Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I OSLO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Oslo till de bästa priserna

  Oslo, Norges huvudstad, ligger unikt på toppen av fjorden, omgiven av berg och kullar. Hämta din hyrbil i Oslo från en av de två flygplatserna, där Auto Europe erbjuder biluthyrning, och starta ditt äventyr i vårt fina grannland. Utforska hamnfronten med några underbara utsikter och lokala butiker, barer och restauranger. Ta en promenad genom staden och besök den norska nationella operan och baletten. Om du går längre bort från huvudcentret kan du besöka Kon Tiki-museet, tillägnad Thor Heyerdahl, en världsberömd forskare. Alternativt kan du också besöka Vigelands skulpturpark med över 200 skulpturer av Gustav Vigeland. Kom tillbaka till Norway Designs som är värd åt många olika utställningar under året och ger dig en unik möjlighet att se många av de norska designerna.

  När du är tillbaka i staden kan du hoppa in i din biluthyrning från Auto Europe och till exempel köra till Drobak, 30 minuter sydväst, där man kan uppleva stadens 1700- och 1800-tals gator och små trähus. Drobak är också värd åt Norges permanenta julstad. Härifrån kan du också ta färjan till fästningen Oscarsborg, inträde är gratis. Ett annat alternativ är att fortsätta köra söderut till Fredrikstad, att besöka en av den bevarade nordiska fästningen som är värd för byggnader från 1600- och 1700-talet.

  Läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Oslo här.

  Hur är trafiken i Oslo?

  Att köra i Oslo kan ibland vara lite trångt men om man planerar körningen väl och har fokus är det inga problem. Vägarna är fina och vägnätet är välutvecklat och det är ingen större skillnad från körning i Sverige. Om man kan ska man såklart undvika rusningstider om man vill ha en smidig resa. De brukar vara på morgonen mellan 07:30 och 09:30 och på kvällen mellan 16:30 och 18:30. Som i många svenska städer finns det relativt många envägsgator, så man bör vara uppmärksam på skyltningen. Nedan följer ytterligare lite generell information:

  • Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Man kör på höger sida och spårvagnar har förkörsrätt och skall köras om på höger sida.
  • För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Oslo?

  Det är inte tillåtet att parkera på en huvudled i Norge. Det finns dock många offentliga parkeringsplatser. Gul vägmarkering indikerar parkering i en timme, grå markering 2 timmar och brun markering 3 timmar tillåten parkering. I stadens centrum måste du alltid betala en parkeringsavgift måndag – lördag 9–20. Utanför dessa timmar är det vanligtvis gratis. På gatorna utanför stadens centrum finns det några gratiszoner och några betalzoner. Godkända betalningsformer är vanligtvis mynt, kreditkort och via appen Bil i Oslo. Parkering i privata parkeringsgarage, parkeringsplatser och parkeringsplatser kräver betalning hela tiden. De flesta av dem ägs av TimePark, OnePark, Q-Park eller EuroPark.

  Oslo flygplats

  Oslos flygplats är Nordens näst största efter Kastrup i Köpenhamn och har flighter inom hela Europa och internationellt. Från flygplatsen tar man sig enklast med expresståg in till centrum. Det tar cirka 35 minuter. Vill man så kan man också boka sin hyrbil och hämta ut den direkt på flygplatsen, vilket är något vi rekommenderar för att göra bilhyran så smidig som möjligt.

  Oslo Gardeomoen Airport (OSL)
  Hemsida: avinor.no
  Telefonnummer: +47 64 81 20 00
  Adress: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Norge
  Flygbolag: Oslo Airport tjänar 178 destinationer (26 inhemska, 152 internationella). De två huvudsakliga flygbolagen som driver Oslo flygplats som nav är Scandinavian Airlines System (SAS) och Norwegian Air Shuttle.

  Att göra i Oslo

  Oslo är en modern metropol där du alltid hittar något att göra. Om du letar efter inspiration och idéer om hur du tillbringar din tid i Tiger City hittar du våra bästa tips och idéer nedan. Överväg i förväg om det kommer att vara värt att köpa ett OsloPass för din vistelse; Med ett OsloPass har du fri tillgång till över 30 museer och sevärdheter samt gratis resor med all kollektivtrafik.

  • Grünerløkka: Grünerløkka (eller Løkka) som ligger norr om Oslo centrum brukade vara ett gammalt arbetskvarter. Idag är Grünerløkka ett av stadens trendigaste områden. Det är fullt av spännande restauranger, kaféer och butiker. Grünerløkka har flera fina ställen och parker där människor samlas på trevliga dagar, inklusive Sofienbergsparken, Birkelunden och Olav Ryes.

  • Operaen: Operan är designad av Snøhetta och blev snart en mycket populär attraktion bland både lokalbefolkningen och turister. Taket är en populär plats för människor att samlas på sommaren och dess läge ger en spektakulär utsikt över Oslofjorden.

  • Frognerparken: Kallas också Vigelandsparken. Parken innehåller över 200 skulpturer av konstnären Gustav Vigeland och är en populär plats på sommaren. Gå hit för en avkopplande sommarkväll och grilla med familj eller vänner.

  • Slottet: Slottsparken och torget framför slottet är öppna för allmänheten. Varje dag kl. 13:30 har trädgården en vaktutbytesceremoni. Slottet var under uppbyggnad i 25 år innan det stod klart 1849 och byggdes av kung Carl Johan.

