Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GÖTEBORG CENTRALSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Göteborg tågstation – Sveriges västkustpärla

  Boka en hyrbil på Göteborg tågstation och upplev denna goa stad på den svenska västkusten. Kanske ska du hälsa på vännerna dina, på jobbresa eller bara besöka en av Sveriges populäraste städer för lite storstadsäventyr! Hoppa på en spårvagn till den grönskande Slottsskogen eller besök slottet i Haga för en fridfull sevärdhet. För de som söker lite mer spänning är Liseberg en storfavorit som bjuder på häftiga åkattraktioner som Balder, Kanonen, AtmosFear och Helix - men även många barnvänliga karuseller som passar familjens minsta medlemmar. Året runt arrangeras det också andra event och konserter på Liseberg så nöjesparken passar även de som inte är så förtjusta i berg-och-dal-banor eller andra fartfyllda åkattraktioner.

  Göteborg grundades på 1600-talet och har numera ett rykte om sig för att vara en härlig stad med folkkärt folk som drar dåliga eller bra vitsar beroende på vem man frågar. Läget på västkusten gör inte bara att de fångar och äter mycket fisk, utan bidrar också till en idyllisk skärgård med många öar som går att besöka. Bland annat kan du hoppa på en båt som tar dig till Hänö, Brännö eller Björkö en sommardag för att komma bort från folkmassorna i staden och njuta av solens strålar ifred. Som många svenska städer öppnar uteserveringarna så fort temperaturerna börjar höjas och på ställen som Linnéplatsen, Kungsportsplatsen och Kyrkogatan kan du under våren och sommaren se massvis av törstiga och hungriga besökare som sitter och fyller på D-vitamin intaget vid en solig uteservering.

  Ska du besöka Göteborg och är i behov av en bil kan Auto Europe stå till tjänst. Vi presenterar leverantörernas olika erbjudande och priser för dig och sedan får du själv ta ett beslut om vilket alternativ som är bäst. Allt du behöver göra för att hitta drömbilen på Göteborg Centralstation, eller var du nu önskar hämta upp den, är att fylla i informationen i vår sökmotor och sedan trycka Sök. Vår sökmotor jämför då de olika priserna och framför dem till dig på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Ta dig tid att gå igenom de olika erbjudandena och läs gärna leverantörernas olika villkor som finns under Prisdetaljer och boka sedan bilen du väljer online snabbt och enkelt. Vill du veta vad våra tidigare kunder har att säga om vår tjänst? Läs gärna deras recensioner om att hyra bil i Göteborg.

  Tågstationsinformation

  Göteborg Centralstation benämns ofta som kommunikationsnavet för hela västra Sverige och det beror mycket på att det egentligen är två stationer, en buss och en tåg. Nils Ericson-terminalen är till för alla bussar medan Centralstationen är var tågen håller till - tillsammans har de över 90.000 resenärer varje dag. Precis utanför Centralhuset ligger Drottningtorget som även det är ett kommunikationsnav, men då istället för stadens spårvagnslinjer. Stationen är centralt belagd och att promenera till Avenyn tar inte mer än cirka 15 minuter, det avgår även en hel del bussar och spårvagnar som tar dig dit på ännu mindre tid.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Göteborg tågstation?

  Om du ska hyra bil på Göteborg Centralstation kommer leverantörens kontor med störst sannolikhet ligga inne på Centralhuset eller i shoppingcentret Nordstan som ligger precis på andra sidan Nils Ericsonsgatan. Exakt vart upphämtningskontoret ligger kommer stå på din Auto Europe voucher som skickas till dig efter du slutfört en bokning och vi bekräftat den med leverantören.

  Kanske kommer du med bussen från Norge eller tåget från Stockholm och snabbt vill hämta ut din hyrbil och ge dig ut på vägarna. För att upphämtningen ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att du har koll på vilka dokument du behöver ha med dig när du kommer fram till upphämtningsdisken. Hyr man bil i Sverige behöver man som svensk oftast bara ha med sig sitt körkort, kreditkort och voucher, men dubbelkolla alltid villkoren på din voucher. Om något är otydligt eller oklart så hör av dig till oss på +46 10 888 66 52 så hjälper vi dig på bästa sätt. Tänk också på att alltid följa Sveriges trafikregler och lagar när du kör i en hyrbil eftersom det fortfarande är du som är ansvarig för att betala eventuella böter.

