Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SVERIGE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sverige - Utforska vårt avlånga land

  Hyrbil i Sverige

  Från Ystad i söder till Kiruna i norr har vårt avlånga land mycket att bjuda på. Skåne bjuder på öppna rapsfält med en idyllisk landsbygd, Lappland på täta barr och fjällbjörkskogar och Stockholm, Göteborg och Malmö på storstadsmiljö med härlig atmosfär. Kanske planerar du en weekend i Uppsala eller så ska du hälsa på släktingar i Umeå och är i behov av en bil. Med oss på Auto Europe hittar du de bästa priserna på hyrbil och kan själv jämföra priser, fordon och leverantörer så du vet att du bokar hyrbilen som är bäst för dig.

  Vår kära huvudstad Stockholm har varit huvudstad sedan 1634 men var redan 1436 den största staden i landet. Belägen där Mälaren rinner ut i Östersjön blev det på 1200-talet en viktig stad för handeln mellan östra Sverige och Lübeck och Hamburg i Tyskland. I slutet av 1400-talet bodde cirka 6000-7000 personer i Stockholm och det ansågs då var Sveriges största stad. Idag är det över 970.000 personer som kallar Stockholm hem och staden fortsätter att växa då fler och fler flyttar till storstäderna för bättre jobbmöjligheter och så vidare. Är det första gången du besöker Stockholm finns där några sevärdheter man inte får missa, bland annat det Kungliga Slottet och Gamla Stan med sina ikoniska färgglada hus som blivit en av huvudstadens ikoniska kännetecken.

  Stockholm är inte den enda storstaden i landet som är värt att besöka. Tar du dig istället till den västra delen av landet finner du härliga Göteborg som är känd för sina spårvagnar, Lisseberg, Avenyn och framför allt bara goa stämning. Även Malmö i söder bjuder på spännande sevärdheter som moderna Turning Torso och Lilla Torg som är fullt av mysiga restauranger och café. Skåne har blivit en riktig sommardestination och flera storstadsbor i landets övre delar har sommarstugor och liknande här, det är även många danskar som tar sig över Öresundsbron för att utforska länets idylliska byar och landskap. På senare år har fler och fler internationella turister fått upp ögonen för Skåne och inte är det konstigt med idylliska samhällen som Simrishamn, Båstad, Falsterbo och Ystad.

  Att boka en bil via oss innebär att du får bilen du vill ha till bästa möjliga pris samt att du garanteras bra kundservice. Auto Europe har en telefonlinje som har öppet alla dagar i veckan och som kunder kan ringa om de har frågor eller behöver hjälp - om de så befinner sig i Luleå, Borås eller Helsingborg. Auto Europe finns alltid där för sina kunder och vill hjälpa dem ha en lyckad bilhyra från start till slut. Börja jämföra hyrbil i Sverige med vår sökmotor längst upp på denna sidan eller läs våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Sverige för att se vad de har att säga om sin upplevelse och vår tjänst. Auto Europe är helt transparenta med alla kostnader och villkor och hoppas våra tidigare kunders recensioner kan hjälpa dig i ditt beslut om vilken bil och leverantör du ska välja. Har du frågor eller behöver hjälp så tveka inte att ring våra duktiga hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.

  För mer information om att hyra bil i Sverige, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Sverige?

  Ska du hyra bil i Sverige har du många alternativ att välja mellan, inte bara städer som Stockholm, Göteborg, Umeå och Uppsala, utan också olika upphämtningsplatser i staden när du väl valt destination. Auto Europe samarbetar med mängder av leverantörer och har totalt tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser i 180 olika länder. I Sverige samarbetar vi till exempel med pålitliga leverantörer som Hertz, Avis, Europcar, Alamo, Thrifty, Budget och många fler.

