Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I VALENCIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Valencia – Garanterat bästa pris

  När du bokar en hyrbil i Valencia, i Spanien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Valencias flygplats eller på ett centrumkontor. Läs gärna igenom våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Valencia innan du bokar din egna framtida semesterbil i staden.

  Trafik och parkering

  Kör längs motorväg E-15som går från Valencia till Barcelona. Det är en vacker väg som på många platser går precis längs med vattnet. Om du vill åka söderut istället tar du samma väg söderut mot Alicante. Tänk dock på att du måste betala vägtull. Om du vill besöka de centrala delarna av Valencia rekommenderar vi att du parkerar bilen i utkanten och antingen promenerar eller tar kollektivtrafik in till stadskärnan. En stor del av de centrala delarna av Valencia är gågator, där biltrafik är förbjuden. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Valencia och i Spanien generellt:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Var beredd på att mar parkerar tätt.
  • Undvik helst att köra under rusningstrafik. Parkera bilen en bit utanför centrum.

  Mer information hittar du i vår körguide för Spanien och du hittar även utförlig information om att köra bil på en roadtrip i Kataloninen och Valencia i vår roadtrip-guide.

  Parkering

  Valencia är en gammal stad med trånga gränder och större delen av centrum är endast avsedd för gående. Att hitta en ledig parkering nära centrum kan vara svårt. Tänk på att det endast är tillåtet att parkera vid blåa linjer. Parkeringsavgift tillkommer. Spanska förare parkerar där det finns plats, så lämna gärna lite extra luft mellan dig och de övriga bilarna så blir det lättare att köra ut. Parkera i utkanten av staden och ta en buss in eller promenera in till centrum istället! Det kan verkligen löna sig att hitta ett hotell där fri parkering ingår.

  Geografisk information

  Valencia ligger i östra Spanien och är med sina 800 000 invånare Spaniens tredje största stad. Valencia ligger vid Levantebukten och omges av fina sandstränder. Förutom sandstränder, gotiska kyrkor och imponerande fontäner finns även modern arkitektur här. Besök L hemisfèric, den iögonfallande byggnaden formad just som ett öga! Valencia har ett behagligt medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda vintrar. Den årliga medeltemperaturen ligger på 17 grader och i snitt får man här 7 soltimmar per dygn!

  Valencia flygplats

  Valencia flygplats, även känd som Manises Airport är den tioende mest trafikerade flygplatsen i Spanien sett till passagerarantal. Flygplatsen har anslutningar till ungefär 20 europeiska destinationer och ligger i nära anslutning till stadens centrum.

  Valencia Airport (VLC)
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es
  Telefonnummer: +34 902 40 47 04

  Kollektivtrafik

  Valencia erbjuder buss, tunnelbana och spårvagn. Priserna baseras på olika trafikzoner. Du kan åka överallt i staden med kollektivtrafik. Om du köper ett turistkort i Valencia så ingår resor med buss och tunnelbana.

  Tågtrafik

  Valencias huvudstation heter Estacion del Norte och härifrån går många tåg till exempelvis Madrid och Barcelona. Tågresan till Madrid tar ca. 1 h 30 min och till Barcelona åker du på ca. 3,5 h.

  Bra länkar

  Turistinformation Valencia