Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I
  PALMA DE MALLORCA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Palma de Mallorca – En svensk semesterfavorit

  Hyra bil i Palma de Mallorca

  Urpsungligen bosatt av romarna på grund av sitt strategiska läge i Medelhavet, har Palma de Mallorca sedan dess styrts av romerska, bysantinska imperiernas, morernas och kungariket Aragoniens under olika tidpunkter. Denna turbulenta och mångkulturella historia har satt sina spår på ön men även staden och kan ses i dess vackra arkitektur, betydelsefulla monument och en livlig kultur.

  Mallorca öarna har länge varit en favorit bland svenskar som längtar efter sol och bad. Med sitt fantastiska läge i Medelhavet och varma klimat med soliga somrar och milda vintrar är det en eftertraktad destination året runt, även om de flesta besöker staden och ön Mallorca under sommarmånaderna. Så pass mycket faktiska att stadens flygplats är en av de mest trafikerade i hela Spanien.

  Genom att boka en hyrbil i Palma de Mallorca kan du och ditt resesällskap skräddarsy er semester till era egna önskemål. Mallorca är den perfekta destinationen för barnfamiljer, kompisgäng och solo-resenärer lika så, här finns magiska sandstränder, mäktiga naturreservat, fantastisk arkitektur och såklart underbar mat med inspiration från havet. Hoppa in i din hyrda bil och utforska Mallorcas västra kust som är känd för sina dramatiska vyer och pittoreska landskap, ta dig till Caves of Drach för att uppleva denna klassiska sevärdhet eller hoppa på en färja mot öarna Ibiza och Menorca för att utforska ännu en spansk Medelhavsö. Möjligheterna är oändliga!

  För att hjälpa dig hitta den perfekta hyrbilen inför din semester i den spanska övärlden, har Auto Europe sammanställt alla erbjudande från ledande hyrbilsföretag på ett ställe. Auto Europe samarbetar med alla de bästa hyrbilsföretagen i Palma de Mallorca och har gjort det under en lång tid, vilket innebär att vi har tillgång till de lägsta priserna och de bästa erbjudandena. Kanske är du ute efter en smidig bil att utforska centrala Palma de Mallorca med, en stor familjebil eller kanske en lyxig cabriolet att känna vinden i håret med medan du kör längst den soliga kusten. Oavsett vad för bil du är på jakt efter har vi det du söker och med vår moderna sökmotor kan du enkelt jämföra och hitta låga priser på biluthyrning i Palma de Mallorca. Börja jämföra priser, fordon och leverantörer här på vår hemsida eller ring våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52. Du kan också ta del av vad tidigare kunder har att säga på våran sida med utvärderingar av hyrbil i Palma de Mallorca.

  För mer information om att hyra bil i Palma de Mallorca, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Palma de Mallorca?

  Auto Europe vet att allas semesterplaner ser olika ut, på grund av detta strävar vi alltid efter att erbjuda flexibilitet så att du kan skräddarsy din semester utifrån dina egna behov och önskemål. Detta innebär bland annat att du har ett stort antal upphämtningsplatser att välja mellan, bland annat direkt på flygplatsen såväl som i centrala Palma och på andra delar av Mallorca.

  Och det blir ännu bättre! Bara för du hämtar hyrbilen på flygplatsen innebär inte det att du måste lämna den där. Tack vare en så kallad envägshyra kan du hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat, läs gärna mer om hur envägshyra fungerar här.

  För att hjälpa dig hitta den rätta upphämntningplatsen, kan du efter du sökt på en destination och datum i vår sökmotor se en karta med de olika upphämtningsplatserna. Genom att välja att se denna karta kan du få en överblick över de olika upphämtningsplatserna som är tillgängliga under din önskade hyresperiod och förhoppningsvis kan detta hjälpa dig ta ett beslut.

  Palma de Mallorca flygplats

  Palma de Mallorca flygplats ligger drygt 1.2 mil öster om staden. Det är Spaniens tredje största flygplats och den största i Balearerna med en kapacitet på upp till 26 miljoner. Från Sverige går det direktflyg till Palma de Mallorca flygplats som tar mindre än fyra timmar, tänk dock på att många flyg är säsongberoende. Från flygplatsen går det bussar som kan ta dig in till centrum om du inte väljer att boka hyrbil i Palma de Mallorca med upphämtning på flygplatsen.

