Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bilsemester på klassikern Mallorca

  Det finns gott om bra bilsträckor i Europa, men de ställen som är riktigt sevärda är färre och svårare att hitta. Den lilla spanska ön Mallorca är ett sådant ställe. Mallorca är en resort som inte enbart har ett par, fina sträckor med vacker utsikt över landskapet, utan snarare verkar vara som skapad med bilsemester i åtanke.Mallorca är alltjämt en svensk favorit och klassiker. Ön är ett känt semestermål för sol och bad sedan så tidigt som 1950-talet och många svenskar har permanent boende här. Även om solen, värmen, stränderna och havet är den främsta anledningen till varför ön besöks så är sanningen den att Mallorca är ett ställe där en hyrbil når sin fulla potential, eftersom det finns så mycket att se och utforska. Även om du inte känner för att använda en bil under hela semestern, är det ändå en riktigt bra idé att för ett par dagar lämna stranden, de likartade hotellen och nattklubbarna.Givetvis går det utmärkt att transportera sig med hjälp av kollektivtrafik mellan öns städer och byar, men med en bil upplever du mer och har möjligheten att vara spontan, stanna vid mindre kända attraktioner och andra dolda smultronställen.Så, vad exakt gör Mallorca till ett sådant fantastiskt ställe för en bilsemester?

  Variationen av ställen att stanna på

  En av de verkliga glädjeämnena med att resa runt på Mallorca är att det finns många ställen att stanna på och utforska, de flesta bara tillgängliga med bil. Cap de Formentor till exempel, beläget på öns nordöstra spets erbjuder Mallorcas mest spektakulära utsikt.Som en extra bonus är sträckan dit häpnadsväckande vacker. Följ sträckan från Port de Pollenca, för de bästa naturupplevelserna och möjligheterna att stanna vid fantastiska platser längs med vägen. Mirador des Colomer erbjuder utsikt över den steniga ön och om du går upp i vakttornet kan du se hela halvön

  Den är liten

  Mallorca är bara 80 km långt på bredden, vilket gör det en ganska liten ö. Vad detta innebär för semestrande resenärer är att det är ganska lätt att upptäcka och uppleva många ställen under en enda resa till ön. Du kan med lätthet köra från ena änden till den andra under en dag, utan att jäkta och med avbrott för mat, bad och shopping, om så önskas.

  Den omväxlande naturen

  För att vara en liten ö erbjuder Mallorca en stor variation av sevärdheter från den pulserande huvudstaden La Palma till grottor, ensamma kuststräckor och bergstoppar. Denna variation innebär att det finns mycket att upptäcka dit kollektivtrafiken inte kan ta dig.

  Bergsvyerna

  Bortom charterhotellen och poolerna hittar du en oerhört vacker ö och mycket av dess vackra landskap kommer från dess praktfulla berg, som på samma gång inger både ett rofyllt och ett spännande intryck. Som du säkert redan förstår är bergen perfekta att vandra i, men det går också utmärkt att utforska de olika platserna med en bil via de spektakulära vägarna som slingrar sig över bergen. Naturligtvis kan du stanna någonstans längs med vägen och ha picknick eller varför inte ta en paus och vandra runt lite i några av de pittoreska byarna.Öns västsida är speciellt bra anpassade för att köra över bergen. En väg med speciellt vackra vyer börjar i byn Andratx och går till Estellencs. Vägen stiger kraftigt och erbjuder en dramatiskt utsikt över havet. Själva Estellencs är en av öns vackraste byar. Lite längre nedför vägen hittar du Mirador de Ses Animes, som bjuder på en sensationell utsikt och naturupplevelse.

  Kuststräckorna

  Längs med kusten och de ändlösa, soldränkta sandstränderna finns några rutter som erbjuder dig flertalet möjligheter att stanna och bada i havet i mer avskildhet och ro än vid stränderna på turistområdena.Du hittar en av de bästa resrutterna längs med öns nordöstra kust med avstamp i Manacor. Vägen ut till Porto Cristo är kantad av palmer och du kan passa på att besöka en av öns mest älskade naturunderverk, Drach-grottorna.När du väl har nått sköna Porto Cristo som är belägen vid kusten, kan du följa skyltarna mot Son Servera, som kommer att ta dig genom charmiga fruktträdgårdar. När du anlänt till Son Servera går det att ta en enkelt högersväng mot Capdepera. Där kan du bland annat stanna till för att ta en titt på det hemhörande slottet, som byggdes år 310.Om du vill, kan du stanna i Capdepera över natten, eller så kan du fortsätta till den vackra Alcudia-bukten eller helt enkelt resa till någon annan som helst stad på ön. Det är helt klart mödan värt att köra till en eller två utav Mallorcas mest förtjusande städer. Valldemossa har ett anseende som favoritstad bland många resenärer, mestadels för att den också är den vackraste staden på ön, vilket innebär att det definitivt är värt att uppleva själv!

  Bloggsökning


  Kategorier