  Avis hyrbil på Göteborg tågstation Avis på Göteborg centralstation
  Spannmalsgatan 19,
  Göteborg, Sverige 411 05

  +46 318 037 30
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 19.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 15.00
  Thrifty hyrbil på Göteborg tågstation Thrifty på Göteborg centralstation
  Spannmalsgatan 19,
  Göteborg, Sverige 411 05

  +46 318 037 30
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 19.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 15.00

  Tågstationsfaciliteter

  Tillsammans har Nils Ericson-Terminalen, Centralhuset och Centralstationen ett 30-tal caféer och restauranger samt drygt 15 butiker; bland annat Designtorget, Lindex, Pocketshop, Pressbyrån och två apotek. Andra tjänster du finner på tågstationen är toaletter, skötrum, fotoautomat, bagageförvaring och såklart möjligheten att boka en hyrbil på Göteborg Centralstation. Kort och gott innehåller stationen alla de nödvändigheter och bekvämligheter du kan önska dig och skulle det inte finnas kan du bege dig till Nordstan som bokstavligt talat ligger på andra sidan gatan. Nordstan är ett av Sveriges mest besökta shoppingcentrum och innehåller alla de butiker och restauranger (om några) du saknar på tågstationen. Även på Nordstan finns det tillgång till toaletter, skötrum och bagageförvaring.

  Skulle du behöva övernatta på stationen eftersom du har ett tidigt tåg till Malmö, Stockholm eller kanske Danmark så finns det ett hotell i anslutning till Centralhuset, på Nils Ericsonplatsen 4 för att vara exakt. Hotellet heter First Hotel G och är ett fyrstjärnigt hotell med över 300 rum, vilket gör det till ett av de största i Göteborg. Eftersom stationen ligger väldigt centralt finns det även en mängd andra hotell och vandrarhem i närheten, och även om de ligger en bit bort är pendelmöjligheterna härifrån mycket goda.

  Hur kan man ta sig till och från Göteborg tågstation?

  Via Auto Europe kan du hyra bil på Göteborg tågstation till bra priser och sedan köra runt i staden och västkusten på egen hand. Passar inte det finns det dock massvis av andra valmöjligheter, framför allt taxi och kollektivtrafik. Det ligger en taxistation vid bilvägen nära spår 1, ta vänster om du går ut från entrén på Drottningtorget så kommer du komma rätt. Ofta står här en mängd lediga taxibilar men finns det ingen kan du ringa Taxi Göteborg på +46 31 650 000 eller TaxiKurir på 031-27 27 27.

  Väljer du att åka med kollektivtrafiken har du ännu mer valmöjligheter. Åtta av Göteborgs berömda spårvagnar stannar på Drottningtorget precis framför Centralstationen och de är nummer 1, 2, 3, 4, 7, 9 och 11. Bussar finns det många och de flesta avgår just från den designerade terminalen Nils Ericson-terminalen, härifrån avgår både lokala, regionala och till och med internationella busslinjer. Bland annat avgår det långdistansbussar som tar dig hela vägen till Oslo i Norge och Köpenhamn i Danmark, men såklart även massvis av andra svenska städer som Halmstad, Norrköping och Helsingborg. Ska du åka inom Göteborg gäller samma biljett på stadens spårvagnar, bussar och båtar. Det är Västtrafik som sköter kollektivtrafiken i Göteborg och biljett kan du köpa i biljettautomater på Centralstationen, hos utvalda leverantörer eller i appen To Go som finns tillgänglig där appar finns. Du kan använda dig av Västtrafikens Reseplanerare för att hitta smidigaste vägen att ta dig ditt du vill med hjälp av kollektivtrafiken.

  Parkeringstips

  Letar du parkering åt din bil på Göteborg Centralstation finns det en närliggande som drivs av företaget Apcoa. Det är en så kallad Park & Go parkering vilket innebär att det finns kameror som automatiskt läser av bilarnas registreringsnummer när de kör in och sedan ut från parkeringsplatsen, du behöver alltså inte ta någon biljett. Kostnaden ligger på 25 kr per varje påbörjade 15 min, du kan också välja att köpa parkering i 24 timmar för ett fast pris på 260 kr. Betalningen sker vid betalautomat innan avresa, på Apcoas hemsida eller via appen APCOA FLOW inom 72 timmar efter utfart. Du kan också välja att skicka hem en faktura och betala på det viset, men tänk då på att en administrationsavgift på 50 kr tillkommer. Ska du bara snabbt släppa av eller hämta någon kan du glädjas åt att de första 10 minuterna är helt kostnadsfria.

  Andra parkeringshus och platser i närheten av Göteborg Centralstation är parkeringshuset på Nordstan, P-hus City Göteborg, Kyrkogatan 60 Garage och Aimo Park på Kruthusgatan.

  Nyttiga länkar

  Göteborg tågstation