Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LULEÅ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Luleå till bra priser

  Att ha en hyrbil när man besöker Luleå är nästan ett måste. Att hyra den genom oss på Auto Europe är nästan ett ännu större måste när du får se vilka fantastiska priser vi erbjuder. Besök Gammelstad, kyrkbyn som finns med på UNESCOs lista av världsarv eller njut av vintersporter. Det finns många sätt att njuta av norra Sverige i Luleå!

  Tack vare drygt 60 års erfarenhet och framgångsrika samarbeten med världsledande aktörer kan vi idag erbjuda hyrbil i över 180 länder och på totalt 24 000 olika destinationer. För bästa upplevelse och pris bör du boka din hyrbil i Luleå redan idag! Du kan antingen boka via vår hemsida eller genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Du kan också ta del av tidigare kunders recensioner av hyrbil i Luleå för att se vad de har att säga .

  Hur är trafiken i Luleå?

  Att köra i Luleå är lugnt och tryggt. Trafiken är inte så tung eftersom staden inte är speciellt stor. Det gäller däremot att tänka på att man har vinterdäck, snökedjor, filtar och varma kläder i bilen om man ska ge sig ut på vintern då det kan bli riktigt kallt och halt på flera sträckor. Inte minst om man ger sig ut på mindre vägar ute på landsbygden.

  • I Sverige är det högertrafik.
  • För cirkulationsplatser skall alla fordon inne i rondellen lämnas företräde.
  • Högerregeln gäller då inga andra skyltar finns.
  • Sedan den 1 januari 2014 är det förbjudet att köra bil samtidigt som du pratar i en handhållen mobiltelefon.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Luleå?

  Att parkera i Luleå är ingen konst. Det finns gott om parkeringsplatser i centrum samt ett större parkeringshus med nästan 700 platser. Tänk på att ställa dig på en parkeringsplats med motorvärmare om du parkerar utomhus på vintern när det är riktigt kallt. På vissa parkeringsplatser kan man betala timvis för sin parkering medan man på andra betalar antingen dygnsvis eller veckovis. Nedan finns två adresser till parkeringshus i centrala Luleå:

  Karpen
  Sandviksgatan 63
  972 33 Luleå

  Smedjan
  Stationsgatan 47B
  972 33 Luleå

  Luleås flygplats

  Luleås flygplats är Norrlands största flygplats och erbjuder mestadels flighter till och från Stockholm men har även under både sommartid och vintertid ett antal chartrade flighter till exotiska plaster så som Phuket i Thailand och Cancun i Mexico.

  Flygplatsen används även av Sveriges försvar för militära flygövningar samt är bas för större delen av det svenska luftvärnet. Från flygplatsen är det inte alls långt in till centrum. Antingen tar man buss direkt in eller så hämtar man ut sin hyrbil på flygplatsen och lämnar sedermera även tillbaka den där när man flyger tillbaka hem eller vidare.

  Luleå Airport (LLA)
  Hemsida: www.swedavia.com/lulea/
  Telefonnummer:+46-(0)10-109 48 00

  Att göra i Luleå

  Om du är osäker på vad du vill göra i Luleå eller vad som finns att hitta på har vi samlat en liten lista på saker man inte borde missa om man är på besök i stan. Och det är enkelt att hinna med om ni väljer att hyra bil i Luleå.

  • Gammelstad: Gammelstad är världens största och bäst bevarade kyrkstad med mer än 400 kyrkstugor grupperade runt Norrlands största medeltida stenkyrka. UNESCO listade Gammelstads kyrkstad på sin lista över världsarv 1996. Här låg Luleå för 400 år sedan, och det var här navet för handel i norra Sverige låg. Starta ditt besök på Gammelstads Visitor Centre, här finns det en uställning om Gammelstads historia med bildspel, information och tips på fina smultronställen. Det finns också souvernirbutik och chans till guidade turer.

