Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GREKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Grekland - Det bästa av södra Europa

  Hyrbil i Grekland

  Med sitt fantastiska läge i Medelhavet har Grekland blivit en favorit för semestersugna resenärer i hela världen, inte minst för svenskarna. Landet präglas av sin rika historia och anses vara födelseplatsen för den västerländska civilisationen. Du har säkert hört uttrycket Antikens Grekland, detta kommer från att landet var centrum under den stormaktstid som rådde i Medelhavet under 700-300 f.kr, det vill säga Antiken. På grund av detta är landet fullt av kultur, historia och arkeologiska utgrävningar som ger dig en inblick i hur befolkningen hade det här för över 2.500 år sedan. På Kreta, som är den största av de grekiska öarna, finns det en mängd sådana platser du kan besöka om du behöver en paus från strandhänget eller letar efter en intressant dagsutflykt från Chania eller Heraklion.

  Grekland har en fantastisk övärld och massvis av idylliska öar som går att besöka, till exempel populära Santorini, Mykonos, Rhodos, Korfu, Samos och många fler. Vill du istället semestra på fastlandet finns även här mängder av mysiga turistorter och fartfyllda storstäder, bland annat huvudstaden Aten och Thessaloniki i norr som anses vara landets kultur huvudstad. Vart du än i landet befinner dig kan du förvänta dig ett soligt klimat, härlig atmosfär, en rik historia och riktigt god mat.

  Genom att boka en hyrbil i Grekland via Auto Europe säkerställer du inte bara att du får marknadens lägsta pris, utan också att du kommer få förstklassig service både innan, under och efter din hyra. Auto Europes hyrbilsexperter kan besvara alla dina frågor och är bara ett telefonsamtal bort, du når dem enkelt genom att ringa +46 10 888 66 52. De kan hjälpa dig hitta det bästa biluthyrningserbjudandet i Grekland med en säker och trygg leverantör som väl på plats kommer omhänderta dig lika väl som vi på Auto Europe gjort.

  Nyfiken på att läsa vad våra tidigare kunder har att säga om hur det är att hyra bil i detta antika land? In och läs deras utvärderingar av hyrbil i Grekland för att ta del av värdefulla åsikter och omdöme.

  För mer information om att hyra bil i Grekland, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Grekland?

  Tillsammans med ett stort utbud av leverantörer erbjuder Auto Europe många upphämtnings och återlämningsplatser i hela Grekland, ofta centralt belägna eller i närheten av flygplatser och färjhamnar. På fastlandet kan du välja att hämta upp din hyrbil i populära städer som Aten, Kalamata, Larissa och Ioannina. Ska du besöka en av de grekiska öarna finns även där möjligheten att boka en bil via oss, perfekt om du vill utforska hela ön och inte bara en liten del. Använd vår sökmotor övers på denna sida för att jämföra pris på hyrbilar på ställen som Rhodos, Kreta, Korfu, Kos och underbara Santorini med sina kritvita husfasader.

  Det är viktigt att komma ihåg att Auto Europe inte har några egna kontor på destinationen, när du ska hämta upp din hyrbil i Grekland är det den lokala leverantörens kontor du ska bege dig till. Vänligen läs igenom den voucher du får av oss efter en slutförd bokning för att se alla villkor och regler när det kommer till dokument, förseningar, deposition och bränslepolicy. Oftast krävs det endast ett körkort, pass/id-kort, kreditkort i huvudförarens namn och Auto Europe voucher, men vissa leverantörer efterfrågar ytterligare dokument. Än en gång, läs igenom din voucher där all information kommer stå och hör av dig till oss om där är några otydligheter eller du undrar över något.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och hamnarna i Grekland

  • Chania hamn
  • Thessaloniki hamn
  • Heraklion hamn
  • Kalmata hamn
  • Korfu hamn
  • Zakynthos hamn

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Grekland

  Våra samarbetspartners inkluderar företag som Abby Car, Payless, Drive och välkända leverantörer som Hertz, Budget, National och Sixt. Det vår tjänst går ut på är att vi jämför priser, leverantörer och fordon åt dig när du önskar hyra bil i Grekland. Därefter kan du själv ta ett beslut om vilket erbjudande som passar dina önskemål, förutsättningar och budget, och sedan boka fordonet enkelt online. Tänk på att leverantörerna kan ha olika villkor när det gäller åldersgränser, kostnader för tillägg, reserestriktioner och så vidare. Det är därför viktigt att du läser igenom villkoren innan du beslutar dig om vilken bil du ska boka. Du kommer även kunna se villkoren efter en genomförd bokning och, om du skulle ändra dig, erbjuder Auto Europe möjligheten att avboka eller ändra din bokning upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum.

