Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MENORCA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Menorca – Garanterat bästa pris

  När du bokar en hyrbil på Menorca, i Spanien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Menorca flygplats - prisvärt och bekvämt.

  Trafik och parkering

  Den största vägen på Menorca går mellan Mahón och Ciutadella, som ligger på varsin ände av ön. Därimellan går små till mycket små vägar ut till kusten. På många ställen kan vägen vara extra smal och skumpig. I öns största stad Mahón är det enkelt att köra bil. Det är inte mycket trafik och relativt enkelt att hittar parkering. Om du vill se mer av den oexploaterade ön Menorca så rekommenderas en hyrbil. Tänk på att planera in extra tid för resan, eftersom de små vägarna tar längre tid att köra på. Här får du lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Menorca, i Spanien:

  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobil när du kör bil - använd hands-free!
  • Maxhastigheten på ön är 90 km/h. Det finns fartkameror!

  Mer information hittar du i vår körguide för Spanien.

  Parkering

  Att hitta parkering är oftast inget problem. I den gamla stadsdelen Ciutadella kan det vara extra trångt och besvärligt att ställa bilen. Parkera inte vid röd-vit-randig eller heldragen gul markering. De flesta hotell utanför städerna erbjuder gratis parkering under din vistelse. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Menorca tillhör ögruppen Balearerna som ligger i Medelhavet. Menorca kommer av ordet "Menor" som betyder mindre på spanska. Grannön Mallorca (Major = större) är den större av öarna. På Menorca råder lugnet, här har man inte låtit turistverksamheten ta över. Ön består av mängder med bukter, skymda stränder och dramatiska klippor mot havet. Den största staden heter Mahón och har ca. 30 000 invånare. Menorca är hem för över 30 olika fjärlisarter och ca. 900 olika blommor. De flesta blommar under våren. Många turister som tröttnat på partyöarna Ibiza och Mallorca reser istället hit. Man ska dock inte förvänta sig något nattliv eller ett överflöd av restauranger ute på turistorterna. En hyrbil på Menorca gör att du kan göra utflykter och se mer av öns olika orter och stränder. Det soliga medelhavsklimatet garanterar fint väder under hela sommaren och ända in i oktober. Under hösten varierar vädret dock kraftigt, ena veckan regn andra veckan sol.

  Menorca airport (MAH)
  Hemsida: aena.es/
  Telefonnummer: +34 902 40 47 04

  Kollektivtrafik

  Mellan flygplatsen och Mahón centrum går det bussar. Man kan även ta sig med buss på öns centralväg. Annars är kollektivtrafiken ganska underutvecklad och det bästa färdsättet är bil.

  Bra länkar

  Turistinformation Menorca