  De flesta av våra kunder vill hyra en bil på flygplatsen efter att de anlänt på sin destination. Auto Europe samarbetar därför med leverantörer på alla stora flygplatser runt om i landet och erbjuder prisvärda och bra hyrbilar med upphämtning direkt i terminalerna. Även på tågstationer och i centrum har våra leverantörer kontor eftersom målet är att erbjuda kunderna flera olika alternativ så de smidigt kan hämta och lämna sitt hyrda fordon. Detta gäller inte bara på Sveriges fastland, även på Gotland hittar du hyrbilserbjudande från olika leverantörer. Observera att där inte finns tåg på Gotland, men du kan enkelt hyra en bil med upphämtning på Visby flygplats eller i stadens centrum här på vår hemsida.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Sverige

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Sverige

  Hertz, Avis, Europcar, Alamo, Thrifty och Budget är bara några av leverantörerna Auto Europe samarbetar med i Sverige. Vårt enorma utbud kommer främst från dessa väletablerade samarbeten som vi byggt upp sedan starten 1954 och som du nu kan nyttja för att boka din nästa hyrbil till ett riktigt lågt pris. Auto Europe arbetar utifrån en prisgaranti som innebär att vi matchar eller till och med slår priset om du lyckats hitta en likadan hyrbil med exakt samma villkor till ett billigare pris. Utöver låga priser har vi även bra kundservice och samarbetar bara med leverantörer vi vet kan uppfylla samma höga standard som oss på Auto Europe.

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare vilket innebär att det inte är vårt fordon du kommer köra när det väl är dags för din bilhyra, utan den lokala leverantörens som du valt. Leverantörerna kan ha olika villkor så det är viktigt att du redan innan hyran påbörjas kollar upp vad det är som gäller. På vår hemsida kan du kolla in en specifik hyrbils villkor genom att klicka på Prisdetaljer. Där finner du alla villkor relaterade till envägshyror, inresa till andra länder, ålderskrav, extra avgifter med mer. Denna information kommer även finnas på din bokningsbekräftelse som du får av oss efter du reserverat en bil, men det kan vara bra att läsa igenom villkoren redan innan du bokar fordonet.

  Avis - Hyrbilsinformation Alamo - Hyrbilsinformation Thrifty - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation Europcar - Hyrbilsinformation

  Har du fler frågor om våra leverantörer eller deras villkor så ring oss gärna på + 46 10 888 66 52. Vi besvara gärna frågor relaterade till hyrbilsföretagens öppettider, fordonsflotta, extra avgifter, vad du gör om du behöver hämta/lämna fordonet utanför vanliga öppettider samt andra relevanta ämnen.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Sverige

  Kontakta ossOavsett om man ska hyra bil i Sverige eller utlandet kan det uppkomma frågor, speciellt om man aldrig hyrt en bil innan. Auto Europe finns här för dig och besvarar några av de vanligaste frågorna vi får höra nedan, till exempel om man behöver ett kreditkort och vad för försäkring man kan boka. Som kund hos Auto Europe är du i trygga händer och vi vill att våra kunder ska kunna njuta av resan utan att oroa sig över oväntade kostnader eller liknande. Vi har full förståelse för att det kan vara överväldigande att hyra bil med massvis av ny terminologi och villkor men hoppas att våra frågor och svar nedan kan göra processen enklare. Som alltid är det bara att ringa oss om du fortfarande har frågor eller känner dig fundersam över något, vår reservationsavdelning är bemannad sju dagar i veckan med hjälpsamma agenter som kan besvara alla dina frågor.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Sverige?

  Precis som den lagliga åldern för att få köra bil är åldersgränsen för att få hyra bil i Sverige 18 år. Med det sagt är det inte alla leverantörer som hyr ut till 18-åringar eftersom leverantörerna sätter sina egna ålderskrav. Det är inte ovanligt att leverantörer har en åldersgräns på 19, 20 eller 21 år och vissa kräver även att man haft körkort i ett eller två år innan man får hyra deras fordon. Är du under 21 år kommer du med största sannolikhet behöva betala en extra avgift på grund av din unga ålder och även kunder under 26 år kan komma att betala denna avgift. Allt beror på din valda leverantörs villkor.

