Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BARCELONA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Barcelona till billiga priser

  Kombinera stadsliv med sol och bad och ta dig till underbara Barcelona. Denna trendiga stad är känd för att kunna erbjuda allt med sitt varierande utbud, då Barcelona erbjuder det mesta, otrolig kultur, sol och bad, pittoresk arkitektur, livligt nattliv, fotbollsklubben FC Barcelona och fantastiskt gastronomi. Denna stad är perfekt för dig som vill ta dig på äventyr och vill upptäcka alla möjliga saker på en gång. Stanna länge eller över en weekend - Barcelona är alltid värd ett besök!

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare och har har förmedlat hyrbilar sedan 1954. Vi har idag blivit en integrerad del av hyrbilsindistrin och har erfarenhet av att hyra bilar från många olika uthyrare. Med oss har du möjlighet att hämta upp en hyrbil på 24,000 destinationer i hela 180 länder. För bästa pris och service kan du hämta en hyrbil i Barcelona på en av de 21 olika stationerna som finns i staden. Välj bland centrumkontor, tågstationer och flygplatsen. Här kan du läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Barcelona.

  Hur är trafiken i Barcelona?

  I jämförelse med andra spanska storstäder är det enkelt att köra bil i Barcelona. Detta eftersom vägnätet är fyrkantigt. Undvik dock rusningstrafik och om du ankommer med bil, välj gärna ett hotell som har parkering. Tänk också på att du inte får köra bil och prata i mobiltelefonen samtidigt (utan hands-free) i Spanien.

  I Katalonien har många av motorvägarna vägtullar, och många av dem är inte billiga. Tunnlar tar vanligtvis också vägtull. Du kan undvika vägtullar, men det kommer öka på din resetid, och du kommer att möta mer trafik och fler rondeller. Beroende på hur långt du måste åka och hur mycket tid du har kan det vara bättre att betala för vägtullarna. De flesta accepterar både kreditkort och kontanter.

  Om du vill få mer tips om bilkörning i Spanien hittar du information i vår körguide för Spanien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Barcelona?

  När ni hyr bil i Barcelona kan det vara svårt att hitta en ledig parkering i centrala delarna. I Barrio Gótico är många gator enkelriktade och det är extra svårt att hitta parkering. Parkera därför utanför området och ta en promenad. Som oftast är parkeringen i Barcelona avgiftsbelagd. Du betalar i parkeringsautomater utmed gatan (placera biljetten väl synlig på instrumentbrädan).

  Platser där parkering är tillåten är vanligen markerade med blått och du kan normalt sett parkera i max 2 timmar. Gratisparkeringar kan hittas runt Vall d'Hebron och vid tunnelbanestationen Zona Universitaria. Vi rekommenderar parkering inomhus i parkeringshus eftersom det är säkrare. P-avgifterna för Barcelonas parkeringshus varierar och är dyrare ju närmre stadens centrum du kommer.

  Klicka här om du vill se en översikt över parkeringshus i Barcelona.

  Barcelona Flygplats

  Barcelona flygplats kallas El Prat Airport och ligger 12 km sydväst om Barcelonas centrum. Den är Kataloniens huvudflygplats och hanterade år 2016 44.1 miljoner passagerare. De främsta flygbolagen trafikerar denna flygplats, och från Stockholm Arlanda tar det ca. 3,5 timmar med flygbolag som Vueling, Iberia eller Norwegian.

  Barcelona El Prat Airport (BCN)
  Officiel webbsida: www.aena-aeropuertos.es
  Telefonnummer: +39 02 232323

  Att göra i Barcelona

  Barcelona är en av de mest besökte orterna i Europa och det finns väldigt mycket att göra i staden. Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa i staden för att vara säker på att se det viktigaste och bästa.

  • La Sagrada Familia: Den största klassikern i Barcelona är denna katolska basilika som påbörjades 1882 av Antoni Gaudi och ännu inte är färdigbyggd. Detta är den största klassikern i Barcelona och är en upplevelse att minnas när man tagit sig in. Byggnadsverket är udda och fascinerande även om det inte ännu är färdigbyggt. Hit kommer väldigt många besökare, vi rekommenderar därför att man tar sig hit tidigt på morgonen och bokar på nätet i förväg.
  • Park Guell: Park Guell är en av Gaudis - han som också påbörjade La Sagrada Familia - mästerverk. Det är en lekfull modern park, med grönområden och skulpturer i mosaik. Hit borde man ta sig om man vill se en fin utsikt över Barcelona, det finns ett gratis-område och ett betal-område. Vi rekommenderar att man tar sig dit i gryningen vid fint väder för att få njuta av en vacker soluppgång i stillhet.
  • Picassomuséet: Detta museum centrerat på den kända spanska konstnären Pablo Picasso och här tas man på en ur genom hans utveckling genom åren. Här kan man se både hans tidigare och senare verk och det går att hyra en digital berättarguide för att få lära sig mer om konstnärens liv och stil. Även huset i sig är mycket vackert att se. Ett tips är att boka i förväg online då det är mycket billigare och du slipper stå i längre kö.
  • Museu del Futbol Club Barcelona: Alla fotbollsälskare får bara inte missa detta muséeum. Här kan man se allt om fotbollens historia i Katalonien. För många är Barcelona synonymt med fotboll och om man är supporter eller bara intresserad kan man gå runt på Camp Nou för att känna på gärset, se omklädningsrum och se på gamla pokaler, fotbollar och skor.
  • Casa Batllo: Om du gillar form och arkitektur, är detta för dig då det är som en sagovärld mitt i stan. Gaudi ligger även bakom detta fantastiska hus och allt är i havstema. Den interaktiva guiden är varmt rekommenderad att ta. Hit kan man ta med hela familjen för en spännande tur på ett spännande och informativt sätt.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Barcelona

  Om man tröttnat på Barcelona för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Barcelona är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag. För dig som vill uttnyttja Barcelonas och de Katalanska vägsystemen för en roadtrip kan vi rekommendera vår roadtrip i Spanien genom just Barcelona och Katalonien.

