Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KARLSTAD

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Karlstad - Hitta din perfekta hyrbil

  Om ni är i behov av att hyra bil i Karlstad, har ni kommit helt rätt. Med Auto Europe kan ni ta nytta av vår oerhört långa erfarenhet och bra samarbete med alla de stora leverantörerna . Med oss kommer ni att hitta absolut rätt bil för just ert ändamål, och ännu viktigare, till marknadens förnämligaste priser. Med ett prisvinnande kundservice så är vi alltid beredda på att svara på era frågor som kan tänkas uppstå. Boka och spara med oss, för där finns roligare sätt att spendera ens hårt förvärvade pengar.

  Placerat där Klarälven mynnar in till Vänern, den största sjön i Europa, är Karlstad en trevlig och kompakt stad. Staden är känt för uttrycket Sola i Karlstad, som man lätt kan förstå med alla de soltimmar staden har. Närheten till sjön gör att det är ofta soligt tack vara att den stora sjön gör att molnen oftast skingrar sig. Ursprungligen så syftade det uttrycket på något helt annat än det ofta soliga vädret, utan det var en referens till en vacker kvinna långt tillbaka i tiden. Men nu är det mest använt som en hänvisning till att man kan för det mesta förvänta sig ett vackert väder här. Det är inte bara en av de soligaste städerna i Sverige, utan har även haft stor påverkan i svensk historia. Staden har anor som sträcker sig långt tillbaka till vikingatiden. Och det var i denna stad i början på 1900 talet som unionen mellan Sverige och Norge upplöstes. Här kan man hitta något för alla:  

  • För historia och arkitektur intresserade:
   • Värmlands Museum: Med högklassiga utställningar och stjärnfönster på övervåningen som erbjuder en makalös utsikt över Sangrundsudden.  
   • Brigadmuseum: Allt från militärhistoria till samtidshistoria av det svenska samhället från efterkrigstiden till nutid.   
  • För kulturdiggaren:
   • Artscape: Skandinaviens största gatufestival gällande urban konst. Här hittar ni många fina verk och mäktiga målningar.  
   • Lars Lerins utställning: Lars, som även är känd som Lars med hela svenska folket har med sin akvarell konstverk och böcker fått en permanent utställning i Sandgrunds lokaler.   
  • För barnfamiljen:
   • Mariebergsskogen: Detta är Karlstads stolthet. Detta kan liknas som ett mini-Skansen. En magisk plats för både vuxna och barn.  
   • Äventyrsbadet: Ett perfekt ställe att ha kul , speciellt för de med mycket spring i benen.  
  • För livsnjutare:
   • Gamla Stenbron: 168 meter lång sträcker sig denna uråldriga bro som var den största i Sverige när den byggdes. Denna vackra bro fångar lätt ens uppmärksamhet.  
   • Domkyrkan: Njut av lugnet och stillheten här, och spana in den ståtliga silhuetten av byggnaden.

  Trafik och parkering

  Karlstad och dess omnejd är en mycket viktigt knutpunkt för regionens och Värmlands vägnät. Genom staden passerar E18 som är den motorväg som förbinder Oslo med Stockholm. Sedan är där fyra riksvägar som har sin början i Karlstad, väg 61, 62, 63 och den primära 236 påbörjas här och leder ut till resterande delar av Sverige. Som en medelstor stad och fylld med många gågator och broar, kan det ibland vara lite knepigt att navigera sig fram med bilen. Men är man uppmärksam och följer skyltarna så märker man snabbt att det är relativt enkelt att köra i Karlstad.

  Parkering

  Det finns sex centralt belägna parkerings hus i Karlstad som tillsammans med allmänna platser erbjuder närmare 4000 parkerings platser för de som är i behov att parkera sin hyrbil i Karlstad. De allmänna gatuplatserna är skyltade i kvartersvis och där är olika avgifter beroende på vilken zon ni befinner er i.  

  • Röd zon: Maximal tid är 2 timmar och det kostar 16 SEK per timme. Söndagar och helgdagar är avgifts fria.
  • Gul zon: Här kan man parkera mellan 09:00 till 18:00 på vardagar och på helgdag från 09:00 till 15:00. Avgiften är 12 SEK per timme  
  • Grön zon: 8 SEK per timmer kostar det här, och man kan parkera mellan 09:00 till 18:00 . Lördag, Söndag och helgdagar är avgiftsfria.  
  • Blå zon: Detta är samma regler som grön zon, men kostar bara 4 SEK per timme.  

  Där finns ett antal platser som det är tillåtet att stå parkerad upp till sju dygn i sträck. Normalt får man parkera under 24 timmar på gatumark om inget annat anges. Men dessa fyra platser är de enda som det är tillåtet att parkera en längre tid. Sävegatan, Kanikenäsgatan, Kvarnbergsgatan 52 och Kroppkärrssjön.

  Geografisk information

  Karlstad ligger lättillgängligt beläget mellan tre storstäder. Roligt nog är det nästan samma avstånd till dessa tre. Det är 25 mil till Göteborg, 30 mil till Stockholm och 22 mil till Oslo. Vilket gör det enkelt att med sin hyrbil från Karlstad att utforska andra orter i Sverige. Mer eller mindre alla vägar går igenom Karlstad. Staden ligger på delar av Klarälvens delta. Centrala Karlstad är byggt på Tingvalla ön, vilket gör att Karlstad är fylld med olika former av vatten, allt från älvarmar, insjöar och vikar. Karlstads symbol är en glad sol, och det kan man förstå med över imponerande 646 soltimmar på ett år.

  Karlstad flygplats

  Karlstad internationella flygplats är bekvämt beläget runt 18 kilometer norr om Karlstad, och har hand om runt 80 000 tusen passagerare årligen. Denna flygplats låg först runt 3 kilometer från centrala delen av Karlstad. Efter många om och men men tanke på allt oljud en flygplats för med sig, så runt år 2000 flyttades den till den nuvarande platsen. Original flygplatsen används fortfarande för skolflyg och segelflyg.

  Karlstad flygplats(KSD)
  Adress: Våldalen 570, 655 91 Karlstad, Sverige
  Hemsida: http://ksdarprt.se
  Telefon: +46 54-540 77 14

  Kollektivtrafik

  Där finns gott om valmöjligheter när det kommer till kollektiv trafik. Om ni har parkerat och önskar resa runt med buss inne i Karlstad , så hanteras det av Karlstadbuss medans om ni vill åka runt i länet så är det Värmlandstrafik som hanterar det. Trots att denna stad är extremt enkelt och bekvämt att ta sig runt på fot, så är stadstrafiken alltid till hands. Skall man åka en längre sträcka, så kan tåg vara ett alternativ. Med nio avgångar till Stockholm, och fem avgångar till Göteborg och Oslo är det enkelt att ha Karlstad som en utgångspunkt. Centralstationen ligger som namnet antyder mitt i centrala Karlstad, endast ett litet stenkast från Stora torget.