Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ÅRE ÖSTERSUND FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Åre Östersund flygplats - Billigt & Enkelt

  Auto Europe har sedan 1954 förmedlat hyrbilar världen över. Det jobbas hårt i Auto Europe för att kunna ge er kunder det absolut bästa ni förtjänar. Oavsett om ni letar efter en hyrbil på Åre Östersund flygplats eller andra platser i Sverige som Umeå eller någon annan stans utav de 24 000 destinationer vi erbjuder hyrbil, kan ni var garanterade att ni får det bästa som Auto Europe har att erbjuda. Med oss kan ni koppla av för vi gör det enkelt och smidigt att hitta en hyrbil utan att det behöver kosta skjortan. Med vårt unika koncept kan ni på ett enkelt sätt jämföra de olika leverantörer som har tillgängliga bilar för er, så att ni själva kan välja just det som passar er.

  Åre lade tills på flygplatsens namn 2006 för att öka attraktiviteten för inkommande skidturister som vill åka till Nordens populäraste skidort - Åre. Själva flygplatsen ligger på den största ön i Storsjön - Frösön och är endast tio minuter körning från centrala delarna av Östersund. Skulle ni ha funderingar eller frågor om vad för hyrbil är bäst för er kan ni alltid ringa till Auto Europe kundhjälp som är redo alla dagar i veckan eller läsa tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Östersund.

  Flygplatsinformation

  Det är fullt möjligt med Auto Europe att hyra bil på Åre Östersund flygplats som har varit i gång sedan 1958. Med runt 530 000 passagerare är det den åttonde mest trafikerade flygplatsen i Sverige och är en av få Sverige där den största delen av flyg är från internationella charter flyg. Åre Östersund flygplats har dagligen flera flyg som går till två olika flygplatser i Stockholm, nämligen Bromma och Arlanda flygplats.

  Åre Östersund flygplats (OSD)
  Officiellt namn: Åre Östersund Airport
  Adress: 832 96 Frösön, Sverige
  Läge: Runt en mil väster om Östersund centrum och 9.5 mil öster om Åre
  Flygbolag på flygplatsen: AIS Airlines, BRA, Direktflyg, easyJet, Norwegian och SAS

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Åre Östersund flygplats?

  I den voucher ni får från Auto Europe när er bokning är bekräftad står all den information ni behöver veta för att kunna hämta upp hyrbil på Åre Östersund flygplats, det står även värdefulla tips och vad som ingår i er bokning. Leverantörerna har sina diskar i terminalen så ni snabbt och enkelt kan hitta den leverantör som ni har bokat med och enkelt kan starta er bilresa i härliga Jämtland. Även om det är skönt att komma iväg så snabbt som möjligt. Lägg ner lite extra tid att gå igenom den bil ni får från leverantören, så att ni kan kontrollera att alla eventuella skador är noterade i det hyreskontrakt som ni tecknar på plats.

  Avis hyrbil på Åre Östersund flygplats flygplats Avis hyrbil på Åre Östersund flygplats flygplats
  Åre Östersund Airport,
  Frösön, Sverige 832 96

  +46 63 448 70
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-20:00
  Lördag: 09:00-16:00
  Söndag: 11:00-20:00
  Budget hyrbil på Åre Östersund flygplats Budget hyrbil på Åre Östersund flygplats flygplats
  Åre Östersund Airport,
  Frösön, Sverige 832 96

  +46 63 101 050
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-20:00
  Lördag: 09:00-16:00
  Söndag: 11:00-20:00
  Europcar hyrbil på Åre Östersund flygplats Europcar hyrbil på Åre Östersund flygplats flygplats
  Åre Östersund Airport,
  Frösön, Sverige 832 96

  +46 63 574 750
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-19:00
  Lördag & Söndag: Stängt
  Hertz hyrbil på Åre Östersund flygplats Hertz hyrbil på Åre Östersund flygplats flygplats
  Åre Östersund Airport,
  Frösön, Sverige 832 96

  +46 635 750 30
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-20:00
  Lördag: 10:30-16:30
  Söndag: 11:00-20:00

  Terminaler

  Den relativt lilla flygplatsen som tidigare varit känd som Östersund-Frösön flygplats består av en terminalbyggnad som tjänat för reguljär-och civil flygtrafik sen slutet på 50-talet. Flygplatsen tjänar mestadels inrikes trafik men har även utrikes flygningar i form av ett antal charter destinationer. Incheckning, bagageupphämtning och resterande faciliteter är alla lätta att hitta inom terminalen och finns nära till hands. Ni kan förvänta er att det är enkelt att ta sig runt den rena terminalen.

  Flygplatsfaciliteter

  Utbudet av olika bekvämligheter är väldigt begränsat på flygplatsen. Men för att hjälpa tiden att gå, så kan ni surfa fritt under tre timmar med flygplatsens wifi som erbjuder en bra täckning över hela flygplatsen. Skulle ni finna att ni behöver mer än tre timmer, behöver köpa access för att kunna fortsätta surfa. För de som är sugna på att äta något, så finns där en restaurang efter säkerhetskontrollen som erbjuder en bistromeny. Restaurangens öppettider är anpassat till ankommande och avgående flyg. För de som har ett avgående flyg från flygplatsen kan shoppa i den enda butiken som finns tillgänglig på flygplatsen. Efter säkerhetskontrollen hittar ni taxfree butik som har öppet alla dagar i anslutning till avgående flyg.

  Hur man kan ta sig till och från Åre Östersund flygplats?

  Det enklaste sättet att ta sig från och tillbaka till flygplatsen är genom att hyra bil på Åre Östersund flygplats. För de som skall tillbaka från Östersund behöver endast följa länsväg Z614 och på runt tio minuter körande kommer ni befinna er på flygplatsen. För de som vill ta sig tillbaka från Nordens mest besökta skidort, Åre, behöver använda sig av väg E14 via Ytterån. Räkna med en restid på drygt en timma från Åre. Alternativt sätt att ta sig till och från flygbussen är flygbuss.

  Buss
  Nettbuss är det bolag som ansvarar för flygplatsens flygbussar. Deras turer är anpassade efter flygens ankomst och avgångstider. Flygbussen avgår en kvart efter flygets ankomst och resan till Östersund tar runt tjugo minuter. Bussen står och väntar på ruta 1 som finns på vänster sida om busskuren utanför terminalen. Under skidsäsong går det även flygbuss till Åre, men den måste förbokas för att säkerställa att man får en plats.

  Parkeringstips

  Det råder ingen brist på parkerings alternativ på Åre Östersund flygplats. För de som behöver parkera en längre tid finns där två parkerings möjligheter som både ligger inom två minuters gångavstånd från terminalen. Dessa parkeringar erbjuder även motorvärme. För att kunna parkera här måste man betala via kort, som man gör via den bompelare som finns vid ingången till parkeringen. För de som kommer för att hämta upp eller lämna av någon finns där två andra flygplatser som är till för detta ändamål. De ligger närmare terminalen än de andra två parkeringar för lång tids parkering. På de parkeringar som är till för kort tids parkering kan ni via de automater på området även betala med kontanter.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Åre Östersund