Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SEVILLA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Sevilla flygplats - Bilsemester i södra Spanien

  Apelsinträd, tapas, arkitektur och den passionerade dansen flamenco vårdas ömt i kulturstaden Sevilla. Det är en turistdestination som lockar på grund av sin förföriska atmosfär med historiska byggnader och kvarlevande traditioner. Via Auto Europe kan du boka en hyrbil på Sevilla flygplats för att snabbt och enkelt ta dig ut på de spanska vägarna och upptäcka staden och regionen.

  Sevilla ligger i Andalusien i södra Spanien och anses vara regionens huvudstad, både på grund av att det är den största staden men också på grund av dess historia och kultur. Andalusien kännetecknas av sitt varierande landskap med allt från sandstränder, grönskande skogar och bergsterräng med uttorkade flodbäddar och höga toppar. Att ta sin tid och utforska denna otroliga mångfald är att föredra och med en bil kan du smidigt ta dig runt mellan olika sevärdheter. Till exempel kan du på bara några timmar från Sevilla ta dig till paradisstränderna i Marbella eller till den fantastiska ravinen i El Chorro, det är du som bestämmer vad du vill se och göra på din semester.

  I flera år har vi på Auto Europe hjälpt resenärer världen över att hitta den perfekt hyrbilen. På vår hemsida kan kunder jämföra företagens olika villkor, fordon och priser för att kunna ta ett påläst beslut om vilket alternativ som är rätt för dem och deras resa. Vi erbjuder ett stort utbud av fordon i olika kategorier på över 24.000 stationer i 180 länder. Till exempel samarbetar vi med ett flertal företag som är aktiva på Sevilla flygplats, använd vår sökmotor längst upp på denna sida för att få fram alla dina alternativ och bestäm sedan vilken hyrbil som uppfyller dina krav och önskemål.

  Flygplatsinformation

  Sevilla - San Pablo International Airport, eller Aeropuerto de Sevilla - San Pablo om du vill säga det på spanska, ligger cirka en mil nordöst om centrala Sevilla. Det är i europeiska mått en medelstor flygplats som under högsäsongen mellan april och september behandlar den största delen av sin passagerartrafik. Ska man flyga till Andalusien regionen är det antagligen denna eller flygplatsen i Malaga (som är något större) som man kommer landa på. Det är som sagt en internationell flygplats med en hel del direktflyg till stora städer i Europa och ett fåtal i Afrika, räknar man med anslutningsflygen är transportmöjligheterna enorma!

  Vill du hyra bil på Sevilla flygplats är det möjligt eftersom flera företag finns tillgängliga här. Använd vår hemsida för att jämföra dina alternativ eller hör av dig till våra hyrbilsexperter via telefonnumret +46 10 888 66 52.

  Sevilla flygplats (SVQ)
  Officiellt namn: Sevilla - San Pablo International Airport eller Aeropuerto de Sevilla - San Pablo
  Adress: A-4, Km. 532, 41020 Sevilla, Spanien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 10 kilometer utanför centrala Sevilla.
  Flygbolag på flygplatsen: Flera flygbolag är aktiva på Sevilla flygplats, bland annat Blue Air, British Airways, Lufthansa, Ryanair, Smartwings och många fler.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Sevilla flygplats?

  Ska du hyra bil på Sevilla flygplats har du ett brett utbud av både fordon och leverantörer att välja mellan. Flera av marknadens största företag erbjuder upphämtning i flygplatsens huvudterminal och på vår hemsida kan du jämföra deras olika erbjudande och priser. Bokar du via Auto Europe blir det också billigare än om du bokar direkt via leverantörerna, det garanterar vi!

  Efter du landat är det dags att bege dig till kontoret för att hämta ut nycklarna till din bokade bil. Instruktioner på var kontoret ligger finns på din voucher, oftast är det även skyltat på flygplatsen. Om du har problem med att hitta, vänligen fråga i informationsdisken eller hör av dig till oss så hjälper vi dig. När du väl hittat kontoret är det viktigt att du läser igenom hyreskontraktet innan du skriver på något, fråga leverantören om något är oklart. Självklart är du alltid välkommen att kontakta Auto Europe om du har några frågor, behöver hjälp eller något inte känns rätt. Vi finns här för dig hela vägen för att se till att din hyrbilsupplevelse är så bra, enkel och problemfri som möjligt.

  Innan du rullar ut i Spaniens trafikvimmel kan det vara önskvärt att läsa på om landets olika körregler och lagar. Det kan du göra på vår sida där vi har listat den viktigaste informationen, läs mer om Spaniens körinformation här.

  Budget hyrbil på Sevilla flygplats Budget på Sevilla flygplats
  A-4, Km. 532,
  Sevilla, Spanien 41020

  +34 902 110 264
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Sevilla flygplats Hertz på Sevilla flygplats
  A-4, Km. 532,
  Sevilla, Spanien 41020

  34 902 449 944
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Sevilla flygplats Europcar på Sevilla flygplats
  A-4, Km. 532
  Sevilla, Spanien 41020

  +34 954 254 298
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Avis hyrbil på Sevilla flygplats Avis på Sevilla flygplats
  A-4, Km. 532
  Sevilla, Spanien 41020

  +349 544 491 21
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Sixt hyrbil på Sevilla flygplats Sixt på Sevilla flygplats
  A-4, Km. 532
  Sevilla, Spanien 41020

  +34 871180192
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00

  Terminaler

  År 1914 byggdes flygplatsen för att användas inom militären, det dröjde dock inte länge fören den också användes inom kommersiellt bruk. Sedan den byggdes för över hundra år sedan har flygplatsen genomgått ett flertal ut- och ombyggnader. Idag har flygplatsens enda terminal konstnärliga drag som representerar Sevillas historia och kultur, bland annat välvda bågar, en expansiv hall designad i blått kakel och ikoniska apelsinträd. Flygplatsen består av en huvudterminal som är delad på två våningar. På bottenvåningen ligger ankomsthallarna och på våningen över ligger avgångshallarna med incheckningsdiskar, säkerhetskontroll och gater.

  Flygplatsfaciliteter

  Utbudet av caféer, restauranger och affärer är inte lika stort som på stora internationella flygplatser som i Köpenhamn eller Madrid, men det finns ändå gott om ställen där du kan ta en bit att äta eller shoppa lite innan avfärd. Oavsett om du vill njuta av en smakrik spansk måltid eller snabbt köpa en hamburgare på Burger King går det att göra. De flesta restaurangerna och caféerna ligger efter säkerhetskontrollen, men även innan finns det ett fåtal där du kan köpa en macka eller sallad för att mätta hungern. Shoppa kan du bland annat göra i affärerna Natura, Parfois, The Fashion Place eller flygplatsens tax-free butik som erbjuder smink, parfym, snacks och sprit till låga priser.

  Vill du vänta på ditt flyg i lugn och ro kan du köpa tillgång till flygplatsens exklusiva lounge. Loungen är öppen för alla, oavsett flygbolag, mot en avgift på 33,90 euro. Den har öppet varje dag mellan 06.00 - 22.00 och en inträdesbiljett ger dig tillgång i fyra timmar.

  Hur kan man ta sig till och från Sevilla flygplats?

  Bil

  Har du bokat en hyrbil på Sevilla flygplats kan du utan problem ta dig in till Sevilla på cirka 15 minuter. Enkelt kör sydväst på motorväg A-4 och följ skyltarna som hänvisar till Sevilla för att ta dig till din slutdestination. Flygplatsen är väl ansluten till många av Spaniens stora motorvägar och härifrån kan du även ta dig till de populära städerna Malaga, Marbella och Granada för att bara nämna några. Grannlandet Portugal ligger bara lite mer än två timmars körsträcka ifrån flygplatsen och kan därför också vara värt ett besök, kör då öst på A-49.

  Buss

  Vill du använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig till och från flygplatsen är det buss som gäller. Även om Sevilla har en tunnelbana så går den inte till flygplatsen och därför är buss ditt enda alternativ med kollektivtrafiken. Detta är ett väldigt populärt och ekonomiskt sätt att ta sig runt i staden på, speciellt för lokalbefolkningen. Flera linjer går mellan flygplatsen och stadens centrala delar såväl som områden en bit utanför. Med buss tar det cirka 35 minuter in till Sevilla, en enkelbiljett kostar 4.00 euro och kan köpas i biljettautomater på flygplatsen eller direkt av chauffören.

  Taxi

  För alla taxiresor mellan flygplatsen och Sevilla är det en fast kostnad. Priset varierar lite beroende på dag och tid på dygnet, men brukar ha en kostnad på mellan 22-32 euro. Det ligger en taxi rank precis utanför passagerarterminalen där det står lediga taxibilar redo att stå dig till tjänst.

  Parkeringstips

  Det finns totalt tre parkeringsplatser på Sevilla flygplats, dock är en endast för bussar så du kommer antagligen använda dig av antingen P1 eller P2. Det är P1 som är den vanligaste eftersom den är avsedd för kortare perioder så som ett par timmar eller ett par dagar. Den ligger cirka tre minuter från huvudterminalens entré och priser varierar beroende på hur länge du ska stanna men är ett prisvärt parkeringsalternativ. P2 är långtidsparkeringen som är till för resenärer som vill parkera sin bil i sex dagar eller längre. Avståndet från terminalen är lite längre, cirka sex minuter, men det blir betydligt billigare att parkera här om din bil ska stå en längre tid.

  Vill du spara tid och pengar kan du förboka din parkeringsplats på flygplatsens hemsida, mer information om detta hittar du här.

  Nyttiga länkar

  Sevilla flygplats