  Alamo - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation Centauro - Hyrbilsinformation
  Enterprise - Hyrbilsinformation Hertz - Hyrbilsinformation National - Hyrbilsinformation

  För mer information angående leverantörernas öppettider, så kallade drop-box återlämning, bränslepolicy eller andra hyrbilsrelaterade frågor, vänligen kontakta Auto Europe på +46 10 888 66 52 eller seres@autoeurope.de.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Grekland

  Kontakta ossAuto Europe är en erfaren hyrbilsförmedlare som kan det mesta om vilken hyrbil som är bäst till vilken resa och vilka villkor och regler det är som gäller för de som önskar hyra bil i Grekland. Nedan delar vi med oss av vår expertis och besvarar några av de vanligaste frågorna som kan uppkomma när man planerar en bilsemester i detta antika land. Kanske är du orolig över vägtullar, undrar om hur det är att köra i landet eller funderar på om du kan ta med dig hyrbilen på färjan över till en av de exotiska öarna. Nedan finner du svaren på alla dessa frågor och fler! Hittar du inte svaret på din fråga nedan är du också varmt välkommen att ringa våra hyrbilsexperter som mer än gärna assisterar dig på bästa sätt.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Grekland?

  För att få hyra bil i Grekland måste du vara över 21 år och haft körkort i minst ett år. Att hyra sin första bil kan vara lite läskigt, det finns mycket att tänka på och att köra ett nytt fordon i ett främmande land kan vara nervöst. Auto Europe finns här för att underlätta för dig och vi har massvis av bra information här på vår hemsida för dig som ska hyra bil för första gången. Det första du behöver lägga märke till är förare under 21 år tyvärr inte kommer kunna hyra en bil i Grekland eftersom de är under minimum åldern. Utöver detta kan de enskilda leverantörerna också införa sina egna ålderskrav, till exempel är det många som tar en extra avgift för förare under 26 år och även en del för förare över 75 år.

  För att undvika missförstånd är det viktigt att du anger din rätta ålder i din bokning. Detta kan du göra redan i vår sökmotor, då kommer vi endast visa dig resultat på de fordon och leverantörer som hyr ut till din åldersgrupp. För mer detaljerad information kan du också klicka på Prisdetaljer på vår hemsida efter du klickat in på en specifik bil. Där ser du alla villkor relaterade till ålder som kan påverka din hyra.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Grekland på ett ställe och lämna på ett annat?

  Det går bra att hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat, till exempel kan man hämta den i Kalamata och lämna den i Aten, eller hämta den i Heraklion och lämna den i Chania. Vad man oftast inte kan göra dock är att hämta den på fastlandet och sedan lämna den på en av öarna, eller vice versa. De flesta leverantörerna tillåter inte envägshyra mellan öarna eller internationell envägshyra, till exempel till något av grannländerna Albanien, Bulgarien eller Makedonien.

  Med det sagt, det är leverantörerna som sätter sina egna villkor och regler angående envägshyra. Det är även de som sätter priset. Avgiften för envägshyra betalas alltså lokalt, bestäms av leverantören och kan därför skilja sig mellan olika leverantörer, fordon och upphämtningsplatser. Trots detta kan du se det uppskattade priset för envägshyra redan på vår hemsida under bokningen, detta för att Auto Europe vill vara transparenta med alla extra kostnader så ni kunder inte får en otrevlig överraskning väl på plats.

