Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I JEREZ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Jerez - Hitta din perfekta hyrbil

  Jerez eller officiellt Jerez de la Frontera är en stad i södra Spanien, i regionen Andalusien. Hämta ut din hyrbil i Jerez och upptäck stora delar av södra Spanien och städer som Cádiz, Sevilla och Malaga. Med en hyrbil är det enkelt och smidigt att ta sig runt och ta dagen som den kommer. Varför inte stanna till i mindre städer utmed den spanska solkusten eller stanna till vid en frestande strand bortom turistfällorna? Auto Europe hjälper dig med biluthyrning i Spanien, sedan är det upp till dig att fylla semestern med minnen och upplevelser!

  Med Auto Europe kan ni räkna med att få marknadens absolut bästa priser på en hyrbil, mycket tack vare vårt långa samarbete med de bästa leverantörerna. Med hjälp av våran sökmotor kan ni enkelt jämföra de olika bil kategorierna, leverantörerna och de extra tillvalen ni kan göra, för att ni skall få det bästa tänkbara för just er! Skulle frågor uppstå eller ni önskar hjälp, så är vårt prisbelönade hyrbils experter redo att hjälpa till alla dagar i veckan. Vi är endast ett samtal bort.

  Hur är trafiken i Jerez?

  När ni önskar att hyra bil i Jerez, kan det vara värt av veta lite hur trafiken funkar i Jerez och i Spanien. Vissa delar av Jerez centrum är begränsade till endast buss och taxi trafik, vilket kan göra körning inne i staden till en utmaning. Så se till och bekanta er med de centrala delarna innan ni beger er dit med bil.

  • I Spanien gäller högertrafik.
  • Säkerhetsbälten är obligatoriskt för förare och passagerare.
  • Bli inte överraskad om bilen bakom tutar eller blinkar med helljusen, det är normalt i Spanien för att visa att man vill köra om.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Jerez?

  Eftersom de centrala delarna kan vara väldigt upptagna kan det vara svårt att hitta parkering för din hyrbil i Jerez. Men där finns många offentliga parkerings hus tillgängliga utanför centrum. Om ni ändå väljer att parkera vid gatan i de centrala delarna, var då extra uppmärksam på skyltarna som visa hur länge ni kan stå där. Här nedan listar vi några av de parkeringshus ni kan hitta i staden:

  • Alameda Vieja ligger vid Manuel Maria Gonzalez, junto a Alameda Vieja.
  • Arenal ligger vid Areanal
  • C.C. Los Cisnes ligger vid Plaza del Progreso
  • Dona Blanca ligger vid Plaza Esteve
  • Madre de Dios ligger vid Plaza Madre de Dios
  • Plaza del Caballo ligger vid Plaza del Caballo s/n

  Jerez flygplats

  Jerez flygplats ligger 8 kilometer nordöst om staden och är en av nyckelplatserna för provinsens turistnäring. Runt en miljon passagerare anländer här årligen för att njuta av Cádiz regionen och allt som erbjuds här.

  Jerez flygplats (XRY)
  Hemsida: www.aena.es
  Telefonnummer: +34 956 15 00 00

  Att göra i Jerez

  • Sherry Golf Jerez: För golfentusiaster som är ute efter en riktigt utmaning, oavsett vilken handikapp ni besitter så kommer Sherry Golf Jerez inte göra er besvikna. Denna 18-håls bana som är designad av Stirling & Martin har med sina vida fairways och stora greens möjligheten med olika tee-off och den tekniska svårigheten rankas som medel till svår. Alla besökare är välkomna och för att spela krävs ett giltigt handikapps certifikat från ens hemklubb. Och det förväntas att man har med sina egna softspikes. Det enorma klubbhuset erbjuder all komfort en golfare kan önska sig i typisk Andalusien atmosfär.

  • La Atalaya museum: Inne på gården i La Atalaya hittar ni ett unikt museum som tillägnats klockor genom historien, Palace of Time. Det är det enda antika ur och klockmuseum i Spanien. Här finner ni över 300 ur och klockor från 1700-talet fram till nutid, i en rad olika stilar och alla i perfekt fungerande skick. Färg, ljus och ljud kombineras för att skapa en magisk atmosfär. Den andra byggnaden ni hittar i La Atalaya är ett museum som tar er på en resa genom den härliga världen av sherry.

  • Jerez de la frontera fästning: Detta robusta men eleganta fästning från 1100-talet är en av Andalusiens bäst bevarade byggnader från Almohad eran. Fästningen med dess unika åttahörniga torn är ett minne av stadens strategiska betydelse. Denna fästning har islamisk ursprung och lockar många turister årligen. Väl inne i fästningen hittar ni en moské, fina trädgårdar, arabiska badhus, stort palats och mer. De har öppet från 9:30 på morgonen, och stängnings tiden varierar på vilken tid av året ni besöker platsen. Räkna med ett inträdespris på 5 Euro.

  • Flamingo center: Flamingo center är placerat i en 1700-tals hus som utmärker sig med en Barock-rokoko stil. Meningen med detta center är att marknadsföra förföriska arten att dansa flamingo. Här hittar ni dokument och föremål relaterade till denna unika Andalusiska dans. Besökare kan åskåda ett galleri med historiska viktiga karaktärer genom flamencons historia, sång, gitarr och dans.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Jerez

  Aqualand Bahia de Cádiz

  Reser ni under de varmare årstiden är detta en dags tur som är väl värd att besöka flertalet gånger under sin vistelse i Jerez. Oavsett om ni reser med barn eller bara är vuxna har detta vattenland något för er. Denna excentriska plats erbjuder en mängd långa vattenrutschbanor, avslappnande pooler och lounge områden i behövlig skugga. Här kommer ni hitta nio olika åkattraktioner så som Cola del Diablo black hole och den super branta Banzai. Här finns även en minipark med sjölejon och för de mindre, en vattenlekpark. Och man behöver inte oroa sig för mat, här finns gott om restauranger med olika utbud. De har öppet mellan juni och september från 11:00 till 18:00. Kostnaden för en vuxen är 22 Euro. För att ta sig hit behöver ni endast följa CA 31 mot El Puerto Santa Maria och det ligger vid vägen som leder in till orten.

  Parque Nacional de Donana

  Denna nationalpark öppnades 1969 och räknas som den viktigaste skyddade platsen i Europa och har även den största mångfalden. Parken är en nyckelövergång för de flesta flyttfåglar mellan Europa och Afrika, samt är den sista tillflykts platsen för många utrotningshotade djur. Denna över 100 000 hektar stora park är invald i världsarvs listan, och räknas som Spaniens mest värderade skyddsområde och är en global plats för överlevnad för många arter. Över 300 fågelarter är bosatta i detta område, medans runt 130 av dem häckar också här. Här finns även 37 däggdjurs arter, som lo-djuret - den mest hotade utav alla kattdjur, 21 reptil arter, 11 amfibie arter och 20 färskvattens fiskarter. Och tusentals ryggradslösa arter, varav många inte ens är klassificerade än.

  Pueblos Blancos och Ronda

  Har ni valt att hyra bil i Jerez är detta en dags tripp ni inte bör missa. Ni kommer njuta av den naturliga skönheten och resa genom de antika andalusiska slotten i Castilla och Granada och besöka de kritvita byarna, Grazalema skogen samt den antika staden Ronda. Denna tripp börjar med en bilresa genom den spanska landsbygden. Första stoppet är vid Las a Guzaderas slottet, en medeltida byggnad belägen vid den gamla gränsen mellan katolska och moriska riken. Färden fortsätter sedan genom bergen med ett litet stopp i den pittoreska kritvita byn Zahara de la Sierra. Körturen tar er sedan genom naturparken Sierra de Grazalema, där ni kan njuta av fantastiska landskap och utsikt över provinserna Cádiz, Malaga och Sevilla från 1 357 meter över havet. Här finner ni även den största kolonin utav Griffon gamar i hela Spanien. Nästa på resan är Ronda, en av de äldsta städerna i landet och byggt på två separata klippor och förbinds med den kända bron New Bridge. Passa på att gå igenom dess vackra medelhavs skog full med korkträd och ekar och njut av de aromatiska dofterna.

  Geografisk information & historia

  Staden ligger innästlad i nordvästra delen av Cádiz provinsen vilket ger Jerez en ypperligt privilegierat geografiskt läge. Det bördiga området ligger endast en kort körsträcka från stränderna vid Atlanten och bergskedjan Gaditana, vilket ger staden en underbar geografisk situation med över 3 200 soltimmar per år. Till följd av dess fina placering mellan berget och havet ger det staden milda temperaturer året runt, på vintern är medeltemperaturen 11 ° C och 25 ° C på sommaren.

  Jerez har nu en population på runt 213 000 invånare och är den största staden i Cádiz regionen, den femte största i Andalusien och tjugofemte största stad i Spanien. Och dess största ekonomiska inkomst kommer sedan länge sedan från uppfödning av hästar och deras världskända viner. Innan Jerez föll under romersk styre så är det väldigt lite känt om stadens historia. Det är trott bland vissa forskare att regionen tillhörde fenicierna, mycket tack vara en del ruiner utanför staden. Efter det romerska riket föll så kom staden att hamna i islamiskt styre, fram till sent 1100-tal där staden kom att börja utvecklas till vad det är i dagens läge.

  Ta sig runt i Jerez

  Från flygplatsen går det regelbundet flygbussar som tar er in till själva Jerez om ni inte har valt att hyra bilen på flygplatsen, utan vill hämta upp er hyrbil i själva staden. Själva Jerez kollektivtrafik omfattar stadsbusslinjer som tar er till andra städer som Cádiz, Malaga, Madrid och många andra. Sedan finns där lokala bussar som kör runt i staden och till vissa speciella sevärdheter. Om det är så att ni önskar att resa till annan ort men vill resa på ett mer bekvämt sätt än vad buss kan erbjuda så finns där tågförbindelse till alla större orter i Spanien och har utgångs punkts från järnvägsstationen La Estacion de Jerez.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation