätt behöver du inte oroa dig över att köra vilse.

  För att minska sin miljöpåverkan satsar Umeå stad också starkt på kollektivtrafik såväl som cykel och gång. Deras mål är att år 2022 ska 65% av alla resor tagna av boende inom Umeås tätort ske via gång, cykel eller kollektivtrafik. De har därför ett stort nätverk av bussar som är aktiva inom staden, och även hela länet. Länstrafiken i Västbotten AB ägs av Region Västbotten och det är dem som tar hand om kollektivtrafiken i Västbotten. Lokaltrafiken i Umeå är det främst företaget Ultra i samarbete med Länstrafiken i Västerbotten, Transdev och Umeå kommun som sköter. Det finns även två tågstationer i staden, Umeå östra station och Umeå centralstation. Härifrån finns det anslutningar till bland annat Sundsvall, Vännäs, Narvik, Göteborg och Stockholm.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Umeå