  • Isbanan: Denna vidunderliga skridskobana är Luleås vinterbesök nummer ett om du kommer hit under vinterhalvåret. Isbanan är till för alla och du kan välja själv vilket transportmedel du vill använda på banan. I södra hamnen finns det möjlighet att låna en spark om du inte vill åka skridskor.

  • Kulturens Hus: Kulturens hus erbjuder många nöjen då en hel del samlas under ett tak. Stadsbiblioteket ligger här, det finns även en konsthall, konsertlokal och resturang och café. Om man tar sig upp för trapporna till tredje våningen kan man titta på en fantastisk vy över vattnet.

  • Teknikens hus: Detta hus är ett av Sveriges första sciene center och öppnades 1988. Sedan dess har det varit ett intressant och underhållande ställe för både barn och vuxna. En perfekt plats att besöka om du har tid över för att lära dig något och ha kul samtidigt!

  • Luleås skärgård: Luleås skärgård har 1312 öar och är en del av Bottenvikens skärgård som sträcker sig från Skellefteå i söder till Haparanda vid den finska gränsen. Här kan du stanna över dagen eller hyra en av stugorna som finns. Det finns och möjligheten att åka båt till en av öarna och upptäcka skärgården på nära håll.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Luleå

  Om du ska hyra bil i Luleå kan det vara bra att ta sig ut på en fin dagstur, för att upptäcka mer av vad staden och omrkingliggande områden har att erbjuda!

  • Bälingeberget: Bälingeberget är ett naturreservat som har lämningar från avsmältningen av landisen med fält av klappersten. Platsen är unik och väldigt vacker, och här kan man vandra och varför inte grilla? Bälingeberget ligger bara 20 kilometer från Luleås innerstad, och du tar dig bäst hit via E4:an.

  • Ormberget: Om du gillar att åka längdskidor ska du absolut ta dig till Ormberget. Här finns det över 30 kilometer skidspor som passar såväl amatörer som proffs. Njut av en vacker vinterdag när solen skiner och känn de varma solstrålarna i ansiktet.

  • Gultzaudden: Gultzaudden är en fin park som erbjuder olika aktiviteter året om. Det finns stora gräsytor, parkskog, en badstrand och unik lekplats. Udden ligger mycket nära innerstaden och man kan ta sig dit på bara 10 minuter med bil från Luleås centralstation.

  Geografisk information & historia

  Luleå är en av Sveriges mest älskade städer. Med sin nordliga placering i landet erbjuder naturen något helt utöver det vanliga och är exotiskt för andra svenskar såväl som för turister från alla världens hörn. Luleå ligger norr om både Piteå, Umeå och Skellefteå som man kan ta sig till med bil. Avstånden mellan städerna är dock långa i norra Sverige och Luleås placering vid bottenviken är unik i sitt slag då hela kommunen består av en skärgård på drygt 1300 öar.

  Under vintern kan man se norrsken och njuta av ishockey på högsta nivå i svenska mått. På sommaren kan man bada och sola och njuta av den fantastiska naturen på andra sätt. Från Luleå har man också nära till flertalet skidområden samt den finska gränsen. Luleå är dessutom en universitetsstad vilket medför ett trevligt ute- och nattliv. Att ha en hyrbil i Luleå ökar möjligheterna till att uppleva så mycket som möjligt och precis det som faller vederbörande i smaken. Njut av en vacker stad i häftig natur, ren och skär svensk kultur.

  Ta sig runt i Luleå

  Kollektivtrafiken i Luleå består av bussar. Bussnätet täcker egentligen hela staden förutom öarna som inte är nåbara på annat sätt än med färja.

  Tågstation

  Luleås centralstation ligger lite utanför absoluta centrum, på den östra sidan av Stationsgatan. Stationen öppnades för trafik 1884. Härifrån kan man ta tåg till andra städer i Norrland men även tåg söderut mot Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Färja

  Skärgården trafikeras sommar- och hösttid av turbåtar till de mest populära öarna. Det finns även pendlarbåtar att ta till och från fastlandet. Du kan hitta mer information om skärgårstrafiken här.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation