Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TENERIFFA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Teneriffa - Bila på Kanarieöarna

  Auto Europe är det naturliga valet om ni letar efter de bästa och billigaste hyrbilarna. Oavsett om ni är ute efter en hyrbil på Teneriffa eller på andra orter i Spanien som Barcelona, Alicante eller på en av de andra öarna som Fuerteventura, så kan ni känna er säkra att vi har något för er. Med oss har ni möjligheten att hitta hyrbilar på över 24 000 destinationer i 180 länder. Auto Europe har sysslat med hyrbilar sedan 1954 och har mycket goda samarbeten med stora välkända leverantörer som Avis, Budget, Europcar, Hertz och även många regionala leverantörer. Tack vare detta fina samarbete kan vi erbjuda er kunder det enorma utbud som vi har, så att vi kan se till att ni hittar just det ni är i behov av för det absolut bästa priset på marknaden. Vi gör det enkelt att ordna hyrbil med vår snabba och välbeprövade sökmotor som listar upp de bilar, sorterat i de olika bilkategorierna på de datum ni önskar att resa.

  Kanarieöarna är en samling av sex mindre och sju större öar som välkända Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma samt den största av dem alla Teneriffa. Dessa öar tillhör Spanien och ligger runt 1 500 kilometer från Madrid och räknas att tillhöra Afrika geografiskt. Till Teneriffa kan ni resa året runt och kan räkna med garanterat behagligt väder med mycket sol och bad. Men ön har så mycket mer att erbjuda än fina sandstränder och ständigt vackert väder, denna natursköna ö är fullt av sevärdheter, som en av världens största vulkaner, mysiga städer som Puerto de la Cruz och är full av härlig spansk kultur. Här finns något för alla, oavsett om ni vill resa hit och slappa på en härlig strand eller vill ha en mer aktiv semester, så har Teneriffa något för alla. Med Auto Europe hittar ni de mest prisvärda hyrbilarna så ni enkelt kan ta er runt ön. Här på vår hemsida kan ni även ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil på Teneriffa.

  Hur är trafiken på Teneriffa?

  Genom att hyra bil på Teneriffa kommer ni ha tillgång till det bästa sättet att ta sig runt och uppleva denna ö med dess intressanta landskap och makalösa terräng. Trafiken på Teneriffa skiljer sig lite från den svenska, den är lite mer hetsig, men betydligt lugnare än på andra ställen i Spanien. Vägarna är väl skötta så det är tryggt att ta sig runt hela ön, och behåller man lugnet även vid de lite mer stressigare områdena som Puerto de la Crus och Santa Cruz så är körningen här en barnlek. Dock bör man vara extra uppmärksam om man beger sig upp till bergen, här smalnar vägarna av med hårnålskurvor och mycket branta stup, se till att hålla er koncentration på topp om ni kör här. Själva körreglerna är det samma som hela Spanien, här nedan är några nyttiga tips att ha i åtanke:

  • Kör försiktigt i rondeller och förbered er på snabba filbyten
  • Förbjudet att prata i mobiltelefon under körning
  • Bälte är ett måste och barn från 12 och yngre får inte sitta i framsätet
  • Var extra uppmärksam inne städerna för mopeder och vespor

  Var kan jag parkera min hyrbil på Teneriffa?

  Oftast ingår det gratis parkering för er hyrbil på Teneriffa vid hotellet som ni bor på. Det är även möjligt att parkera gratis inne i städerna, men det kan vara svårt att hitta en ledig plats. Men om man är beredd att betala en liten slant så kan man parkera i ett av de många parkeringshus som finns tillgängliga i städerna mot ganska humana priser jämfört vad det kostar i andra länder. Här kommer ni mycket enklare hitta lediga platser, eftersom de flesta lokala avskyr att betala för parkering och vet var alla gratis parkeringarna är lokaliserade. Om ni hittar en ledigt plats vid vägen se till att kolla vilken färg linjerna har. Om det är gula eller vita linjer så är det förbjudet att parkera där och är det blåa linjer, så indikerar det att det är en betalplats.

  Teneriffa flygplats

  Denna härliga ö har två flygplatser, en i norr medans den andra är i söder. Den södra, Reina Sofia, är den mest använda och ligger närma till kända semesterorter som Los Cristianos och Playa de las Americas. Om ni flyger från Sverige är där här ni kommer landa. Medans den norra, Los Rodeos, hanterar mestadels inrikesflyg från olika platser i Spanien. Och är runt 10 kilometer från Santa Cruz.

  Tenerife Sur Reina Sofia flygplats (TFS) :
  Hemsida: www.aena.es/reina-sofia/
  Telefonnummer: +34 91 321 10 00

  Tenerife North flygplats (tidigare Los Rodeos) (TFN) :
  Hemsida: www.aena.es/tenerife-norte/
  Telefonnummer: +34 902 40 47 04

  Att göra på Teneriffa

  • Siam park: Upplev förmodligen de mest spektakulära vattenattraktionerna i Europa. Denna vattenpark har ett siamesiskt tema och invigdes av den thailändska prinsessan. Med parkens 25 byggnader är den största samlingar av siamesiskt tema byggnader utanför Thailand och öppnades upp för allmänheten 2008 och har vunnit många priser som världens bästa vattenpark 2018 och mer. Om ni känner för att njuta av härliga vatten attraktioner och djärva och utmanade rutschkanor så är detta platsen för er. De har en egen gratis skyttel service som kör mellan olika turistorter till vattenparken. Om ni vill köra hit själva så ligger strax utanför Santa Cruz vid avfart 73.

  • Tenerife Adán Martín auditorium: Detta är den finaste moderna byggnaden på hela Kanarieöarna och är ett auditorium och ligger i Santa Cruz. Det tog 6 år att bygga denna majestätiska byggnaden som är en arkitektonisk profil och symbol för staden och hela Teneriffa, och invigdes 2003. Dess unika design har gjort den till en av de mest signifikativa byggnader i spansk arkitektur. Det tillhör en av de största attraktionerna på Teneriffa och är hem för Teneriffas symfoniorkester.

  • Loro park: Denna 13.5 hektar stora zoo utanför Puerto de la Cruz inhyser ett omfattande och varierande djur och växtliv. Parken började som ett paradis för papegojor med över 350 olika arter av papegojefamiljen som gör parken till den största papegojkollektionen i världen och är en av de viktigaste platserna för studier och bevaranded av dessa djur. Numera har parken utökats och hushåller ett stort antal olika djurarter. Parken inkluderar Europas största delfinshow, världens största pingvin utställning och den längsta haj tunneln i Europa. Och en av parkens stolthet, och de är den andra parken i Europa som är hem för ett par späckhuggare.

  • Las Teresitas stranden: Detta är en av de mest populära stränderna i hela Teneriffa, bland turister och lokala invånare. Detta är en av tre stränder som inte består av den svarta vulkaniska sanden som de andra stränderna består av. Detta är en konstgjord strand med sand som staden har forslat från västra Sahara för att skapa denna härliga strand.

  • Güímar pyramider: I Chacoa delen av staden Güímar finns det sex rektangulär formade pyramider som är byggda av lavasten utan användning av murbruk. De räknas komma från 1800 talet, men dess funktion förblir än så länge ett mysterium. Vid dessa pyramider finns där även en naturlig lava grotta som är fylld med fynd från 1000 e.Kr.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil på Teneriffa

  El Teide

  Detta är Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen i världen med dess imponerande 3 718 meter över havet. Det är en slumrande vulkan men räknas ändå som en aktiv, fast den har varit inaktiv sedan 1909. Detta är Spaniens mest besökta naturliga underverk och är den åttonde mest besökta platsen i världen, med cirka 3 miljoner besökare årligen. Med er hyrbil är det enkelt att ta sig hit genom att följa den allmänna vägen som sträcker sig från nordost till sydväst över kalderan. Titsa kör även buss med en avgång per dag från Puerto de la Cruz och Playa de las Americas. Från 2 356 m upp så finns där en linbana som ta er upp till 3 555 meter, denna resa med linbana tar 8 minuter. Och här uppe varnas besökare för att luften är väldigt tunn och man kan känna sig vimsig om man inte är förbered för det. De sista 200 meterna upp till toppen måste man klättra, och för att göra det måste man ansöka om tillstånd, vilket är gratis. Men endast 200 per dag delas ut. För de som är ute efter en fysisk utmaning finns där tuffa vandrings vägar som tar er från botten upp till den plats där linbanan slutar. Från här får ni en makalös utsikt som ni inte kan skåda från någon annan plats i hela världen.

  Cueva del Viento

  Ta vara på möjligheten att kunna utforska en av de längsta lava tunnlarna i världen som skapades av rinnande lava från Pico Viejo bredvid Teide vulkanen. Detta är det största lava systemet i Europa och femte största i världen. Och på grund av hur det här systemets har formats med sin morfologi på flera nivåer och passager , gör det till det absolut mest komplexa vulkansystemet i världen. Grottan som ligger på norra delen av Teneriffa vid Icod de los Vinos staden sträcker sig mer än 17 kilometer och är fylld av geomorfologiska fenomen samt är rikt på fossiler. De har öppet alla dagar mellan 09:00 till 16:00 , med möjligheten att kunna boka guidade turer. För vuxna är inträdespriset 16 euro medans för barn är det endast 5 euro.

  Teide nationalpark

  Denna nationalpark ligger intill vulkanen Tiede och är en av de äldre nationalparkerna i Spanien och har sedan 2007 varit invald i UNESCO världsarvslista och är den mest kända ikonen för Teneriffa och Kanarieöarna. Med över 4 miljoner besökare årligen gör det till mest besökta nationalparken i Europa och bland de topp 10 mest besökta i världen. Denna park har ett enormt historiskt värde med alla de viktiga arkeologiska platser som har upptäckts i parken. Dess miljö, djurliv och historiska fynd gör det till en mycket populär park att besöka. Men det är även mycket populärt att besöka parken under natten. Parken beskrivs nämligen som den tredje bästa platsen i världen för att beskåda stjärnor och enligt NASA är det ett av de bästa fönstren mot universum. Här kan ni uppleva vackra stjärnkvällar som ligger mot en bakgrund av förhistoriska bergformationer och tallskogar. Det är även möjligt om ni vill skåda djupare mot stjärnorna och universum att bege sig till Dobsonian teleskopet och få en djupare insikt av universum. Detta är en verkligen en unik uppleves på Teneriffa som är perfekt för alla åldrar och erfarenheter.

  Geografisk information & historia

  Teneriffa är en ö i Atlanten och en del av Kanarieöarna och domineras av vulkanen Teide, som är Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen i världen med en höjd på 3 718 meter. Denna vulkan räknas fortfarande som aktiv, men ligger i djup dvala, och ingår i UNESCO världsarvs lista. Santa Cruz räknas som huvudstaden för ön och ligger på den nordöstra delen av ön och hushåller runt 200 000 invånare. Teneriffa är den större och mest befolkade utav de sju större öarna i Kanarieöarna, och med Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är svenskarnas absoluta favoritresmål under vinterhalv året.

  Det är generellt känt att Teneriffa har ett varmt och behagligt klimat med svala vindar från Atlanten som bidrar till att det inte blir för hett. Ön har ett varmt tropiskt klimat med temperaturer mellan 18-24 ° C på vintrarna medans temperaturen ligger mellan 24-28 ° C på sommaren. Detta är ett resmål där ni kan vara garanterade att få mycket sol och lite regn, där det mesta av regnet är koncentrerat kring bergområdet. Trots detta så kan man uppleva stora klimatkontraster på ön, där man kan under vintermånaderna njuta av varmt solsken vid kusten och sedan längre inåt uppe på vulkanen Teide kan uppleva snö. Där är även stora skillnader mellan den norra och södra delen av ön, där den norra delen är generellt svalare än den södra och har större chans för molniga dagar.

  Öarnas urbefolkning levde ett gott liv på öarna och sysselsatte sig mest med fiske och enkla jordbruk fram till början av 1400 talet när erövringen av Kanarieöarna började som en start för att skapa den nya världen i Afrika. Teneriffa var en av de sista öarna att bli erövrade, de lyckades stå emot i nästan hundra år, det var först 1496 som det blev för mycket för de infödda guancharna och med detta så tillintetgjordes den inneboende kulturen och kristendomen fördes till öarna.. Teneriffa och dess närliggande grannöar utgjorde en viktigt bas med handel för utökandet av den nya världen. Teneriffa var också basen för Francisco Franco militärkupp som ledde till det spanska inbördeskriget i mitten av 1900 talet. I slutet av 1800 talet började Teneriffa bli ett semestermål för norra Europa och har lett till en av de mest resta resmålen i Sverige i dagsläget.

  Ta sig runt på Teneriffa

  Att hyra bil på Teneriffa är det smidigaste och enklaste sättet att ta sig runt ön, och om ni hyr genom Auto Europe, ett av de mest prisvärda alternativen. Kolla våra olika bilkategorier så ni hittar en som passar era ändamål bäst. Om ni skall köra mycket inne i städerna och inte har alltför mycket bagage, ta er då en titt på de något mindre och smidigare bilarna från kompakt ner till mini, som är gjorda för att på ett smart och ekonomiskt sätt navigera runt städernas gator. Medans ni kanske vill ha en något större bil med mer komfort om ni funderar att köra runt lite längre sträckor och se olika delar av ön.

  Skulle ni ändå känna för att ta en paus från allt körande så har Teneriffa ett bra bussnätverk, som på ett pålitligt sätt ta er fram till olika destinationer på ön. Titsa är det bolag som hanterar de gröna bussarna som möjliggör att ni kan resa från olika platser på ön till andra på ett billigt och enkelt sätt. I vindrutan så är där två skyltar, buss linje och destination så ni kan enkelt hitta rätt buss att ta. Bussarna är med sin gröna färg väldigt enkla att hitta och är i bra skick, och är oftast i tid. I varje semesterort så finns där busstationer, dock inte alla bemannade. Så dessa bussar utgör ett bra alternativ när ni önskar att parkera er hyrbil och koppla en stund.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Teneriffa