Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TRONDHEIM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Trondheim med Auto Europe

  Med en hyrbil i Trondheim kan du enkelt och bekvämt utforska Trondheims fantastiska natur och historiska turistmål. All information du kan tänkas behöva kring din hyra samt alla våra tillgängliga bilar som passar dina önskemål hittar du absolut enklast på vår hemsida. Som alltid får du bästa prisgaranti och full återbetalning vid avbokningar 48 timmar före upphämtningstid. Skulle du vilja ändra din resplaner så tar vi aldrig ut någon administrativ avgift för detta, varför du alltid kan boka med oss och känna dig trygg i att du har möjligheten att vara flexibel. Skulle du vilja ställa frågor kan du nå svensktalande personal varje dag i veckan per telefon eller via e-post.

  Trafik och parkering

  E6 mellan Trondheim och Stjørdal är belagd med en avgift. Det finns också tullstationer i Trondheim samt vid Øysan och Thamshamn. Tullstationerna är skyltade med namnet "Bomstasjon". Du kan välja att betala manuellt eller med mynt, många stationer accepterar även betalning med kreditkort. Vid de stationer som är märkta med "do not stop" betalar du avgiften antingen vid en närliggande bensinstation eller får en faktura hemskickad till dig i efterhand. Vägtullsavgifterna är inte inkluderat i din biluthyrning, däremot ingår en transponder i alla hyrbilar i Trondheim som registerar hur många gånger du passerat en vägtull. Du kommer därefter att bli debiterad av hyrbilsföretaget i efterhand när du lämnat tillbaka bilen.

  I Norge finns det fartkameror över hela landet som fotograferar bilar som inte håller hastighetsbegränsningen. De sträckor som är bevakade av fartkameror är tydligt skyltade. Om din bil blir fotograferad kan du bli bötfälld från 600 NOK till 7800 NOK. Du kan också få ditt körkort konfiskerat, beroende på hur mycket hastighetsbegränsningen överträddes.

  Om du hyr din bil och får en bot kommer polismyndigheten att kontakta hyrbilsföretaget, som äger bilen. Hyrbilsföretaget lämnar därefter ut dina uppgifter till polismyndigheten så att de kan skicka boten hem till dig med post. Hyrbilsföretaget tar ut en administrativ avgift utöver din bot för detta arbete, varför vi rekommenderar dig att vara extra noggrann med hastigheten när du färdas på vägar med fartkameror.

  Det är tillåtet att köra med vinterdäck från 1:a november till första söndagen efter påskdagen. Vinterdäcken är inkluderade i våra priser i Norge. Övriga körråd och information om trafikregler som kan underlätta din vistelse i Norge hittar du om du klickar här.

  Parkering

  Parkeringen sköts av det kommunala bolaget, Trondheim Parkering som erbjuder cirka 1400 skyltade platser för gatuparkering inne i staden. Som vanligt måste du betala en avgift för att använda parkeringsplatserna. Systemet är uppbyggt enligt en timdebitering, som eskalerar ju längre du står parkerad på en och samma plats. Den första timmen kostar 25 NOK och om du står i fem timmar är totalkostnaden 175 NOK. Innan du lämnar bilen bör du kontrollera vad som står på parkeringsskylten eftersom vissa parkeringsplatser har en tidsbegränsning på 30 minuter.

  Om du behöver stå parkerad en längre tid finns flera olika parkeringshus tillgängliga i centrum. Du betalar då 24 NOK i timmen med ett maxbelopp på 180 NOK för ett helt dygn. Bolaget samarbetar också med vissa hotell som erbjuder ett parkeringspass. Passet tillåter att du kan åka in och ut ur parkeringshusen så många gånger som du vill och du får parkera hur länge du vill, så länge som du har betalat för att passet ska vara giltigt. Detta är en lösning speciellt framtagen för turister som vill besöka många olika turistattraktioner eller för besökare som har många affärsmöten under sin vistelse.

  Du kan vända dig direkt till bolaget för frågor kring parkeringshus, handikappbevis, zonparkering, mobilbetalning eller för att bestrida en eventuell parkeringsbot. Du kommer till deras hemsida genom att klicka på denna länk.

