Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SEVILLA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sevilla - Bästa pris med Auto Europe

  Kulturella Sevilla får ofta stå i skuggan av andra populära städer i Spanien som Barcelona, Madrid och även Malaga. Men faktum är att Sevilla är en helt fantastisk semesterdestination, inte bara för att det är en storstad med allt det innebär utan också på grund av sin kultur, historia och framför allt sin arkitektur. Beläget i sydvästra delen av landet är det en av de varmaste metropolerna i Spanien och oavsett när du reser hit kommer temperaturen därför vara behaglig, även om det givetvis är mycket varmare på sommaren än på vintern. Vill du göra din resa ännu bättre kan du boka en hyrbil i Sevilla via Auto Europe så du kan uppleva allt staden och regionen har att erbjuda med hjälp av en bil. Boka online redan idag!

  På Auto Europe förstår vi att alla har olika krav och önskemål när det kommer till att hyra bil. På vår hemsida har vi därför samlat erbjudande från flera toppleverantörer på marknaden för att kunder ska kunna jämföra företagens urval, priser och villkor och på så sätt hitta fordonet som passar dem. Via oss blir det också mycket billigare än om man hade bokat direkt via leverantören, det garanterar vi. Kolla in vårt stora utbud med hjälp av bokningsmotorn ovan eller hör av dig till våra hyrbilsexperter om du vill veta mer. De är tillgängliga alla dagar i veckan och hjälper dig gärna med din bokning eller eventuella frågor.

  Hur är trafiken i Sevilla?

  Sevilla är en gammal stad och precis som många äldre städer utformades staden inte med biltrafik i tanke. Om du absolut inte måste rekommenderar vi att hålla dig borta från innerstan med din bil eftersom gatorna är extremt trånga och smått röriga. Om det är första gången man besöker staden kan det kännas som gatorna går lite huller om buller, det är lätt att köra vilse om man inte är uppmärksam. Eftersom gatorna är så trånga är det också många vägar som är enkelriktade, vilket än en gång kan försvåra navigationen i innerstan. Att använda sig av en uppdaterad GPS är därför väsentligt om du ska hyra bil i Sevilla.

  Utanför stadskärnan är vägarna bättre anpassade för biltrafik och du kan med störst sannolikhet ta dig runt utan problem. Med det sagt så är fortfarande Sevilla en storstad med över 1,9 miljoner invånare, varav många pendlar till och från jobb, vilket betyder att mycket trafik kan vara ute på vägarna. Kör försiktigt och håll hastigheten!

  Läsa mer om vad du bör tänka på när du kör i Spanien här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Sevilla?

  På grund av de smala och trånga vägarna är parkeringsplatser i de absolut centralaste delarna av staden mycket begränsad. Att parkera en bit utanför och gå sista biten in, eller ställa sig ännu länge ut och ta kollektivtrafiken in till centrum är därför att föredra. De finns gott om parkeringshus och allmänna utomhus parkeringar man kan ställa sig mot en avgift, till exempel Parking Saba Plaza Concordia, Parking Escuelas Pias och Parking Avenida Roma. Även om man parkerar på gatan så kostar de flesta ställena, priset varierar beroende på var du står. Se till att du har koll på avgifterna när du parkerar för att undvika böter.

  Sevilla flygplats

  Cirka tio kilometer utanför Sevilla ligger den internationella flygplatsen Sevilla - San Pablo International Airport (eller på spanska Aeropuerto de Sevilla - San Pablo). Den byggdes 1914 först endast för att användas inom det militära men började strax även användas inom kommersiella flygningar. Sedan den byggdes har den genomgått ett flertal renoveringar och utbyggningar. Idag är det den näst största flygplatsen i regionen Andalusien efter flygplatsen i Malaga. Ett flertal destinationer har direktflyg hit, främst inom Spanien och Europa men även ett fåtal i Afrika.

  Sevilla flygplats – (SVQ)
  Flygplatsen ligger cirka 10 kilometer nordöst om centrala Sevilla.
  Adress: A-4, Km. 532, 41020 Sevilla, Spanien
  Hemsida: www.aena.es/en/sevilla-airport
  Telefon: +34 954 44 90 00

  Att göra i Sevilla

  Mycket av Sevillas charm kommer från atmosfären och den vackra miljön med smala kullerstens gator och vackra byggnader fulla av detaljer. Att ta en promenad genom historiska gamla stan, kanske stanna och ta en kopp kaffe och njuta av semestern är därför en upplevelse i sig. Staden kryllar också av lokala barer, caféer och restauranger som bidrar till helhetsupplevelsen med sin goda mat och mysiga stämning. Några sevärdheter och aktiviteter du inte får missa om du besöker Sevilla är:

  • Plaza de España - Detta är Sevillas absolut främsta turistattraktion som man bara inte får missa om man reser hit. Den borde vara överst på din lista precis som den är överst på vår lista här. Plaza de España är ett enormt torg känt för sitt vackra kakel, mäktiga byggnad som är extremt detaljrik och sitt vackra vattenarrangemang. Mitt i detta gigantiska torg rinner vatten som arrangerats i en cirkel som omfamnar en stor fontän du kan ta dig till via “flodens” fyra broar, som bara de är konstnärliga mästerverk fulla av detaljer. Turister kan ta en romantisk båttur längst med vattnet eller varför inte åka med häst och vagn runt torget? Denna eleganta mötesplats i centrala Sevilla har enormt mycket att erbjuda.

