Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  MALAGA

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Malaga till bra priser

  Står Spanien med på din lista över länder du vill utforska på din nästa resa? Om så är fallet så har vi den perfekta lösningen hur du enkelt och bekvämt får möjligheten att uppleva allt som det fantastiska landet har att erbjuda. Nämligen genom att hyra husbil i Malaga. Börja med att utforska staden och dess omgivning under ett par dagar och bege dig sedan ut på vägarna för att besöka andra sevärda städer som exempelvis Barcelona och Madrid. Med utrustning som dusch, toalett, kök och angenäma sovplatser blir resan inte bara bekväm och flexibel då du får friheten att utforska efter eget tycke och smak, men även prisvärd och rolig för hela familjen. Med oss på Auto Europe kan du jämföra och boka ditt perfekta fordon till husbilssemestern. Våra husbilsspecialister svarar även gärna på frågor över telefon eller e-post.

  Campingplatser i och runt Malaga

  I området kring Malaga kan du välja din favorit bland en rad av trevliga campingplatser. De flesta har bra läge och erbjuder gästvänlig service. Även längre resor till andra städer såsom huvudstaden Madrid blir lätta då du hittar bra alternativ att mellanlanda på innan din resa fortsätter. Under hittar du några förlag på campingplatser i närheten av staden.

  Camping Valle Niza Playa Denna anläggning ligger nära Torre del Mar, direkt i närheten av stranden. Via A-7 når du campingen på cirka 25-30 min från Malaga. Husbilstomterna är skuggade eller soliga beroende på vad är ute efter och har strömanslutning. Förutom ett litet snabbköp finns här även en restaurang med terrass, moderna sanitära anläggningar, pool som är öppen året runt samt en lekplats.
  Playa Almate Costa Även på denna camping är det nära till havet och på begäran kan du få en ställplats med havsutsikt. Samtliga tomter har el- och TV-anslutning. Familjer med barn kan njuta av det breda utbudet av olika aktiviteter. De sanitära-anläggningarna är moderna och fräscha och du kan fylla på ditt skafferi på campingens snabbköp.
  Malaga Monte Parc För att nå Monte Parc måste du köra cirka 30-40 min. Totalt hittat du 40 skuggade platser för campare att koppla av på med vatten, elektricitet och gratis wifi. Dessutom har campingen en restaurang, snabbköp, pool och grillplatser.
   
  Camping Fuengirola Ännu en campingplats med nära till havet och anslutning till motorväg A-7. Centrum kan nås på 35 min. Bara några meter från campingen kan du utforska slottsruinen Sohail. All husbilstomter är utrustade med anslutning för el och dricksvatten. Andra faciliteter inkluderar ett gym, minigolfbana, bastu, restaurang och ett snabbköp med brett utbud.
  Camping El Pino Av alla campingalternativ vi nämnt hittills ligger denna längst bort med en resa på cirka 45 min. Här njuter du istället av närheten till sandstränder och möjligheten till sportaktiviteter som segling och vattenskidor. De skuggade ställplatserna har alla elförsörjning och här finns faciliteter som bordtennis och utomhuspool.

  Tillgängliga husbilar i Malaga

  Här nedan hittar du ett urval av Auto Europes tillgängliga modeller på husbil att välja emellan. Satsa till exempel på modellen Small om ni är två som reser. På fordonet nästan 7 meter hittar du kök, dusch och toalett och kan sova bekvämt i en dubbelsäng. Avlopps-och dricksvatten finns också. Är du 4 stycken som reser är modellen California kanske rätt val för dig. Här har 4 personer sitt- och sovplats. Sängarna är uppdelade på 2 stycken dubbelsängar och du hittar kök och färskvattentank. Vill du ha ytterligare bekvämligheter är modellen Active Plus optimal med lika många sitt- och sovplatser som modellen California med med dusch och toalett samt avloppstank. Fordonet längd är 5,42 meter. För en grupp på upp till 6 personer lämpar sig Hymer Caeado A-461. På 6,75 meter finns förutom vatten och avloppstank även kök, dusch och toalett. Sängarna är uppdelade på två dubbel och 2 enkelsängar.

  Small Sporty

  Small

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.9-7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Sporty

  Sovplatser: 4
  Kategori: Campervan
  Längd: 4.97 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Active Plus Group H Hymer Carado A-461

  Active Plus

  Sovplatser: 4
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.42 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Group H

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.75 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Malaga

  Malaga har mer än 569.000 invånare och är den sjätte största staden i Spanien. Tack vare sitt härliga klimat är regionen ett mycket populärt resmål. Det är inte för intet som kuststräckan kallas för Costa del Sol, spanska för soliga kusten. Nästan hela året runt kan du njuta av behagliga temperaturer då kusten skyddas av bergskedjor från den kyliga vinden från norr. När det kommer till stränder finns har något för alla. Nära centrum hittar du den 1,2 km långa Playa de la Malagueta som lätt kan nås med bus. Här finns gott om livliga restauranger och barer längs med strandpromenaden att besöka. För den som istället letar efter fiske och dykning är Playa El Palo, cirka 7 km från centrum eller Playa Huelin att rekommendera.

  Innan du lämnar staden för att upptäcka alla stränder finns det en mängd attraktioner att upptäcka. Den fantastiska Alcazaba fästningen ligger belägen på en kulla ovanför staden och bjuder på flera sköna sevärdheter. Vid foten av fästningen hittar du bland annat en antik romersk teater. Nära Malagas hamn hittar du även katedralen Santa Iglesia Catedral Basilica de la Encarnacion som är byggd i flertalet arkitektoniska stilar på grund utav sin långa byggnadstid på cirka 254 år. På Plaza de la Merced som är ett livligt torg nära centrum kan du inte bara njuta av härliga kaféer och restauranger utan även titta på huset där den kända konstnären Pablo Picasso föddes. Avkopplande lugn hittar du u den tropiska trädgården Jardin Botanico-Historico La Concepcion som lockar med tusentals inhemska växer, paviljonger, fontäner, växthus och slottet Casa Palacio. Staden bjuder även årligen på intressanta evenemang och festivaler. Två av de viktigaste händelserna är Feria de Agosto i augusti, som är den största sommarfestivalen på Costa del Sol och Malaga Film Festival i april.

  Naturligtvis är detta bara några av stadens alla attraktioner som finns tillgängliga. Planera tillräckligt med tid för att inte missa några av dess höjdpunkter. När du sedan känner dig redo att fortsätta din resa genom Spanien kommer du som valt att hyra husbil i Malaga verkligen känna av fördelarna med en husbil på riktigt. Inte bara slipper du lägga tid, energi och pengar på att leta dyra hotell men du får generellt en mer avslappnad resa eftersom du helt kan planera din rutt och dess stopp efter eget tycke och smak. Att du även kan bunkra upp med lokala råvaror och spara en slant eller två på att förbereda måltider till dig och din familj hjälper även att göra resa snäll mot plånboken.