  Geografisk information

  Trondheim ligger gömd inne i Trondheimsfjorden och är den största staden i Sør-Trøndelag fylke med sina 180 000 invånare. Staden bildades redan 997 av Norges dåvarande kung och tillika vikingen, Olav Tryggvason och var Norges huvudstad fram till 1217. I närheten av staden har många viktiga, historiska händelser utspelats och Olov den Helige, som stupade cirka en och en halv timmes bilkörning från Trondheim, ligger begravd i Nidarosdomen i Trondheim.

  Förutom att vara Norges historiska huvudstad är Trondheim också Norges teknologiska huvudstad. Norges Tekniska och naturvetenskapliga universitet grundades redan 1968 i Trondheim och har idag cirka 30 000 studenter. Stadskärnan ligger på en halvö och förbinds med broar till övriga stadsdelar över Floden Nidelva, som rinner igenom staden och delar den med sitt spegelblanka vatten.

  Det stora antalet studenter gör Trondheim till en myllrande studentstad med många pubar och nattklubbar. Förutom studentställena finns det också ett stort utbud av restauranger på grund av stadens alla besökare. Du kan därmed alltid hitta någonting att äta beroende på din aptit och plånbok, oavsett om du endast vill äta rätter med lokala råvaror till att äta något från de internationella köken.

  När du ätit dig mätt och belåten kan du upptäcka stadens rika utbud av sevärdheter. Trondheim stad erbjuder guidade turer som kan lära dig allt det viktigaste om stadens historia. För den som hellre vill upptäcka sevärdheter på egen hand rekommenderar vi ett besök till mäktiga Nidarosdomen, Ärkebiskopens palats eller att du tar färjan över till Munkholmen, som varit både ett kloster, fort och fängelse genom åren . Somrarna är ljusa då staden ligger på 63:e breddgraden och trots att staden ligger nära polcirkeln är klimatet varmare än man kan tro tack vare Golfströmmen. På somrarna kan du förutom att sola och bada även vandra eller cykla längs med fjorden. Fjorden är rik på fiskearter och du kan även fiska lax och öring.

  Enklast tar du dig till Trondheims närområden genom att hämta upp din hyrbil i Trondheim. Inte långt från Trondheim ligger Bymarka som erbjuder unik naturupplevelse både på sommer och vintern. Trondheim har ca 70 till 100 snödagar per år och möjligheterna att åka längdskidor är goda. För den som hellre sysslar med utförsåkning ligger Vassfjellet och Norges största skidort, Oppdal någon körtimme bort.

  Trondheim flygplats

  Trondheims flygplats, Værnes är Norges tredje största flygplats och är en hub för mellersta Norge. Flera av våra samarbetspartners erbjuder biluthyrning från flygplatsen, som ligger längs med E6 cirka 32 kilometer öster om själva Trondheim. Resan tar cirka en halvtimme med bil. Vill man istället resa kollektivt går det bussar från flygplatsen med Flygbussen. Du kan även resa med tåg med NSB, då flygplatsen har en egen tågstation med avgång till Trondheim en gång i timmen.

  Flygplatsen har två terminaler, en inrikesterminal och en utrikesterminal. Inrikesterminalen trafikeras av fyra bolag med 16 olika inrikesdestinationer och fyra bolag trafikerar nio utrikesdestinationer däribland Köpenhamn, London, Reykjavik och Amsterdam. Detta innebär att du kan ta dig nästan över hela världen med endast en mellanlandning från Trondheims flygplats.

  Trondheim Værnes Lufthavn (TRD)
  Hemsida: www.avinor.no
  Telefonnummer: 0047 67 03 25 00

  Kollektivtrafik

  Vid Trondheims centralstation knyts tåg, buss och färja samman. Förutom busslinjerna som tar dig runt i staden kan du även resa till direkt med buss till Oslo eller andra närliggande städer.

  Tågen går i huvudsak i sydlig och nordlig riktning men även rutter till Stockholm erbjuds.

  Med Hurtigrutten kan du välja att upptäcka den norska kusten med båt. Från hamnen vid centralstationen går dagliga avgångar söderut till Bergen och norrut till Kirkenes. Om du vill ta med dig hyrbil på färjan rekommenderar vi dig att kontakta oss i förväg då detta alltid är på förfrågan.

  Hotell

  Då Trondheim är regionens mest betydande stad besöks den dagligen av både turister och folk som är där i affärer. Det kan därför vara en bra idé att vara ute i god tid när du ska boka bil och hotell. Lediga rum kan du hitta under fliken hotell.

  Bra länkar

  Turistinformation Trondheim