Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TROMSÖ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Tromsö med Auto Europe

  Med en hyrbil i Tromsö kan du resa på ett nordligt äventyr! Den arktiska huvudstaden är en livlig, spännande och vacker stad full av spännande kultur och historia. Staden är omringad av fjäll, fjordar och öar och det fantastiska landskapet är enkelt att utforska med en hyrbil från Auto Europe. Förutom härlig natur har möjlighet att uppleva nord-norsk kultur, historisk arkitektur, mångfaldigt djurliv och imponerande utsiktspunkter. Det spektakulära landskapet runt Tromsö är perfekt för olika utomhusaktiviteter och du kan njuta av det otroligt vackra naturfenomenet norrsken som färgar natthimmelen i regnbågens alla färger. Låt Auto Europe hjälpa dig att skräddarsy din hyrbilsupplevelse, vare sig du ska på affärs- eller semesterresa. Vi hittar en bil som passar din behov och önskningar.

  Trafik

  När du ska hyra bil i Tromsö är det viktigt att du tänker på att ha däck som passar till årstiden och vägförhållandena. I Tromsö är det tillåtet med dubbdäck från 15:e oktober fram till 1:a maj. När du kör i fjällområden, i branta nedförsbackar är det bra att köra bilen på låg växel för att bromsarna inte ska bli för varma. Generellt är vägunderlagen goda och här råder relativt lugn trafik. Från Tromsö har du möjlighet att bege dig ut på en riktig roadtrip längs de norska vägarna med vackra körturer till Oslo - 1642 km, Bergen 1776 km, Trondheim-1151 km Bodö-550 km, Narvik-250 km och Alta-397 km.

  Parkering

  Inne i centrala Tromsö hittar du över 500 gatuparkeringsplatser. Mellan 8.00 till 17.00 är det avgiftsbelagt på vardagar. Maximal parkeringstid är 2 timmar. På några ställen runt om stadskärnan är det totalt parkeringsförbud under dessa tider. Skyltar markerar om du håller på att köra in i sådan zon. Om du önskar att stå parkerad på parkeringshus finns det ett antal att välja emellan. Bland annat Fjellet P-hus med 900 platser och Seminaret P-hus med 180 parkeringsplatser. På vissa ställen kan du till och med betala dina parkeringsavgifter med hjälp av appen Tromsö parkering.

  Geografisk information

  Tromsö ligger 400 km norr om den arktiska cirkeln och 2000 km söder om Nordpolen. Som den största staden i Nord-Norge bjuder Tromsö på otaliga naturupplevelser i världsklass. Gå på norrskensjakt, valsafari, ta en ridtur när midnattssolen lyser eller åk hundsläde. Självklart har du även möjlighet till en mängd turer som vandring, skidor, fiske, båt, eller med kajak runt Tromsö och omnejd. Centrum av Tromsö ligger på ön Tromsøya och har en del intressanta sevärdheter att erbjuda och i omedelbar närhet till fjordar och härliga fjällområden. Den mest markant synbara sevärdheten är Ishavskatedralen, men även Polaria, Polarmuseumet och Tromsø museum är värda ett besök. Sommartemperaturen ligger på mellan 5 och 25 grader. Vintrarna är relativt milda för dessa breddgrader men staden får ofta mycket snö. Norrsken kan ses mellan september och april medan midnattssolen kan upplevas mellan mitten av maj fram till mitten av juli.

  Tromsö flygplats

  Tromsö flygplats är en internationell flygplats belägen i Langnes, strax utanför centrala Tromsö. Flygplatsen har anslutningar till flertalet inrikes destinationer såsom huvudstaden Oslo men även charter till bland annat Gran Canaria. Du kan välja att upphämta hyrbil i Tromsö centrum eller på flygplatsen.

  Tromsö Airport (TOS)
  Hemsida: https://avinor.no/en/airport/tromso-airport/
  Tel: +47 67 03 46 20

  Kollektivtrafik

  Bolaget Nobina står för kollektivtrafiken runt Tromsö med omnejd med hjälp av lokala och regionala bussar. Torghatten bussarna kan ta dig till Alta och Narvik. Du hittar även bussar till andra destinationer både i Norge, Finland och Sverige.Till och från flygplatsen finns flygbussar. Då Hurtigrutten även har stopp i staden hittar du färjor som avgår norrut klocka 18.30 och söderut klockan 01.30. Med expressbåt kan du ta dig vidare till Finnsnes, Harstad, Skjervøy, Senja och Lysnes. Färja kan ta dig till Breivikeidet, Svensby, Lyngseidet, Olderdalen, Brensholmen, Botnham, Gryllefjord och Andenes.

  Hyra husbil Tromsö

  Vill du få en ännu bekvämare resa men fortfarande ha friheten att upptäcka efter eget tycke och behag? Då kanske en husbil är något för dig. En husbil från oss på Auto Europe är inte bara ett budgetvänligt alternativ, de ger dig även möjligheten att resa i grupp. Börja planera din husbilssemester på Tromsö idag.

  Bra länkar

  Turistinformation