Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SVERIGE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sverige, billigast på marknaden

  Du kan få din hyrbil i Sverige på flygplatsen, järnvägsstationen eller på ett centrumkontor i stort sett hela landet, och samtidigt vara säker på att du får en biluthyrning med största flexibilitet och kvalitet. Det bästa landet att besöka är sitt egna, då man tror man vet så mycket men egentligen bara sett en liten del och inte alls känner till alla vackra pärlor Sverige har att erbjuda! Visste du att Sverige geografiskt är det femte största landet i Europa? Det finns så mycket natur och så många städer, stora som små att besöka och det bästa sättet är självklart med bil!

  Vi på Auto Europe samarbetar med världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda en billig hyrbil i Sverige och i många andra länder. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning kan vi garantera dig bästa service till bästa pris på marknaden när du hyr en bil på en av våra över 24 000 stationer runt om i världen. Du kan hämta upp en hyrbil från Sveriges olika flygplatser, tågstationer eller innerstadsstationer.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Sverige?

  När ni hyr bil i Sverige är det alltid viktigt att känna till alla regler och lagar som gäller i trafiken. Vi har nedan samlat lite viktig information för dig som behöver färska upp minnet.

  • I Sverige har vi ju högertrafik och alla i bilen måste vara bältade.

  • Barn under 135 cm ska sitta i baksätet i bilbarnstol som passar för deras vikt och ålder. Placera helst barnet bakåt fram tills det är ca. 4 år.

  • Sedan 1 januari 2014 är det inte längre tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon samtidigt som du kör. Använd hands-free.

  • Bensinstationer är oftast bemannade fram till kl. 22 eller till midnatt. Tanka kan man göra dygnet runt med kortbetalning. Om du kör i norra Sverige tänk då på att tanka när du passerar en bensinstation. Det kan vara långa avstånd mellan stationerna.

  • Det är strikt förbjudet att vara berusad när du kör bil i Sverige. Gränsen ligger på 0.2 promille.

  • Sommardäck får användas mellan 1 april och 30 november. Det är lag på vinterdäck mellan den 1 december till den 31 mars. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 16 april. Alla hyrbilar är automatiskt utrustade med vinterdäck när detta krävs. Fråga gärna efter snökedjor om ni ska köra norrut under vintern.

  • I de flesta mindre svenska orter är det inga större problem att hitta lediga parkeringsplatser. Ofta finns det stora parkeringshus där du enkelt kan betala med kreditkort eller via sms. I Stockholm kan det vara svårt att hitta en central parkeringsplats. Läs alltid skyltarna noggrant innan du parkerar. På vissa mindre orter gäller P-skiva.

  Att göra i Sverige

  Sverige har många roliga saker att göra och vi har samlat några tips på saker du kan hitta på med hyrbil i Sverige. Det finns mer saker att se än vad du kan tro!

  • Stockholm: Sveriges huvudstad Stockholm har enormt mycket att erbjuda. Allt från vackra parker, nära till havet, historia och museum till mycket annat. Besök vasamuseet, gå runt i Gamla stan eller Djurgården eller varför inte ta en titt på Stockholms stadshus eller Fotografiska? Runt om Stockholm finns också andra härligheter som Värmdö eller Stockholms skärgård.

  • Abisko: Abisko nationalpark är en av Sveriges nationalparker och ligger vid orten Abisko i norra Lappland. Parken invigdes år 1909 och är ungefär 7 700 hektar stor. Många säger att detta är platsen där man hittar Sveriges vackraste natur. Parken är allmänt välskött och har fina spångar där man kan gå på olika leder. Ta en natt med bad och bastu och njut av Sveriges vackra natur i norr!

  • Västkusten: Det som ofta kallas västkusten är Bohusläns skärgårdskust och Göteborgs skärgård inklusive Onsalahalvön. Detta område är som himmelriket för skaldjur- och kayakälskare. Du kan ta dig till Koster med dess unika kustlinje av stränder och klippor, eller Tjörn för färska skaldjur och fisk.

  • Gotland: Denna ö i Östersjön cirka 100 km från fastlandet har mycket att erbjuda. Gotland har allt från avkoppling till fest. På ön finns 92 medeltida kyrkor vilket gör Gotland till Sveriges kyrkotätaste kommun. Visby som kallas rosonas och ruinernas stad, är också en fantastisk kullerstensbelagd stad som bara måste besökas!

  • Malmö: Gör två resor till en genom att besöka Malmö i södra Sverige för att sedan ta dig över bron till Köpenhamn. Malmö är en stad som är rik med kultur, konst och historia. Det är aldrig långt från en härlig resturang eller ett mysigt café! Missa inte heller Malmöhus, Lilla torg eller Turning torso.

  Road trip med min hyrbil i Sverige

  Sverige är ett avlångt land med många roliga och intressanta regioner att besöka. När du ska hyra bil i Sverige kan det vara smidigt att göra en envägshyra för att kunna upptäcka mer och slippa ta hela vägen tillbaka. Hyr en bil i Göteborg för att sedan ta dig till Stockholm!

  En bra roadtrip att ta är exempelvis vid västkusten, där man kan åka från Malmö i söder och ta sig upp till Strömstad med stopp i exempelvis Falkenberg, Göteborg och Fjällbacka. Alla stopp har något unikt att erbjuda, och du får chansen till att se några av Sveriges fina västra städer, som kan erbjuda fantastiska utsikter och härliga skaldjur.

  Missa inte att köra genom Värmlands skogar och Norge, genom att åka Stockholm-Karlstad som bara tar 3 timmar, och se vad Värmland har att erbjuda med Sveriges största sjö Vänern och fantastisk natur. Åk sedan från Karlstad till Oslo eller varför inte köra till Halden nära gränsen?

  All inspiration och information om roadtrips runt om i världen kan du hitta här.

  Här kommer lite avståndsinformation mellan Sveriges största orter:
  Mellan Stockholm och Göteborg: 47 mil, ca. 4,5 h körtid.
  Mellan Stockholm och Malmö: 61 mil, ca. 4 h och 44 min körtid.
  Mellan Stockholm och Umeå: 64 mil, ca. 6 h 23 min körtid.
  Mellan Göteborg och Malmö:27 mil, ca. 2 h 34 min körtid.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Sverige?

  För att kunna hyra bil i Sverige måste du vara minst 19 år (vissa undantag kan förekomma) och haft körkort i minst 1 år. Är man under 25 år kan det tillkomma extra avgifter. För mer information vänligen läs vår körguide för Sverige genom att klicka här.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Sverige?

  I Stockholms innerstad betalar man vägtullar under vardagar mellan klockan 06:30 - 18:29. Under juli månad debiteras ingen avgift. Om du inte valt att betala på annat sätt så kommer Transportstyrelsen att skicka en inbetalningsavi hem till dig 1 gång per månad. Nytt sedan 1 januari 2013 är att trängselskatt också debiteras i centrala Göteborg. Avgiften där tillkommer på vardagar mellan klockan 06:00 - 17:29.Du kan läsa mer om trängselskatt i Sverige här.

  Lite historia

  Gustav Vasa blev vald till kung av Sverige den 6:e juni 1523, ett datum som idag är Sveriges nationaldag, detta på grund av att han besegrade danskarna efter inbördeskriget och tog makten i Sverige. Under stormaktstiden på 1600-talet så expanderade Sverige. Områden som erövrades förlorades under 1700-talet, så som Kexholms län, Ingermanland, Estland och Livland, som gick till ryssarna och Bremen-Verden som gick till Hannover. Jämtland och Härjedalen, Gotland Skån, Blekinge och Bohuslän har varit under svenskt styre sedan mitten av 1600-talet. Under tidiga 1800-talet lämnade även Finland och Åland, och de övriga områdena utanför Skandinaviska halvön det gemensamma riket. Under 1814 tvingades Norge in i union med Sverige som upplöstes 1905. Sverige har haft fred sedan 1815, med en neutral utrikespolitik.

  Under åren 1905-1920 skedde demokratins genombrott i Sverige med allmän rösträtt för alla män 1907 och kvinnor 1919. De första nya valen med de nya rösträttreglerna skedde år 1921 med Hjalmar Branting som statsminister. Från 1917 ökade befolkningen med 1 miljon till 6,8 miljoner invånare år 1947, vilket ledde till stor bostadsbrist och arbetslöshet. Sverige repade sig med stor expansion under 1960-talet. Idag är befolkningen 10,1 miljoner, och de tre största städerna är Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Vad är valutan i Sverige?

  Sverige har Svenska kronor (SEK) med en rörlig växelkurs mot andra valutor. Bankomater finns tillgängliga i innerstaden och det går ofta att betala både med kort och kontant.

  Vilka är de mest använda fraserna i Sverige?

  Att hyra bil är enkelt men ibland kan det vara bra att känna till viktiga termer som används inom hyrbilsbranschen. Här kommer en snabbförklaring på de allra vanligaste termerna.

  Samarbetspartner/lokal uthyrare - Auto Europe förmedlar hyrbilar men äger inga egna bilar. Vi har avtal med världens ledande biluthyrare och kan på så vis pressa priserna. När du hyr bil genom oss bokar vi in en hyrbil åt dig hos en leverantör som du väljer online eller vid kontakt med oss.

  Voucher - En voucher är en bokningsbekräftelse (kvitto) på din förbetalning. Denna skall du ta med och visa upp när du hämtar din bil. På detta viktiga dokument finns våra villkor, information om upphämtningen, datum, tider och mycket mer. Uppmärksamma dock att detta inte är ett hyreskontrakt. Ett sådan skriver du under först när du hämtar din hyrbil. Auto Europe rekommenderar att du noga läser igenom all information på din voucher!

  Full till full - Detta bränsleval innebär att du hämtar din hyrbil fulltankad och återlämnar fulltankad. Detta är det absolut vanligaste alternativet - även i Sverige. Behåll tankkvitton.

  Full till tom - Hos vissa uthyrare i ex. Spanien förbetalar du istället den första bränsletanken vid upphämtningen och återlämnar utan att tanka upp. Tänk på att ingen kompensation utgår för outnyttjat bränsle.

  Självrisk - Alla hyrbilar är täckta av försäkring, men denna försäkring har en självriskdel. Om du skulle råka ut för en skada på fordonet eller stöld mm. betalar du max självriskbeloppet, även om reparationen i själva verket kostar mer. Hur stor självrisken är varierar mellan uthyrarna och fordonstypen. På din voucher kan du läsa hur stor din självrisk är (samt även innan du bokar online).

  Återbetalning av självrisken - Denna service erbjuds av Auto Europe och inte av den lokala uthyraren. Det innebär att om du behöver betala en självrisk på plats så återbetalar Auto Europe den (såvida att villkoren uppfyllts). Ibland ingår denna återbetalning i priset och ibland kan den väljas till.

  Utan självrisk - Detta innebär att fordonet inte har någon självrisk vid olycka/stöld. Ibland ingår detta i priset och ibland kan det väljas till separat. Läs dock villkoren noga, eftersom vissa delar av fordonet inte är täckta av försäkringen.

  Kan jag hyra husbil i Sverige?

  Auto Europe har förberett något speciellt för din semester i Sverige - än mer flexibelt och mobilt med hyra av husbil! Med en husbil i Sverige kan du enkelt och bekvämt resa i alla väderstreck och se mycket mer i vårt avlånga land. Mellan september och maj kan du se norrsken i norra Sverige. Kanske vill du istället passa på att se mer av ditt hemland under din sommarsemester? Njut av långa och ljusa sommarnätter och besök platser och välj resväg efter egen vilja. Se vårt utbud av husbilar och hitta den bästa hyran för din nästkommande resa! Läs mer om allt detta här.

  Nyttiga länkar

  Vinterdäcksregler i Europa

  Tursitinformation

  Tillbaka till toppen