Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KIRUNA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Kiruna flygplats - Snabbt, smidigt & billigt

  De senaste åren har fler och fler öppnat upp ögonen för Kiruna och områdets vackra fjäll och vilda skogslandskap. Som Sveriges nordligaste tätort är staden också hem till Sveriges nordligaste flygplats - Kiruna flygplats. Trots att det är en liten flygplats är den en viktig del av samhällets utveckling eftersom det är en nyckelspelare i områdets anslutning till resterande delar av landet. Eftersom Kiruna har en stor gruvverksamhet och är ett fäste för mycket forskning relaterat till djur, natur, rymden och näringsliv så är flygplatsen en infrastruktur med stor betydelse för både transport av resenärer såväl som varor och gods. Ska du besöka den vackra staden Kiruna, eller någon annan del av Lappland, har du möjligheten att boka en hyrbil på Kiruna flygplats och på så sätt ta dig runt på ett smidigt och bekvämt sätt. Bokar du via oss på Auto Europe får du dessutom bilen du vill ha till det billigaste priset - det garanterar vi!

  Vår tjänst går ut på att kunderna själv ska få avgöra vilken hyrbil och pris som är bäst för dem och deras resa. Detta är anledningen till att man på vår hemsida kan jämföra olika fordon, priser och företag på sin valda destination. På så sätt kan kunderna själv ta ett informerat beslut om vilket alternativ som är det rätta för dem. På grund av våra många samarbeten har vi tillgång till de bästa priserna på marknaden och flera tusen upphämtning- och avlämningsstationer, inte bara i Sverige utan i över 180 länder. Använd vår sökmotor längst upp på denna sida för att jämföra olika alternativ och kom ett steg närmare att hitta din perfekta hyrbil. Har du några frågor eller behöver hjälp kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe och du kan även läsa tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Kiruna.

  Flygplatsinformation

  Som sagt är det en väldigt liten men viktig flygplats. Den ligger cirka nio kilometer utanför centrala Kiruna och om du ska hyra bil på Kiruna flygplats tar det runt 10-15 minuter att köra in till stan. Den invigdes år 1960 och har totalt 100 anställda, utspridtt på ett 40-tal företag. Det är flyg till och från huvudstaden Stockholm som står för den mesta trafiken, men säsongsvis erbjuds även flygningar till Amsterdam, Bryssel och London. Mer än dessa fyra destinationer finns inte, utan ska man någon annanstans är det vanligaste är att man flyger till Stockholm och därifrån hoppar på ett anslutningsflyg vidare mot sin slutdestination. Flygen till huvudstaden går dagligen och året runt vilket betyder att där alltid finns anslutningsmöjligheter.

  Kiruna flygplats (KRN)
  Officiellt namn: Kiruna Flygplats men på engelska kan man också säga Kiruna Airport.
  Adress: Flygfältsvägen, 981 41 Kiruna, Sverige.
  Läge: Flygplatsen ligger cirka nio kilometer utanför centrala Kiruna.
  Flygbolag på flygplatsen: Det är endast flygbolagen SAS och Norwegian som är aktiva på flygplatsen.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Kiruna flygplats?

  Vill du hyra bil på Kiruna flygplats går det alldeles utmärkt och en handfull hyrbilsföretag har kontor här. Använd vår hemsida för att jämföra de olika företagens priser och erbjudanden för att hitta hyrbilen som passar dina behov bäst. Alla kontor på flygplatsen ligger inomhus i anslutning till ankomsthallen, flygplatsen är väldigt liten till ytan så vi tvivlar på att du kommer ha problem med att hitta. Men om du ändå behöver hjälp rekommenderar vi att fråga flygplatsens personal som kan peka dig i rätt riktning.

  När du väl hittat upphämtningskontoret och är redo att hämta upp din bil är det viktigt att du har med dig alla efterfrågade dokument. Vilka dessa är ser du på din voucher, och det kan varierar mellan olika leverantörer och destinationer. Det vanligaste är att kunder ska ha med sig ett giltigt körkort, id-kort eller pass, kreditkort i huvudförarens namn och sin Auto Europe voucher. Men som sagt, detta kan variera så läs igenom din voucher noga. Planerar ni att ha mer än en förare är det också viktigt att de andra som ska registreras som förare kan visa upp ett giltigt körkort. Har du några frågor om processcen eller behöver hjälp kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe via numret som anges på din voucher. Vi finns här för dig under hela hyresperioden för att din hyrbilsupplevelse ska gå så smidigt och bra som möjligt.

