Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERGEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bergen flygplats med Auto Europe

  När du bokar hyrbil på Bergen flygplats med Auto Europe ger du dig själv möjligheten att utforska den vackra staden helt i ditt eget tempo. Du får friheten att enkelt ta dig utanför stadens gränser och kan uppleva resten av det härliga Vestlandet. Vad sägs om en tur till fjordlandskapet i Sunnhordland eller till glaciären Golgefonna. Vestlandets naturupplevelser väntar på dig! Bergen stad är känt för sina vackra trähus och har mycket att bjuda på. Välsmakande matupplevelser, fina utsikter från Ulriken och spännande festivaler är bara några av alla attraktioner som den ikoniska hamnstaden kan erbjuda sina besökare. Boka en hyrbil med Auto Europe idag antingen online eller ring oss gratis och få hjälp av vårt reservationsteam.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Bergen.

  Flygplatsinformation

  Bergen Airport (BGO)
  Officiellt namn: Bergen Airport
  Adress: Flyplassvegen 555, 5258 Bergen, Norge
  Läge: Flygplatsen hittas cirka 17 km söder om centrala Bergen.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen tjänar 63 destinationer över hela världen med bolag som British Airways, Finnair, KLM, Icelandair, Norwegian, SAS och Vueling.

  Terminaler

  Flygplatsen som stod färdig 1955 består för närvarande av två terminaler som hanterar 6 miljoner passagerare. För att kunna utöka flygplatsen kapacitet byggs för tillfället en tredje terminal, T3 som ska stå färdig i mitten av 2017 och som kommer att hantera inrikes flygtrafik.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Bergen flygplats kan inte bli enklare med uthyrningsdiskarna inne på flygplatsen huvudterminal. Som extra service kan du även hämta upp din bil uppvärmd och isfri under vinterhalvåret, allt för att du ska få en så bra start på din resa som möjligt. Bheöver du mer information om att köra bil i Norge, hittar du vår kör-guide här.

  Uthyrare Öppettider
  Budget Mån-fre 7.00 till 24.00
  Lör 8.30 till 23.30
  Sön 9.30 till 24.00
  Avis Mån-fre 7.00 till 24.00
  Lör 8.30 till 23.30
  Sön 9.30 till 24.00
  Keddy Mån-fre 7.00 till 22.00
  Lör 8.00 till 13.00
  Sön 15.00 till 22.00
  Europcar Mån-fre 7.00 till 22.00
  Lör 8.00 till 13.00
  Sön 15.00 till 22.00
  Thrifty Mån-fre 7.00 till 23.30
  Lör 9.00 till 17.00
  Sön 12.00 till 24.00
  Hertz Mån-fre 7.00 till 23.30
  Lör 9.00 till 17.00
  Sön 12.00 till 24.00

  Flygplatsfaciliteter

  Du som vill ta en bit mat innan din avfärd kan passa på att koppla av på en av flygplatsen matställen som kan hittas både före och efter säkerhetskontrollen. Om du vill passa på och spendera din strosande runt bland duty-free produkter och butiker, erbjuder även flygplatsen ett brett utbud av mode, böcker och tidskrifter, kosmetika och parfym och souvenirer.

  Du hittar uttagsautomater för kontanter både i ankomsthallen och inne på gate-området för inrikes- och internationella flygningar. I ankomsthallen kan du även passa på att växla pengar. För dig som vill passa på att övernatta i nära anslutning till flygplatsen, kan flyglasten även erbjuda sovplatser på närliggande Clarion Hotel Bergen som ligger på bekväma 2 minuters gångavstånd.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Via Rv580 eller Rv555 kan du enkelt ta din hyrbil från Bergen flygplats in till centrum eller fortsätta vidare till destinationer som Stavanger, Ålesund och Hardangervidda nationalpark. Resan in till bergen centrum bör ta cirka 25 min beroende på den aktuella trafiksituationen.

  Du som ska upphämta fordon inne i Bergen eller resa vidare kollektivt kan använda dig av anslutning via buss, båt och taxi. Flygbussarna har tre olika rutter runt om staden, går var 10:e min och resan in till centrum tar cirka 20 min.

  Parkeringstips

  Bergen flygplats har allt som allt 4500 parkeringsplatser för kort och långtidsparkering. Du hittar även platser där du med el-bil bekvämt kan parkera och ladda din bil. Du hittar upp- och avhämtningszoner nära hotellet och parkering är gratis de första 10 minuterna.

  Inne i bergen centrum hittar du gatuparkering markerad med blå skylt med vitt P på. Måndag till lördag är parkering avgiftsbelagd i centrum från 8.00 till 23.00. Söndagar och helgdagar är avgiftsfria på offentliga parkeringar.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Bergen