Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HELSINGBORG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Helsingborg med Auto Europe

  Auto Europe är en biluthyrnings förmedlare. Genom att hyra bil i Helsingborg via oss tar ni nytta av våran långa erfarenhet. Med oss kan ni räkna med att ha marknadens bästa priset. Genom att jobba med lokala och internationella billeverantörer kan vi erbjuda ett enormt utbud av bilar att välja mellan. Allt för att ni kan hitta just den bil som passar just er. Om det är något ni funderar på , tveka inte , ta kontakt med en av våra hyrbils experter som är redo att svara på era frågor.

  Helsingborg som ligger i Skåne i södra Sverige , har blivit döpt till Sveriges vänligaste stad. Med en population på runt 270 000 invånare gör detta till den fjärde största staden i landet. Denna kuststad har många historiks gamla byggnader och på en klar dag , kan man se tvilling staden Helsingör i Danmark. Helsingborg räknas som en av de äldsta städer i Sverige där det har varit bosättningar ända sedan 1085.
  I staden hittar ni massor av alternativ för alla åldrar. Allt från fantastiska restauranger, mycket shopping, museer, brett kulturutbud, spännande aktiviteter för vuxna som barn, nära till havet, naturupplevelser och mycket mer. I Helsingborg finns där något för alla , året runt.Som Sundets pärla och dess långa historia är där en uppsjö av aktiviteter. Här är några som är väl värda eran tid.

  • Kärnan: Detta är den allra främsta sevärdheten utan tvekan. Kärnan är ett vakttorn från medeltiden och är stadens stolthet. Den enormt detaljerade trappan upp till Kärnan, oavsett hur jobbig den är att bestiga är så välbevarad och full av detaljer. Väl upp i tornet har med fantastisk utsikt över staden och sundet.
  • Fredriksdals Friluftsmuseum: Här kan man se hur Helsingborg såg ut förr i tiden. Det som gör det här stället så populärt är de gamla butikerna som fortfarande säljer traditionella produkter och lokala råvaror.
  • Gröningen: Detta stora grönområde intill Norra Hamn erbjuder sol och bad (vid fint väder), lekplatser, glasskiosker, restauranger och uteservering. Vid sommaren är det fullt med folk här som vill slappa vid stranden och njuta av solen. Men även under de kalla månaderna så finns här kallbadhuset.
  • Väla: Strax utanför hittar ni detta enorma köpcentrum. Är ni sugna på shopping är det hit ni behöver bege er. Detta komplex räknas som de mest välbesökta shopping centrum i Sverige och tar emot runt 12 miljoner besökare årligen.

  Trafik och parkering

  Med er hyrbil från Helsingborg kommer ni att ha friheten att kunna köra på vägar som räkans som Europas bästa vägar. De är välskötta och håller hög standard. Väl inne i staden kan det vara värt att sakta ner, många enkelriktade gator kan ställa till det för nykomna som vill hitta till sin slut destination. Enklaste är att när ni är inne i centrum att parkera er bil och vandra runt i staden. Där finns många gå gator som är kantade med små butiker och härliga kaféer.När ni kommer utanför centrum så hittar ni många stora och fina vägar. Ni kan enkelt ta er till Malmö via E20 på runt 50 minuter. Känner ni för en god pölse och lite dansk kultur är det bara att fortsätta och kör över bron, som tar er till Köpenhamn.

  Parkering

  Där finns ett par alternativ att parkera i Helsingborg. En av de mest bekväma sätten att parkera är vid Knutpunkten. Denna utomhusparkering sköts av Q-park och vid ingången finns där betalautomater. Inne i staden kan man parkera vid vägkanten, mot betalning. Hitta närmaste automat och välj den tid ni behöver parkera . När ni har betalt och valt tid får ni en utskrift som behövs placeras i bilen väl synligt för kontrollanter. Var uppmärksam över hur länge ni får parkera. Om ni önskar parkera en längre stund en parkerings plats på Östra Sandgatan där det är möjligt att parkera upp till 7 dygn. Medans vid småbåts hamnen är det möjligt upp till 72 timmar. På Automaterna är det möjligt att betala med kort, kontant eller via sin mobil telefon. För att använda telefon så behöver man anmäla sig i förväg.

  Geografisk information

  Helsingborg hittar ni på Skånes nordvästra kust, där Öresund är som smalast. Från norra delen av Helsingborg, ungefär vid Pålsjö är staden ungefär 35 meter över havet och sedan vid Ramlösa så planar det ut och vikar av mot havet. Staden vilar på en berggrund gjord av sandsten och lerskiffer. Vilket är en intressant blandning som man hittar på andra ställen. Detta är på grund av under istiden låg Skandinavien , där Nord Afrika ligger nu, och var länge en öken mark.
  Helsingborg är som större delen av Sverige, ett tempererat klimat fast har även inslag av kust klimat. Räkna med att det blåser mycket i Helsingborg , vilket bidrar till att kalla temperaturer känns ännu bistrare. Genomsnitts temperaturen per år är runt 8 grader Celsius.
  Från Staden är den mer eller mindre endast ett stenkast över till Helsingör. Med färja tar ni er över på under 20 minuter. Tänk på att med er hyrbil i Helsingborg, att det inte alltid är tillåtet att resa på färja med bilen. Läs eran voucher för att se vad som är tillåtet för den bil ni har hyrt.

  Helsingborgs flygplats

  Helsingborgs flygplats ligger mellan två städer. Ungefär 34 kilometer från Helsingborg och 7 kilometer från Ängelholm. Från centrala delen av Helsingborg kör ni via E20 , runt 30 minuter, för att komma till flygplatsen.Det är den näst största i Skåne , medans den räknas som den tionde största i Sverige. Flygplatsen tar emot runt 413 000 passagerare årligen.

  Ängelholm-Helsingborgs flygplats (AGH)
  Adress: Margretetorpsvägen 445 , 262 91 Ängelholm
  Hemsida: www.angelholmhelsingborgairport.se
  Telefon: 0431 48 45 00

  Kollektivtrafik

  Om ni är trött på att köra er hyrbil i Helsingborg , så kan det vara värt att åka kollektivt om ändå vill besöka några platser. Bussar, tåg och terasshissen styrs och regleras av Skånetrafiken. Där går var 10 minut stadsbussar från olika hållplatser runt om i staden. Samt att där går regionala bussar som tar er till andra orter runt om i Skåne. Från Knutpunkten hittar ni alla tåg som går från staden. Här kan ni snabbt och enkelt ta er till städer som Malmö eller till och med Stockholm om ni önskar att resa så långt. Konstigt som det kan låta, men i Helsingborg är där även en hiss som räknas som kollektivtrafiken . Detta är Terrashissen som åker mellan Stortorget och Slottshagen. Med över 30 000 personer som åker den årligen är den en bekvämlighet som ofta används. På Knutpunkten hittar ni också på andra våningen färjorna som tar er över sundet till Helsingör. Dessa kör med 20 minuters mellanrum.

  Nyttiga länkar

  Helsingborgs officiella sida