Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BARCELONA SANTS TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Barcelona Sants tågstation – Se Spaniens östra kust

  Soliga Barcelona lockar fotbollsentusiaster och kulturintresserade lika så. Den spanska storstaden är belägen precis vid kusten och bjuder därför också på vackra ständer med badmöjligheter. Populärt bland svenskar är det att åka ner under fotbollssäsongen för att se en FC Barcelona match i Europas största arena Camp Nou. Här spelas det matcher i både Champions League och Spaniens egna La Liga och, oavsett vilken match du väljer att gå på, kommer det bjudas på fotboll i hög nivå! Är du sportintresserad men inte ett fotbollsfan har staden även elitteam i basket, handboll och hockey.

  Shopping, museum, stränder och god mat finnes också i Barcelona. En resa hit utlovar ett stort utbud på saker att se och göra och du kan välja och vraka mellan sevärdheter som Picassomuseet, marknaden La Boqueria och ikoniska Parc Güell. Denna berömda park är starkt förknippad med Barcelona och finns på mångas lista av saker man inte får missa. Parken är en färgglad park som började byggas för över hundra år sedan av arkitekten Antoni Gaudí och som sedan 1984 varit uppställd på Unesco:s världsarvslista. Boka en guidad tur och lär dig mer om historien bakom detta fantastiska kulturarv eller utforska parkens vackra kreationer på egen hand. Andra sevärdheter som är ikoniska för staden är två andra verk av samma arkitekt, nämligen den stora katedralen Sagrade Familia och byggnaden Casa Milá som även är känd som La Pedrera.

  Vill du åka på en riktigt härlig solsemester kan du från Barcelona köra längst med kusten ner till Valencia. Njut av värmen och Medelhavets svalkande vatten innan du stannar för en glass eller för att ta in den vackra utsikten. Vill du ta dig ännu längre kan du fortsätta resan till Alicante och på så sätt uppleva både Katalonien och Valencia. Vänder du bilen norrut istället kommer du till idylliska södra Frankrike med sina många vingårdar och fridfulla landskap, Barcelona ligger bara cirka två timmar från den franska gränsen. Det finns extremt mycket att uppleva både i och utanför Barcelonas stadsgränser och med en bil gör du det på bästa sätt.

  Vill du boka en hyrbil på Barcelona Sants tågstation eller någon annan plats i staden kan du göra det via Auto Europe. Vi garanterar lägsta pris, hög service och ett stort utbud på både leverantörer och destinationer. Oss hittar du i över 180 länder och har bland annat ett flertal upphämtningsplatser i spanska städer som Zaragoza, Malaga, Sevilla, Madrid, Bilbao och såklart Barcelona. Hitta hyrbilserbjudandet och leverantören som passar dig med hjälp av vår sökmotor som sammanställer alla dina alternativ. Jämför sedan priset, villkoren, fordon och leverantörer och boka online. Du kan också ringa +46 10 888 66 52 om du vill boka över telefon med hjälp av en av våra fantastiska hyrbilsagenter. Om du vill läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Barcelona har vi även en sida fylld av informativa recensioner.

  Tågstationsinformation

  Barcelonas största tågstation tog nästan tio år att bygga. År 1970 påbörjades bygget och det var först år 1979 som tågstationen invigdes och öppnade sina portar för stadens befolkning och besökare. Stationen är belägen lite väst om stadskärnan men är enkel att ta sig till eftersom det är en central punkt för kollektivtrafiken. Det finns andra tågstationer i Barcelona, bland annat den näst största Estació de França men Barcelona Sants tågstation (också kallad Estació de Sants) är utan tvekan den största med omkring 48 miljoner passagerare varje år. Härifrån går det en hel del lokala tåg till närliggande stadsområden och städer men också snabbtågen TGV och AVE till Frankrike och städer på andra sidan Spanien. Barcelona Sants tågstation är också utgångspunkten för tåglinjen som kör längst den östra kusten ner till städer som Valencia, Lorca och Alicante.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Barcelona Sants tågstation?

  Auto Europe är här för dig om du önskar hyra bil på Barcelona Sants tågstation. Hos oss är du i trygga händer och kan vara säker på att du kommer vara väl omhändertagen - både av oss och av vår partner du väljer att hyr av. I över 70 år har Auto Europe etablerat framgångsrika samarbeten med hyrbilsleverantörer du som kund nu kan dra nytta av. Hos oss hittar du fantastiska erbjudandet på bilar i alla möjliga storlekar och kategorier hos företag som Avis, Hertz, Enterprise, Alamo, Keddy, Europcar och många fler. Jämför leverantörer, priser och fordon enkelt på vår hemsida och boka sedan hyrbilen som passar ditt äventyr i Barcelona.

  Exakt vart du ska ta dig för att hämta upp din hyrbil på Barcelona Sants tågstation kommer stå på din Auto Europe voucher, det vill säga bokningsbekräftelse du får via mejl. Leverantörernas upphämtningskontor ligger på lite olika ställen, men alla är inom kort distans från tågstationen. Önskar du hämta din bokade bil på något annat ställe än tågstationen erbjuder vi även upphämtning på en mängd andra centralt belägna platser och stadens största flygplats Barcelona El Prat Airport. Använd dig av vår sökmotor och kolla upp lite olika alternativ för att sedan ta ett välinformerat beslut om vilket erbjudande som passar dig och din resa bäst.

  När man ska köra bil i ett annat land är det viktigt att ha koll på vilka trafikregler och lagar som gäller, läs därför gärna på lite om viktig körinformation i Spanien innan du sätter dig bakom ratten. Vi förstår att du är taggad på din resa och bara vill köra iväg mot spännande och nya upplevelser men vill du undvika böter eller missförstånd kan det vara bra vara lite påläst.