  Montserrat

  Montserrat betyder "det sågtandade berget" på katalanska. Det antyder på de många ravinerna som finns på berget. Montserrat är ett berg på 1236 meter och ligger 50 km nordväst om Barcelona. Här finns fantastisk utsikt, ett fint kloster med munkar, och man kan även ta bergbanan upp till toppen av berget. Ett tips är att tänka på att det är lite svalare uppe i bergen. Ta dig till Montserrat med C-58 eller A-2, det tar ca. en timme med bil från Barcelona.

  Figuerez

  Om man är intresserad av att besöka en lite annorlunda spansk stad kan man ta sig till Figuerez på bara två timmar. Figueres är en stad i provinsen Girona, och är surrealistkonstnären Salvador Dalis födelsestad. Här finns ett mycket stort museum med hans verk, men även fina resturanger och uteserveringar att njuta på. Ta AP-7 för snabbast väg eller C-32 för en kustväg.

  Gerona

  Gerona är en av de mest historiska platserna i Spanien, bara 99 km från Barcelona. Staden grundades av romarna, staden blev senare övertagen av morar och franker innan den slutligen föll under Barcelonas styre. Påverkat av olika kulturer och religioner, lockar staden besökare med vacker arkitektur. Gamla och Nya staden erbjuder många möjligheter att trivsamt gå vilse och observera lokalt liv och kultur.

  Geografisk information & historia

  Barcelona ligger i nordöstra Spanien, just vid gränsen till Frankrike. Staden ligger i Katalonien som bjuder på ett milt medelhavsklimat året om. Staden sägs ha grundats så tidigt som vid 300-talet f.Kr, men det saknas belägg för att staden existerade innan romernas ankomst 15 år f.Kr. Det finns än idag ruiner från romartiden men även erfterlämningar av medeltiden finns kvar i kvarteret Barri Gotic.

  Barcelona har två officiella språk, spanska och katalanska. 95% av invånarna förstår katalanska men bara 74% talar språket. Knappt hälften kan skriva det. Katalanska liknar italienska, franska och spanska men har ett skarpt uttal som ger en speciell klang. Stadens politiska historia är märkt av en 40 år lång diktatur, mellan 1936-75 styrde Francisco Franco Spanien med en järnhand, där han bland annat satte stopp för Kataloniens utveckling av identitet, språk och kultur. Politiska frågor om Kataloniens relation till Spanien återstår i skrivande stund ännu att lösa.

  Under 2007 var Barcelona Europas fjärde mest besökta stad, med ungefär 5 miljoner utländska turister. Antalet turister hade då fördubblats jämfört med fem år tidigare. Barcelona är idag en av de mest besökte turistorterna, då staden är den mest besökta stad med upp till 7,1 miljoner varje år.

  Temperaturen på vintern sjunker sällan under nollan och sommaren är varm och torr, med temperaturer mellan ca. 25°-28°C. Vill man sola och bada är sommarhalvåret den bästa tiden att besöka Barcelona, bada kan man från juni till oktober vissa år. Om man är sugen på att besöka museum passar det bättre att besöka staden under vinterhalvåret, då det inte är mycket folk på museum och på gatorna. I november till slutet av mars ligger temperaturerna på mellan 10°-20°C.

  Ta sig runt i Barcelona

  Du behöver inte bara ta dig runt med hyrbil i Barcelona, det finns många andra sätt. I Barcelona kan du ta dig runt med tunnelbana, bussar, spårvagn och pendeltåg. Tunnelbanan kör mellan måndag till torsdag samt på lördagar mellan kl. 05:00 till midnatt, på fredager kör den mellan kl. 05:00 till 02:00, och på söndagar hela dygnet. Biljettautomaterna har information på engelska men utropen är på spanska.

  Tågstation

  Barcelona har två stationer, Estacion de Sants och Passeig de Grácia. Det är enkelt att boka en tågbiljett via nätet eller på plats. Var däremot försiktig för ficktjuvar som cirkulerar i och runt båda tågstationerna.

  Estación de Sants
  Barcelonas centralstation fungerar som en knutpunkt för stadens lokaltrafik samt för tåg både till utlandet som till övriga Spanien. Om du vill resa inrikes extra snabbt kan du ta ett expresståg (AVE) från Barcelona som går till Madrid, via Tarragona och Zaragoza. Resan till Madrid tar lite drygt 2 timmar.

  Passeig de Grácia
  Passeig de Grácia stationen ligger mer centralt än Sants och härifrån kan du resa till andra spanska städer som Reus och Valencia. Det är också från denna station som du kan hoppa på Barcelonas tunnelbana.

  Tågtrafik

  Flera tåg per dag (inklusive övernattningståg) till andra delar av Europa (via Frankrike) går regelbundet. Från Estació de Sants och Passeig de Grácia finns det flera förbindelser per dag till Cerbère (Frankrike), som förbinder tåg mot Marseille och Nice. Det finns också ett eller två direkta "Talgo" -tåg dagligen från Sants till Perpignan, Beziers, Narbonne och Montpellier i Frankrike.

  Kan jag hyra husbil i Barcelona?

  Med Auto Europe kan du få möjligheten att välja och vraka mellan olika fordonsmodeller när du bokar en husbil hos oss. Få en händelserik upptäcksreaa utan att spränga plånboken på dyra hotell och se mer information här.

  Bra länkar

  Turistinformation