Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LA PALMA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på La Palma – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil på La Palma, i Spanien kan du vara förvissad om att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på La Palmas flygplats och bege dig iväg för att upptäcka ön.

  Trafik och parkering

  Att köra bil på den lilla ön La Palma är både enkelt och härligt. Med en egen bil har du chansen att upptäcka din egna lilla vik eller besöka mysiga byar dit inga bussar går. La Palma har ett vägnät på ca. 120 mil med asfalterade vägar i bra skick. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på La Palma och Spanien:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Många vägar kan vara smala och kurviga, speciellt på öns norra delar.
  • Se upp med boskap på vägen om du kör på landsbygden.

  Mer information hittar du i vår körguide för Spanien.

  Parkering

  på La Palma är det inga problem att hitta parkering. Parkering är inte tillåten i gula och blå zoner. På vissa platser används parkeringsskiva. Läs skyltar eller fråga. Undvik dyra P-böter och ta inga risker. De flesta större hotell och resorts erbjuder fri parkering för sina gäster.

  Geografisk information

  La Palma är den norvästligaste ön i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Huvudstaden heter Santa Cruz de la Palma och har ca. 18 000 invånare. På hela ön bor ca. 86 000 personer men många turister reser hit varje år. Ön har en unik miljö och är ett biosfärreservat med täta skogar, förunderliga lavalandskap och djupa raviner. Öns natur domineras av vulkanen Teneguía, som hade sitt senaste utbrott under 1970-talet. Östra sidan av ön är grönare med vilda blommor medan den västra sidan är torrare och har fler soltimmar. Som sina grannöar, Teneriffa och Gran Canaria råder det sommar året runt på La Palma med en genomsnittstemperatur på ca. 20 grader året om. (i augusti kan det dock vara lite varmare).

  La Palma Airport (SPC)
  Hemsida: aena.es
  Telefonnummer: +34 902 40 47 04

  Kollektivtrafik

  Städerna på La Palma knyts ihop av prisvärd busstrafik. Att resa kollektivt är dock ganska tidskrävande och det bästa sättet att ta sig runt är nog med hyrbil. Från Santa de Cruz går färjor till övriga Kanarieöar och även till det spanska fastlandet. Du får dock inte ta med din hyrbil på en färja!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation La Palma