  • Katedralen i Sevilla - Visste du att världens största romersk-katolska katedral ligger i Sevilla? Den är även hem till världens största altartavla och är en sagolik sevärdhet som inte bör missas (oavsett om man är religiös eller inte). Bygget börjades 1402 men stod inte klart fören på sent 1500-tal. Utifrån är denna överväldigande kyrka en helt otrolig sevärdhet, men för att uppleva allt som finns att se borde du gå in i Katedralen. För en liten avgift kan du köpa inträde och bland annat se upptäckaren Christofer Columbus grav, konst av den kända konstnären Francisco de Goya och fantastiska målade glasfönster i alla möjliga färger.

  • Gå på en flamenco show - Många associerar Spanien med den uttrycksfulla dansen flamenco. Även om ursprunget till dansformen är okänd förknippas den starkt med regionen Andalusien, och framför allt Sevilla. Mängder av ställen arrangerar härliga flamenco shower som ger dig en smak av det spanska kulturarvet i form av musik och dans, till exempel Casa de la Guitarra, Tablao Flamenco Los Gallos och La Case del Flamenco. Nöjer du dig inte med att bara vara åskådare finns det också ställen som erbjuder danslektioner där du själv kan lära dig grunderna i denna ikoniska dans.

  • Las Setas De Sevilla - Även om Sevilla är känt för sina historiska byggnader finns det även en del modern arkitektur, bland annat Las Setas De Sevilla. Detta är en märklig träbyggnad som oftast kallas “Sevillas svampar” på grund av sin märkliga form med rundade kanter. Arkitekten bakom den finurliga konstruktionen är Jürgen Mayer som påbörjade bygget 2006. Du kan åka upp på taket av “svamparna” och promenera runt på de ringlande gångvägarna och njuta av en panoramautsikt över staden. Här finns också en bar så du kan sippa på en drink samtidigt som du tittar ut över den upplysta Katedralen i Sevilla.

  • Alcázar - Detta vackra slott byggdes under den tidiga delen av medeltiden och har sedan 1987 befunnit sig på Unesco:s världsarvslista. Det är en mäktig byggnad igenkänd för sin mosaik och detaljerade utsmyckning samt sin blomstrande trädgård. Du kan ta en guidad tur av Alcázar för att lära dig mer om slottets historia och de kungligheter som bott här, eller så kan du utforska slottet på egen hand. Oavsett vad du väljer kommer du inte ångra att du besökta denna ståtliga attraktion.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Sevilla

  Ska du hyra bil i Sevilla kan du börja planera olika utflykter du vill ta i området. Regionen har otroligt mycket att erbjuda så även om du bara letar efter en dagstur du kan ta från Sevilla eller en större roadtrip i hela Andalusien finns det något för dig. Kör söder för att komma till havet och stränderna, norr för att komma till nationalparken Sierra de Hornachuelos eller varför inte köra väst mot grannlandet Portugal? Med en hyrbil är det du som är i kontroll över resan och du kan göra, se och åka exakt vart du vill - Vad mer kan du önska dig på en semester?

  The Pueblos Blancos

  The Pueblos Blancos översätts till “De Vita Byarna” och är som Santorini i Grekland fast i Spanien. Alla hus är vitmålade och skapar en stark kontrast mot den gröna omgivningen och den blåa himlen. Det finns flera Pueblos Blancos i regionen men några som är populära bland turister är Acros de la Frontera, Grazalema och Benaocaz. De olika byarna kommer såklart också med olika sevärdheter, till exempel ligger Grazalema vid de vackra bergen och bjuder på helt häpnadsväckande landskap medan Acros de la Frontera är hem till den berömda kyrkan Church of San Pedro. Gemensamt har byarna dock att de ligger runt 1-2 timmars bilresa sydöst om Sevilla vilket gör dem till perfekta dagsutflykter.

  El Caminito del Rey

  Den som vågar kan bege sig till orten El Chorro cirka 150 km sydöst om Sevilla för att ta sig igenom El Caminito del Ray, också känd som Spaniens farligaste gångväg. El Chorro har en ravin med bergig terräng full av steniga toppar, uttorkade flodbäddar och djupa dalar. Gångvägen byggdes först av byborna för att kunna transportera gods och människor från en sida av ravinen till den andra, men på grund av det vackra landskapet och miljön blev det snart en populär turistattraktion för adrenalinsökande besökare. El Caminito del Rey består av smala gångvägar intill bergsväggen och vinglade broar högt över marken, det är inte något för alla men för den som vågar är det en fantastisk upplevelse. Förutom denna kända gångväg erbjuder El Chorro en hel del andra utomhusaktiviteter som bergsklättring, vandring, cykling och paddling i praktfull miljö.

  Malaga

  Vill du besöka en annan populär turistdestination i södra Spanien kan du på lite mer än två timmar ta dig till Malaga. Precis som Sevilla får staden mycket av sin charm från miljön och arkitekturen, men på grund av sitt läge vid kusten är det också den ultimata destinationen om du söker sol och bad. De vita sandstränderna sträcker sig så långt ögat kan nå och du kan svalka dig i Medelhavets uppfriskande blå vatten. Malaga är också var den världsberömda konstnären Pablo Picasso föddes och har på grund av detta ett rikt kulturarv med konst och form i fokus. Tar du en tur hit kan du bland annat besöka Picasso Museum, Museo Jorge Rando, Ryska museet och Interactive Music Museum.

  Punta de Tarifa

  Ta dig så långt söderut du kan på den europeiska kontinenten och besök Punta de Tarifa, Europas sydligaste punkt (på fastlandet). Besök udden som ligger cirka 20 mil om Sevilla och se det vita fyrhuset som vägleder fartyg och båtar som vill ta sig igenom passagen. Udden är belägen i den lilla staden Tarifa som är hem till andra sevärdheter som Terre del Corchuelo, Torpedo, Punta del Santo och Puerta de Jerez. Du kan härifrån också åka på valsafari och förhoppningsvis få syn på delfiner och valar i sitt naturliga habitat. Det går också en färja som kör till Tanger i Marocko om du vill ta dig över till den afrikanska kontinenten.

  Geografisk information & Historia

  Ingen vet exakt när Sevilla grundades, men staden beräknas vara omkring 3.000 år gammal. Det var först en iberisk stad som sedan växte i både storlek och makt under romarrikets styre. Senare kom det att bli huvudstad för vad vi idag kallar muslimska Spanien, vilket är anledningen till att många av stadens historiska byggnader har muslimsk anknytning. År 1248 tog kristna spanjorer dock makten över Sevilla och satte stopp för det muslimska styret och satte sin egna prägel på stadens arkitektur, bland annat genom att bygga världens största romersk-katolska katedral och en hel del andra betydelsefulla monument som står kvar än idag. Det är främst under de här två styrena som Sevilla präglats till vad det är idag med sin fantastiska historia, kultur, tradition och arkitektur.

  Sevilla ligger i södra Spanien och är den största staden i regionen Andalusien. Förutom sina över 1,9 miljoner invånare välkomnar staden dessutom årligen cirka två miljoner turister som vill uppleva denna kulturella och unika metropol. De flesta väljer att åka hit under sommarmånaderna när det är som varmast, men många beslutar också att åka hit under vintern för att undvika de värsta turistmängderna. Temperaturen är som kyligast i januari och även om det kan bli minus grader, brukar temperaturen under dagtid ligga runt 12-15 vilket betyder att vädret kommer vara behagligt oavsett när du reser hit.

  Ta sig runt i Sevilla

  Genom att skaffa en hyrbil i Sevilla kan du obehindrat ta dig runt utan att behöva anpassa dig. Ta en spontan utflykt till stranden eller stanna för lunch på en restaurang du körde förbi och tyckte såg mysig ut, med en bil är man verkligen fri på ett helt annat sätt än vad man är utan en bil. Utöver detta kan du med en hyrbil också enkelt ta dig runt i regionen och utforska mer av södra Spanien för att få ut så mycket av din resa som möjligt.

  Känner du trots alla fördelar med en bil att det inte är det rätta valet för dig kan du använda dig av Sevillas kollektivtrafik. Det består främst av ett omfattande bussnät men också av en tunnelbanelinje som kör mellan Cludad Expo och Olivar de Quintos, med flera stopp där emellan. Beroende på vart du ska åka kostar biljetterna olika, men ett omtyckt alternativ för turister är att köpa en biljett för 4.50 euro som varar hela dagen. Att ta sig runt i stadens centrala delar med hjälp av kollektivtrafik är både ekonomiskt och enkelt, vilket gör det till det transportmedlet många lokala spanjorer också använder sig av. Från tågstationen Santa Justa kan du även ta dig längre ut i regionen, staden är väl ansluten till resterande spanska storstäder i södra såväl som hela Spanien via tåg.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Sevilla

  Tillbaka till toppen