Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SEVILLA SANTA JUSTA TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation – Boka idag

  Sevilla är en gammal och historisk stad med enormt mycket charm. Även om staden inte har några stränder, som många turister önskar på sin semester i Spanien, lockar den besökare från hela världen på grund av sin rika kultur och historia. Staden ligger i sydvästra delen av Spanien och har ett behagligt klimat året runt, på sommaren är det inte ovanligt att temperaturen ligger på över 30 grader. Kom och upplev den unika atmosfären som finns här och som skapats under en tidsperiod på över 3000 år. Staden tros nämligen ha grundats omkring den tiden och under muslimska Spaniens stortid fungerade staden även som huvudstad, än idag anses det vara en av landets främsta kulturella städer.

  På grund av sin tid under muslimernas styre finns det många byggnader och arkitektur från denna tid, till exempel det vackra slottet Alcázar. När de kristna spanjorerna tog över makten på 1200-talet satte de dock sin egen prägel på staden och mycket av den arkitektur vi ser idag är det just de katolska spanjorerna mellan åren 1200-1900-talet som skapat. Mest känd är kanske den enorma domkyrkan som faktiskt är världens största romersk-katolska katedral och som bland annat innehåller Christofer Columbus grav - den italienska upptäckaren som sägs ha satt Amerika på kartan. En annan sevärdhet i Sevilla som inte får missas är det berömda torget Plaza de España. Torget är extremt vackert och har en hel del aktiviteter att bjuda på, till exempel häst och vagn, konstutställningar och möjligheten till att hyra en liten båt att paddla runt det fantastiska vattenarrangemanget med. Har du tur kan du också få syn på några flamencodansare som visar upp sina dramatiska moves eftersom dansen sägs ha sitt ursprung här i regionen Andalusien.

  Utöver Sevilla finns det en mängd andra städer och sevärdheter i södra Spanien. Du kan åka på en road trip i Andalusien för att se vad mer denna soliga region har att bjuda på. Städerna Malaga, Granada och Cordoba ligger inte långt borta och kan vara värt ett besök om du vill se mer än en stad. Behöver du hyra en bil finns Auto Europe till tjänst och vi har bra erbjudanden i flera spanska städer såväl som andra destinationer ute i världen.

  Det är vanligt att hyra en bil direkt på flygplatsen eftersom många anländer via flyg och vi samarbetar med många leverantörer som har kontor där. Ankommer du med tåg har du också möjligheten att hämta upp din hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation eftersom även där finns många av de globala hyrbilsföretagen som Hertz, Avis, Enterprise, Europcar med mer. Det kan vara svårt att veta vilken leverantör du ska välja, därför kan du enkelt på vår hemsida jämföra de olika företagen, fordonen och priserna för att få en överblick över de olika erbjudandena. Behöver du hjälp av en av våra hyrbilsexperter att hitta ett pris eller bil som passar dig kan du slå dem en signal på +46 10 888 66 52.

  Tågstationsinformation

  Sevilla Santa Justa tågstation är Sevillas största och har destinationer i hela regionen samt ett höghastighetståg (AVE) som kör till städer som Madrid, Valencia och Barcelona. Stationen invigdes 1991 och är en modern och stilren byggnad designad av arkitekterna Antonio Cruz och Antonio Oritiz. Namnet Santa Justa kommer från ett romerskt helgon vid samma namn som sägs ha levt i Sevilla för cirka 2.000 år sedan. Tågstationen hanterar årligen cirka 8 miljoner resenärer vilket gör det till Spaniens tredje största om man räknar till antalet passagerare.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation?

  Som sagt kan du hämta och hyra bil på Sevilla Santa Justa tågstation om du vill. Auto Europe har under lång tid skapat samarbeten med marknadens ledande hyrbilsföretag och har därför tillgång till ett stort utbud av leverantörer som erbjuder upphämtning på Sevilla Santa Justa tågstation. När du hoppar av tåget kommer du behöva bege dig till leverantörens kontor för att hämta nycklarna, det är alltså inte ett Auto Europe kontor du ska ta dig till. Vart du går kommer stå på din voucher och det kommer antagligen också vara skyltat. Hittar du inte så fråga gärna en som jobbar på tågstationen eller hör av dig till oss så ska vi se om vi kan hjälpa dig.

  När du ser din leverantörs kontor är det dags att gå in för att skriva kontrakt och få ut bilnycklarna. Innan du gör detta vill vi påpeka hur ytterst viktigt det är att läsa igenom hyreskontraktet noga och ta upp eventuella oklarheter eller funderingar med leverantören. Oftast trycker den lokala personalen på att man bör köpa deras försäkringar, extra tjänster o.s.v. Detta får du göra om du vill men det är absolut inget krav, Auto Europe ansvarar heller inte för lokalt köpta produkter eller tjänster. Skulle du upptäcka att du köpt dubbla uppsättningen försäkring till exempel kan Auto Europe inte erbjuda pengarna tillbaka. Om du köpt ett skydd via Auto Europe i förväg och blir osäker på vilken täckning det har så hör gärna av dig till oss, vi förklarar klart och tydligt vad det är som gäller.