  Genom att trycka på Prisdetaljer efter du klickat dig in på en bil på vår hemsida kan du se alla reserestriktioner, kostnad för envägshyra och alla andra villkor. Uppmärksamma att priset på envägshyra också kan skilja sig beroende på fordonskategori, hyresdatum och mellan vilka två destinationer upphämtningen och återlämningen sker. Än en gång, detta är på grund av att det är de lokala leverantörerna som sätter avgiften och restriktionerna, Auto Europe tjänar absolut ingenting på envägshyror. Om du vill veta mer om hur envägshyror fungerar finns det massvis av information om det på vår hemsida, du kan också höra av dig till oss via telefon så berättar vi mer.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Grekland?

  Ja, du kommer behöva ett kreditkort för att kunna boka bil i Grekland. Detta kort ska vara utställt i huvudförarens namn och ha tillräckligt mycket pengar så att depositionen kan låsas. Efter avslutad hyra kommer summan som låsts på kreditkortet återigen släppas och vara tillgängligt på ditt kort - förutsatt att fordonet återlämnas utan skador och märken. Kom ihåg att be personalen gå igenom fordonet och checka av det som okej innan du lämnar hyrbilskontoret, på så sätt är du med när de kollar igenom fordonet efter skador och märken.

  När du hyr en bil i Grekland kräver den lokala leverantören alltid ett kreditkort, detta är standard inom hyrbilsbranschen. Om du hyr ett fordon från vår exklusiva lyxkategori kan det till och med krävas två kreditkort, även då utställda i huvudförarens namn. De vanligaste kreditkorten accepteras, bland annat Visa, Mastercard, American Express och Diners, men dubbelkolla gärna i hyrbilens villkor för att vara på den säkra sidan. Vilka kreditkort som accepteras ser du genom att klicka på PrisdetaljerInformation om Leverantörens Betalningspolicy. Om du vill läsa mer om kreditkort i samband med bilhyra har vi ett användbart blogginlägg där vi svarar på 6 vanliga frågor om kreditkort och säkerhetspant när man ska hyra bil.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Grekland?

  Många fasar över att köra i ett främmande land, men så länge du är påläst om trafikreglerna i Grekland behöver du inte det. Överlag är reglerna de samma som i övriga länder i Europa, det vill säga det är högertrafik, bilbälte är obligatoriskt för alla passagerare och hastighetsgränserna får inte överstigas. Barn mellan tre och sju år som är kortare än 1.35 cm måste sitta på bilkudde och barn under tre år måste sitta i en speciell bilbarnstol anpassad för deras ålder.

  Ska du köra om ett annat fordon gör du detta på vänster sida precis som hemma i Sverige. Med dig i bilen måste du alltid ha fordonets registreringsbevis, försäkringspapper och hyreskontrakt som både du och leverantören signerat. Utöver detta är det förbjudet att prata i telefon medan man kör, detta är endast tillåtet om det är hands-free. Vänligen ha också koll på dina helljus så du inte bländar någon och använd bara biltutan om det är för att varna övriga bilister för något, speciellt om du befinner dig i ett bostadsområde.

  Trafikreglerna och lagarna är samma på hela Grekland, oavsett om du befinner dig på fastlandet, Kreta, Rhodos, Korfu eller någon av de andra öarna ute i Medelhavet. Har du haft körkort i mindre än två år ligger alkoholgränsen på 0.2 promille, medan den för övriga bilister ligger på 0.5 promille. Auto Europe rekommenderar aldrig att dricka alkohol och sedan köra bil, görs detta och du ligger över den tillåtna gränsen väntar sura böter. Får du böter medan du kör en hyrbil i Grekland kommer boten skickas till den lokala leverantören som sedan vidarebefordrar den till dig efter att ha lagt på en administrationsavgift. Detta gäller oavsett om det är en alkoholrelaterad böter, parkeringsbot, fortkörningsbot eller någon annan straffavgift.

