Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BARCELONA EL PRAT FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Barcelona flygplats - Bila i norra Spanien

  Ska du åka till Spanien och heja på fotbollslaget FC Barcelona? Eller ska du kanske bara till Barcelona för en avslappnande och härlig semester? Oavsett din resas syfte kan du via oss på Auto Europe boka en billig hyrbil på Barcelona flygplats och köra runt mellan olika aktiviteter och sevärdheter bekvämt och säkert. Se den ikoniska kyrkan Sagrada Familia, besök Europas största fotbollsarena Camp Nou och njut av spanska maträtter som paella och tapas. Boka din hyrbil med Auto Europe redan idag!

  Barcelona är en av Spaniens största städer och ligger i den nordöstra delen av landet, precis vid kusten och cirka 11 mil från den franska gränsen. Staden är populär både att bosätta sig i och för turister som vill besöka landet. Som sagt är staden belägen vid kusten och en solig sandstrand är därför alltid inom räckhåll. Förutom sol och bad har Barcelona en sprudlande storstadsatmosfär med många evenemang, festivaler och andra ”happenings” under hela året. Barcelona är en bra destination året runt även om de flesta väljer att åka hit på sommaren eftersom det är då vädret är som bäst. Oavsett om du reser hit under våren, sommaren, hösten eller vintern kan du alltid få se stadens främsta sevärdheter, till exempel den UNESCO-listade Parc Güell, den imponerande byggnaden Casa Milá eller varför inte ta en promenad längst med avenyn La Rambla eller ”Ramblan” som den ofta kallas? Det är helt upp till dig vad du vill ägna dig åt under din semester!

  Vill du veta vad Auto Europes tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse? Läs deras tidigare recensioner om hyrbil i Barcelona här.

  Flygplatsinformation

  I huvudstaden Madrid ligger landets största flygplats; Madrid Barajas Airport. Nummer två på listan befinner sig dock i Barcelona och har fått namnet Barcelona-El Prat Josep Tarradellas flygplats, mer känd är den som endast Barcelona El Prat flygplats. Det är en internationell flygplats med många destinationer i de olika världsdelarna, bland annat en hel del i Sverige och Skandinavien. Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer nordväst om centrala Barcelona och har bra pendlingsanslutningar. Annars går det också att hyra bil på Barcelona flygplats och själv köra till och från flygplatsen.

  Barcelona flygplats - (BCN)
  Officiellt namn: Barcelona El Prat Josep Tarradellas Airport
  Adress: 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona, Spanien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer utanför Barcelona.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett stort antal bolag är aktiva på flygplatsen, bland annat TUI, SAS och Norwegian.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Barcelona flygplats?

  För dig som vill boka bil på Barcelona El Prat flygplats finns det många leverantörer att välja mellan. Stora aktörer på marknaden erbjuder upphämtning från flygplatsen, till exempel populära Hertz, Europcar, Sixt, Avis, Alamo, Enterprise och många fler. Via Auto Europe kan du få en överblick över dina alternativ eftersom vi hjälper dig jämföra leverantörer, priser och fordon. Var du hämtar upp din hyrbil på Barcelona flygplats beror på vilken leverantör du bokat med, men det vanligaste är att företagen har ett kontor antingen i terminal 1 eller 2 (eller båda).

  I terminal 1 befinner sig hyrbilskontoren på första våningen och på terminal 2 ligger de i anslutning till ankomsthallarna vid T2 B. Som sagt är det många av företagen som har kontor i båda terminalerna men inte alla, till exempel finns Firefly bara på terminal 2. Exakt vart du ska bege dig efter du landat kommer stå på din Auto Europe voucher som du får av oss efter en bekräftat bokning. Vänligen läs igenom denna voucher noga eftersom den innehåller viktig information om säkerhetsdeposition, villkor, betalningssätt, kreditkort, viktiga dokument och all annan information du kan tänkas behöva. Undrar du något eller något är oklart så tveka inte att höra av dig till oss så vi kan förtydliga vad det är som gäller.

  Sist men inte minst vill vi uppmana om att läsa på om landets trafikregler innan du ger dig ut på vägen. Det kan du göra på vår sida där vi har sammanställt viktig körinformation om Spanien.

  Hertz hyrbil på Barcelona flygplats Hertz på Barcelona flygplats T1 & T2
  El Prat de Llobregat,
  Barcelona, Spanien 08820

  +34 902 01 19 59
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Avis hyrbil på Barcelona flygplats Avis på Barcelona flygplats T1 & T2
  El Prat de Llobregat,
  Barcelona, Spanien 08820

  +34 902 10 84 95
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 01.30
  Europcar hyrbil på Barcelona flygplats Europcar på Barcelona flygplats T1 & T2
  El Prat de Llobregat
  Barcelona, Spanien 08820

  +34 911 50 50 00
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 00.00
  Sixt hyrbil på Barcelona flygplats Sixt på Barcelona flygplats T1 & T2
  El Prat de Llobregat
  Barcelona, Spanien 08820

  +34 871 18 01 92
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Enterprise hyrbil på Barcelona flygplats Enterprise på Barcelona flygplats T1 & T2
  El Prat de Llobregat
  Barcelona, Spanien 08820

  +34 935 21 90 95
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00

  Terminaler

  Barcelona flygplats har två terminaler som är öppna och aktiva. Den första, terminal 1, byggdes 2009 är en av världens största terminaler. Den byggdes för att kunna hantera upp till 55 miljoner passagerare varje år och har plats för upp till 60 gater. Terminal 2 är lite äldre än terminal 1 och byggdes i samband med Olympiska Spelen 1992 som då hölls i staden. Numera är det främst mindre bolag och lågprisbolag som hanterar flygningar från denna terminal.

  Flygplatsfaciliteter

  För dig som vill njuta av din semester in i det sista finns flygplatsens spa till hands. Hela sex stycken Aqua Salon Spa finns på flygplatsen, tre i olika VIP-lounger och tre öppna för alla resenärer. Här kan du unna dig en avslappnande massage, renande ansiktsbehandling eller få dina naglar gjorda. Du kan också köpa hudvårdsprodukter, smink och andra skönhetsprodukter i hög kvalité.

  Men det är inte bara smink och skönhetsprodukter som går att fynda på Barcelona flygplats. Mängder av andra butiker där du kan shoppa kläder, accessoarer, souvenirer, leksaker, elektronik och mycket mer finns att tillgå. Flygplatsen huserar en mängd populära klädkedjor som Zara, Victoria´s Secret, Mango, Levis och exklusiva Burberry. Den som har glömt solglassögonen hemma kan också passa på att köpa ett nytt par från antingen Sunglass Hut eller Ray-Ban. De som tycker om att titta i butiker medan de väntar på sitt flyg kommer stortrivas här på Barcelona El Prat flygplats.

  Det finns ett stort utbud av matställen och restauranger också. Såväl som alla de andra grundläggande tjänsterna du kan förvänta dig av en modern flygplats, bland annat bankomat, apotek, växlingskontor, informationsdisk, första hjälpen och turistinformation.

  Hur kan man ta sig till och från Barcelona flygplats?

  Flygplatsen ligger vid motorväg C-32 som är ansluten till Barcelonas huvudväg B20. Att ta sig från Barcelonas centrum till flygplatsen med bil tar runt 30 minuter men beror mycket på mängden trafik. Har du inte tillgång till en egen bil i Spanien kan du hyra bil på Barcelona flygplats och på så sätt ta dig runt under din vistelse i staden. Även andra städer i nordöstra Spanien är inom köravstånd från flygplatsen, bland annat Gerona via AP-7 (cirka 1,5 timme), Terragona via C-31 (cirka 1,5 timme) och Zaragoza via AP-2 (cirka 3 timmar).

  Vill du inte köra själv kan du istället åka taxi eller använda dig av kollektivtrafiken. Bussar går till centrala Barcelona, Catalania, Andorra och flera andra närliggande städer. Tåglinjerna ansluter också flygplatsen till Barcelona och flera av regionens andra städer. I Barcelona finns det även ett omfattande tunnelbanesystem där linje 9 kör från centrala Barcelona till flygplatsen och stannar på både terminal 1 och 2.

  Det finns också en hamn i Barcelona där det bland annat avgår färjor till de turistpopulära öarna Mallorca, Menorca och Ibiza.

  Parkeringstips

  Du kan parkera din hyrbil på Barcelona flygplats båda terminaler. Både terminal 1 och terminal 2 har korttidsparkeringar, långtidsparkeringar såväl som motorcykelparkeringar och VIP/Första Klass parkeringar. Gemensamt har de även en större långtidsparkering som ligger en bit bort från flygplatsbyggnaden. Detta är det billigaste alternativet om du behöver parkera din bil i flera dagar eller veckor, efter du parkerat bilen tar du dig smidigt till flygplatsens entré via en skyttelbuss. Denna buss tar cirka 2-4 minuter, är kostnadsfri och kör dygnet runt.

  Om du vill spara tid kan du på flygplatsens hemsida boka och betala för din parkering redan innan du anländer. Detta går inte att göra på alla parkeringsplatser, utan bara på fem av flygplatsens totalt elva parkeringar. Vänligen gå till flygplatsen egna hemsida för att boka eller läsa mer om dina parkeringsalternativ. Länk till Barcelona flygplats officiella hemsida hittar du nedan under ”Nyttiga Länkar”.

  Nyttiga länkar

  Barcelona flygplats