Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TENERIFFA NORRA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Teneriffas Norra flygplats - starta dit äventyr på ön

  Som en av de sju Kanarieöarna är Teneriffa ett populärt resmål med sitt varma sommarklimat och fantastiska badorter. Ön är den största och mest befolkade i gruppen av öar och räknas som en av de viktigaste turistdestinationerna i Spanien med sina dryga 5 miljoner besökare per år. Här lockas turister till sandstränder, imponerande berg och vulkaner men också Santa Cruz de Tenerife Carnival och Teide nationalpark.

  Vi på Auto Europe erbjuder ett stort urval av hyrbilar på Teneriffas norra flygplats och hjälper dig gärna att hitta just rätt bil för dina behov. Oavsett om du söker en stor bil med plats för många eller en mindre bil så kan vi hitta prisvärda erbjudanden för dig. Med våra långvariga partnerskap med biluthyrare över hela världen gör vi allt för att ge bästa service och pris. Läs gärna våra tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil på Teneriffa.

  Flygplatsinformation

  Teneriffas norra flygplats är den mindre av de två flygplatserna på Teneriffa och ligger bara 11 kilometer från huvudstaden Santa Cruz. Den norra flygplatsen hanterar främst inrikestrafik mellan de andra Kanarieöarna som Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura, men även ett mindre antal internationella flygförbindelser finns. Teneriffes södra flygplats betjänar majoriteten av internationella flyg. Teneriffas norra flygplats hanterar ungefär 6 miljoner passagerare per år.

  Tenerife North Airport
  Officiellt namn: Tenerife North–Ciudad de La Laguna Airport, tidigare känd som Los Rodeos Airport.
  IATA-kod: TFN
  Adress: San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Spanien
  Tel: +34 902 404 704
  Läge: Flygplatsen ligger belägen på öns södra sida, cirka 11 km från Santa Cruz och är den mindre av de två flygplatserna som trafikerar Teneriffa.
  Flygbolag på Teneriffa Södra Flygplats: Air Europa, Binter Canarias, Canary Fly, Iberia Express, Iberia, Ryanair, Vueling Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Teneriffas Norra flygplats?

  Du kan enkelt hämta ut din hyrbil på Teneriffas norra flygplats direkt vid ankomsthallen. Efter att du landat behöver du ta dig in i terminalbyggnaden på mezzanine-området och följa anvisningen till bagageuthämtningen. Väl där ligger våra leverantörers hyrbilsdiskar precis utanför.

  Se till att ha ditt körkort, kreditkort och din bokningsvoucher redo vid upphämtningen av din hyrbil.

  Avis hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Avis på Teneriffa Norra Flygplats
  Ankomsthallen,
  Teneriffa, Spanien 38297

  +34 902 511 520
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00
  Budget hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Hertz på Teneriffa Norra Flygplats
  Ankomsthallen,
  Teneriffa, Spanien 38297

  +34 922 258 713
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 22.30
  Europcar hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Europcar på Teneriffa Norra Flygplats
  Ankomsthallen
  Teneriffa, Spanien 38297

  +34 922 635 948
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00
  Sixt hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Sixt på Teneriffa Norra Flygplats
  Transfer med buss från nivå 2 vid allmänna bilparkeringen
  Teneriffa, Spain 38297

  +34 871 180 192
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.30
  Interrent hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Interrent på Teneriffa Norra Flygplats
  Ankomsthallen
  Teneriffa, Spain 38297

  +34 918 341 400
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00
  Hertz hyrbil på Teneriffa Norra Flygplats Hertz på Teneriffa Norra Flygplats
  Ankomsthallen
  Teneriffa, Spain 38297

  +34 922 635 868
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 23.00

  Terminaler

  Det faktum att Teneriffas norra flygplats endast består av en terminalbyggnad gör den lätt att navigera runt i. Markplan tillhandahåller många viktiga funktioner på flygplatsen, ankomst- och avgångshall finns här, liksom incheckningsdiskar och säkerhetskontroll. På våningen under hittas korttidsparkeringen och på våningen ovan finns ytterligare gater och andra servicetjänster. The Mezzanine är ett VIP-område och erbjuder en lounge som är öppen mellan 18.00-22.30.

  Flygplatsfaciliteter

  Teneriffas norra flygplats erbjuder ett urval av kafeer, barer och restauranger för sina resenärer. Gratis WiFi finns såklart och här finns även valutaväxlingsdiskar, uttagsautomater, ett apotek och taxfree-butiker att besöka innan du går ombord på ditt flyg. För familjer som reser med barn är lekplatsen är ett välkommet inslag i väntan på flygets avgång.

  Hur man kan ta sig till och från Teneriffa Norra Flygplats?

  Att utforska Teneriffa är smidigt för dig som valt att hyra bil från Teneriffas norra flygplats. Huvudstaden Santa Cruz de Tenerife är bara en 15 minuters bilfärd via väg TF-5 som efter ca 2,5 kilometer övergår till Av. Tres de Mayo.

  Flygplatsen erbjuder både buss och taxi för dig som inte bokat hyrbil direkt på flygplatsen. Taxibilar hittas i anslutning till ankomsthallen. Det finns fyra busslinjer som med sitt nätverk binder ihop stora delar av ön, och det finns även möjlighet att med buss ta sig till den Teneriffa Södra flygplats. Bussarna hittar du på undre plan -1.

  Om vill veta mer om att köra bil i Spanien kan du läsa vår informativa körinformation guide.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns det fyra parkeringsplatser tillgängliga, men endast två är öppna för allmänheten. För korttidsparkering finns en utomhusparkering intill terminalbyggnaden, långtidsparkeringen ligger 5-10 minuter från terminalen och är perfekt för dig som planerar att parkera en längre tid då kostnaden är mindre. Att boka online i förväg är ett bra tips, kostnaden är lägre och du kan vara säker på att ha en plats tillgänglig. Du som valt att hyra bil på på Teneriffas norra flygplats och ska lämna av din bil kan följa skyltningen till den dedikerade parkeringen som enbart är till för hyrbilar.

  Under högsäsongen kan det vara knepigt att hitta parkering vid gatorna i de mer folktäta orterna. Ett tips är att undersöka bakgator eller särskilda parkeringsplatser. Det är också lönt att undersöka om ditt hotell erbjuder parkeringsplats när du bokar.

  Bra länkar

  Teneriffa Norra flygplats hemsida