  Sist men inte minst vill vi ta upp lite om det som inte får hända händer, det vill säga du är med om en olycka i din hyrbil. Få inte panik om detta händer, Auto Europe har mycket erfarenhet inom området då det under våra snart 70 år i branschen har hänt en del olyckor. Det är viktigt att först sätta sig själv och sina medpassagerare i säkerhet, självklart kontakta ambulans på 112 om någon är skadad och behöver akut hjälp. Efter du säkerhetsställt att alla involverade parter är oskadda är det viktigt att du hör av dig till både Auto Europe och den lokala leverantören såväl som polisen så du kan fylla i en polisrapport, detta krävs av försäkringsskäl. Läs gärna mer om hur du ska agera om du fått en skada eller är med om en olycka under din bilhyra i Grekland på vårt blogginlägg.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Grekland?

  Ja, om du hyr en bil i Grekland och kör på någon av motorvägarna kommer du med störst sannolikhet behöva betala tull eftersom de flesta stora motorvägarna är tullbelagda. Priset baseras på antalet körda kilometer och betalas i samband med att du lämnar motorvägen, det brukar inte bli mer än några euros per tur. Några av de största vägarna som turister ofta kör på och där de behöver betala tull är motorvägen mellan Aten och Peloponnsus, Aten och Thessaloniki och vägen mellan centrala Aten och stadens flygplats. Ska du på bilsemester till den soliga ön Kreta behöver du inte oroa dig över vägtullar eftersom de inte förekommer på ön.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Grekland?

  När du jämför pris på hyrbil i Grekland på vår hemsida, inkluderar det i det baspris du ser först alltid den försäkringen lagen kräver. Alla våra fordon har därför ett ingående brandskydd, stöldskydd och kollisionsskydd – med eller utan självrisk beroende på leverantör. I kollisionsskyddet, som förkortas CDW, ingår inte skador gjorda på bilens glas, sidospeglar, tak, underrede, insida, motor, däck och bilnycklar eller lås. Vill du vara fullt skyddad rekommenderar vi att köpa till ytterligare ett hyrbilsskydd, antingen direkt hos leverantören eller via oss (som ofta är mycket billigare).

  Auto Europe erbjuder främst två skydd; Utan Självrisk med utökat skydd för hjul, glas, undersida och tak, samt Supercover med återbetalning av självrisken. Förstnämnda erbjuds inte på alla destinationer, fordon och med alla leverantörer, men innebär som namnet avslöjar att kunder inte behöver betala någon självrisk ifall man får en skada på hyrbilen. Observera att en deposition fortfarande behöver lämnas hos leverantören vid upphämtningen, detta för att kunna täcka eventuella straffavgifter och kostnader som inte är relaterade till skador på fordonet. Super Cover är vårt mest köpta hyrbilsskydd, det har en omfattande täckning och innebär att efter du varit med om en olycka och betalt leverantören för skadan, kommer vi återbetala dig hela beloppet. För att läsa mer om dina olika alternativ med Auto Europe, kan du läsa vår guide för hyrbilsskydd som utförligt går igenom de olika skydden.

  Vill du läsa mer om en bils brandskydd, stöldskydd och kollisionsskydd kan du göra det i bilens villkor. Tryck på den blå knappen Prisdetaljer efter du valt en bil på vår hemsida, och tryck sedan på Pris med baspaket. Där hittar du all information om vad som ingår i hyran och vad som inte ingår.

  Som nämnt tidigare går det också att köpa skydd direkt av leverantören, detta brukar tyvärr dock vara dyrare än Auto Europes alternativ. Lokalt köpta försäkringar är inget Auto Europe ansvarar för och de är alltid helt frivilliga så länge inget annat nämns på din voucher. Har man redan köpt ett skydd via Auto Europe kommer man med störst sannolikhet inte behöva köpa ytterligare ett till via leverantören, även om den lokala personalen påstår att så är fallet. Blir du osäker på vilken täckning du har via oss på Auto Europe, hör gärna av dig till en av våra hyrbilsexperter så förtydligar de vad som ingår. Eftersom Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpta försäkringar kan vi heller inte erbjuda pengarna tillbaka även om du senare upptäcker att du inte hade behövt köpa två skydd; ett via oss och ett direkt av leverantören.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Grekland?