  Avis hyrbil på Barcelona Sants tågstation Avis på Barcelona Sants tågstation
  Carrer Del Rector Triado 104,
  Barcelona, Spanien 08014

  +34 902 110 293
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 21.00
  Hertz hyrbil på Barcelona Sants tågstation Hertz på Barcelona Sants tågstation
  Carrer de Viriat 45,
  Barcelona, Spanien 08014

  +902 998 707
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 22.00
  Lördag - Söndag: 07.00 - 21.00
  Europcar hyrbil på Barcelona Sants tågstation Europcar på Barcelona Sants tågstation
  Plaça dels Països Catalans, S/N
  Barcelona, Spanien 08014

  +34 911 50 50 00
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.00 - 22.30
  Alamo hyrbil på Barcelona Sants tågstation Alamo på Barcelona Sants tågstation
  Ave Sants, Plaça dels Països Catalans
  Barcelona, Spanien 08014

  +34 934 910 189
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Enterprise hyrbil på Barcelona Sants tågstation Enterprise på Barcelona Sants tågstation
  Estacion De Ave Sants Pza Dels Paisos Catalans, S/N
  Barcelona, Spanien 08014

  +34 934 910 189
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 20.00

  Tågstationsfaciliteter

  Tågstationen består av två våningar där tågspåren och plattformarna ligger på bottenvåningen under jorden. De flesta andra faciliteterna, till exempel turistinformationen, tidningskiosk, bankomat, apotek och ett fåtal butiker, ligger på andra våningen. Anländer eller ska du åka tidigt och behöver kaffe att piggna upp med kan du köpa det på någon av caféerna Café de Fiore eller Café de I`Estacio. Inuti byggnaden finns det även en McDonalds och en större restaurang vid namn Café Ars som serverar goda maträtter från det spanska köket såväl som kaffe, snacks och bakelser.

  Behöver du en sista minuten souvenir finns det en butik där du kan köpa populära souvenirer som nyckelringar, vykort, gosedjur, flaggor och mycket mer i. Det finns även en FC Barcelona butik där du kan införskaffa all din merchandise från det populära fotbollslaget. Stationsbyggnaden är i sig en väldigt modern och stilren byggnad som även huserar ett fyrstjärnigt hotell. Faktum är att hotellet tar upp den allra största delen av byggnaden eftersom tågstationen tekniskt sätt endast består av en underjordisk våning (där plattformarna finns) och markplan. Hotellet heter Barcelo Sants och ligger på den lite dyrare och exklusivare skalan, kanske ett bra val för dig som söker bekvämlighet och lyx över budgetalternativ.

  Som sagt befinner sig plattformarna där tågen avgår på en underjordisk våning. Du tar dig dit genom en av de många rulltrapporna som finns, tillgång till hiss finns också. Tågstationen är handikappanpassad och du finner alla de extra tjänster och den extra service du kan behöva om du lider av en funktionsnedsättning.

  Hur kan man ta sig till och från Barcelona Sants tågstation?

  Anländer man på tågstationen tar man sedan sig enkelt vidare ut i staden; antingen genom att köra själv, åka taxi eller med hjälp av kollektivtrafiken. Du kan hyra en bil på Barcelona Sants tågstation och sedan köra till stadskärnan på cirka 15-20 min beroende på trafik. Vill du ta dig ut i landet från stationen går det också att göra och via N-340 kan du köra på de större motorvägarna B-20 och B-23 som tar dig bort från Barcelona och mot andra spanska städer. Taxi är också ett populärt alternativ bland turister och, oavsett tid på dygnet, kommer du finna taxibilar tillgängliga precis utanför stationsbyggnaden.

  Eftersom Barcelona Sants tågstation är stadens största tågstation är den väl ansluten till stadens övriga kollektivtrafik. Ett flertal busslinjer har stopp här och det finns en tunnelbanestation som heter Sants Estacio med två aktiva tunnelbanelinjer; L3 (grön) och L5 (blå). Klicka här om du vill se en karta över Barcelonas metrolinjer. Biljetter till stadens kollektivtrafik köper du via din telefon, hos utvalda leverantörer eller via biljettautomater som finns på de flesta tunnelbanestationerna och tågstationerna. Det finns lite olika biljetter du kan köpa där olika zoner ingår, ett populärt alternativ är dock att köpa ett pendelkort som varar i X antal dagar och som man då kan resa obegränsat på.

  Parkeringstips

  Tågstationen har hela fyra parkeringsvåningar men låt inte det lura dig, att ställa sig här är eftertraktat och platserna tar därför snabbt slut. Parkeringshuset en kort gångsträcka från tågstationen och den är avgiftsbelagd. Betalningen fungerar så att du när du kör in genom parkeringsportarna får en biljett, denna biljett ska du sedan använda när det är dags att lämna parkeringen igen och du kommer då se hur mycket du är skyldig. Accepterade betalningsmetoder är kreditkort, betalkort och kontant. Skulle din biljett inte fungera eller du får något annat problem finns det på första våningen en informationsdisk som är bemannad 24/7, alla dagar i veckan.

  I närheten finns det även en del andra privatägda parkeringshus, till exempel Continental Parking Sants Numancia och Roma 2000 en Barcelona. Vi rekommenderar att ställa sig i ett parkeringshus eller liknande eftersom det både är säkrare och lättare att hitta. Det finns en del gatuparkeringar som du kan ställa dig vid (om de är blåmarkerade) men dessa är som sagt få och fylls upp snabbt.

  Nyttiga länkar

  Barcelona tågstation