Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MALMÖ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Malmö till bästa pris och service

  Upptäck Malmö, staden med rik kultur, modern konst och historia. Denna trendiga stad är känd för sin mångkulturalitet och sin närhet till Danmark. I Malmö finns det även tycke för mat, dryck och sällskap, och det är aldrig långt från ett trevligt café eller en bra resturang. Oavsett om du besöker Malmö för en kort stund, en långhelg eller längre har staden alltid något att erbjuda som passar just dig.

  Auto Europe är det rätta valet för dig som söker efter en prisvärd hyrbil i Malmö till semester- eller affärsresan. Vi samarbetar med världens ledande hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar men till lägre pris, jämfört med om du bokar direkt med uthyraren. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24.000 destinationer i världen. Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Du kan också klicka dig in på sidan med våra recensioner för att läsa utvärderingar av hyrbil i Malmö.

  Hur är trafiken i Malmö?

  Att hyra bil i Malmö är bekvämt och lätt och det är ganska enkelt att köra bil i staden, men i rusningstrafik kan det vara mer ansträngande. Samma regler gäller för alla städer i Sverige, kom ihåg att alltid vara uppmärksam på:

  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla i bilen.
  • Tänk på att du inte får köra bil samtidigt som du pratar i en handhållen mobiltelefon.

  I vår körguide för Sverige kan du läsa mer.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Malmö?

  Det finns parkeringsplats på många olika områden i Malmö, vi har samlat tre stycken som kan passa att parkera i. Betalning kan göras kontant, med kort eller med mobiltelefon. Räkna väl ut tiden du behöver då tiden kan vara strikt och en böter kan ges vid fall av en minuts försening.

  Hyllie
  Hyllie stationsväg 26
  215 32 - Malmö

  City - P-huset Anna
  Kaptensgatan 4
  211 41 - Malmö

  Citytunneln - P-huset Godsmagasinet
  Södra Neptungatan
  211 18 - Malmö

  Malmö Flygplats

  Malmö flygplats, tidigare känt som Sturup flygplats är Sveriges fjärde mest trafikerade flygplats. Flygplatsen är belägen ca. 28 km öster om Malmö och 26 km. sydöst från Lund. Via Öreseundsbron är flygplatsen bara 55 km. från Köpenhamn. Flygplatsen trafikerar bland annat Ryanair, Norwegian, SAS bland andra, med både inrikes- och utrikesflyg. Det är enkelt att resa från flygplatsen till Malmö centrum. Med buss/bil tar det ca. 30 minuter. Du kan ta flygbuss, taxi eller hyra bil på flygplatsen.

  Malmö Airport (MMX)
  Officiel webbsida: http://www.swedavia.se/malmo/
  Telefonnummer: +46101094500

  Att göra i Malmö

  Malmö är en av Sveriges mest intressanta städer och det finns mycket att se nära Malmö. Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa.

  • Öresundsbron: Öresundsbron är en av de största byggnadskonstruktionerna i Europa och det tar ungefär 15 minuter att ta sig över den 8 km långa bron. Det går även tåg, men om du vill ha garanterad sittplats rekommenderas att inte ta tåget under rusningstid. Utsikten är väldigt vacker från Malmö och hit kan man gärna komma när det börjar skymma, för att se alla ljusen på bron.
    
  • Turning Torso: Turning Torso är Europas högsta bostadshus, det reser sig över det gamla varsområdet och lockar många åskådare. Byggnaden är 190 meter hög och vrider sig 90 grader. Det är garanterat värt att ta en promenad längs Västra Hamnen med sin intressanta arkitektur och fina badplatser.
    
  • Malmöhus: Malmöhus är ett slott med medeltida anor, och ligger på Slottholmen i centrala Malmö. Det uppfördes 1526-1539, och är Nordens äldsta bevarade renässansslott. På slottet finns Malmö Muséer med akvarium och utställningar som berättar om natur, sjöfart, teknik och historia.
    
  • Kungsparken: En av Malmös lungor befinner sig mitt i centrala Malmö. Denna park är en grön oas bara ett stenkast ifrån stadens brus, och här kan man vila både ögon och själ. Det finns vatten, caféer, blommor och träd och denna plats är perfekt att besöka på egen hand eller med familj och vänner.
    
  • Lilla torg: Detta ställe med puls och kultur har både fina resturanger och mysiga fik. Torget är fullt av liv och rörelse och kan besökas både dag som kväll. Byggnaderna runt torget är av gammal skånsk art och det finns mångafina hus att titta på

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Malmö

  Om man tröttnat på Malmös innerstad för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om du ska hyra bil i Malmö är det ett perfekt tillfälle att upptäcka mer genom en dagstur i närliggande områden. Det finns flera städer att besöka som Ystad, Lund, Hässleholm bland andra. Vi har samlat några av våra favoriter nedan.

  Köpenhamn

  Köpenhamn ligger inte alls långt från Malmö tack vare Öresundsbron, varför inte ta ett besök på Tivoli över dagen eller shoppa loss i den danska "byen"? Med bil tar du dig enkelt via E20, och inom 44 kilometer är du framme. Missa inte den fina Nyhavn där de färgglada byggnaderna möter vattnet. Ta dig en glass och strosa runt den vackra staden, eller en klassisk smørrebrø till lunch.

  Söderåsen

  Söderåsens nationalpark är en perfekt dagstur för dig som är naturälskare. En cirka timme bort från Malmös innerstad ligger denna nationalpark med många vandringsleder, resturang och ett informativt naturum. Här finns en stor parkering, med gott om plats om du planerar dig att ta dig hit med bil.

  Ribersborg

  Denna två kilometer långa strand tillåter dig att simma, jogga eller promenera under sommaren, eller varför inte ta dig dit under vinterhalvåret och ta ett vinterdopp för att sedan värma dig i Kallbadhusets härliga bastu? Kallbadhuset finns sedan 1898 och här finns gott om plats för att njuta av solen.

  Geografisk information & historia

  Malmö är Sveriges tredje största stad och är den största staden i Skåne, med 300,000 invånare i och Malmö kommun 700,000. Namnet Malmö kommer från en sammansättning av malm och hög. Malmö grundades under första halvan av 1200-talet. Fisket i Öresund bidrog till stadens kraftiga tillväxt, och Malmö tog mer och mer från Lund över rollen som den viktigaste staden i Skåne.

  1658 gick Malmö från att vara danskt till svenskt efter den så kallade Roskildefreden. Malmö är en av de tidigast insudtialiserade städernsa i Skandinavien, men hade svårt att anpassa sig efter industrialismen. I juni år 2000 knöts Malmö samman med Danmark tack vare Öresundsbron. Efter Öresundbron byggdes har Malmö utvecklats enormt med arkitektur, och nya företag.

  Ta sig runt i Malmö

  En hyrbil i Malmö kan vara smidig för att ta sig från A till B men Malmö har även ett stort nät av stadsbussar som alla drivs av naturgas. 2010 invigdes den nya citytunneln som gjort tågtrafiken väldigt mycket smidigare. Citytunneln utgör tre hållplatser; Malmö C, Triangeln och Hyllie. I och med citytunneln går det nu att ta sig till Köpenhamn och flygplatsen Kastrup 12 minuter snabbare än innan den byggdes. För busstidtabeller, priser och mer information om kollektivtrafiken i Malmö kan du besöka www.skanetrafiken.se.

  Tågstation

  Malmös centralstation är Sveriges fjärde största station och invigdes 1856. Malmö Central har fjärrtågtrafik till Stockholm,Göreborg, Köpenhamn och under sommartid till Berlin. Härifrån kan man även ta regionaltåg, pågatåg och bussar. Öresundståget avgår var 20:e minut och tar dig över till Danmark och Köpenhamn på 35 minuter.

  Tågtrafik

  Huvudlinjer går till bland annat Stockholm, Köpenhamn och Storlien. Lokaltågen i Skånregionen kallas för Pågatågen där 5 linjer existerar. Linjerna är Hyllie - Ängelholm, Hyllie - Helsingborg, Hyllie - Kristianstad, Helsingborg - Kristianstad och Malmö - Simrishamn.

  Betalning kan ske med de sk. Jojo-korten, enkelbiljetter och specialbiljetter. Det går även att köpa via nätet eller på plats.

  Kan jag hyra husbil i Malmö?

  Se mer av Malmö och dess områden genom att resa med familjen eller vänner på en husbilsresa. När du väljer att boka husbil i Malmö kan du vara säker på att du får friheten att upptäcka utan att du behöver oroa dig över bekvämlighet och komfort. Mer info om detta finns om du klickar här.

  Bra länkar

  Turistinformation