  • Icebar Oslo: Icebar är öppen alla dagar i veckan utom söndag (mån-tors: 15: 00-24: 00, fre: 15:00 till 01:00, lördag: 12:00 till 01:00). Icebar är byggd med 60 ton is som byggnadsmaterial. Icebar öppnades i november 2009. Icebar erbjuder också möjlighet att organisera företagsevenemang och fester. Varma kläder delas ut vid dörren.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Oslo

  Nedan hittar du våra idéer för dagsutflykter från Oslo. Fortsätt läsa för inspiration för vart du ska ta dig när du åker på vägarna med din hyrbil i Oslo.

  Fredrikstad

  Fredrikstad är en mycket trevlig dagstur från Oslo. Staden är faktiskt en av de bäst bevarade i Norge och om du har möjlighet och tid att tillbringa en dag eller två här och gå på stadspromenader kommer du inte ångra resan. Besök Fredrikstad Museum för att få en inblick i stadens historia. Ska du hyra bil i Oslo och vill ta dig ut på dagstur är denna plats helt enkelt perfekt. Körningen mellan Oslo och Fredriksstad tar cirka 1 timme och 10 minuter via E6.

  Tønsberg

  Tønsberg grundades av vikingarna och är Norges äldsta stad. Det finns därför en hel del historia och det finns kvar en hel del gamla fynd man kan utforska. Det är här det berömda Oseberg-fartyget hittades 1904. Tønsberg är hem till Skandinaviens största ruinområde och hela området är möjligt att se och besöka. Tønsberg är utgångspunkten för Vestfold Viking Trail som tar en genom flera olika vikitngastäder. Området är mycket populärt bland turister, särskilt på sommaren.

  Ekeberg

  Ett besök i Ekeberg behöver inte ta en hel dag, men det finns så mycket att se och göra att vi rekommenderar att du håller ditt schema öppet när du reser hit. Du kan gå med på guidade promenader runt i parken. Familjer med barn rekommenderas en resa till klättringsträdgården där unga och gamla kan leka och klättra.

  Lillehammer

  Lillehammer är en otroligt populär destination för både turister och Oslobor på grund av dess många saker att göra. Stadens ligger bara två timmars tågresa från Oslo. Lillehammer är fullt av kulturella attraktioner. Lillehammer har också en livlig scen för konst och hantverk, och gågatan Storgata är det bästa stället att gå för unika minnesmärken. Vintersportentusiaster kommer särskilt att älska Lillehammer tack vare sina fem skidorter och roliga aktiviteter, inklusive släde, hundspann och isfiske, för att inte tala om tidigare olympiska anläggningar som Lysgårdsbakkene Ski Jump och Hunderfossen Luge Track.

  Geografisk information & historia

  Cirka 1049 grundade kung Harald Hardråde Oslo. Emellertid avslöjade nyligen arkeologisk forskning kristna begravningar från före 1000, vilket indikerar tidig stadsbosättning. Håkon V (1299 - 1319) var den första kungen som var bosatt i staden permanent. Han började byggandet av Akershus-fästningen.

  Oslo har förstörts flera gånger av bränder. 1624 återuppbyggde kung Christian IV området nära Akershus-fästningen och kallade det Christiana, som blev huvudstad 1814 när Danmark blev ödelagt. Kungliga palatset, Stortinget, universitetet, Nationalteatern och börsen grundades på 1800-talet. Christiana blev den mest populära staden 1850 och 1878 bytte staden namn till Kristiana. Oslo, det ursprungliga namnet, återupprättades 1925.

  Norges huvudstad ligger vackert placerad vid Oslofjordens början. Hela staden omges av skog och det gör Oslo till en väldigt grön och blomstrande stad. I Oslo kan man shoppa på kända gågatan Karl Johan, äta en trevlig middag i solnedgången på Aker Brygge eller njuta av opera på nybyggda landmärket Oslo Operahus. Oslo är Norges centrum för ekonomi, utveckling och utbildning. Här har flera stora oljekoncerner sina huvudkontor eller filialer till sina huvudkontor. Norge generellt har en av de starkaste ekonomierna i världen och den styrs främst av olja, vilket också återspeglas i staden med fina nybyggen och stora satsningar. Är man friluftsintresserad kan man ta sig upp till holmenkollen och där vandra i olympiska trakter. Här har man dessutom en fantastisk utsikt över hela Oslo.

  Ta sig runt i Oslo

  Ska du inte hyra bil i Oslo eller om du bara vill byta färdmedel för en dag är det ingen stress! Det finns gott om kollektivtrafik. I Oslo tar man sig främst fram med trikk (spårvagn) eller buss i de mer centrala delarna. Man kan också ta regionaltåg och pendeltåg om man vill åka utanför stan eller till en annan stad.

  Tågstation:
  Oslos centralstation ligger precis nere vid vattnet och har nära till gågatan Karl Johan. Härifrån kan man ta tåg norrut till bland annat Trondheim och Narvik och söderut samt över gränsen till Sverige. Offentlig transport inom zonerna 1 och 2 är gratis med OsloPass. Lokala bussar, tunnelbana, spårvagnar och färjor organiseras av företaget Ruter i Oslo och Akershus.

  Färja
  Bygdøy-färjan ingår inte i Ruters biljettsystem. Du kan ta en färja från Oslo till Langøyene, Slemmestad och Nesodden.

  Buss
  Oslo Bus Terminal ligger bredvid Oslo S och är utgångspunkten för långväga och regionala busslinjer. Kundtjänst är öppet från måndag till fredag 7 till 18 och lördag och söndag 10 till 18. Du kan köpa biljetter på bussterminalen i Ruters biljettapp eller vid Narvesen och Deli de Luca.

  Turistinformation Oslo