  Budget hyrbil på Kiruna flygplats Budget på Kiruna flygplats
  Flygfältsvägen,
  Kiruna, Sverige 98141

  +46 980 13080
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 09.00 - 23.30
  Lördag: 09.00 - 16.00
  Söndag: 09.30 - 23.30
  Hertz hyrbil på Kiruna flygplats Hertz på Kiruna flygplats
  Flygfältsvägen,
  Kiruna, Sverige 98141

  +46 980 190 00
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 24.00
  Lördag: 12.00 - 15.00
  Söndag: 12.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Kiruna flygplats Europcar på Kiruna flygplats
  Flygfältsvägen
  Kiruna, Sverige 98141

  +46 980 66600
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 17.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Avis hyrbil på Kiruna flygplats Avis på Kiruna flygplats
  Flygfältsvägen
  Kiruna, Sverige 98141

  +46 980 13080
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 09.00 - 23.30
  Lördag: 09.00 - 16.00
  Söndag: 09.30 - 23.30

  Terminaler

  Det finns bara en terminal på flygplatsen och det är i den som alla incheckningsdiskar, bagageupphämtning, säkerhetskontroll och gater finns. Allting ligger under samma tak och det tar därför aldrig lång tid att sig från ena delen av flygplatsen till den andra. Utanför terminalen ligger flygplatsen enda landningsbana, den är 2500 meter lång och 45 meter bred.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har alla bekvämligheter du behöver för en behaglig resa, även om utbudet är mindre än på större flygplatser. Är du hungrig kan du äta på restaurangen SPiS som har något för alla; kött, fisk, vilt och vegetariska rätter går allt att hitta här. Är du på jakt efter en sista minuten present finns det också en souvenirbutik där du kan shoppa loss. Andra tjänster som erbjuds är gratis wifi, postlåda, privata rum och lounger och såklart ett flertal toaletter och en informationsdisk. Tyvärr finns det för närvarandet ingen bankomat eller växlingskontor på flygplatsen så vill du ta ut kontanter se till att göra det innan du anländer.

  På flygplatsen finns också anläggningen Arena Arctica som är en multiarena på femtusen kvadratmeter. Även om den främst används som ett stort garage för flygplan går det även att boka arenan för stora eller små evenemang. Bland annat hölls andra chansen i Melodifestivalen år 2008 här.

  Hur kan man ta sig till och från Kiruna flygplats?

  Det absolut bästa sättet att inte bara ta sig till och från flygplatsen, utan också runt i området under sin vistelse, är med en bil. Vi rekommenderar därför starkt att boka en hyrbil på Kiruna flygplats för att enkelt hämta upp den direkt efter du landat och sedan lämna den igen när det är dags att flyga hem. Flygplatsen ligger bara nio kilometer utanför Kirunas stadskärna och det tar inte mer än 10-15 minuter att ta sig ditt. Ska du till Kiruna centrum från flygplatsen kör du på E10:an mot Kiruna, ska du tvärtom från Kiruna centrum till flygplatsen kör du på E10:an mot Luleå. Flygplatsen är även väl ansluten till motorvägar som kan ta dig till andra städer i Lappland, till exempel Vittangi och Gällivare.

  Det finns tyvärr inga busslinjer som går via flygplatsen men lokaltrafiken arrangerar dagligen en flygbuss som kör in till centrala Kiruna. Det finns ingen busstabell eftersom avgångstiderna är baserade på de anländande flygen, oftast går en flygbuss 30 minuter efter varje ankomsttid. Om ditt flyg är försenat eller du väntar på bagage eller liknande kan du be busschauffören vänta på dig så du slipper vänta på nästa flygbuss. Det finns även en skyttelbuss som kör till flera av stadens hotell, samt en buss som kör till Narvik. Alternativet att åka taxi finns också och det rekommenderas att förboka sin resa. Det är främst taxibolagen Taxi Kiruna och Flygtaxi som är aktiva på Kiruna flygplats.

  Parkeringstips

  Cirka 300 parkeringar finns utspridda på två parkeringsplatser på flygplatsen, en avsedd för korttidsparkering och en avsedd för långtidsparkering. På korttidsparkeringen, som kallas P1, får man stå i upp till fyra timmar och det kostar 20 kronor per timme. På P2, som är långtidsparkeringen, kostar de första 1-5 dagarna 120 kronor per dygn, och sedan minskar priset till 60 kronor per dygn. Ska du stå där mer än två veckor minskar priset ytterligare till 40 kronor per dygn. Oavsett vilken parkering du väljer kommer du vara inom en kort gångstrecka från flygplatsens terminal, det tar inte mer än 1-2 minuter att gå från båda parkeringarna. På P2 erbjuds även motorvärmare som kan vara nödvändigt under de kalla vintermånaderna. I Kiruna är det subarktiskt klimat och det kan bli upp till -20 grader här i december och januari, vilket gör att många besökare uppskattar motorvärmarna.

  Nyttiga länkar

  Kiruna flygplats

  Turistinformation Kiruna