  Många kunder vill dela körbördan och väljer då att lägga till en extra förare. Detta går alldeles utmärkt men kostar oftast extra och betalas antingen direkt vid bokningen eller senare i samband med upphämtningen. Leverantörerna sätter sitt egna pris på denna tjänst och Auto Europe tjänar ingenting på det, du kan trots det se kostnaden redan på vår hemsida genom att klicka PrisdetaljerInformation om Chauffören. Eftersom det är leverantörerna som bestämmer priset kan kostnaden variera mellan olika fordonskategorier, företag och destinationer.

  Innan du ska hyra bil i Grekland kan du kolla in våra erbjudande med gratis extra förare. Vi uppdaterar regelbundet sidan med nya länder och leverantörer där den första extra föraren redan ingår i priset, vilket betyder att du kan dela körbördan helt utan extra kostnad. Det enda som krävs är att den andra chauffören registrerar sig hos leverantören, då genom att uppvisa alla de dokument som också krävs av huvudföraren (körkort, id-kort/pass o.s.v.). Att inte registrera föraren hos leverantören innebär att de köpta skydden inte gäller om ni skulle vara med om en olycka eller få en skada medan den oregistrerade chauffören kör.

   

  Kan jag åka färja med min hyrbil i Grekland?

  Det är generellt inte tillåtet att åka färja med sin hyrbil i Grekland, vilket är synd om man vill åka mellan någon eller flera av de grekiska öarna med sitt hyrda fordon. Eftersom leverantörerna sätter sina egna restriktioner kan det dock finnas någon leverantör som tillåter denna typ av resa. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig hitta en leverantör som tillåter hyrbilar på färja eller eventuellt hjälpa dig hitta något annat alternativ, till exempel hyra en bil på en ö och en sedan en ny bil på nästa ö. Det är viktigt att du meddelar oss alla dina resplaner innan hyrans start så vi kan ge dig rätt information samt informera dig om eventuella avgifter som kan tillkomma för resa mellan olika öar eller fastlandet.

   

  Andra uthyrningsalternativ i Grekland

  Alla bilar är inte likadana och ibland kan det vara fördelaktigt att ha en liten medan situationen ibland kräver en stor. Hos Auto Europe har vi hyrbilar till alla ändamål, oavsett om du befinner dig på soliga Kreta eller i huvudstaden Aten. Kanske vill du besöka vackra Santorini eller idylliska Mykonos, då kan en bil från minikategorin eller ekonomiklassen vara bra. Ska du på en större tur på fastlandet med familjen eller vänner kan det vara bättre med en bil från mellankategorin eller kanske en Standard/-Full-Size. För de som vill lyxa till det lite extra har vi även ett stort utbud på snygga och fräscha cabrioleter till bra priser.

  Kolla in hela vår fordonsflotta i Grekland här!

  Hyra lyxbil Hyra minibuss i Grekland Hyra husbil i Grekland

  Hyra lyxbil i Grekland - Med glamour på både insidan och utsidan är en bil från vår lyxkategori ett eftertraktat val för de som inte bara vill ha bekvämlighet och funktionalitet, utan också stil och lyx. Våra exklusiva fordon i Grekland kommer inte göra dig besviken och vårt utbud inkluderar modeller som BMW X3, Mercedes CLA, Audi Q5 och många fler.

  Hyra minibuss i Grekland - Hyr en minibuss i Grekland och kör runt mellan städer på fastlandet som Ioannina, Trikala, Larissa, Volos, Larnia och såklart historiska Aten. En minibuss ser till att resan är trygg och säker samtidigt som du kan njuta av det extra benutrymmet ett såhär stort fordon ger. Dessutom har du mer plats åt all din packning och kan därför obehindrat fylla på med souvenirer och shopping under resans gång.

  Hyra husbil i Grekland - Att semestra i Grekland är bra, men att semestra i Grekland med en husbil är ännu bättre! Speciellt om du gör det med ett kompisgäng eller din familj. Hos oss finner du utrustade husbilar som har allt det du behöver för en lyckad husbilssemester i detta härliga land fyllt av antika arv och charmiga byar vid kusten.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Grekland

  Lokala avgifter - vad är det?