Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TENERIFFA SÖDRA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Teneriffas Södra flygplats - starta dit äventyr på ön

  Med hyrbil från Teneriffas södra flygplats kan du på snabbt börja utforska öns alla attraktioner. Här finns flera UNESCO världsarv såsom La Laguna, Teide Nationalpark och Macizo de Anaga och med sina många unika endemiska djurarter klassas ön även som ett UNESCO-biosfärresvat. Värt att notera är att en av världens största utomhusfestivaler Santa Cruz de Tenerife Carnival anordnas på ön.

  Av alla öar av Kanarieöarna är Teneriffa den största, mest befolkade och mest besökta med cirka 5 miljoner turister varje år. En av huvudskälen till dess popularitet är de fantastiska väderförhållandena som erbjuds året runt, därav smeknamnet - "den eviga vårens ö".

  Med hyrbil från Auto Europe kan du välja och vraka bland fordon från internationella och lokala hyrbilsleverantörer på 24.000 stationer runt om i världen. Med vår utmärkta kundservice och våra nära samarbeten med ett omfattande utbud av biluthyrningsföretag över hela världen kan vi hjälpa dig att hitta det perfekta fordonet för din nästa semester på Kanarieöarna.Läs gärna våra tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil på Teneriffa.

  Flygplatsinformation

  Två internationella flygplatser finns belägna på ön, men Teneriffas norra flygplats hanterar främst inrikesflyg. Den södra flygplatsen, som är den största av de två, är även känd som Teneriffa South Reina Sofia Airport och är öns huvudflygplats. Ungefär 11 miljoner passagerare flyger varje år till flygplatsen som erbjuder förbindelser till Europa, såväl som inrikesflyg till grannöarna Gran Canaria och La Palma. Flygplatsen ligger i Granadilla de Abona, nära El Médano och Los Abrigos, cirka 40 km sydväst om Santa Cruz de Tenerife, öns huvudstad.

  Tenerife South Airport
  Officiellt namn: Tenerife Sur Airport, tidigare känd som Tenerife South-Reina Sofia Airport.
  IATA-kod: TFS
  Adress: 8610, Santa Cruz de Tenerife, Spanien
  Tel: +34 913 211 000
  Läge: Den internationella flygplatsen ligger belägen på öns södra sida och är den största av de två flygplatserna som trafikerar Teneriffa.
  Flygbolag på Teneriffa Södra Flygplats: Ett stort antal flygbolag trafikerar flygplatsen, däribland British Airways, Air Berlin, Lufthansa, Norweigan, Ryanair, SAS, Transavia, TUI, Vueling och Wizz Air för att nämna några.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Teneriffas Södra flygplats?

  Att hyra bil på Teneriffas Södra flygplats är smidigt då hyrbilsleverantörerna har sina diskar utanför bagageutlämningen på plan 0 samt på plan -1. Några av hyrbilskontoren nås även med busstransfer, se din voucher för mer information. För att kunna upphämta din bokade bil måste du ha körkort, kreditkort och din bokningsvoucher redo. Se alltid till att läsa hyresvillkoren noggrant och kontakta vår reservationsavdelning om frågor eller funderingar skulle uppstå.

  Europcar hyrbil på Teneriffa Södra Flygplats Europcar på Teneriffa Södra Flygplats
  Ankomsthallen,
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien 38610

  +34 911 50 50 00
  Öppettider:
  Mån - Sön 08:00 - 21.00
  Hertz hyrbil på Teneriffa Södra Flygplats Hertz på Teneriffa Södra Flygplats
  Ankomsthallen,
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien 38610

  +34 922 75 93 19
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00
  Sixt hyrbil på Teneriffa Södra Flygplats Sixt på Teneriffa Södra Flygplats
  Ankomsthallen
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien 03195

  +34 871 180 192
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00
  Keddy hyrbil på Teneriffa Södra Flygplats Keddy på Teneriffa Södra Flygplats
  Ankomsthallen
  Santa Cruz de Tenerife, Spain 38610

  +34 911 50 50 00
  Öppettider:
  Mån - Sön 08:00 - 21.00
  Interrent hyrbil på Teneriffa Södra Flygplats Interrent på Teneriffa Södra Flygplats
  Ankomsthallen
  Santa Cruz de Tenerife, Spain 38610

  +34 912 10 67 69
  Öppettider:
  Mån - Sön 09:00 - 20.00

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminalbyggnad i 3 plan. Den första våningen hanterar ankomande passagerare samt incheckning och bagagehantering.På andra planet är gaterna 1-34 placerade med tillhörande väntplatser och lounger. Här finner du även många restauranger och butiker. Det översta våningsplanet består främst av kontorslokaler och transitkorridorer.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen erbjuder en rad bekvämligheter för att du ska ha en trivsam och smidig resa. Här hittar du cafeer, barer, snabbmat och restauranger för den hungrige. Gratis WiFi är tillgängligt över flygplatsområdet. Givetvis finns också valutaväxlare, bank, apotek, postkontor och taxfree-butiker till hands. För finsmakaren finns VIP-loungen Montaña Roja som erbjuder en fantastisk panoramautsikt över landningbanan.

  Hur man kan ta sig till och från Teneriffa Södra Flygplats?

  Med hyrbil från Teneriffas södra flygplats kan du enkelt ta dig runt den vackra ön och du får friheten att upptäcka allt i din egen takt. Med väg TF-1 norrut nås Santa Cruz på ca 40 minuter samtidigt som badplatser som Costa Ajede eller Los Cristianos hittas via samma väg men dryga 15 minuter bilfärd västerut istället. Generellt är vägnätet väl utbyggt och kvaliteten på själva vägarna är bra.

  För dig som valt att inte hyra bil på Tenriffas Södra flygplats utan på annat håll på ön finns kollektivtrafik tillgängligt från flygplatsen. Busshållplatsen hittas utanför ankomstområdet på terminalen och är öppen 8.00-22.00. Det går även buss mellan flygplatsen och Teneriffas norra flygplats.

  Taxi finns tillgängligt utanför terminalen. Värt att notera är att bilarna markerade med bokstäverna ”SP” är officiella taxibilar.

  Om vill ha fler tips om att köra bil i Spanien kan du läsa vår informativa körinformation guide.

  Parkeringstips

  På Teneriffas södra flygplats finns cirka 800 parkeringsplatser, P1 ligger ett kort promenad från terminalbyggnaden. Den första halvtimmen är kostnadsfri, parkerar du längre än så kostar det extra och du betalar i automaterna i ankomsthallen. När du lämnar tillbaka din hyrbil på Teneriffas södra flygplats, finns det en särskild parkeringsplats intill terminalen.

  Du hittar flertalet avgiftsbelagda och kostnadsfria parkeringsmöjligheter över hela ön. Var noga med att läsa alla skyltar för att undvika eventuella parkeringsböter. Att parkera eller stanna vid heldragen gul linje är förbjudet och kan leda till dyra böter. Det kan vara värt att se om ditt hotel erbjuder parkeringsplats om du bor centralt i staden.

  Bra länkar

  Teneriffa Södra flygplats hemsida