  För att se en specifik bils åldersrestriktioner på vår hemsida, vänligen klicka PrisdetaljerInformation om Chauffören.

  Den unga föraravgiften sätts av de lokala leverantörerna, inte Auto Europe och vi tjänar ingenting på denna avgift. Detta betyder att en leverantörs avgift kan vara högre än en annans och att du därför kan behöva jämföra dina alternativ för att hitta det bästa erbjudandet. Om du använder vår sökmotor kan du innan du klickar på Sök fylla i din ålder i rutan som kommer upp om du kryssar av ”Förarens ålder 26-69 år”. Ange din korrekta ålder där så kommer vår sökmotor endast visa hyrbilserbjudande som är tillgängliga för dig samt med den extra unga föraravgiften redan beräknat i priset så du enkelt kan se vilken leverantör som har det billigaste alternativet.

  Observera att en avgift för seniora förare också kan tillkomma hos vissa leverantörer. Denna avgift är inte särskilt vanlig i Sverige men den kan förekomma. Är du över 69 år rekommenderar vi därför att manuellt fylla i din ålder i vår bokningsmotor innan du klickar sök så du än en gång bara får fram erbjudande tillgängliga till din åldersgrupp (och med den eventuella avgiften redan inräknad i det totala priset). Avgiften är oftast beräknat som ett per-dag-pris, till exempel 30 kr per dag, men med ett max belopp så avgiften inte kan bli hur hög som helst. Betalningen av avgiften sker antingen direkt här på vår hemsida eller i samband med upphämtningen väl på plats. Läs gärna mer om olika åldersgränser och restriktioner här.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Sverige på ett ställe och lämna på ett annat?

  Absolut! Hämta bilen i Stockholm och lämna den i Östersund eller hämta den på Malmö Sturup flygplats och lämna den på Malmö Centralstation. Så gott som alla hyrbilsföretag i Sverige tillåter envägshyra så länge det meddelas i förväg och godkänns av leverantören. Det man bör tänka på är dock att det ofta tillkommer en extra avgift för envägshyra och att denna avgift kan variera beroende på leverantör, fordon, destination och hyresdatum.

  Om du i vår sökmotor har angett olika hämtning och lämningsplatser kommer envägsavgiften att stå tydligt precis under det totala priset du ser. Det kommer även vara listat i betalningsdetaljerna innan du reserverar din hyrbil i Sverige samt på din Auto Europe voucher efter bekräftad reservation. Ibland betalas envägsavgiften direkt på vår hemsida vid bokningstillfället men det vanligaste är att den betalas till leverantören när du kommer för att hämta upp din bokade bil. Oavsett vad kommer Auto Europe berätta för dig vad det uppskattade priset kommer vara så att du inte helt plötsligt behöver betala en stor summa pengar du inte alls var beredd på. Än en gång, Auto Europe är helt transparenta med villkor och kostnader och vi gör vårt yttersta för att förberedda dig på bästa sätt inför din bilhyra.

  Utöver envägshyra inom landets gränser är det inte ovanligt att personer vill hämta bilen i Sverige men sedan lämna den i ett annat land, till exempel i något av grannländerna Danmark, Finland eller Norge. Många leverantörer tillåter denna typ av envägshyra men man måste än en gång få det godkänt i förväg. Även om man inte ska lämna hyrbilen i ett annat land utan bara besöka det måste detta meddelas och godkännas av leverantören. Detta är för att leverantören ska se till att fordonet lagligt för köra i det land man ska besöka. Beroende på leverantör kan villkoren för inresa till andra länder vara olika, till exempel är det många som har speciella villkor för kunder som vill besöka Östeuropa med sin hyrbil.

  För se en speciell hyrbils resevillkor vänligen klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder i vår sökmotor.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Sverige?

  Ja, du kommer behöva ett kreditkort (inte debit) för att lämna depositionen vid upphämtningen och det är därför extremt viktigt att du har ett kreditkort om du ska hyra bil, inte bara i Sverige utan även i Auto Europes andra 180 länderna där vi är aktiva. Debitkort och kontanter kommer inte accepteras utan det måste vara ett kreditkort i huvudförarens namn, det vill säga den vars namn reservationen är gjord i. Ett kreditkort av någon annan än huvudföraren, till exempel en partner, familjemedlem eller medpassagerare, kommer inte accepteras för att lämna depositionen utan kravet är att det ska vara huvudförarens egna kort.

  För att se vilka kort som accepteras samt andra betalningsvillkor vänligen klicka på PrisdetaljerInformation om leverantörens betalningspolicy. Även om de vanligaste kreditkorten som Visa och Mastercard oftast accepteras är det alltid bra att dubbelkolla för att vara på den säkra sidan. Villkoren kommer även tydligt finnas på den voucher som Auto Europe skickar till dig på mejl efter du slutfört en bokning på vår hemsida.

  Har man vid upphämtningen inget kreditkort kan man inte lämna depositionen vilket innebär att leverantören kan upphäva bokningen utan chans till återbetalning. Att man förlorar sin bokning utan att få pengarna tillbaka händer inte särskilt ofta men det är möjligt om man inte följer villkoren, det vill säga har ett kreditkort i huvudförarens namn med tillräckligt mycket kredit så man kan lämna depositionen. Ofta går det att få ut fordonet ändå men man behöver köpa till en försäkring som nästan alltid är väldigt hög och som gör att resekassan går minus flera hundra eller tusen beroende på leverantör, fordon, destination och hyresdatum. Detta är dock ingen garanti. Med andra ord är det viktigt att läsa villkoren noga så man slipper detta elände.

  Läs gärna vårt blogginlägg där vi svarar på ytterliga frågor om kreditkort och deposition vid bilhyra.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Sverige?

  Har du ett svenskt körkort får vi hoppas att du är familjär med de svenska körlagarna som egentligen inte skiljer sig mycket från andra europeiska länders. Det är högertrafik som råder på vägarna och man får endast köra om andra fordon på vänster sida. Hastighetsgränserna varierar men generellt kan man säga att det är 50 km/h i tätorter, 70 km/h på landsvägar och 110 km/h på motorvägar. Som sagt kan detta variera mycket så vänligen var observant och följ hastighetsanvisningarna för att undvika böter, både poliskontroller och fartkameror förekommer regelbundet runt om i vårt avlånga land.

  Ska du hyra bil i Sverige med barn kommer barnen behöva sitta i bilbarnstol eller på bälteskudde om de är under 135 cm långa. Detta går att hyra tillsammans med din bil men är begränsat till leverantörens tillgänglighet. Om du behöver hyra en bilkudde eller stol tillsammans med din hyrbil vänligen meddela oss så fort som möjlig så vi kan garantera tillgängligheten. Alla passagerar oavsett ålder måste använda bilbälte och föraren ansvarar för att alla passagerare under 18 år gör så.

  I Sverige är det olagligt att dricka alkohol och sedan köra bil. Har man över 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft (som motsvarar cirka 0,2 promille i blodet) kan man bli fälld för rattfylleri och har du över 0,16 milligram per liter utandningsluft kan polisen omhänderta ditt körkort. Har du haft körkort i mindre än två år är gränsen dessutom ännu lägre. Även att köra under påverkan av droger är olagligt och kan leda till rattfylleri eller grovt rattfylleri som i bästa fall leder till böter och indraget körkort och i värsta fall till fängelse.

  Som sagt är de flesta av er antagligen redan familjära med körreglerna och lagarna i Sverige, men vad gör du om du är med om en olycka i din hyrbil? Det är det kanske förre som vet och många oroar sig över just detta när de planerar en resa med hyrbil. Det allra viktigaste är att man sätter sig själv i säkerhet och ringer efter hjälp om det skulle behövas. Utöver detta är det viktigt att man tar kontaktuppgifter på alla involverade i olyckan, skaffar en polisrapport, tar foton på olycksplatsen och alla inblandade fordon och kontakta den lokala leverantören och Auto Europe så snabbt som möjligt för vidare instruktioner på vad man behöver göra. Det viktiga är att inte få panik, även om det inte är vanligt med olyckor i en hyrbil så förekommer det och Auto Europe såväl som din leverantör har lång erfarenhet med hur detta ska hanteras.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Sverige?

  Det finns inga vägar som är tullbelagda i Sverige, dock förekommer det trängselskatt i vissa städer såväl som vägtull på en del broar och tunnlar. Till exempel finns det en bro i Motala som kostar mellan 5 och 11 kr att köra på beroende på fordon samt en i Sundsvall som kostar mellan 9 och 20 kr att köra på beroende på fordon. Även Öresundsbron som ansluter Sverige med Danmark kostar och priset ligger då på 149 kr för en enkelresa, genom att köpa ett BroPass sparar du dock halva priset varje gång du kör över bron och det kan vara värt det om du planerar att köra fram och tillbaka på Öresundsbron mer än en gång.

  I de två största städerna Stockholm och Göteborg har även trängselskatt inskaffats. Trängselskatten är till för att minska motortrafiken i vissa område, förbättra miljön samt intäkterna bidrar till att finansiera infrastruktursatsningar. Skatten tas bara under specifika tider och beloppen varierar. Betalningen sker via autogiro, e-avi eller bankgiro men kör man en hyrbil är det vanligaste att fakturans skickas till leverantören som sedan debiterar dig för trängselavgiften vid återlämningen (en administrativ avgift kan även tillkomma för detta). Vänligen fråga din leverantör hur trängselskatten fungerar hos dem eftersom detta kan variera mellan olika leverantör. För mer information om trängselskatt i Göteborg vänligen besök Transportstyrelsens hemsida, där hittar du även mer information om trängselskatten i Stockholm.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Sverige?

  När du hittat en bra och billig hyrbil i Sverige är det dags för nästa steg, nämligen försäkring och skydd. Alla våra fordon har de minimum försäkringar som krävs för att lagligt få köra på de svenska vägarna. Ett kollisionsskydd (CDW) och ett stöldskydd (TP) ingår alltid men kommer med en självrisk, det vill säga ett belopp som du som kund är ekonomiskt ansvarig för. Alla delar av fordonet ingår dessutom inte i CWD, till exempel ingår inte fordonets däck, nycklar, lås, tak, underrede, speglar, inredning eller glas. Uppmärksamma också att självrisken i vissa fall kan vara väldigt hög, vilket gör att de flesta väljer att köpa till en försäkring eller hyrbilsskydd för att minska sitt ekonomiska ansvar i händelse av skada eller stöld.

  Auto Europes mest köpta skydd är ett återbetalningsskydd vid namn Fullt skydd mot skada. Detta skydd innebär att Auto Europe återbetalar dig hela beloppet i fall något skulle hända, den lokala leverantören kommer alltså dra pengar på ditt kreditkort med du kommer sedan få tillbaks dessa av Auto Europe så länge du uppfyller alla krav och villkor. Fullt skydd mot skada är ett omfattande skydd som ser till att du är täckt ifall det oväntade skulle inträffa, skyddet täcker dessutom de delar av fordonet som inte ingår i den inkluderade standard försäkringen.

