Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ IBIZA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Ibiza – Boka och spara

  När du bokar en hyrbil på Ibiza, i Spanien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Ibizas flygplats eller på ett centrumkontor.

  Trafik och parkering

  Ibiza är en liten ö och det allra bästa sättet att upptäcka ön på är att hyra bil. Ta dig runt på de små vägarna och hitta en egen strand eller en mysig liten by. Vägarna håller som oftast bra kvalitet och skyltningen är bra. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Ibiza och i Spanien generellt:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Var beredd på vespor och cyklister kan dyka upp snabbt på vägen.
  • På sommaren kan vägarna bli extra hala efter regn, eftersom det inte regnar så ofta!

  Mer information hittar du i vår körguide för Spanien.

  Parkering

  I Ibizas större städer har parkeringssituationen blivit bättre efter att man infört parkeringszoner där endast avgiftsbelagd parkering gäller. Hör med ditt hotell om parkering ingår. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen och parkera alltid säkert under natten.

  Geografisk information

  Ibiza är en ö som ligger i Medelhavet, sydväst om Mallorca och strax norr om den lilla ön Formentera. Det går färjor från det spanska fastlandet, som endast ligger drygt 8 mil västerut. Ibiza har mycket berg och gröna kullar av tall. Här finns två nationalparker - ses Salines National Park och Vedrà. Hyr bil och passa på att se mer än de pub-täta turistorterna. Lugnet hittar du med en egen bil. Ibiza har ett behagligt medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda vintrar. Den absolut främsta orsaken till att turisterna dras hit är just det soliga och varma vädret.

  Ibiza flygplats

  På den populära semester- och klubbön hittar du Ibiza flygplats på bekvämt avstånd, cirka 7 km från centrum. Trots sin knappa storlek hanterar flygplatsen 5 miljoner passagerare om året och erbjuder även god kommunikation in till de centrala delarna av Ibzia stad samt andra större städer på ön.

  Ibiza Airport (IBZ)
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es
  Telefonnummer: +34 913 21 10 00

  Kollektivtrafik

  Förutom hyrbil kan man även ta bussen på Ibiza. Det finns turer till de större orterna. Vi rekommenderar dock att man hyr bil så slipper man tyda busstidtabeller och passa tider. Det finns även båtförbindelse med fastlandet samt övriga öar. Det är inte tillåtet att ta med en hyrbil på en färja.

  Tågtrafik

  På Ibiza finns inga regionaltåg, dock kan man åka med ett sk. turisttåg som är ett smalspåringt tåg. Tåget avgår från Santa Eulalia och kör ca. 1,5 mil. Guidning sker på engelska och spanska.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Ibiza