Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I NORGE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Norge

  Generell information
  Att bila i Norge är en härlig upplevelse. I vårt natursköna grannland finns mycket att se. Hyr en bil i Norge och kör på de över 91 000 kilometer vägbana som finns. På detta vis upptäcker du mer än bara Oslo under din resa. Besök charmiga hamnstäder, fjälltrakter och kustlandskap. Läs mer om trafikregler och hastighetsbegränsningar i Norge i vår guide nedanför.

  Regler vid bilhyra i Norge
  För att hyra bil i Norge måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Norge är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn kortare än 135 cm måste sitta i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Norge:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 90-100 km/h

  Trafikregler
  Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen. Man kör på höger sida och spårvagnar har förkörsrätt och skall köras om på höger sida. Trafikreglerna i Norge är ungefär desamma som i Sverige.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna i Norge är bland Europas dyraste. Bilar du vid gränsen till Sverige, passa på att tanka där. I Norge är det lätt att hitta bensinstationer. Tänk dock på att det kan vara stora avstånd mellan bensinstationerna i norra Norge och på avlägsna platser.

  Vägtullar och avgifter
  I Norge kallas vägtullar för Bompeng. Ett bra tips är att registrera sitt kreditkort online innan man åker. På så sätt debiteras du automatiskt då du passerar ett AutoPass. I Oslo tillämpas trängselavgift.

  Parkering
  Det är inte tillåtet att parkera på en huvudled i Norge. Det finns dock många offentliga parkeringsplatser. Gul vägmarkering indikerar parkering i en timme, grå markering 2 timmar och brun markering 3 timmar tillåten parkering.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Norge ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Norge är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.