Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MALLORCA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Mallorca med bra service

  Mallorca är den största ön i Balearerna och ligger i Medelhavet i östra Spanien. Precis som sina grannöar Ibiza, Menorca och Formentera så är Mallorca svenskarnas favorit under sommarmånaderna. Mallorcas och Balearernas största stad är Palma De Mallorca. De flesta som reser till Mallorca lockas hit av de fina stränderna, den varma solen och det ljumma havet. Med en hyrbil på Mallorca kan du köra runt och känna dig fri med dina val av upplevelser. Här råder medelhavsklimat, vilket betyder varma och långa somrar och milda vintrar.

  Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil till semestern eller affärsresan. Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar men till lägre pris, jämfört med om du bokar direkt med uthyraren. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen. Du når oss gratis genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  Hur är trafiken i Mallorca?

  Förare som gillar bergs- och kustvägar kommer bli glatt överaskade av denna ö. Att köra din hyrbil på Mallorca är relativt säkert så länge du följer reglerna. På Mallorca, som i Spanien, kör du på höger sida av vägen. I Spanien använder man det yttre körfältet i alla riktningar. Det är viktigt att komma ihåg att ta med körkort, ID och försäkringsdokument med dig. Om du bryter mot en lag eller regel betalar du böter direkt eller så skickas de till dig. Alla passagerare måste ha sina säkerhetsbälten fastspända under körningen. Trafiken ökar alltid under högsäsong, var därför särskilt försiktig när du kör på Mallorca under sommarmånaderna. En annan viktig faktor är att uppmärksamma rondellerna.

  Vi har samlat en översikt över hastighetsbegränsningar på vägarna på Mallorca i km/h:

  • Städer och andra urbana områden 50km/h
  • Motorvägar 120km/h
  • Mindre vägar 90km/h
  • Landsväg 100km/h

  I vår körguide för Spanien kan du hitta mer information om bilkörning i Spanien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Mallorca?

  Beroende på säsong och plats kan parkering antingen vara superlätt eller lite svårare. Det kan vara mycket svårt att hitta parkering vid populära stränder under högsäsong.

  På Mallorca finns både avgiftsbelagd och gratis parkering. Betalar gör du i p-automater. Tänk på att du inte får parkera vid gulmarkeringar. Dock är det tillåtet att parkera vid blå markering. Vid parkering i Limited Time Parking zoner ska du använda en P-skiva. Läs alltid skyltarna noga och fråga om du är osäker. Informera dig gärna mer om parkeringar innan du ska hyra bil på Mallorca.

  Mallorca flygplats

  Mallorcas flygplats är Spaniens tredje största och under sommaren är den en av Europas mest trafikerade flygplatser. Här landar plan från hela Europa och Nordafrika. Utanför terminalen avgår bussar till Palma centrum varje kvart. Annars är det mycket enkelt att hämta upp sin hyrbil redan på flygplatsen. Men om ni föredrar att hyra bil i Mallorca stad istället är det enkelt med kollektivtrafik att ta sig in till staden.

  Mallorca flygplats
  Officiellt namn: Palma de Mallorca Aiport (PMI) Spanska: Aeoroport de Palma de Mallorca
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es
  Telefonnummer: 902 404 704 / (+34) 91 321 10 00

  Att göra i Mallorca

  Mallorca kan vara en festö eller en lugn oas, gör ön till vad du vill under din semester! Först och främst ska du självklart inte missa någon av de härliga stränderna under sommaren. Ön har faktiskt andra saker att besöka, då man kan besöka Mallorca året runt, och vi har några tips här nedan:

  • Cykeltur på Palma de Mallorca: Boka en cykeltur i staden och lär dig mer om Palmas historia och arv. Du får en cykel och en lokal guide som leder dig genom den gamla staden och hamnen. På vägen kommer du få se många historiska byggnader som Palmas katedral och andra kända basilikor. Denna turen kommer få dig att ta in all historia och tradition på ett härligt sätt. Du kan välja mellan morgontur eller kvällstur.

  • Tapaskväll i Palma: Tillbringa en kväll eller varför inte en hela natten med att utforska tapasbarer i Palma. Du kan boka en organiserad tur och gå ner på din egen "Ruta Martiana" väg, en tradition där du tar en gratis drink med varje tapas. De bästa är de som besöks av lokalbefolkningen.

  • Hierbas: Hierbas är en typisk mallorsk alkoholhaltig dryck gjord med färskt plockade örter. Hitta en rundtur online och boka den för en helt unik upplevelse. Inte bara kommer du att lära dig hur man gör Hierba, du kommer också att bli en del av lokalbefolkningen. Denna workshop tar 4 timmar och äger rum i en av byarna i det UNESCO-skyddade området vid Tramuntana-bergen. Värden kommer först ta dig på en tur i bergen för att hämta alla färska örter till spriten.

  • Vinprovning: Du är välkommen att välja en av de många organiserade vingårdsturerna för att lära känna mer om konsten att göra vin på Mallorca. Naturligtvis innebär detta att du smakar också, så lämna din hyrbil parkerad vid ditt hotell eller boende. 

  • Son Amar show: Son Amar är en fängslande show med många olika stilar av dans, akrobatik och lasersower. En middag ingår också. Vi rekommenderar att du köper VIP-biljetterna eftersom de erbjuder den bästa utsikten och den bästa menyn.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Mallorca

  • Soller järnvägen: När du landar i Palma och behöver resa österut eller till norra kusten kan du inte bara gå på upptäcktsfärd med hyrbil på Mallorca, du kan också åka runt med tåg på Soller järnvägen. Tåget som går längs smala trefotiga spår förbinder Palma och Soller. På denna vackra natursköna resa kommer du att tas hundra år tillbaka i tiden. Du kommer se Mallorca och dess fantastiska landskap på vägen.

  • Cap Formentor: Detta är förmodligen den mest fascinerande platsen för alla på ön, anmärkningsvärd för sitt fantastiska läge och sina spektakulära utsikter, kommer Cap Formentor att vara en plats du inte kommer glömma. Kalkklipporna och de blå vågorna som slås mot stenarna är vackrare än något vykort. Att köra upp till den nordligaste punkten på ön kan vara läskigt, var därför försiktig. Vi rekommenderar att du spenderar hela dagen på Formentor-stranden och besöker Cap Formentor i skymningen.

  • Capdepera slottet: Detta slott byggdes på 1300-talet för att skydda den lokala befolkningen från pirater, och ett besök är perfekt om du vill ha ett nära möte med lokalhistoria. Fästningen sitter på en kulle med gamla väggar som bildar en stor triangel. Ta en promenad runt denna gamla muromgärdade stad och njut av den fantastiska utsikten.

  • Mondrago naturreservat: Här är naturen som bäst, med tallar, dramatiska klippor och kristallklart havsvatten. Parken ligger i Santanyi, nära Cala d'Or och ligger bara 10 minuter bilresa från Portocolom. Förutom de vackra sandstränderna är det välkänt som ett naturreservat för flyttfåglar. Det finns gott om gratis parkering runt parken.

  Geografisk information & historia

  Mallorca är en av de största öarna i ögruppen Balearerna i Medelhavet. Liksom de andra öarna som Ibiza, Formentera eller Menorca är Mallorca ett mycket populärt resemål. Palma som är en viktig hamnstad lockar många besökare med sina sandstränder, steniga klippor och perfekta väder. Ön har ett medelhavsklimat och har milda vintrar och varma somrar, med temperaturer som når 30 grader.

  Som många andra medelhavsöar har Mallorca sett många erövringar genom sin långa historia. Det finns historiska bevis på att ön varit ett mycket viktigt handelscentrum tillsammans med Ibiza, då ön har ett strategiskt läge i Medelhavet. Pirater var aktiva i området och romarna satte stopp för dom, då de erövrade och bosatte sig på Mallorca 123 f.Kr.och blev kvar i över 500 år. Morerna tog över ön 903 e.Kr och den arabiska kulturen började blomstra under 300 år. Det arabiska väldet tog slut 1229, och Mallorca var även under en kort tid mellan 1276-1349 ett eget kungarike. 1476 grundades panien och Mallorca blev en del av riket. Mallorca var fram till 1923 uppdelat i fyra feodum och hade självstyre. 1955 ankommer den första svenska charterressan, och sedan dess har det varit ett av svenskarnas favoritresemål.

  Ta sig runt i Mallorca

  Tågstation
  I Palma centrum ligger tågstationen Palma Intermodal Station. Denna tågstation är den största på ön.
  Tåglinjer:

  • Huvudlinjer: Palma - Inca, stannar vid: Marratxi, Santa Maria de Cami, Consell, Binissalem, Alaro, Lloseta, Manacor och Sa Pobla.
  • Palma - Soller: ett gammaldags tåg som du kan ta - garanterat ett minne!
  • Tunnelbana: i Palma de Mallorca finns två T-banelinjer. Båda startar från Palma Intermodal Station. Dessa linjer sammankopplar centrumet med de omliggande orterna och byarna.
  • Tunnelbanelinje 1: Palma till Son Espanyol
  • Tunnelbanelinje 2: Palma till Marratxi

  Kollektivtrafik
  Palme De Mallorca erbjuder både tåg, buss och tunnelbana. Bussarna har ett nätverk som sammankopplar de flesta städer och byarna på ön. För tidtabeller, priser och mer information om kollektivtrafiken på Mallorca kan du besöka Mallorcas kollektivtrafiks hemsida där du kan ta reda på tidtabeller och priser för alla transporter på ön. De flesta hotellen är även sammankopplade med bussarna.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation