Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL BILLIGT I
  ALICANTE

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil i Alicante med Auto Europe

  Auto Europe grundades 1954 och har sedan dess blivit en av de ledande hyrbilsmäklare med över 24 000 upphämtnings platser i mer än 180 länder världen runt. Våran vinnande strategi har att alltid kunna erbjuda er kunder det lägsta priset samt kunna erbjuda ett stort urval av hyrbilar och andra tjänster. Nu är det även möjligt att kunna hyra husbil i Alicante med Auto Europe. Med vår oerhört effektiva sökmotor kan ni på ett enkelt och snabbt sätt hitta vilka husbilar som är tillgängliga på de datum som ni önskar att resa och på någon av de många orter i Spanien som vi erbjuder husbilar i, som Madrid, Malaga, Barcelona och många fler.

  Alicante är ett välkänt resmål för oss svenskar, det är även en av Europas mest eftertraktade turistmål med dess solsäkra väder och härliga sandstränder längs med Costa Blanca. Denna populära kuststad är en av Spaniens topp resmål och här hittar ni allt från mysiga affärer till livliga tapasbarer och några av de vackraste stränderna i regionen. Men staden har så mycket mer att erbjuda än sol och bad. Ett av stadens stoltaste arv ligger på en hög punkt utanför staden och erbjuder en makalös utsikt över Alicante och havet, här ligger nämligen Alicantes majestätiska slott, med ett mycket intressant museum. Klättra upp i dess vakttorn för att ta del av den bästa utsikten. Ett annat måste se är El Barriro, ett gammalt kvarter med en labyrint av gator som slingrar sig runt en gammal katedral. Självklart med alla de soltimmar som Alicante har, så är det ett absolut måste att besöka en av alla dess underbara stränder som San Juan, Cabo de las Huertas och Agua Amarga för att ta del av det främsta orsaken till varför Alicante är en glittrande juvel i Spaniens turism.

  Med en husbil har ni den fina möjligheten att ta er runt på ett mycket mer bekvämare sätt än vad en bil kan erbjuda. Tänk vad mysigt det är att ha ett hem med sig oavsett vart ni beger er i Spanien. Passa på att förhöja er semester och ta er runt på ett sätt som gör ert resande mer flexibelt och erbjuder en högre komfort. Med Auto Europe hittar ni enkelt mindre husbilar för paret som reser runt till större för stora familjer i många orter i Spanien. Skulle ni ha frågor om husbils hyra i Alicante, eller andra platser som Malaga, Barcelona eller andra ställen så är våra husbils experter redo att hjälpa till. Ni når oss enkelt på +49 89 412 072 98

  Campingplatser i och runtom Alicante

  I Alicante och dess omnejd kommer ni hitta ett stort antal av fina möjligheter att parkera er husbil och njuta av de bekvämligheterna som campingplatserna erbjuder. När ni reser runt i regionen, kommer ni att märka att där är många platser som ligger bekvämt nära regionens mest kända turistattraktioner. De flesta kommer med ett utbud av bekvämligheter som man kan komma att förvänta sig med moderna och fräscha campingplatser. Vi listar upp fem av våra favorit platser att campa på vid Alicante och dess omgivning.

  Imperium Strax norr om Alicante och enbart ett stenskott från stranden hittar ni en stor och välskött campingplats. Imperium erbjuder en utmärkt bas för att utforska alla de stränder som Costa Blanca har att erbjuda. På plats hittar ni bekvämligheter som en restaurang, snabbköp, gratis Wi-Fi för dess gäster, ett speciellt uppsatt program för barn och simbassänger för alla åldrar.
  Jávea Runt två kilometer från stranden, mellan Cabo de la Nao och Cabo de San Antonio hittar ni denna rymliga campingplats som är omringat med mycket vackra omgivningar. De har öppet året runt och på plats hittar ni en mycket stor simbassäng samt en tennisbana.
  San Fulgencio Söder om Alicante hittar ni San Fulgencio campingplats som är ett bra rastplats och ställe att stanna några dagar på med ett brett utbud av faciliteter. Campingen erbjuder friskt och rent dricksvatten och avfallstank rengörning, möjligheten att använda tvättmaskiner, varma duschar och ett speciellt område som är avsatt för picknick och grillning. Här är det även tillåtet att ha med sig husdjur.
  Finca Inte långt från A-31 motorväg finner ni denna campingplats som är det utmärkta valet för er som vill undvika de mer folkfyllda områdena längs med kusten och kunna ha lite lugn och ro. Platsen ligger mer inåt i landet och har en enastående natur runt sig. Här kommer ni se mandel, oliv träd samt några enstaka tallar. Sedan gränsar parken även till ett fågelskyddsområde och naturreservatet Sierrra Oliva, som är en av de mest färgrika i Costa Blanca regionen.
  las Palmeiras Den ultimata platsen för att kunna koppla av hittar ni vid Banos de Forutna i den lugna landsbygden i södra Spanien. Las Palmeiras har en unik plats, de är nämligen grannar med de termiska källorna i Balneario och erbjuder den bästa platsen för att komma undan stressen och slappna av. På plats erbjuds det första hjälpen, varma duschar, tvättmaskiner, möjligheten att fylla upp era gasflaskor och anda fina bekvämligheter.

  Tillgängliga husbilar i Alicante

  För par, grupp av vänner eller för familjen som vill koppla av längs med Spaniens fina stränder och ta sig runt till olika sevärdheter så är det mest idealiska att hyra husbil i Alicante för att göra det bästa av era semesterplaner. Endast med en husbil kan ni resa runt med moderna bekvämligheter ombord som toalett, varmvatten dusch och välutrustat pentry. Vi har en mängd olika modeller att välja mellan, allt från mindre Compact Plus, utmärkt för paret som reser tillsammans, till de lite större och mer populära modellerna som Family Standard och Adria modellerna. Båda dessa är avsedda för 4 personer och till de större modellerna som har gott om plats för 6 personer, hittar ni modeller som Family Plus

  Compact Plus husbil Family Standard husbil

  Compact Plus

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.99 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.35 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Adria husbil Family Plus husbil

  Adria

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Plus

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.51 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Mer information om Alicante

  Alicante har sedan urminnes varit en mycket populär stad, och dess namn härstammar från arabiska “Ljusets stad”, vilket är ett mycket passande namn för denna mysiga stad längs med Medelhavet. Alicante började som en liten typiskt fiskeby och har numera utvecklats till den härliga staden det är nu med dess typiska spanska charm som inbjuder till att slappna av och låta dagens bekymmer blekna bort.

  Oavsett om ni besöker Alicante och dess omnejd för första gången eller är en frekvent besökare så missa inte att ta del av stadens århundraden av historia och mängder av turistattraktioner. Något som ni inte bör missa är ta er upp till toppen på Benacantil berget och njuta av en förstummande panoramautsikt som kommer att få er att häpna. För de som är intresserade av arkeologi, så finns det MARQ museet som inhyser lokala artefakter från över 100 000 år sedan fram till början av 1900-talet. Skulle ni känna för att uppleva lite konst, så är ett besök till Gravina museum of Fine Arts väl värt er tid, med dess samling av målningar och skulpturer från 1600-talet till nutid.

  Även om Alicante är fullt med sevärdheter till att fylla upp alla era semesterdagar så finns där mycket mer att se runt omkring staden. Endast på en 30 minuters körfärd söderut om Alicante kommer ni att stöta på ett stort grön område med ett stort antal palmer, som har gjort det här området till Europas största samling av palmer, och områdets trädgård är invalt i UNESCOs världsarvslista. Här kan ni träd och växter, var av vissa rötter dateras tillbaka till tusen år före Kristus.

  Oavsett vad ni beslutar er för att spendera er tid på i Alicante, så kommer en husbil att förhöja er tid med dess komfort och möjligheten till att vara mer flexibel än en vanlig hyrbil. Ta en titt på vad vi har att erbjuda, och vi är redo att erbjuda hjälp och råd.