Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FUERTEVENTURA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Fuerteventura till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil på Fuerteventura, i Spanien kan du vara förvissad om att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Fuerteventuras flygplats eller på ett centrumkontor på ön och ta gärna del av våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil på Fuerteventura innan du bokar din egna bil.

  Trafik och parkering

  Att köra bil på Kanarieön Fuerteventura är både enkelt och härligt. Vägarna håller bra kvalitet och med en hyrbil hinner du se så mycket mer än med turistbussar. De största vägarna finns på den östra sidan av ön och löper från Corralejo i norr till Piedras Caidas i söder. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Fuerteventura och Spanien:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Om du bär glasögon ska du ha ett reservpar med dig i bilen.
  • Du får inte köra med skor som inte har stöd för hälen (t.ex. flip-flops).

  Mer information hittar du i vår guide om att köra bil i Spanien.

  Parkering

  Fuerteventura är det oftast inga problem att hitta parkering. Många hotell och resorts erbjuder gratis parkering. I den största staden Corralejo har man oftast stor chans att hitta parkering på gatan annars finns det en stort underjordiskt parkeringsgarage i centrum. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna näst efter Teneriffa och ligger längst till öster i ögruppen, söder om Lanzarote. Här finns de längsta stränderna i arkipelagen. Öns största stad heter Puerto del Rosario och har ca. 36 000 invånare. Fuerteventuras högsta punkt är Jandia (807 möh) och på grund av sin låga terräng är klimatet här mycket torrare än på de andra Kanarieöarna. Ibland förekommer sandstormar från Sahara. Annars råder det en evig vår här och ön kallas ofta för ön med den eviga våren. Med sina hela 152 sandstränder och sitt soliga klimat är det inte så konstigt att ön varje år besöks av mängder med turister. Runt staden Corralejo i norr finns de flesta gyllengula sandstränderna, många andra stränder är mörkare i färgen av vulkansand.

  Fuerteventura flygplats

  Fuerteventura flygplats även känd under namnet El Matorral Airport, är en flygplats som tjänar ön Fuerteventura. Den spanska öns flygplats som tillhör ögruppen Kanarieöarna, ligger belägen cirka 5 km från huvdstaden Puerto del Rasario och har nästan 5 miljoner passagerare om året.

  Fuerteventura Airport (FUE)
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es
  Telefonnummer: +34 902 40 47 04

  Kollektivtrafik

  Om du vill utnyttja kollektivtrafik på Fuerteventura finns det ett bussnät med bussar som kör i och mellan de större städerna. Man kan även ta färja till Lanzarote (du kan dock inte ta med din din hyrbil). Om du spontant vill dunna uppleva ön rekommenderas dock en hyrbil.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Fuerteventura