  Nedan ser du några populära företag som du kan hyra bil av på Sevilla Santa Justa tågstation. Detta är dock inte alla så vill du få en fullständig överblick över alla dina alternativ rekommenderar vi att rulla upp längst upp på denna sida och använda dig av vår sökmotor. Enkelt fyll i upphämtningsplats, återlämningsplats, tid, datum och ålder och tyck sedan Sök Hyrbil. Efter endast några sekunder kommer du se ett formulär som på ett pedagogiskt sätt visar dig alla leverantörer och fordon du kan hyra. Dessutom är hyrbilarna rankade efter pris och du kan därför tydligt se vilket som är det billigaste alternativet, perfekt om du är på en tight budget.

  Alamo hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation Alamo på Sevilla Santa Justa tågstation
  Kansas City Avenue S/N Gate D,
  Sevilla, Spanien 41003

  +34 954 412 640
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 22.00
  Lördag - Söndag: 07.30 - 21.00
  Hertz hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation Hertz på Sevilla Santa Justa tågstation
  Av. de Kansas City, S/N, 41007,
  Sevilla, Spanien 41003

  +34 902 995 906
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation Europcar på Sevilla Santa Justa tågstation
  Av. de Kansas City, S/N, 41007
  Sevilla, Spanien 41003

  +34 952 170 900
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Enterprise hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation Enterprise på Sevilla Santa Justa tågstation
  Kansas City Avenue S/N Gate D
  Sevilla, Spanien 41003

  +34 954 412 640
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 22.00
  Lördag - Söndag: 07.30 - 21.00

  Tågstationsfaciliteter

  Det finns tolv plattformar som de lokala tågen (Cercanias), snabbtågen (AVE) och regiontågen är aktiva på. Biljetter köpes antingen via biljettautomater eller på internet i förväg beroende på vad för typ av tåg man ska åka. På tågstationen finns det en kundtjänst som har öppet dagligen och som kan hjälpa förvirrande resenärer med biljetter, tidtabeller, destinationer och så vidare. Stationen har även en hel del andra faciliteter som toaletter, turistinformation, växlingskontor, bankomat, tidningsstånd och en del butiker och affärer.

  Ta gärna en titt på denna kartan över Sevilla Santa Justa tågstation för förstå hur stationen är uppbyggd. Som du kan se finns det en hel del restauranger och butiker som McDonalds, Natura, The Body Shop, Café Espresso och Imaginarium. Som du också kan se har bland annat Avis och Europcar kontor inne på tågstationen och dessa är bara några av alla de företag som erbjuder upphämtning av hyrbil på Sevilla Santa Justa tågstation. Hitta ännu fler här på vår hemsida!

  Hur kan man ta sig till och från Sevilla Santa Justa tågstation?

  Tågstationen har destinationer i hela Spanien och till och med utanför. Det finns lokala och regionala tåg som kör inom staden och närliggande städer i södra Spanien som Malaga, Almeria och Cordoba. Tack vara snabbtågen AVE kan man även ta sig längre sträckor, bland annat till huvudstaden Madrid och Barcelona nära den franska gränsen. Det finns även gott om bussar som ansluter tågstationen till resterande delar av Sevilla. Närmast ligger de två busshållplatserna José Laguillo (Estación de Santa Justa) och Auxiliar Kansas City (Est. Santa Justa) som tillsammans ansluter tågstationen med hjälp av åtta busslinjer, bland annat nummer 21, 28, 32 och A8.

  Det som är skönt är att tågstationen ligger väldigt centralt och att många sevärdheter därför inte är långt borta. Till exempel ligger vackra Plaza de España bara cirka 2,5 kilometer bort och att promenera dit kan därför vara skönt om solen skiner. Du kommer också märka att Sevilla är en cykelvänlig stad och att många turister trampar runt mellan sevärdheterna. Det finns företag som erbjuder cyklar att hyra och detta kan vara ett roligare sätt att ta sig runt på än via den lokala kollektivtrafiken, i alla fall om du inte ska förflytta dig några större avstånd. Vill du åka bil kan du via oss hyra en eller så finns det en mängd taxibilar redo att stå till tjänst.

  Parkeringstips

  Det finns en del parkeringshus i närheten av Sevilla Santa Justa tågstation som erbjuder platser till rimliga priser. Den närmaste heter Saba Estación Tren Santa Justa och har öppet dygnet runt, på den kan du också förboka din plats om du vill. Runt om Sevillas innerstad kommer du se en del parkeringshus och garage och det kan vara önskvärt att ställa sig i en av dessa istället för på gatan. Visst finns det gatuparkeringar men ofta är de få och väldigt trånga, se till att ha dina fickparkeringsskills skärpta om du planerar att ställa dig på gatan! Eftersom Sevilla är en väldigt gammal stad är den inte uppbyggd för att kunna hantera mycket biltrafik, vilket du kommer märka när du navigerar dig fram längst de trånga kvarteren och enkelriktade gatorna.

  Nyttiga länkar

  Sevilla tågstation