Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MARBELLA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Marbella - Boka och spara

  Att hitta en hyrbil i Marbella med hjälp av Auto Europe är en enkel och smidig upplevelse. Med Auto Europe på er sida är det en ren barnlek att hitta en hyrbil för er resa och det till marknadens lägsta priser. Auto Europe har i över 60 år stolt erbjudit ett brett utbud av hyrbil runtom hela världen till ett pris ingen annan på marknaden kan slå. Med Auto Europe vid er sida, kan ni känna er trygga och säkra under hela boknings processen som är en enkel sak. Med Auto Europe är vi vid er sida under er hyra om något skulle hända samt efter avslutad hyra är vi likväl vid er sida och hjälper er med eventuella problem. Vår prisbelönade kundservice är redo att hjälpa till alla dagar i veckan. Så om ni letar efter ett ställe att hitta största utbudet av hög kvalitativa hyrbilar till marknadens lägsta priser, vilket garanteras med en prisgaranti, behöver ni inte leta längre. Använd vår fina sökmotor för att smidigt få upp resultat på vilka fordon som finns tillgängliga och med vilka leverantörer. Oavsett om ni letar efter hyrbil i Marbella, Malaga eller andra orter i Spanien, så kommer ni enkelt hitta ett fordon för er med hjälp av Auto Europe.

  Marbella ligger på den spanska solkusten i Andalusia regionen och är en liten exklusiv turistort som lockar golfare och välbärgade människor från hela världen. Marbella har en magnifik miljö omringad av de vackra Sierra Blanca bergen och ligger inte långt från härliga stränder där man kan njuta av sol och bad. Längs med hela centrala delen av staden hittar man det som även är känt som den gyllene milen, där det finns en mängd extravaganta lyxiga klubbar, Michelin krogar och dyra hotell samt ultra modern shopping. Marbella har i mer än 60 år förblivit oöverträffad i Spanien som resmål för de välbärgade. Med en hyrbil från Auto Europe kan ni enkelt ta er från de glittrande stränderna till stadens charmiga stads distrikt och njuta av allt staden har att erbjuda.

  Hur är trafiken i Marbella?

  Bestämmer ni er för att hyra bil i Marbella bör ni ha i tanke att trafiken i Marbella och i Spanien generellt är hetsigare än trafiken ni är vana vid i Sverige. Men om man håller sig lugn och håller sig till körreglerna så är det inte så illa. Att ta sig runt Marbella jämfört med andra orter i regionen är hyfsat enkelt tack vare det bra nätverket av väl skyltade vägar staden har. Var uppmärksam på rondellerna som det finns gott om i staden. Reglerna för rondeller i Spanien är lite annorlunda än den är i Sverige. Vi har samlat en sida med bra och nyttig körinformation för körning i Spanien, så att ni har lite mer kött på benen innan ni beger er ut på de Spanska vägarna.

  • Det är strängt förbjudet att prata i mobiltelefon medans man kör.
  • Det är inte tillåtet att köra bil barfota eller i flip flopps.
  • När ni kör genom en tunnel, måste man slå på lyset och ta av sig solglasögonen.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Marbella?

  Att hyra bil i Marbella är en enkel sak med Auto Europe, och det samma gäller när det kommer till att hitta parkering inne i Marbella. Runtom staden finns där många underjordiska parkeringsplatser som man kan parkera sin bil. Sedan kan man även parkera sitt fordon vid trottoaren i blå markerade zoner. Om trottoaren är röd eller gul färgad, är det inte tillåtet att parkera där. När ni parkera i en blå markerad zon, behöver ni köpa en biljett från en automatmaskin och placera biljetten synligt vid främre vindrutan. Tänk på att för det mesta är det mer ekonomiskt att parkera i en underjordisk parkerings plats.

  Marbella flygplats

  Malaga flygplats är den flygplats som är närmast Marbella, eftersom staden har ingen egen flygplats anknuten till sig. Malaga flygplats ligger drygt 8 kilometer från Malaga och med er hyrbil från Marbella är det drygt 45 minuter till denna flygplats som är närmast, och den som används mest för resenärer som önskar att ta sig till Marbella. Alternativt är det till Gibraltar man behöver flyga, då är det drygt en och en halv timmes körfärd till staden.

  Malaga flygplats (ACP)
  Adress: Comandante García Morato Avenue, s / n, 29004 Málaga, Spanien
  Telefonnummer: +34 913 21 10 00
  Hemsida: www.aena.es

   

  Att göra i Marbella

  • Calahonda stranden: Förmodligen den bästa stranden i hela Marbella, och den blev tilldelad den blå flaggan priset 2018. Detta priset tilldelas endast ett fåtal stränder som måste hålla obestridlig kvalitet. Denna drygt fyra kilometer långa strand ligger mellan hamnen i Cabopino och El Bombo stranden. Stranden kännetecknas för sin gyllene sand och vågor som är medelstora.

  • Alameda Park: Denna relativt lilla men charmiga park är en oas av stillhet inte långt ifrån den stressiga och livfulla stadsgatan i den historiska centrala delen av Marbella. Hit kommer turister och lokalbor för att koppla av runtom kring fina fontänen som är ett känt landmärke för staden som var byggt i slutet av 1700 talet. Att koppla av i den botaniska trädgården eller sitta på en av bänkarna vid den kända fontänen är något som lokalborna håller väldigt kärt.

  • Torre Ladrones: Vid Puerto de Cabopino stranden finns där ett känt landmärke. Det är ett 15 meter högt vakttorn som är en rest från den tid då staden var under arabernas kontroll. Detta höga vakttorn var en del av stadens kust befästningslinje och agerade som ett första varnings signal så att staden skulle ha tid att samordna sitt försvar.

  • Murallas fästningen: Om ni vandrar runt i den gamla stan och beundrar alla dess sevärdheter, så är det definitivt värt att promenera till Murallas del Castillo. Det var under 1100 talet då denna befästnings upprättades och var ingången till staden. Dessa urgamla ruiner med över tjugo ton sten var stadens främsta och första skydd mot eventuella attacker.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Marbella

  Golf

  Andalusien som är den region Marbella ligger i är en av Europas främsta golfdestinationer med över 100 banor. Med det garanterat härliga väder året runt och oändligt antal av soltimmar gör denna region till en perfekt golfsemester. Marbella är ett golf paradis med olika banor som erbjuder enastående utsikter med blandning av havs- och bergsutsikt som lockar spelare från hela världen. Endast i Marbella hittar ni de finaste och mest populära klubbhusen och det erbjuds banor för alla typer av spelare.

  Skidåkning

  Trots att regionen garanterar värme och sol året runt, så är det fullt möjligt att åka skidor här. Runt 2 timmars körfärd från Marbella, ligger Sierra Nevada som har Europas längsta skidsäsonger och är den skidort som har flest soltimmar. De garanterar nästan alltid soligt, mer än 80 procent av dagarna är soliga. Det är helt otroligt att detta berg där man kan se Marocko från dess topp är det fullt möjligt att åka slalom på vinter belagda backar och sedan en stund senare ligga och slappa på en strand och ta en dopp. Sierra Nevada räknas vara Europas sydligaste skidort.

  Guadalmina

  På runt 26 minuter kan ni ta er till Guadalmina, som ligger nordväst om Marbella. Detta är en flod på runt 28 kilometer som var en mycket viktigt strategisk plats för Marbella. Dess vatten drev vattenkvarnarna i staden samt det hade en defensiv betydelse. Runt floden finns där mycket fina vandrings leder som tar er runt dess unika natur. Här finns även många arkeologiska utgrävningar och många landmärken.

  Geografisk information & historia

  Marbella är en stad i södra Spanien med runt 140 000 invånare. Sedan 1960 finns här en svensk koloni med både permanenta bosatta och vinterboende. Staden ligger vid Medelhavet mellan Malaga och Gibraltar och är omringad av Sierra Blanca bergen. Tack vare dessa bergen som skyddar staden så hålls medeltemperaturen runt 18 ° C året runt.

  Området som staden ligger på har varit ockuperat länge, men Marbellas historia började när romarna tog över området och började utveckla staden, vilket man än idag kan se spår av i de gamla distrikten. Men staden fick namnet Marbella först när araberna tog överstaden. Under araberna styre som varade i nästan 900 år förstärktes stadens försvar. Arabernas närvaro i staden kan man fortfarande se i den arabisk influerade arkitekturen som finns lite överallt i staden. Runt 1500 talet lyckades de kristna ta över staden. Från den tiden utvecklades staden till en odling och fiske by och under de industriella åren växte Marbella till att bli den näst viktigaste utvecklings staden i regionen.

  Marbella var ett litet bondsamhälle med runt 10 000 invånare fram till efter det spanska inbördeskriget, 1940 som det börjades ändras för Marbella. Efter den tiden påbörjades enorma bygg projekt av lyxiga hotell och lägenhets komplex. Sedan dess har den lilla fiskebyn omvandlats till att bli en lekplats för de rika och kända från hela världen. Nu flockas välbärgade turister hit för att njuta av det alltid fina vädret, de vykort perfekta stränderna och härliga golfbanor.

  Ta sig runt i Marbella

  Det absolut smidigaste och enklaste sättet att ta sig runt Marbella är en kombination av bil och promenerande. Men där finns andra alternativ för de som söker det. Kollektivtrafiken i staden hanteras av CTSA-Portillo, och de har bussar som kör dygnet runt och förbinder alla delar av staden. Där finns även en express buss som tar er från stadens centrum till Malaga flygplats på runt 15 minuter, för en kostnad på runt tre euro.

  Om ni funderar på att resa till andra städer i Spanien som Madrid eller Barcelona, finns där ett höghastighetståg Renfe som tar er till olika storstäder i Spanien. Den närmaste Renfe tågstation ligger i Malaga, runt 6.5 mil från centrala Marbella.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Marbella

  Roadtrip i Spanien

  Tillbaka till toppen