Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BERGEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bergen – Boka och spara

  När du bokar en hyrbil i Bergen, i Norge kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Bergen flygplats - snabbt och lätt.

  Besök gärna vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bergen för att läsa om tidigare kunders erfarenheter med Auto Europe.

  Trafik och parkering

  Bergen ligger utmed Norges västjust och inbjuder till körning på vackra vägar med spektakulär utsikt. Om man vill köra söderut mot Stavanger följer man E39 söderut. Mellan öarna går färjor. Vill du däremot köra till huvudstaden Oslo bör du ta E16 på fastlandet. De norska vägarna håller bra standard och i bergiga områden kan vägarna vara smala och branta. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Bergen, i Norge:

  • I Norge debiteras vägtull men du kan enkelt betala via ex. Internet.
  • I långa branta backar bör du undvika att lång-bromsa (det kan göra att bromsvätskan börjar koka!). Kör istället på en låg växel!

  Mer information hittar du i vår körguide för Norge.

  Parkering

  Om du vill parkera i Bergen bör du inte förvänta dig att hitta gratisparkering. Dock finns det många centralt belägna parkeringshus som erbjuder 24 h parkering till rimliga priser. Hör annars med ditt hotell om parkering är inkluderad i priset.

  Geografisk information

  Bergen är Norges näst största stad och ligger på Bergenshalvön omgiven av höga fjäll och i slutet av en fjord. I staden bor ca. 235 000 invånare men är, trots sin ringa storlek, Norges näst största stad. Om man strövar utmed den världsarvslistade strandpromenaden Bryggen får man verkligen en känsla av gammal hamnstad. Bergens gamla rådhus är ett imponerande hus som byggdes redan på 1500-talet. När man strövat klart i den vackra staden Bergen kan man ta sin hyrbil och upptäcka stadens omgivningar. Åk i alla väderstreck längs med vattnet. Stanna till i små byar och städer och njut av det vackra landskapet. Från Bergen utgår också den enormt populära Hurtigruten - där man på ett enastående sätt får beskåda de norska fjordarna. Turen går mellan Bergen och Kirkenes i norr. Bergen sägs vara en av Europas regnigaste städer men har faktiskt ett aning mildare klimat vintertid jämfört med ex. Stockholm.

  Bergen flygplats

  Bergen flygplats är en internationell flygplats belägen i Flesland, Bergen, en stad och kommun i Hordaland län i Norge. Flygplatsen som öppnade 1955 är den näst mest trafikerade flygplatsen i landet med cirka 6 miljoner passagerare per år. Flygplatsen genomgår för närvarande en utbyggnad där en ny inrikesterminal ska stå färdig i mitten på 2017.

  Bergen flygplats (BGO)
  Hemsida: www.avinor.no
  Telefonnummer:+47 67031100

  Kollektivtrafik

  Du kan ta dig runt i Bergen med buss eller bybane (spårvagn). Biljetter kan du enkelt köpa antingen direkt av chauffören, i automat eller via mobil-app. Ta tåget till Oslo! Den vackra tågsträckan mellan Bergen och Oslo tar drygt 7 timmar.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Bergen