Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  BARCELONA

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil i Barcelona

  Du vill spendera din nästa semester i Barcelona och uppleva och utforska så mycket som möjligt? Gör det enkelt genom att hyra husbil i Barcelona och börja din upptäckarresa med all tänkbar komfort. Börja med att utforska stadens alla hörn i din egen takt och ge dig därefter ut och besök den omgivande regionen och andra spanska pärlor som kanske Malaga eller Madrid. Välj och vraka bland Auto Europes utbud av förmånliga husbilar. Vare sig ni är två eller en grupp på 6 personer, kan vi hjälpa er att hitta ett passande fordon till er resa. Boka och jämför priser snabbt och enkelt på vår hemsida eller ring och prata med våra husbilsexperter per telefon.

  Campingplatser i och runt Barcelona

  De flesta campingplatser av intresse befinner sig längs med kusten men om du exempelvis planerar en resa till Madrid eller andra städer i Spanien hittar du såklart många alternativ för en mellanlandning på vägen. På detta sätt kan du spendera natten på campingar för att vila ut och vakna utvilad inför nästa etapp på din resa. Exemplen nedan är begränsat till anläggningar i närheten av staden.

  Camping el Vedado Vårt första exempel ligger bara 23 km från centrum. På 170 stycken ställplatser med elförsörjning kan du få tid att koppla av utanför storstaden. Du hittar fotbollsplan, bordtennis och två stora pooler. För den golfintresserade ligger en golfbana i närheten. Området är även perfekt för promenader och cykling. En kiosk och restaurang på campingen gör att du aldrig heller behöver gå hungrig.
  Estrella de Mar Denna camping hittar du på några minuters gångavstånd från stranden Castelldefels och 30 min från centrala Barcelona. Campingtomterna är mestadels skuggade och även utrustade med el. På lekplatsen och i campingens pool kan barnen leka och stoja. För den som vill hålla sig aktiv på semestern finns fotbollsplans, basketplan och bordtennis. Wifi finns tillgängligt kostnads fritt på vissa av campingens områden.
  Camping el Garrofer Campingen el Garrofers läge är verkligen perfekt, även om själva campingplatsen befinner sig cirka 45 min bort från själva storstaden. Här hittar du gröna, skuggade platser med vatten, avlopp och el. Stranden Terramar kan nås till fots på bara tio minuter. Förutom flera lekplatser och pool finns även ett snabbköp och en liten sjukstuga.
  Vilanova Park Även denna camping hittas 45 min resa från Barcelonas kärna. De rymliga ställplatserna har el, vatten och avlopp. Anläggningen har även mycket att erbjuda med både inomhuspool, pool med vattenrutschkana, gym, hoppborg, tennisbanor och mycket mer. En direkt bussförbindelse till centrala Barcelona är tillgängligt direkt från campingen. I närheten hittar du även naturreservatet Panta de Foix.
  Camping Barcelo Denna anläggning ligger på stranden och på flera av ställplatserna kan du njuta av en underbar havsutsikt. Med den kostnadsfria skyttelbussen kan du ta dig in till centrum, stränder, järnvägsstationen och flera andra destinationer runt om i området. Anläggningen har även faciliteter som pool, snabbköp och tvättstuga.;

  Tillgängliga husbilar i Barcelona

  Auto Europe erbjuder inte bara ett brett urval av fordon när det kommer till biluthyrning utan även när flertalet tillgängliga modeller på husbilar som du kan hämta upp i Barcelona. Vad sägs om exempelvis Weinsberg 601 som passar perfekt för 2 personer som reser? Det nästan 6 meter långa fordonet är utrustat med dubbelsäng, kök, dusch och toalett. Tank för färsk- och avloppsvatten finns med. I modellen Hymer Carado T-132finns plats för 3 passagerare och du hittar samma utrustning som i ovannämnda modell. Active S däremot erbjuder 2 dubbelsängar och kök på 5 meters längd. Riktigt lyxigt blir det med modellen Family Luxury som på 7,28 meter erbjuder 3 dubbelsängar, dusch, toalett och kök samt vattentank för färsk- och spillvatten.

  Group A-1 Weinsberg 541 Group B Hymer Carado T-132

  Group A1

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.99 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Group B

  Sovplatser: 3
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.97 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Active S Family Luxury

  Active S

  Sovplatser: 4
  Kategori: Campervan
  Längd: 4.97 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Luxury

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.28 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Barcelona

  Barcelona är en av de mest besökta städerna i Europa och mer än sju miljoner människor besöker staden, som är den nästa största i Spanien, årligen. De cirka 1,7 invånarna som bor inom stadens gränser överträffas endast av huvudstaden Madrid. Storstaden har således mycket att bjuda på med torg, imponerande byggnader, intressanta museer och pittoreska parker att besöka. Några höjdpunkter som absolut bör nämnas är Placa de Catalunya som är en central plats mellan gamla stan (Barri Gotic) och området Eixample och ses av de lokala invånarna som centrala Barcelona. Härifrån kan du nå många attraktioner till fots, bland annat de romerska ruinerna, gamla stan och den fantastiska shoppinggatan Passaeig de Gracia. Här hittar du även Casa Mila och Casa Batllo, två byggnader av den berömda arkitekten Antoni Gaudi som båda är värda ett besök.

  En annan byggnad från samma arkitekts penna, men som fortfarande är Sagrada Familia. För närvarande räknar man med att slutföra den imponerande byggnaden år 2026. En av de mest kända gatorna i staden är La Rambla. Längs den breda avenyn som leder till hamnen är alltid något på gång och du hittar alltid ifrån spelande musiker, akrobater, mysiga caféer och restauranger och inte minst marknaden Mercat de la Boqueria, vars salar är byggda av stål och glas. Intressanta utställningar finns att hitta på Fundació Joan Miro, Picasso-museet eller Museu Nacional d'Art de Catalunya. Lugna stunder borta från tumultet i staden erbjuder Parc de la Ciutadella. Inne på parkens område hittar du även Barcelona Zoo där du kan titta på över 5000 olika djurarter. Förutom allt detta har staden även ett mycket stort evenemangsutbud att erbjuda och du hittar bland annat ett stort utbud av varierande musikevenemang. Tack vare sitt läge vid Medelhavets kust ger Barcelona dig även den rätta semesterkänslan och du kan koppla av en stund i solen på populära stränder som La Barceloneta, Platja del Bogatell eller Platja de Badalona.

  När du sett allt som Barcelona kan erbjuda kan din resa fortsätta i resten av Spanien. Bunkra upp med lokala delikatesser och bege dig ut på vägarna till nästa destination. Nära staden hittar du ett stort utbud av härliga campingplatser att tillbringa nätterna till billig peng. Inte bara är camping ett prisvärt alternativ men du slipper även slösa tid på att leta lämpligt boende. Många husbilsmodeller kommer ofta även med kök vilket gör att du kan förbereda måltider under resans gång, gjorda på lokala råvaror. Njut av att din resa till max genom att hyra husbil i Barcelona, eller andra härliga platser i Spanien, som välkända orter som Alicante, Malaga och många fler.