Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I OSLO

  Hyrbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 timmar innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Tillgängliga 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Oslo till de bästa priserna

  Har du också funderat på att hyra bil snart? Då måste du kolla in våra erbjudanden runt om i världen. Idag har vi möjlighet att hyra ut bilar i nästan hela världen! Närmare bestämt i hela 180 olika länder och på sammanlagt 24 000 olika destinationer. Detta tack vara fint samarbete med några av världens främsta biluthyrare. Ska du till Oslo snart? Se då till att boka din hyrbil i Oslo redan nu.

  Trafik och Parkering

  Att köra i Oslo kan ibland vara lite trångt men om man planerar körningen väl och har fokus är det inga problem. Vägarna är fina och vägnätet är välutvecklat. Nedan följer ytterligare lite generell information:

  • Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Man kör på höger sida och spårvagnar har förkörsrätt och skall 8öras om på höger sida.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Det är inte tillåtet att parkera på en huvudled i Norge. Det finns dock många offentliga parkeringsplatser. Gul vägmarkering indikerar parkering i en timme, grå markering 2 timmar och brun markering 3 timmar tillåten parkering.

  Geografisk information

  Oslo är Norges huvudstad och ligger vackert placerad vid Oslofjordens början. Hela staden omges av skog och det gör Oslo till en väldigt grön och fräsch stad. I Oslo kan man shoppa på kända gågatan Karl Johan, äta en trevlig middag i solnedgången på Aker Brygge eller njuta av opera på nybyggda landmärket Oslo Operahus. Oslo är Norges centrum för ekonomi, utveckling och utbildning. Här har flera stora oljekoncerner sina huvudkontor eller filialer till sina huvudkontor. Norge generellt har en av de starkaste ekonomierna i världen och den styrs främst av olja, vilket också återspeglas i staden med fina nybyggen och stora satsningar. Är man friluftsintresserad kan man ta sig upp till holmenkollen och där vandra i olympiska trakter. Här har man dessutom en fantastisk utsikt över hela Oslo.

  Oslos flygplats

  Oslos flygplats är Nordens näst största efter Kastrup i Köpenhamn och har flighter inom hela Europa och internationellt. Från flygplatsen tar man sig enklast med expresståg in till centrum. Det tar cirka 35 minuter. Vill man så kan man också boka sin hyrbil och hämta ut den direkt på flygplatsen, vilket är något vi rekommenderar för att göra bilhyran så smidig som möjligt.

  Oslo Gardeomoen Airport (OSL)
  Hemsida: www.osl.no
  Telefonnummer: +47 06400

  Kollektivtrafik

  I Oslo tar man sig främst fram med trikk (spårvagn) eller buss i de mer centrala delarna. Man kan också ta regionaltåg och pendeltåg om man vill åka utanför stan eller till en annan stad.

  Tågstation: Oslos centralstation ligger precis nere vid vattnet och har nära till gågatan Karl Johan. Härifrån kan man ta tåg norrut till bland annat Trondheim och Narvik och söderut samt över gränsen till Sverige.

  Hyra husbil Oslo

  Vill du uppleva den norska huvudstaden på ett bekvämt och flexibelt sätt med nära och kära? Då kanske en husbil i Olso är något för dig. Planera en husbilssemster med Auto Europe och välj mellan ett brett urval av moderna husbilar med hög komfort.

  Bra länkar

  Turistinformation Oslo

  Förbättra din upplevelse

  Du använder en webbläsare som vi inte stödjer. Uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och säkerhet.

  Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av Chrome eller Firefox