  Det händer att personalen vid upphämtningen erbjuder andra skydd, till exempel Personolycksfallsförsäkring (PAI), Personal Effect Coverage (PEC), Super CDW eller vägassistans. Precis som Auto Europes Fullt skydd mot skada är dessa skydd helt valfria och du måste inte köpa till dem om du inte vill. Har du redan bokat ett skydd via Auto Europe och känner dig pressad att köpa ytterligare ett lokalt rekommenderar vi att kontakta oss innan du gör det. Med störst sannolik behöver du inte införskaffa ännu ett skydd och tyvärr kan Auto Europe inte erbjuda pengarna tillbaka om det senare visar sig att du köpt dubbletter av liknande skydd. Auto Europe ansvara alltså inte för lokalt köpa produkter och vi rekommenderar starkt att du hör av dig till oss så vi kan förtydliga vilken täckning du har via oss om du blir osäker. Bara slå oss en signal på +46 10 888 66 52 så hjälper vi dig.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Sverige?

  Ja, när du jämför pris på hyrbil i Sverige på vår hemsida kan du även se under PrisdetaljerInformation om Chauffören vad det kostar att lägga till en extra förare. Alla leverantörer tillåter att man registrerar en (eller flera) chaufförer utöver huvudföraren så länge dessa registreras hos den lokala leverantören i förväg. Priset varierar men brukar beräknas på ett dag-per-dag pris, det vill säga till exempel 50 kr per dag. Vissa leverantörer erbjuder också detta helt gratis och Auto Europe har regelbundet erbjudande med gratis extra förare som du kan ta del av.

  Att dela körbördan är inget konstigt men vi vill betona hur viktigt det är att meddela och registrera extra chauffören hos leverantören. Snälla försök inte spara lite pengar på att låta en oregistrerad förare köra hyrbilen eftersom detta innebär att alla införskaffade försäkringar och skydd då upphäver. Det innebär att kunden är ekonomiskt ansvarig för alla kostnader utan begränsning av självrisk vid en skada eller olycka. Detta kan leda till otroligt höga summor och det är inte värt risken för att få spara några hundralappar. Vänligen se därför alltid till att personen som sätter sig bakom ratten har blivit godkänd av leverantören i förväg. Det är väldigt enkelt att göra, allt som behövs är att extra förarens registrerar sig hos leverantören vid upphämtningen, har med sig sitt körkort och ID-kort/pass samt skriver på ett papper som godkänner personen.

   

  Behöver jag vinterutrustning till min hyrbil i Sverige under vintern?

  Ja, mellan 1 december och 31 mars är det lag på att fordonet ska vara utrustat med vinterdäck om det är vinterväglag ute. I vissa delar av Sverige, framför allt Umeå, Luleå, Kiruna och Sveriges norra delar så förekommer det mycket snö och det kan då krävas vinterdäck ännu tidigare. Enligt lag får man ha vinterdäck mellan den 1 oktober och den 15 april eller om väglaget kräver det. Många hyrbilsföretag inkluderar redan priset för vinterdäck i den totala kostnaden mellan 1 december och 31 mars medan det utöver dessa datum är ett extra tillägg och därför en separat kostnad.

   

  Ordlista – Vanliga fraser vid bilhyra i Sverige

  Att hyra bil är enkelt men ibland kan det vara bra att känna till viktiga termer som används inom hyrbilsbranschen. Här kommer en snabbförklaring på de allra vanligaste termerna.

  Samarbetspartner/leverantör - Auto Europe förmedlar hyrbilar men äger inga egna bilar. Vi har avtal med världens ledande hyrbilsföretag och kan på så vis pressa priserna. När du hyr bil genom oss bokar vi in en hyrbil åt dig hos en leverantör som du väljer online eller vid kontakt med oss.

  Voucher - En voucher är en bokningsbekräftelse (kvitto) på din reservation. Denna ska du ta med och visa upp när du hämtar din bil. På detta viktiga dokument finns våra villkor, information om upphämtningen, datum, tider och mycket mer. Uppmärksamma dock att detta inte är ett hyreskontrakt. Ett sådan skriver du under först när du hämtar din hyrbil. Auto Europe rekommenderar att du noga läser igenom all information på din voucher!

  Full till full - Detta bränsleval innebär att du hämtar din hyrbil fulltankad och återlämnar den fulltankad. Detta är det absolut vanligaste alternativet - även i Sverige. Behåll tankkvitton.

  Full till tom - Hos vissa uthyrare i till exempel Spanien förbetalar du istället den första bränsletanken vid upphämtningen och återlämnar utan att tanka upp. Tänk på att ingen kompensation utgår för outnyttjat bränsle. Denna bränslepolicy är inte vanlig i Sverige men den kan förekomma.

  Självrisk - Alla hyrbilar är täckta av försäkring, men denna försäkring har en självrisk. Om du skulle råka ut för en skada på fordonet, stöld eller liknande betalar du max självriskbeloppet, även om reparationen i själva verket kostar mer. Hur stor självrisken är varierar mellan uthyrarna och fordonstyperna. På din voucher kan du läsa hur stor din självrisk är (samt även innan du bokar online).

  Återbetalning av självrisken - Denna service erbjuds av Auto Europe och inte av den lokala uthyraren. Det innebär att om du behöver betala en självrisk på plats så återbetalar Auto Europe hela beloppet (såvida att villkoren uppfyllts). Ibland ingår denna återbetalning i priset och ibland kan den väljas till.

  Utan självrisk - Detta innebär att fordonet inte har någon självrisk vid olycka/stöld. Ibland ingår detta i priset, ibland kan det väljas till separat och ibland är det inte tillgängligt. Läs villkoren noga om du bokar detta skydd eftersom vissa delar av fordonet inte är täckta av försäkringen.


  Andra uthyrningsalternativ i Sverige

  Hos Auto Europe hittar du bästa pris på biluthyrning i Sverige och bra kvalitet. Sedan 1954 har Auto Europe erbjudit bra priser och bäst service på ett stort antal destinationer runt och i världen och i Sverige har vi tillgång till massvis av olika hyrbilserbjudande på fordon i alla möjliga modeller och storlekar. Boka en bastant SUV eller fyrhjulsdriven bil att ta dig an landets orörda natur med eller boka en mini eller ekonomiklassad bil inför din weekend i Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan storstad. Alla våra fordon är prisvärda men vår mest budgetvänliga kategori är minikategorin som består av små, smidiga och bensinsnåla fordon. Även ett fordon från vår kategori Kompakt kan uppfylla dina krav på komfort och smidighet samtidigt som du håller dig under budget. Andra kategorier inkluderar Ekonomi, Mellan, Cabriolet, Lyx, Minibuss och Standard/Full-Size.

  Kolla in hela vår fordonsflotta i Sverige här eller börja jämföra priser, fordon och leverantörer med vår sökmotor längst upp på denna sida.

  Hyra lyxbil Sverige Hyra minibuss i Sverige Hyra husbil i Sverige

  Hyra lyxbil i Sverige - Ta chansen att lyxa till resan lite extra och boka en riktig drömbil. Auto Europes exklusiva lyxkategori består av fordon som Volvo V90 och Alfa Romeo Giulia som är i toppskick. Denna kategori är för de som inte bara vill ha praktiska egenskaper utan även är ute efter stil och att imponera.

  Hyra minibuss i Sverige - Hos Auto Europe kan du förutom vanliga personbilar även hyra minibussar med plats för upp till nio personer. Detta är perfekt för större ressällskap, till exempel de som reser med ett stort kompisgäng eller har hyrt en minibuss för att åka på en idrottsresa. Jämför priser på minibussar på vår hemsida för att spara nästa gång du behöver boka ett fordon med plats för fler än fem passagerare.

  Hyra husbil i Sverige - Många väljer numera att semestra hemma i Sverige och vad kan då vara bättre än att hyra en husbil och åka till en camping vid havet i Ängelholm, Varberg eller Skara. Njut av husbilslivet i en fullt utrustad husbil från en av våra leverantörer i Stockholm, Göteborg eller Malmö och utforska sedan vårt vackra land från komforten av ditt eget semesterhem.


  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Sverige