Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ VALENCIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Valencia flygplats - Boka och spara

  Valencia flygplats är ett stort transport-nav i området och har cirka 5 miljoner passagerare om året. Flygplatsen hanterar främst internationella flyg från andra europeiska destinationer med de flesta passagerare från länder som Tyskland, Storbritannien, Italien och Frankrike. Valencia centrum är populär bland turister för sina historiska sevärdheter och livliga atmosfär. Det är även av de billigaste platserna i världen att hyra bil på.

  Jämför och boka ett fordon som uppfyller din resas krav hos oss på Auto Europe och du får marknadens bästa pris. Med en hyrbil från Valencia flygplats kan du utforska staden och närliggande områden mycket enkelt och även besöka andra spanska städer som Barcelona och Madrid.

  Vi på Auto Europe har även ett litet extra tips för dig som gillar att roadtrippa och resa runt på semestern - planera in en roadtrip i Katalonien och Valencia med hjälp av vår roadtrip guide.

  Är du nyfiken på vad våra tidigare kunder har att säga kan du även besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Valencia skrivna av de som redan genomgått en bilhyra i staden.

  Flygplatsinformation

  Valencia Airport (VLC)
  Officiellt namn: Valencia Airport
  Adress: Carretera del Aeropuerto, s/n, 46940 Manises, Valencia, Spanien
  Läge: 8 km väster om Valencia centrum
  Flygbolag på flygplatsen: Aeroflot, Air Berlin, Air Europa, Air France, Air Nostrum, Alitalia, Blue Air, British Airways, Darwin Airline, EasyJet, El Al Israel Airlines, Enter Air, Eurowings, Freebird Airlines, Gestair, Iberia Express, Jetairfly,Jet2.com, KLM, Lufthansa, Monarch Airlines, Niki Luftfahrt, Orbest, Privilege Style, Royal Air Maroc, Ryanair, S7 Airlines, Swiss International Airlines, TAP Portugal, Tarom, Thomas Cook Belgium, Thomas Cook UK, Titan Airways, Transavia France, Transavia.com, Travel Service, TUIfly, Tunisair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, Volotea, Vueling Airlines och Wizz Air.

  Terminaler

  Flygplatsen har två terminaler. En terminal byggd 1983 för att ersätta en äldre byggnad samt en ny terminal som byggdes så sent som 2007. På första våningen på avgångshallen hittar du incheckningsdiskar. Resande utanför Schengen rekommenderas att vara på plats på flygplatsen 3 timmar innan avgång, för Schengen-flyg rekommenderas 2 timmar. Hyrbilsdiskar kan hittas på bottenvåningen.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  När du ska hyra bil på Valencia flygplats, hittar du uthyrningsdiskar inne på terminalen men också kontor i separata byggnader som du som kund måste ta dig till med hjälp av gratis transferservice. För mer informations om upphämtningsplatser kan du ringa vår reservationsavdelning gratis och våra agenter hjälper dig att hitta ett passande alternativ och pris. Vid upphämtningen kommer leverantören informera dig om återlämningsplats samt var du ska lämna nycklar. Planera alltid in tillräckligt med tid när du ska återlämna fordon så att du inte riskerar att missa ditt flyg. De flesta leverantörer har så kallade drop-box, där du kan lämna nycklar till hyrbilen utanför leverantörens ordinarie öppettider. För tillgänglighet och avgift kontakta våra reservationsagenter.

  Företag Öppettider
  Alamo Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  National Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Keddy Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Avis Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Budget Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Europcar Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Enterprise Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 8.00 till 23.59
  Interrent 7.00 till 23.00
  Interrent 7.00 till 23.00
  Centuaro 7.00 till 23.00
  Goldcar 8.00 till 23.00
  Rhodium 8.00 till 23.00
  Hertz 7.00 till 23.59
  Thrifty 7.00 till 23.59
  Firefly 7.00 till 23.59
  Dollar 7.00 till 23.59
  Solmar 8.00 till 22.00
  Sixt 5.00 till 23.59

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har ett brett utbud av mat och dryck. Du hittar flertalet snabbmatställen, tapas restauranger, caféer, pizzeria och mer. Du hittar även taxfree shopping med butiker som säljer allt ifrån alkohol till kläder. Butikerna har öppet från och med klockan 5.00 fram till klockan 21.00. På avgångshallens andra våning hittar du även ett apotek. Flygplatsen har även en VIP lounge som har öppet mellan 5.00 och 22.00. Hit kan du köpa entré via flygplatsens hemsida.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Flygplatsen ligger nära centrum som kan nås på cirka 15 min. För dig som ska resa runt med din hyrbil från Valencia flygplats runt om i Spanien, kan du läsa mer om trafikregler och liknande i vår körguide. Utan hyrbil är det lättast att ta sig från flygplatsen med hjälp av buss. Båda linje 3 och 5 ansluter flygplatsen med staden. Du hittar hållplatsen på terminalens bottenvåning och det tar ungefär 25 min att nå centrum. Bussarna avgår varje 20:e min mellan 6.00 och 22.00. Taxi kan hittas mittemot ankomsthallen.

  Parkeringstips

  På Valencia flygplats erbjuds lång- och korttidsparkering. På flygplatsen hemsida kan du förboka parkering. Långtidsparkeringen har plats för 218 fordon, medan korttidsparkeringen, som kan hittas på P1 har plats för över 3000 fordon.

  Då centrala Valencia till större del är avsett för gående kan det vara problematiskt att hitta lediga parkering. Det är verkligen att rekommenderat att man innan resan kontrollerar med sitt hotell om parkering ingår eller ej. Parkering kan annars hittas i utkanten av stadskärnan, varifrån du sedan kan ta buss eller promenera in till valda sevärdheter och attraktioner.

  Bra länkar

  Valencia flygplatsinformation