Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÖSTERSUND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Östersund - Till de bästa priserna

  Auto Europe är en förmedlare av hyrbilar med ett stort urval av olika bilkategorier samt möjligheten att välja och jämföra mellan olika väletablerade leverantörer. Auto Europe sätter en stor fokus på att alltid leverera hyrbilar till de lägsta priserna och att erbjuda den bästa tänkbara kundservicen, som år efter år blir belönad som den bästa i branschen. Som kund kan ni förvänta er de bästa villkoren och garanterat lägsta priser på hyrbil i över 24 000 destinationer, utspritt över 180 länder. För att hitta en hyrbil i Östersund eller någon annanstans kan ni använda er av den hög optimerade sökmotorn där ni snabbt för en överblick på vad som finns tillgänglig på en fin och enkel sida så ni själv kan välja det som passar er bäst. Alternativt kan ni ringa till de hyrbils experter som finns tillgängliga alla dagar i veckan som kan guida er igenom så att ni får den bästa tänkbara bokningen eller svara på eventuella frågor som ni kan ha.

  Östersund som är Jämtlands ända stad är en mysig stad som ligger intill Storsjön där legenden säger att ett mystiskt väsen befinner sig i sjön, inte olikt Loch Ness sjöodjuret i Skottland. Vill man uppleva Sveriges verkliga mittpunkt, så är det till Östersund ni behöver bege er. Östersund som är en avslappnad och naturskön port för att utföra dagsresor i Norrland, där Östersund räknas som den fjärde största efter städer som Umeå, Gävle och Sundsvall. Utöver en härlig lugn atmosfär kan ni även njuta av dess utsökta matkultur, Östersund valdes nämligen av Unesco till en gastronomi stad.

  Vill du läsa recensioner skrivna av Auto Europes tidigare kunder? Det kan du göra genom att klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Östersund.

  Hur är trafiken i Östersund?

  Östersund är en relativt liten stad med runt 50 000 invånare som är fylld av härliga sevärdheter, men även tillgång till fina stora vägar som tar er ut till andra fascinerande platser i Sverige. Trafiken inne i Östersund är relativt lugn för dess storlek och flyter på utan några som helst problem. Den populäraste vägen ut från staden är E14 som går längs östra sidan av Östersund, som dock kan lida av tung trafik ju längre söderut ni kör då vägen har slutdestination i Sundsvall. Med tanke på att de flesta reser till Östersund under vinterhalvåret, vilket har lett att staden kallar sig för Sveriges vinterstad är det rekommenderat för det som vill hyra bil i Östersund att boka i familjestorlek eller större. De större bilkategorierna är bättre lämpade att ta sig runt vägarna när det är svårare vinterförhållanden. Vi har samlat en utmärkt sida där vi sammanfattar nödvändig körinformation i Sverige som kan vara bra att läsa igenom innan ni bege er ut på de svenska vägarna.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Östersund?

  Att hitta en plats att parkera er hyrbil i Östersund är generellt lätt som en pannkaka. I Östersund kan ni välja att parkera mellan allmänna parkeringsområden och i parkeringsgarage. Staden är indelad i tre olika parkeringszoner där avgifterna för att parkera varierar. Priserna börjar från 2 kronor per timme och stiger ju närmare centrum ni väljer att parkera. Inne i centrum finns där tre stora parkeringshus som har enskilda priser. På de flesta platserna så det endast avgiftsbelagt mellan 09:00 - 18:00 på måndagar till fredag, samt mellan 09:00 - 15:00 på lördagar. Övrig tid är det gratis att parkera om parkerings skyltarna inte säger annat. När ni skall betala er parkerings avgift finns där ett flertal valmöjligheter att välja mellan. Staden har via samarbeten olika appar där ni kan betala igenom, går även att betala via SMS samt med kort i parkeringsautomaterna. Om ni önskar att betala med mynt är det enbart ett fåtal automater som tillåter det, och då är det endast med mynt i valören tio kronor.

  Östersund flygplats

  Åre Östersund flygplats som tidigare hette Östersund Frösön flygplats ligger endast runt en mil väster om Östersund på själva Frösön. Flygplatsen som öppnades 1958 sysslar med med inhemsk flygning och har dagliga förbindelser till Stockholm, Umeå och Malmö. Där finns även charter möjligheter som går till olika internationella destinationer.

  Åre Östersund flygplats (OSD)
  Adress: Åre Östersund Airport 832 96 Frösön
  Telefonnummer: (+46) 010-109 56 00
  Hemsida: www.swedavia.se/ostersund

   

  Att göra i Östersund

  • Jamtli: Jamtli historieland är en temapark för hela familjen som tar en tillbaka i tiden som är ett måste besök för de som besöker Östersund över sommaren. Parken består av inom- och utomhus museum med utställningar om Jämtlands och Härjedalens kultur från 1700 och 1800 talet. Med en blandning av lek och rörelse visar de olika gårdarna upp hur saker gick till under de olika århundraden. Här kommer ni att gå på ett äventyr som tar er från de tuffa nödåren till nostalgiska upplevelser.

  • Möt skogens konung: Den ståtliga älgen är en viktig symbol för Jämtland och är det mest kända djuret i regionen. På Moose Garden har ni den fina möjligheten att mingla med levande älg. De drygt tjugo älgarna de har är vänliga och man komma fram till dem och klappa dem och studera dem på nära håll. Utöver närkontakt med skogen konung kommer ni också få höra intressanta och skojiga älghistorier. På gården finns det även en kafeteria och en presentbutik som man kan handla unika souvenirer från.

  • Storsjöbadet: Om ni letar efter ett fartfullt äventyr där det inte finns någon åldersgräns så är Storsjöbadet väl värt ett besök. De kallar sig själva för ett upplevelsebad där det finns utmaningar för alla. Inkluderad i deras anläggning hittar ni tre rutschkanor i varierande utmaningar. De har även klättervägg, vattenpist, trampoliner där man kan hoppa från olika höjder, möjligheten att simma i grottor och under vatten fall och massa mer upplevelser. Utöver massa kul med vatten, har de även en relaxavdelning där man kan koppla och njuta medans stressen rinner av en. På plats finns där även ett café med ett bra utbud av matmöjligheter.

  • För de minsta: För de som är upp till 15 år finns där Djungelhuset som är en utmärkt plats för de yngre att göra av med all sin energi. De har en gigantisk klätterställning på tre våningar med utmanade klättring och spännande saker som väntas på att upptäckas. Utöver mysiga utsiktsplatser, rutschkanor finns här även studsmattor, hoppborgar, spel, pingis, fotboll och mycket mer för att få dess besökare att göra av med all sin energi. Här kan vuxna sitta och njuta av en god kopp kaffe medans de ser sina mindre leka av sig rejält.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Östersund

  Locknekraten

  25 kilometer från Östersund ligger Locknekratern Meteoritcenter som är en upplevelseanläggning om det stora meteoritnedslag som skedde för 455 miljoner år sedan. På plats finns det ett minicosmonova, en geologisk utställning och ett museum med guidade turer samt ett café. Locknekraten är en världsunik nedslag som lockar besökare och forskare från hela världen för att studera meteoritnedslag. Ingen annan plats i världen erbjuder sådana möjligheter, och ännu i dagens läge finns där mer att upptäcka. Det stora nedslaget kom med en sådan enorm kraft att den 300 miljoner ton tunga meteoriten skapade en gigantisk krater och föste undan en ofattbar mängd vatten så att en flera kilometer hög tsunami bildades. De stenar och grus som vattnet förde med sig bildades till unika stenarter när de stelnade till som inte finns på någon annan plats i världen.

  Frösön

  Frösön ligger bekvämt inom kort avstånd från Östersund som man enkelt kan nå via en bro som gör över sundet som ligger mellan ön och Östersund. Frösön är Sveriges tjugosjunde största ö med sina 41 kvadratkilometer och är fullpackad med sevärdheter som lätt tar mer än en dag att utforska. Ön har varit en mötesplats ända sedan vikingatiden och erbjuder er rik kulturhistoria och den bästa utsikten över Storsjön och fjällen. Ön har enormt mycket att erbjuda och några av de sevärdheter som sticker ut är:

  • För den bästa utsikten: Gå upp i det 14 meter höga Frösötornet som ligger på öns högsta punk och njut av en oslagbar utsikt 468 meter över havet.
  • Frösö kyrka: Sveriges mest bokade kyrka för bröllop och har anor som sträcker sig tillbaka från 1100-talet och är byggt på en uråldrig offerplats.
  • Världens nordligaste runsten: Vid sidan om Frösöbron ligger den nordligaste runstenen som ristades under 1050-talet och berättar en livlig historia om hur Östman lät bygga en bro.

  Slaget om Jämtland

  I Sveriges femte största sjö, Storsjön, ligger Andersön som är bland de större i sjön. Andersön är ett naturreservat med utsökt natur och en underbar utsikt över sjön och fastlandet som passar att besöka under hela året. Under sommaren finns här fina vandrings stigar som tar en runt den vackra naturen och här finns även fina badmöjligheter. Under vintertid så är det här som isvägarna över Storsjön börjar, när de är öppna kan ni ta en tur över isen. Intill ön ligger Sunne Kyrkoruin där ett av Jämtlands största slag utkämpades 1178 mellan fria Jämtland och de norska styrkorna. Den norska kungen använde sig av slug taktik och lyckades med hjälp av vinter mörkret gömma sig och få lokalborna att kämpa mot varande. Och när det var gryning så högs de kvarvarande lokalborna i ryggen av de norska styrkorna och slutade med att Jämtland blev norsk fram till 1645 då Jämtland gavs till Sverige som en del av freden i Brömsebro.

  Geografisk information & historia

  Östersund ligger i Jämtland och räknas tillhöra norra Sverige trots att staden ligger ganska så exakt mitt i Sverige och ofta kallas för Sveriges mittpunkt. Intill Östersund ligger Sveriges femte största sjö, Storsjön och staden ligger även intill ett sund som skiljer Frösön från fastlandet. I Östersund kan ni njut av ett mildare klimat än vad som är normalt i denna region. Mycket tack vare Jämtlandsfjällen som ligger som ett skyddande täck och hindrar både vind och nederbörd att nå staden. Östersund är årligen bland de mest soliga städerna i Sverige med ett genomsnitt på runt 650 soltimmar.

  1786 beslöt Kung Gustav III att en stad behövdes anläggas i Jämtland dels för militär strategiska orsaker samt för att kunna säkra varutillförseln till kusten. I och med detta så Östersund den enda staden i Sverige som grundades under 1700 talet. För att locka till sig folk till området som mer eller mindre enbart bestod av en stor gård erbjöds alla som flyttade hit speciella förmåner. De fick njuta av fördelar som 20 års skattefrihet och även kunna driva handel och fabriker utan de inskränkningar som annars rådde under den tiden.

  Östersund var Sveriges Vilda Västern där många lyckosökare lockades av skattefriheten och laglösheten var utbredd i staden. I varje hörn hittade man en lönnkrog och bråk och fylleri var standard. Det var först 1879 när järnvägen invigdes som staden fick en rejäl uppsving i befolkningen. Med järnvägen kom fabriker och handeln blomstrade och Östersund fick en rejäl tillväxt. Vid 1910 började befolkningen närma sig 10 000 jämfört med de ynka hundratals personer som bodde där innan. 1912 var stadens rådhus färdigbyggt som är det landmärke som främst förknippas när man hör Östersund nämnas. På runt 50 år hade staden förvandlats från en laglös bondhåla till en stad där handel blomstrade. Numera är Östersund en stor stad, Sveriges 22:a största tätort och har sedan 2005 även ett universitet och en stark växande privat sektor.

  Ta sig runt i Östersund

  Att ta sig runt Jämtlands enda stad för att se vad staden har att erbjuda samt närliggande sevärdheter är det mest rekommenderade sättet att hyra bil i Östersund. Med hjälp av en hyrbil kommer ni att fria upp mer av er tid och på ett mycket enklare sätt att ta er till era önskade destinationer. Utöver hyrbil finns där andra kollektiva alternativ att välja mellan.

  Buss:
  Inne i Östersund finner man nio olika linjer som kör runt i staden samt orter utanför tätorten. Staden ligger i framkanten när det gäller deras lokala bussar då de har satsat stort på att alla lokala bussar skall vara eldrivna, vilket minskar stadens klimatpåverkan. Utöver de lokala bussarna finns där flygbussar som tar er den korta sträckan till flygplatsen samt även länsbussar som kör ut till olika destinationer i regionen.

  Tåg:
  Vill man resa i regionen och se mer av Sverige är tåg ett bättre men långsammare alternativ än flyg. Med SJ nya snabbtåg kan man från Östersund vara i Stockholm inom 5 timmar och Åre ligger endast en timme bort. För de som reser i Norrland så finns där en unik linje kallad Inlandsbanan som börjar i Mora och slutar i Gällivare och har stop i Östersund. Detta är ett långsamt dieseltåg som erbjuder en unik upplevelse. Där går även pendlartrafik till Mora samt Norrtåg trafikerar även linjen Sundsvall till Trondheim.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Östersund

  Tips för bilen att överleva vintern