Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BILBAO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bilbao flygplats – Boka och spara

  Boka din nästa hyrbil från Bilbao flygplats genom Auto Europe och du kommer lätt kunna utforska hela norra Spanien. Besök Guggenheim-museet och stadens andra otaliga arkitektoniska läckerheter eller utforska de baskiska kuststäderna, hur som är Bilbo flygplats din perfekta utgångspunkt för att börja din resa. Vi på Auto Europe kan erbjuda många attraktiva hyrbils-erbjudanden från en mängd olika uthyrningsföretag i regionen.

  Behöver du lite extra inspiration för din resa? Utforska Baskien med vår roadtrip guide, som ger dig bra tips på sevärdheter och saker att se och göra. Du kan också läsa vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bilbao om du vill inspireras och ta del av tidigare kunders erfarenheter.

  Flygplatsinformation

  Bilbao Airport (BIO)
  Officiellt namn: Bilbao Airport
  Adress: 48180 Loiu, Biscay, Spanien
  Läge: Flygplatsen är belägen inom Biscay, i Loiu kommun. Avståndet från flygplatsen till centrala Bilbao är cirka 8 km.
  Flygbolag på flygplatsen: Bilbao flygplats är viktig knutpunkt för Vueling som erbjuder flyg till många europeiska destinationer. Även flygbolag som Airberlin, Aer Lingus, Air France, Easyjet, KLM, British Airways, Lufthansa, Norwegian och Turkish Airlines finns representerade på flygplatsen.

  Terminaler

  Flygplatsen har en passagerarterminal, vilken är designad av Santiago Calatrava och som öppnades så sent som 2000. På grund av terminalbyggnadens eleganta form, har den fått smeknamnet "The Dove" (Duvan).

  Det finns två huvudvåningar på terminalen. Ankomster ligger beläget på bottenvåningen och avgångar inklusive incheckningar ligger beläget på översta våningen. Gaterna är delade mellan bottenvåningen och mellanvåningen.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  För att hyra bil på Bilbao flygplats ska du bege dig till uthyrningsdiskarna som ligger belägna på parkerings P0 våning. Du kan ta dig hit genom en passage i terminalens underjordiska parkering P-1 våning. Glöm inte att ta med dig ditt körkort, kreditkort och din bokningsvoucher eftersom dessa dokument är nödvändiga för att du ska kunna hämta upp din hyrbil.

  Företag Öppettider
  Alamo och Enterprise Mån-fre 7.00 till 23.30
  Lör-sön 7.00 23.00
  Avis och Budget Mån-fre 7.00 till 23.30
  Lör-sön 7.30 till 23.30
  Dollar, Hertz och Thrifty Mån-fre 7.00 till 23.59
  Lör-sön 7.30 23.30
  Europcar och Keddy Mån-fre 7.30 till 23.30
  Lör-sön 8.00 till 23.30
  Goldcar 00.01 till 1.00 och 6.00 till 23.59
  Rhodium 00.01 till 1.00 och 6.00 till 23.59
  Sixt 0.01 till 00.30 och 7.00 till 23.59

  Flygplatsfaciliteter

  De flesta matställen på Bilbao flygplats ligger belägna efter säkerhetskontrollen på avgångsområdet. Du hittar här flertalet kaféer, restauranger och samt en butik som säljer delikatesser. Det finns även en kafeteria på ankomstområdet. Likaså finns det goda shoppingmöjligheter som inkluderar duty-free produkter, dammode och accessoarer och en tidningskiosk på avgångsområdet och en allmän kiosk för lättare mellanmål och researtiklar innan säkerhetskontrollen.

  Det finns uttagsautomater på både avgångs- och ankomsthallarna. Du kan njuta av gratis wifi på hela flygplatsen i 30 min innan du måste köpa till tillgång. Passa även på att utnyttja flygplatsen informationsdiskar, belägna på bagageupphämtningen och i avgångshallen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du kan ta dig till centrala Bilbao på nolltid med hyrbil från Bilbao flygplats. Kör bara längs med N-637, en bilfärd på cirka 15 min. Andra kust destinationer i norra Spanien kan också nås enkelt. San Sebastian ligger ungefär en timmes bilresa öster ut på A-8. Medan Santander kan nås på en timma och 15 min om du kör väster ut på A8. Fler användbara tips om körning i Spanien hittar du här.

  När det kommer till kollektiva transportmedel finns det buss-service till centrala Bilbao och regionen. Bizkaibus erbjuder anslutningar till Bilbao varje 20: min under dagen och har hållplatser på Gran Via, Paza Moyua and Alameda Recalde. Regionalbussar trafikeras av Pesa. Anslutning till San Sebastian gå varje timme och bussarna stannar i Arrsate, Bergara och Eibar. Alla bussar har hållplatser på både ankomst- och avgångsplanet på flygplatsen.

  Parkeringstips

  När du parkerar inne i Bilbao kan du använda dig av två parkeringsalternativ, gatuparkering, som använder dig av pay and display system, eller underjordiska parkeringsgarage. Var noga med att kontrollera parkeringsskyltar där du väljer att parkera då vissa områden i Bilbao är reserverade för boende.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Bilbao