  Palma de Mallorca flygplats (PMI)
  Hemsida: www.aena.es
  Adress: 07611 Palma, Balearerna, Spanien
  Telefon: +34 913 211 000


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Palma de Mallorca

  I över 60 år har Auto Europe utvecklat samarbeten med alla marknadens ledande leverantörer för att kunna erbjuda er kunder det största utbudet och de lägsta priserna. Hos oss kan du inte bara hitta bra hyrbilar på populära destinationer på det spanska fastlandet som Barcelona, Malaga och Alicante, utan också på Kanarieöarna och Balearerna. I Palma de Mallorca samarbetar vi med välkända företag som Avis, Hertz och Europcar, men också mindre globalt etablerade företag som Drivalia och Centauro. Alla dessa partnerskap tillåter oss att erbjuda kunderna det största utbudet när de letar efter en hyrbil i Palma de Mallorca såväl som mest värde för pengarna.

  Budget - Hyra bil med Budget Avis - Hyra bil med Avis Europcar - Hyra bil med Europcar Hertz - Hyra bil med Hertz

  Om du undrar något om våra leverantörer eller deras villkor, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52 så kan vi besvara alla dina frågor.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Palma de Mallorca

  Kontakta oss

  När man hyr en bil i Palma de Mallorca kan man ha en del frågor angående betalningsmetoder, försäkringar, körvanor och så vidare. Som alltid är det bara att ringa en av våra hyrbilsexperter om du undrar något, men nedan har vi också besvarat några av de vanligaste frågorna vi får höra. Bläddra gärna igenom dem för att se om du finner svaret på din fråga där, annars är det bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Palma de Mallorca?

  Ja. Du behöver ett kreditkort för att boka hyrbilen online och för att lämna säkerhetsdepositionen vid upphämtningen.

  Ett kreditkort krävs för att lämna depositionen i samband med upphämtningen av hyrbilen. Det är viktigt att kreditkortet är i huvudförarens namn och att en tillräckligt stor summa kan låsas på kortet. Exakt hur hög din specifika deposition är kan du se på vår hemsida innan bokningen samt på din voucher efter du bokat. Vänligen läs din voucher noga och se till att du har ett kreditkort som tillåter att hela summan för depositionen kan låsas. Efter avslutad hyra kommer hela depositionen självklart släppas och summan som varit lås kommer återigen vara tillgänglig på ditt konto (detta förutsatt att där inte är några skador osv.).

  Även om ni är fler som är listade som chaufförer på hyrbilskontraktet, till exempel om ni nyttjat ett av våra erbjudande med gratis extra förare, ska kreditkortet tillhöra huvudföraren. Huvudföraren är den person vars namn bokningen är gjord i. Om huvudföraren inte kan uppge ett kreditkort riskerar man att man måste köpa till en försäkring lokalt (även om man redan har ett skydd) eller att man förlorar sin bokning helt utan möjlighet till återbetalning. Detta händer inte ofta men vi vill understryka hur viktigt det är att huvudföraren har ett kreditkort med sig.

  Du kan finna mer information angående en hyrbils kreditkort- och depositionskrav under Prisdetaljer i vår sökmotor.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Palma de Mallorca?

  Var i världen du än har bokat bil via Auto Europe ingår alltid den standard försäkring som lagen kräver. När du kör en av Auto Europes hyrbilar i Spanien ingår till exempel alltid Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och ansvar gentemot tredje part. Det är dock viktigt att man är medveten om att dessa skydd vanligtvis har en självrisk som kunden ansvarar för. Summan för självrisken kan man se efter man valt bil på vår hemsida (innan bokningen) såväl som efter bokningen på sin voucher.

  Utöver självrisken är det också viktigt att man vet att alla delar av fordonet inte ingår i dessa försäkringarna, till exempel är däck, glas, speglar och bilnycklar exkluderade.

  Vill man minska sitt ekonomiska ansvar ytterligare erbjuder Auto Europe olika hyrbilsskydd. Vårt mest bokade skydd är Super Cover som ger återbetalning av självrisken, efter du varit med om en olycka eller fått en skada och debiteras av leverantören kommer alltså Auto Europe att återbetala dig hela självriskbeloppet. Detta skydd täcker dessutom större delar av fordonet än de redan ingående skydden.

  För den som hyr en bil i Palma de Mallorca med Interrent Key´n Go eller Interrent No Exess finns det också möjligheten att boka en bil utan självrisk.

  Många som anländer till upphämtningskontoret bli erbjudna att köpa till försäkring lokalt. Har du redan införskaffat ett skydd via Auto Europe behöver du med störst sannolikhet inte detta skydd och vi avråder dig från att skaffa det. Med det sagt är det helt frivilligt om man vill köpa till en försäkring lokalt och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta skydd/försäkringar. Om du känner dig pressad eller osäker på vad för täckning du har via Auto Europe, vänligen hör av dig till oss så förklarar vi med glädje hur du och din hyrbil är skyddade.

  Tänk på att förare under 25 år kan behöva betala en så kallad ung föraravgift. Detta är ingen försäkring, utan mer en extra avgift som sätts av den lokala leverantören baserat på deras ålderskrav och villkor.

   

  Hur är trafiken i Palma de Mallorca?

  Att ta sig fram med sin bil i Palma de Mallorca kan under högsäsong vara problematisk med tät trafik, speciellt på motorvägen MA-19 som sammankopplar staden och flygplatsen. Om du reser under sommarens högsäsong är det rekommenderat att räknar in trafiken och lämnar med goda marginaler för att kunna ta dig till din önskade destination i tid. På vår körinformation sida om Spanien hittar du viktig information som kan underlätta din körning i Spanien och på Mallorca.

  Som man kan förvänta sig så är det MA-19, vägen som förbinder staden och flygplatsen, som är den mest trafikerade. MA-20 som är en ringväg runt staden är ett smidigt sätt att ta sig runt staden, men blir också rätt så överbelastad på grund av att den flyter samman med MA-19. En annan väg där man bör iaktta försiktighet är vid MA-1 korsningen vid västra delen av staden, som också kan ha tät trafik eftersom det är en avtagsväg från ringleden runt staden. Under kvällen blir den annars lugna vägen, Passeo Maritimo, full av aktivitet. Därför kan det vara bra att antingen undvika kvällskörning eller planera för en långsammare körning.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Palma de Mallorca?

  Auto Europe gör det enkelt att hyra bil i Palma de Mallorca, men när det kommer till att hitta en parkering i staden kan det vara en tuff utmaning. För de som besöker Mallorca för första gången brukar det rekommenderas att man parkera utanför stadskärnan och sedan använder kollektivtrafiken in till centrum.

  I staden finns där flera underjordiska parkeringsplatser, där de största finns vid katedralen, Passeo Maritimo vägen och centralstationen. Det är även möjligt att hitta parkering vid trottoaren i utmärkta zoner, men dessa är mer eller mindre alltid upptagna. Även de underjordiska parkeringsplatserna fylls snabbt upp under högsäsong. Om man är ute efter gratis parkering, och inte behöver parkera i mer än en timme, så är Porto Pi Shopping Center ett utmärkt alternativ att parkera på. Det kan också vara önskvärt att boka ett boende med parkering.

   

  Kan jag boka hyrbil i Palma de Mallorca och besöka andra öar med den?

  Nej, tyvärr tillåter inga av leverantörerna vi samarbetar med att deras fordon färdas på färja. Om man gör detta bryter man villkoren och alla försäkringar upphör att gälla, man är alltså ensamt ekonomiskt ansvarig för alla skador och så vidare utan någon självrisk begränsning.

   

  Reseguide Palma de Mallorca

  Känd för sitt varma klimat, goda mat, drömska stränder och härliga kultur är Palma de Mallorca en eftertraktad destination med mycket att se och göra. För den som längtar efter lata stranddagar finns det massvis av magiska sandstränder runt om på ön och för den som vill utforska stadens kultur och historia går det också bra. Har du bokat en billig hyrbil i Palma de Mallorca kanske du vill ta vara på chansen att se mer av denna spanska ö och åka på en road trip på Mallorca. Nedan hittar du fler tips på vad du kan hitta på under semester på denna härliga Medelhavsö.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Palma de Mallorca

  Planerar du att hyra bil i Palma de Mallorca kan du smidigt ta dig runt mellan öns sevärdheter smidigt och bekvämt. Även om Palma är en fantastisk stad med mycket att utforska ligger många eftertraktade sevärdheter en bit utanför staden, att boka en bil och köra själv till dessa sevärdheter kan därför vara en bra idé. Nedan tipsar vi om några dagsturer som du kan ta på ön som brukar uppskattas av turister.

  Inca marknaden

  Inca marknaden som är inom räckhåll med tåg eller bil är en livfull och kulturrik marknad. Här kan du fynda många inca produkter och det är även möjligt att ta en guidad tur genom marknaden med en guide som lär dig allt om Inca folkets kultur, historia och annat. Passa på att fynda något av de många produkterna som erbjuds här och som har Inca ursprung. Detta är den mest besökta marknaden på hela ön och något du absolut inte får missa under din tid på Mallorca.

  Menorca

  Menorca är en annan utav öarna i Balearerna och som det är möjligt att utforska efter cirka 2.5 timmes färd med en färja. Denna anmärkningsvärda ö erbjuder fina stränder med många naturparker att besöka. Mahon, som är ön största stad, håller många intressanta sevärdheter och är den plats som erbjuder de bästa möjligheterna till att shoppa läderprodukter. Tänk dock på att man inte kan hyra bilen på Mallorca och sen ta fordonet med sig på färjan. Istället rekommenderar vi att hyra en ny bil på Menorca om man vill utforska denna ö med bil.

  Drach grottan

  Detta är Mallorcas största naturliga underverk där du kan utforska dessa grottor fyllda med stalaktiter och härlig atmosfär. Här ligger också öns pärlfabrik där man kan få en fascinerande inblick i skapandet och odlingen av pärlor. Under vissa tidpunkter kan man även gå på konsert som hålls i en atmosfärisk amfiteater i en av grottorna. Här kommer du få en underbar upplevelse där du kan få se underbara naturliga grottor och se hela proceduren hur pärlor odlas och behandlas för att sedan kunna säljas.

  Att göra i Palma de Mallorca

  Turister kommer inte ha några problem med att fylla dagarna med aktiviteter och sevärdheter, oavsett vad de har för intresse. Mallorca är en Medelhavsö med mycket att se och som öns största stad är Palma hem till många sevärdheter och aktiviteter. Här är några sevärdheter du kan planera in om du ska på semester till Palma.

  • Beliver slottet - Detta aktningsvärda slott ligger högt över Palma de Mallorca och om du tar dig upp hit, blir du belönade med en enastående utsikt över staden och dess omgivning. Men det är mer än utsikten som gör detta slottet till ett minnesvärt besök. I slottet finns det två stora salar där en av dem är dedikerad till stadens historia medan den andra visar upp slottets historia. När du är här, passa då också på att besöka slottets fina trädgårdar som är en utmärkt plats för att varva ner och ta en paus i vardagen.

  • Militär museum - San Carlos museum hittar du söder om färjeterminalen och det består av flera utställningar om militärhistoria. Runt hela museet hittar du olika objekt rörande militärhistoria och dess kultur. Här hittar ni uniformer, vapen och artilleri pjäser från hela världen från olika epoker. Och behöver du en paus från all historia så bjuder museet också på en makalös utsikt över havet och bukten.

  • Gamla stan - Fast du har bestämt dig för att hyra en bil, kan det vara värt att ta en guidad vandring längs med stadens gamla kvarter. När du promenerar i Gamla stan kommer du att lära dig allt där är att veta om stadens legender, dess historia och fördjupa dina kunskaper om dess kultur. Under din vandring i gamla stan kommer du att stöta på kända monument som den legendariska katedralen och de ståtliga Almudaina palatset. Den guidade turen kommer ta dig på en färd från den romerska epoken till dagens Palma de Mallorca.

  • Rundtur - Ett mycket effektivt sätt att få ta del av så mycket av Palma de Mallorcas stora mängd av historiska monument och sevärdheter är att hoppa på en sightseeing buss. Staden har en sightseeing buss som går dygnet runt där man kan hoppa på vart man önskar och hoppa av där man vill. Bussen navigerar mellan viktiga turistattraktioner till intressanta platser. Under resan gång kan du lyssna till historian om de olika platserna som förklaras på många olika språk som man kan välja när man sätter på sig hörlurarna som finns tillgängliga på bussen.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Palma de Mallorca

  Slipp turistfällorna och hyr en bil på Mallorca