Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I GREKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Grekland

  Generell information
  Grekland har 1440 öar, varav 227 är bebodda. Om du vill hyra bil i Grekland bör du tänka på att du inte får ta bilen på en färja. Auto Europe samarbetar med många olika uthyrare på många öar och på det grekiska fastlandet. Det är enkelt att hämta en hyrbil och vägnätet är på de flesta platser väl utbyggt. Med bilhyra i Grekland är det bara fantasin som sätter stopp.

  Regler vid bilhyra i Grekland
  För att få hyra bil i Grekland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare har en maxålder på 70 år vid bilhyra i Grekland. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 10 år får inte sitta i framsätet och barn under 4 år ska sitta i babyskydd eller bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Grekland:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Grekland är det högertrafik. Om du kör på en trefilig väg skall mittenfilen användas för omkörning. Se upp med vespor och mopedister. Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon (använd hands-free).

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 19:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  I Grekland finns två avgiftsbelagda vägar. Sträckan mellan Aten och Peloponnes samt mellan Aten och Thessaloniki är belagda med vägtull. Ta med kontanter.

  Parkering
  Vi rekommenderar att du parkerar på hotellets parkering eller på turistparkeringar. Undvik att parkera i stadscentrum under rustningstrafik.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Grekland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa (varierar beroende på uthyrare). För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vissa uthyrare tillåter inte att man kör hyrbilen utanför Grekland. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Grekland är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.