Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TENERIFFA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Teneriffa flygplats – Boka och spara

  Kanarieöarna är ett populärt turistmål för såväl barnfamiljer såsom par på romantisk bröllopsresa. På ön Teneriffa på såväl grannön Gran Canaria kan du njuta av sol, bad och härliga stränder året om.

  Upptäck en av de fantastiska Kanarieöarna, Teneriffa med hyrbil på Teneriffa flygplats och utforska allt som den fantastiska ön har att erbjuda. Med hyrbil från Auto Europe kan du välja och vraka bland fordon från internationella och lokala hyrbilsleverantörer på 24.000 stationer runt om i världen.

  Läs gärna våra tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil på Teneriffa.

  Flygplatsinformation

  Tenerife South Airport (TFS)
  Officiellt namn: Tenerife Sur Airport, tidigare känd som Tenerife South-Reina Sofia Airport.
  Adress: 8610, Santa Cruz de Tenerife, Spanien
  Läge: Den internationella flygplatsen ligger belägen på öns södra sida och är den störra av de två flygplatserna som tjänar Teneriffa.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett stort antal flygbolag trafikerar flygplatsen, däribland British Airways, Air Berlin, Lufthansa, Norweigan, Ryanair, SAS, Transavia, TUI, Vueling och Wizz Air för att nämna några.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminal byggnad på tre våningar med incheckning och alla servicediskar på plan 0 tillsammans med alla gater och ankomstområde med bagageupphämtning.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du kan enkelt hyra bil på Teneriffa flygplats med biluthyrningsleverantörernas diskar belägna precis utanför bagageupphämtningen på plan 0. För att göra din upphämtning så smidig som möjligt är det viktigt att du har körkort, kreditkort och din bokningsvoucher redo till hands.

  Företag Öppettider
  Goldcar 7.00 till 23.00
  Avis 24.00-1.00 och 7.00 till 24.00
  Budget 7.00 till 23.00
  Thrifty 7.00 till 23.00
  Hertz 7.00 till 23.00
  Rhodium 7.00 till 23.00
  Europcar 7.00 till 24.00
  Interrent 7.00 till 24.00
  Keddy 7.00 till 24.00

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen erbjuder allt från lokala delikatesser, duty-free produkter, mode och elektronik när det kommer till shopping. Flygplatsen har även ett apotek och kiosker för den som vill köpa något att läsa på vägen. När det kommer till mat har flygplatsen ett varierat utbud av både fast food ställen, restauranger, barer och kaféer och take away. För den som vill växla pengar eller är i behov att en uttagsautomat för kontanter finns två banker och flertalet uttagsautomater att tillgå på terminalen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Teneriffa flygplats kan enkelt ta dig runt den vackra ön och du får friheten att upptäcka allt i egen takt. Om du vill ta dig till huvudstaden på ön Santa Cruz för att hämta upp hyrbil eller upptäcka de största stränderna finns det kollektiva medel i form av buss att tillgå. Hållplatsen hittas utanför ankomstområdet på terminalen på flygplatsen.Det går även buss mellan flygplatsen och den något mindre Tenerife Norte Airport på öns norra halva. Även taxi finns att hitta utanför terminalen. Om vill veta mer om att köra bil i Spanien kan du läsa vår informativa körinformation guide.

  Parkeringstips

  Du hittar flertalet avgiftsbelagda och gratis parkeringsmöjligheter över hela ön. Var noga med att läsa alla skyltar för att undvika eventuella parkeringsböter. Att parkera eller stanna vid heldragen gul linje är förbjudet och kan leda till dyra böter.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Teneriffa


  Mer information om Teneriffa flygplats

  Teneriffa flygplats
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien, 8610
  IATA Code: TFS
  ICAO Code: GCTS
  Wikipedia sida
  Latitud: 28.044444
  Longitud: -16.5725

  Allmän information: Teneriffa SUR Airport är den största av de två internationella flygplatserna på ön Teneriffa på Kanarieöarna.