Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BILBAO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bilbao – Garanterat bästa pris

  När du bokar en hyrbil i Bilbao, i Spanien kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Bilbaos flygplats eller i centrum av staden.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Bilbao.

  Trafik och parkering

  Det är relativt enkelt att köra bil i Bilbao. I norra Spanien är körstilen liten lugnare, jämfört med i söder och det är inte lika trångt på gatorna. Undvik dock rusningstrafiken om du har möjlighet. För att lätt kunna hitta till stadens centrum kan du följa skyltar mot Plaza Moyua. Härifrån når du stadens största sevärdhet Guggenheim-museet samt gamla staden. En hyrbil är också ett praktiskt val om du vill ta dig utanför staden. Följ havet i öster mot San Sebastian eller i väster mot Santander. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Bilbao och Spanien:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Skyltar med texten "autopista de peaje" indikerar avgiftsbelagd motorväg.
  • Håll uppsikt och var beredd på hastiga omkörningar och filbyten.

  Mer information hittar du i vår guide om körning i Spanien eller varför inte passa på att få lite inspiration till en roadtrip på de spanska vägarna med vår roadtrip i Baskien.

  Parkering

  I Bilbaos kan du parkera i underjordiska parkeringsgarage eller på gatan. Om du parkerar på gatan läs då skyltarna noga så att du inte valt en plats som endast är för boende i området. Hör med ditt hotell om parkering ingår. Utanför staden är det mycket lätt att finna en bra parkeringsplats. Tänk dock på att aldrig lämna värdefulla saker i bilen och att parkera på ett säkert ställe under natten, t.ex. i ett parkeringsgarage.

  Geografisk information

  Bilbao ligger i norra Spanien i provinsen Baskien. Bilbao har runt 368 000 invånare och ligger ca. 2 mil från Biscayabuktens strand. Genom staden flyter floden Nervion som sammankopplar staden med havet. Hamnen här är faktiskt en av Spaniens viktigaste och här fraktas mycket järn- och stål. Stadens mest kända sevärdhet är nog Guggenheim-museet som invigdes 1997. I Bilbao är medeltemperaturen kring 19 grader över året - med sommartemperaturer kring 25 grader och vintertemperaturer kring 10 grader. På grund av den fuktiga luften från havet kan kylan kännas mer påtaglig under vintern.

  Bilbao flygplats

  Bilbao flygplats är en passagerarflygplats belägen cirka 9 km norr om Bilbao i kommunen Loiu i Biscay i Spanien. Det är den viktigaste flygplatsen i Baskien regionen och norra Spanien med circa 4 miljoner passagerare per år.

  Bilbao Airport (BIO)
  Hemsida: aena.es/
  Telefonnummer: +34 913 21 10 00

  Kollektivtrafik

  Bilbao har ett väl utbyggt nät av kollektivtrafik. Här kan du åka med tunnelbana, bussar, spårvagnar och tåg. Det finns även en bergbana som kan vara intressant att åka med. Från toppen har du en härlig utsikt över staden. Med bussar kan du åka både inom staden och mellan städer i Baskien.

  Tåg: Det finns flera olika företag som erbjuder tåg-service här. De största företagen är RENFE, Euskotren och FEVE.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Bilbao