Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÄNGELHOLM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ängelholm till bästa pris

  Att ha hyrbil på sin semester eller affärsresa är för många givet, andra mindre givet. Men det gör någonting speciellt med tillvaron. Det vet vi som har jobbat i branschen i över 60 år. Det skapar flexibilitet och frihet. Med en hyrbil styr du själv över precis hela din semester, inga tider att passa, inga måsten. Idag samarbetar vi med några utav världens främsta aktörer på marknaden och kan därför erbjuda hyrbilar i hela 150 länder och på över 24 000 upphämtningsställen. Se till att boka din hyrbil i Ängelholm redan idag!

  Trafik och Parkering

  Ängelholm är en mindre stad med angenäm trafiksituation. Här tar man sig fram utan problem och vägarna håller generellt en mycket hög standard. Anslutningsmotorvägen E6 som går söderut och norrut är även den väldigt bra och tillgänglig från stan.

  • I Sverige är det högertrafik.
  • För cirkulationsplatser skall alla fordon inne i rondellen lämnas företräde.
  • Högerregeln gäller då inga andra skyltar finns.
  • Sedan den 1 januari 2014 är det förbjudet att köra bil samtidigt som du pratar i en handhållen mobiltelefon. Hands-free är tillåtet.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  I Ängelholm finns det gott om parkeringsplatser lite utanför absoluta centrum. Det finns även ett antal mindre parkeringsplatser precis vid gågatan i centrala Ängelholm men där kan det vara fullt på helger och eftermiddagar. Se till att ha koll på skyltarna vad som gäller om du vill ställa dig längs gatan. Ibland kan det vara städning och därför också otilåtet att parkera där det normalt är tillåtet.

  Geografisk information

  Ängelholm är en trevlig liten stad i nordvästra Skåne. Staden ligger ungefär tre mil norr om Helsingborg och fem mil söder om Halmstad. I Ängelholm och runt omkring har man mycket att uppleva och upptäcka. En klassisk ängelholmstradition som är för trevlig för att missa är att paddla kanot i Rönne å från centrum hela vägen ut i skälderviken och det öppna Kattegatt. Ute vid kusten kan man njuta av en flera kilometer lång strand och ta en lunch på anrika klitterhus. Inne i centrum kan man shoppa loss i flertalet trevliga butiker och på kvällen och fram mot sentimmarna kan man njuta av stadens trevliga bar och nattklubbsutbud. Besöker man staden under vinterhalvåret kan man ta sig till stadens ishockey arena och se det lokala laget Rögle BK spela. Ängelholm ligger väldigt vackert och är generellt en väldigt lugn och trevlig stad med gemytlighetskänsla. Har man barn med sig kan man besöka hembygdsparken där man kan klappa djur och leka på parkens trevliga lekplats. Inne i centrum finns det flera restauranger med varierade menyer. Ängelholm är även stolt hemstad för den svenska supersportbiltillverkaren Koenigsegg. Är man intresserad av bilar är det absolut värt ett försök att få till ett besök på fabriken som ligger i anslutning till stadens flygplats. Lergökastan som Ängeholm kallas i folkmun är absolut värd ett besök!

  Ängelholms flygplats

  Flygplatsen i Ängelholm är en mindre flygplats med nästan enbart inrikesflygningar där 95% går till Stockholm. Flygplatsen har jobbat hårt den senaste tiden med utveckla möjligheterna att ta tillvara på öppna ytor och har därför byggt flera konferens och arbetsrum för sina resenärer eller företag i området. Från flygplatsen tar man sig lättast in med buss eller taxi om man inte vill hämta ut sin hyrbil direkt vid ankomst.

  Ängelholm-Helsingborg Aiport (AGH)
  Hemsida: www.angelholmhelsingborgairport.se
  Telefonnummer: +46 431 48 45 00

  Kollektivtrafik

  I Ängelholmkan man åka buss kollektivt. Avgångstiderna varierar beroende på vilken tid på dygnet det är och vilken dag.

  Tågstation: Ängelholms station ligger nära i anslutning till absoluta centrum. Härifrån kan man både ta buss inom stan och regionalt samt ta tåget norrut mot Göteborg eller söderut mot Malmö och hela vägen till Köpenhamn.

  Bra länkar

  Turistinformation Ängelholm